Ακολουθήστε μας

Κύπελλο

Άκης Μάντζιος: Το γύρισε με ωραίο ποδόσφαιρο, Βασιλόγιαννη και 4-4-2


O Άκης Μάντζιος είναι αναμφίβολα ο αναμορφωτής της ομάδας καθώς μετά την ήττα της πρεμιέρας στην Τρίπολη τρέχει ένα αήττητο σερί 7 αγώνων σε πρωτάθλημα και κύπελλο…Χθες μάλιστα η νίκη,ήρθε με ανατροπή με την υπογραφή του προπονητή των κυανόλευκων…

4-2-3-1. Αυτό είναι το σύστημα που έχουμε δει την Λαμία να αποδίδει φέτος στον αγωνιστικό χώρο και όσες φορές παρατάχθηκε με αυτό το σχηματισμό απέδωσε τα μέγιστα και έφτασε άλλοτε εύκολα και άλλοτε δύσκολα σε ένα θετικό αποτέλεσμα.


Υπήρχε βέβαια και το 3-5-2 που επέλεξε στην αρχή ο Σωτήρης Αντωνίου το οποίο σίγουρο δεν ήταν τόσο ορθολογικό όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος βάσει του ρόστερ της ομάδας.

Χθες λοιπόν και ενώ η Λαμία βρισκόταν πίσω στο σκορ από το 11′ ο Άκης Μάντζιος το πάλεψε. Άλλαξε πλευρές τον Ρόμανιτς με τον Καραμάνο, ανέβασε τον Δημούτσο σαν δεύτερο επιτελικό σε κάποια σημεία μέχρι να πάρει την απόφαση να αλλάξει το σχηματισμό του σε 4-4-2 περνώντας παράλληλα τον Βασιλόγιαννη στη θέση του μέτριου χθες Ταϊρόν. 

Σίγουρα ο Βασιλόγιαννης έδωσε άλλη πνοή με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο καθώς έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι με την Λαμία (αφήνω εκτός αυτό της Πέμπτης με τον Αιολικό) όμως, σε αυτό συνέβαλε το 4-4-2.

Ο Μάντζιος διάβασε σωστά τον αντίπαλο και ενίσχυσε τα φτερά του δίνοντας μια έξτρα λύση στην γραμμή κρούσης. Η αλήθεια είναι πως το μεγάλο όπλο της φετινής Λαμίας είναι η ταχύτητα της στα άκρα και αυτήν εκμεταλλεύτηκε χθες ο 50χρονος κοουτς. Πέρυσι ήταν η δημιουργία από τον άξονα, φέτος είναι τα “φτερά”.

Άλλωστε τα περισσότερα γκολ της φετινής Λαμίας έχουν έρθει από τα πλάγια είτε με σέντρα είτε με σπάσιμο στο ύψος του πέναλτι. Όπως και χθες. Βέβαια χθες χρειάστηκε και το διάβασμα της φάσης από τον Βασιλόγιαννη στη φάση του πρώτου γκολ ο οποίος βγήκε στη πλάτη της άμυνας και κέρδισε το πέναλτι.

Είναι ένα από τα ατού του 50χρονου προπονητή να διαβάζει τον αντίπαλο και να καταρτίζει την 11αδα ανάλογα με τις συνθήκες κάθε αναμέτρησης. Θυμηθείτε τι έκανε την περασμένη εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη…

Συνοψίζοντας, ο Άκης Μάντζιος διάβασε σωστά τις αδυναμίες του αντιπάλου και ταυτόχρονα την αδυναμία της δικής του ομάδας να δημιουργήσει από τον άξονα και ρίχνοντας τον Βασιλόγιαννη το γύρισε σε 4-4-2 σύστημα το οποίο απέδωσε και σίγουρα θα το χρησιμοποιήσει στο μέλλον. Άλλωστε για όσους έχουν παρακολουθήσει κάποιες από τις προπονήσεις της Λαμίας θα έχουν διαπιστώσει ότι το τεχνικό τιμ έχει δουλέψει αρκετά αυτό το σχηματισμό.

Πλέον ακολουθεί ένα σερί δύσκολων αναμετρήσεων για την Λαμία όπου θα δούμε και τις δυνατότητες αυτής της ομάδας με τον Άκη Μάντζιο στο τιμόνι αφού θα είναι τα πρώτα…κρας τέστ για τον έμπειρο κόουτς ως προπονητής της ομάδας
μας.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύπελλο

Το Κύπελλο Ερασιτεχνών κληρώνει στις 27/8 – Πότε ξεκινούν οι αγώνες

Το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας επιστρέφει και πάλι μετά από αρκετά χρόνια, με την ΕΠΟ να κάνει γνωστή την ημερομηνία της κλήρωσης.

Η κλήρωση για τους αγώνες της 1ης & 2ης Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας περιόδου 2025-2026, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Αυγούστου και ώρα 12:30 στα γραφεία της ΕΠΟ, στο Πάρκο Γουδή χωρίς φυσική παρουσία. Η διαδικασία της κλήρωσης θα μεταδοθεί μέσω live streaming από την ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΠΟ. Να αναφέρουμε ότι είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των ομάδων της Γ’ Εθνικής και προαιρετική για τους κυπελλούχους των ΕΠΣ που δεν παίζουν στην Γ’ Εθνική.

Η πρώτη φάση του κυπέλλου θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου και η δεύτερη φάση στις 14 Σεπτεμβρίου. Στις 14 Σεπτεμβρίου αρχίζει και το πρωτάθλημα για τον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Οπότε όποια παιχνίδια δεν γίνουν για το κύπελλο στις 14 Σεπτεμβρίου, θα γίνουν την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά όλες οι φάσεις:

1η ΦΑΣΗ: Θα λάβουν μέρος οι 73 ομάδες που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα της Γ ́ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και όσες Κυπελλούχες Ομάδες των Ε.Π.Σ. δήλωσαν συμμετοχή και δεν παίζουν στη Γ’ Εθνική. Οι ομάδες θα κατανεμηθούν σε γκρουπ με γεωγραφικά κριτήρια, προκειμένου να μην υπάρχουν μεγάλες μετακινήσεις. Θα πραγματοποιηθεί κλήρωση από την οποία θα προκύψουν αντίστοιχα ζευγάρια. Στα γκρουπ με ζυγό αριθμό ομάδων θα κληρωθούν όλες οι ομάδες. Στα γκρουπ με μονό αριθμό ομάδων μία (1) ομάδα θα προκριθεί άνευ αγώνα και οι υπόλοιπες ομάδες θα κληρωθούν μεταξύ τους. Οι αγώνες που θα προκύψουν θα είναι μονοί.

2η ΦΑΣΗ: Θα συμμετέχουν οι ομάδες που προκρίθηκαν από την 1η Φάση και οι ομάδες που προκρίθηκαν άνευ αγώνα. Οι ομάδες θα κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και θα κληρωθούν όσα ζευγάρια απαιτούνται, ώστε να προκριθούν στην 3η Φάση τριάντα δύο (32) ομάδες. Οι αγώνες που θα προκύψουν θα είναι μονοί. Προκρίνονται : τριάντα δύο (32) ομάδες.

3η ΦΑΣΗ: Θα συμμετέχουν οι ομάδες που προκρίθηκαν από την 2η Φάση καθώς και οι ομάδες που προκρίθηκαν άνευ αγώνα . Σύνολο Ομάδων τριάντα δύο (32). Οι ομάδες θα κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και μετά από κλήρωση θα προκύψουν δεκαέξι (16) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκριθούν δέκα έξι (16) νικήτριες Ομάδες. Σύνολο αγώνων : δέκα έξι (16). Συνολικά προκρίνονται δέκα έξι (16) ομάδες.

4η ΦΑΣΗ: Συμμετέχουν οι δέκα έξι (16)) ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η Φάση. Οι ομάδες θα κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και μετά από κλήρωση θα προκύψουν οκτώ (8) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκριθούν οκτώ (8) νικήτριες Ομάδες . Γηπεδούχος Ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη. Σύνολο αγώνων: οκτώ (8). Προκρίνονται : οκτώ (8) ομάδες.

5η ΦΑΣΗ (Προημιτελική): Συμμετέχουν οι οκτώ (8) ομάδες που προκρίθηκαν από την 4η Φάση. Μετά από κλήρωση θα προκύψουν τέσσερα (4) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκριθούν τέσσερις (4) νικήτριες Ομάδες. Σύνολο αγώνων: τέσσερις (4) . Προκρίνονται : τέσσερις (4) ομάδες.

6η ΦΑΣΗ (Ημιτελική): Συμμετέχουν οι τέσσερις (4) ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η Φάση. Μετά από κλήρωση θα προκύψουν δύο (2) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκριθούν δύο (2) νικήτριες Ομάδες. Σύνολο αγώνων: δύο (2) . Προκρίνονται : δύο (2) ομάδες Μετά από την κλήρωση των Ομάδων που συμμετέχουν στην 4η Φάση θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη των ζευγαριών για την 5η Φάση (Προημιτελική) και την 6η Φάση (Ημιτελική), καθώς και της τυπικά γηπεδούχου ομάδας του Τελικού.

Στην 1η, 2η 3η και 4η Φάση που οι αγώνες είναι μονοί εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι, χωρίς παράταση. Στην 5η και 6η Φάση που επίσης οι αγώνες είναι μονοί , εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 6α του Κ.Α.Π. (ημίωρη παράταση και πέναλτι). Στην ΚΥΠΕΛΟΥΧΟ ΕΛΛΑΔΑΣ θα απονεμηθεί κύπελλο και πενήντα (50) μετάλλια για τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της. Στη δεύτερη ομάδα θα απονεμηθούν πενήντα (50) μετάλλια. Αναμνηστικά επίσης θα δοθούν στους διαιτητές και στον MVP του τελικού αγώνα. Επίσης στη νικήτρια ομάδα καθώς και στη φιναλίστ, θα δοθεί χρηματικό έπαθλο.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή