Ακολουθήστε μας

Match Center

Τον σκότωσε στις αντεπιθέσεις με Βιγιάλμπα και Μπιανκόνι / ΠΑΣ Λαμία – Παναιτωλικός 2-0

Published

on

Η Λαμία επέστρεψε με…φόρα από την καραντίνα, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και με τους Βιγιάλμπα και Μπιανκόνι να πετυχαίνουν δύο πανέμορφα γκολ πήρε τη νίκη, έπιασε την ΑΕΛ στη 3η θέση των Play Out και τους 30 βαθμούς και πλέον θέλει δύο νίκες για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της.

Δεν την επηρέασε ο κορωνοϊός! Η Λαμία παρά την τρίμηνη απραξία και το μεγάλο διάστημα αποχής από τις ομαδικές προπονήσεις, επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις με όρεξη, διάθεση για ωραίο ποδόσφαιρο και βλέψεις για ακόμη πιο ψηλά.

Το συγκρότημα του Άκη Μάντζιου χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, παίζοντας έξυπνα δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τον Παναιτωλικό ο οποίος πρέπει να αλλάξει πολλά για να μην μπλέξει χειρότερα και πήρε το τρίποντο που ήθελε για την συνέχεια.

Έτσι ξεκίνσε


Με πολλές αλλαγές από αυτά που είχε δοκιμάσει στις τελευταίες προπονήσεις παρέταξε την ομάδα μας ο Άκης Μάντζιος. Ο έμπειρος τεχνικός ξεκίνησε με τον Κάχριμαν κάτω από τα δοκάρια, τους Βάντερσον, Αντέτζο, Βύντρα και Σκόνδρα στην άμυνα, τους Νιάσσε και Μπεχαράνο στα χαφ, ο Ρόμανιτς έπαιξε αριστερά, ο Βασιλόγιαννης δεξιά και ο Βιγιάλμπα πίσω από τον Αραβίδη.

Άνοιξε λογαριασμό ο Βιγιάλμπα


Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στον Παναιτωλικό στο 3′ με τον Φάρλει Ρόσα να περνά τον Σκόνδρα, έβγαλε την παράλληλη σέντρα αλλά η μπάλα πέρασε από αμυντικούς και επιτηθέμενους και κατέληξε άουτ.

Η Λαμία απάντησε στο 10′ με τον Ρόμανιτς να σεντράρει από τα αριστερά, ο Βιγιάλμπα πήδηξε με τον υψυλότερό του Χεσούς δέχθηκε ένα χτύπημα αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Πέντε λεπτά αργότερα η Λαμία απείλησε δις, με τον Ρόμανιτς να σεντράρει και πάλι από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Βασιλόγιαννη ο οποίος πάσαρε στον Αραβίδη αλλά αυτός άργησε και από πλεονεκτική θέση τον πρόλαβε ο αμυντικός σώζοντας την ομάδα του. Δευτερόλεπτα αργότερα μπαλιά του Βύντρα, ο Αραβίδης πήρε την κεφαλιά με τον Βιγιάλμπα να πλασάρει αναγκάζοντας τον Χεσούς σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις και σε μία από αυτές, στο 28′ ο Μουνιέ πάσαρε στον Ρόσα, ο οποίος έκανε ωραία κίνηση, ξεμαρκαρίστηκε,σούταρε αλλά ο Κάχριμαν έδιωξε εντυπωσιακά. Τελικά οι κυανόλευκοι άνοιξαν το σκορ με εντυπωσιακό τρόπο. Στο 31′ ο Βύντρα είδε τον Αραβίδη να φεύγει μόνος του από αριστερά, έβγαλε τη βαθιά μπαλιά με τον επιθετικό της Λαμίας να υποδέχεται την μπάλα, πάτησε περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έσπασε την μπάλα στον επερχόμενο Βιγιάλμπα, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του και ταυτόχρονα λογαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα φορώντας τα κυανόλευκα.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-0 στο 35′ και πάλι με τον Βιγιάλμπα να φεύγει στην κόντρα, αλλά άργησε να πασάρει με αποτέλεσμα να διώξει ο αμυντικός σε κόρνερ.  Ο Παναιτωλικός στο 41′ λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσια με τον Ντάουντα από πλάγια θέση τετ α τετ να πλασάρει και τον Κάχριμαν να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου ανήκε και πάλι στη Λαμία με τον Βασιλόγιαννη να φεύγει στην κόντρα, πάτησε περιοχή όμως το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο, με το 1-0 να είναι το σκορ της ανάπαυλας.

Μπήκε και το κλείδωσε ο Μπιανκόνι


Στην επανάληψη ο Παναιτωλικός μπήκε με σκοπό να δημιουργήσει φάσεις και να φτάσει στην ισοφάριση όμως δεν μπορούσε, με την Λαμία να του αφήνει χώρο θέλοντας να χτυπήσει στη κόντρα. Όσο περνούσαν τα λεπτά και με τις αλλαγές του Άκη Μάντζιου η Λαμία κέρδιζε χώρο. Όλα αυτά για να φτάσουμε στο 77ο λεπτό όπου ο κοουτς της Λαμίας πέρασε στο παιχνίδι τους Μπιανκόνι και Δημούτσο.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα στο 79′ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην Λαμία κλειδώνοντας ουσιαστικά το ματς. Ο Μπεχαράνο κουβάλησε τη μπάλα από τα δεξιά, έσπασε την κατάλληλη στιγμή στον Μπιανκόνι ο οποίος από το ύψος του πέναλτι με ένα μονοκόματο κεραυνό δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φερνάντες.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν η Λαμία χτυπούσε στη κόντρα χάνοντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη με το 2-0 να μένει ως το τέλος δίνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης στους κυανόλευκους οι οποίοι, έχουν βλέψεις για ακόμη ψηλότερα!

Οι συνθέσεις:


ΠΑΣ Λαμία (Άκης Μάντζιος): Κάχριμαν, Σκόνδρας, Αντέτζο, Βιγιάλμπα (54′ Μπουλούλης), Βάντερσον, Μπεχαράνο (87′ Πλιάτσικας) , Βύντρα, Ρόμανιτς, Βασιλόγιαννης (76′ Μπιανκόνι), Αραβίδης (54′ Καραμάνος), Νιάσε (76′ Δημούτσος)

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Χεσούς, Τζανακάκης, Μαλής, Σίεστεντ (45′ Λιάβας), Κέβιν, Τσιγγάρας, Ντίαζ, Μουνιέ, Άλβαρεζ, Φάρλει Ρόσα, Ντάουντα

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Match Center

Έκλεισε νικηφόρα αλλά όχι ιδανικά τη σεζόν / ΑΟ Τρίκαλα – ΠΑΣ Λαμία 0-1

Ο ΠΑΣ Λαμία επικράτησε στα Τρίκαλα του ΑΟΤ με 0-1, το ένα δώρο ήρθε από τη Λευκάδα με τη νίκη του Τηλυκράτη επί του Άρη Φιλιατών με 2-0 αλλά στην Ελασσόνα ο ΠΟΕ δεν βρήκε αντίσταση απέναντι στον Αστέρα Σταυρού πετυχαίνοντας τη νίκη με 2-1 που του χαρίζει το πρωτάθλημα και την πρόκριση στην επόμενη φάση! Δεύτερη θέση για τον ΠΑΣ Λαμία σε μία σεζόν που ξεπέρασε την φετινή έκδοση του εαυτού του!

Τα Τρίκαλα μπήκαν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά τη Λαμία. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή καταγράφηκε στο 13’, όταν ο Κοκκίνης επιχείρησε απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Παρόμοια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Αντερέμι δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από κόρνερ. Γενικά, στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα μας έδειχνε σημάδια κόπωσης.

Πιθανόν αυτό να συνδεόταν και με το γεγονός ότι η Ελασσόνα είχε ήδη προηγηθεί απέναντι στον Αστέρα Σταυρού, κάνοντας το αποτέλεσμα στα Τρίκαλα λιγότερο κρίσιμο. Παρ’ όλα αυτά, στην πρώτη ουσιαστική της ευκαιρία, η Λαμία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 26’, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τρούμπουλος βρήκε τη μπάλα και ο Κουφιώτης με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Λαζαρίνα για το 1-0.

Το γκολ αυτό άλλαξε τη ροή του αγώνα, δίνοντας ψυχολογία στη Λαμία που άρχισε να κρατά περισσότερο την κατοχή. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να αντιδράσουν, χωρίς όμως να δημιουργούν ουσιαστικές ευκαιρίες, καθώς η άμυνα των παικτών του Βαγγέλη Στουρνάρα λειτουργούσε αποτελεσματικά. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε κυρίως στην εξέδρα, με τον αγώνα να μην προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις. Στο 45’ σημειώθηκε ένταση μετά από σκληρό μαρκάρισμα, με τον διαιτητή να δείχνει κίτρινες κάρτες και στις δύο πλευρές, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σε παρόμοιο ρυθμό, ενώ το δεύτερο γκολ της Ελασσόνας σε άλλο παιχνίδι μείωσε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Στο 57’, ο Αλτάνης δοκίμασε ένα αδύναμο γυριστό σουτ που πέρασε άουτ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Μέτσε είχε την ίδια τύχη με σουτ εκτός περιοχής.

Η Λαμία πλησίασε στο 2-0 στο 67’, όταν ο Βρέττας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Λαζαρίνα, αλλά σημάδεψε το δοκάρι. Παρά τη σχετική ένταση και τον καλό ρυθμό εκείνο το διάστημα, οι μεγάλες ευκαιρίες ήταν ελάχιστες.

Καθώς το παιχνίδι έμπαινε στην τελική του ευθεία, ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως στο 83’ η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Βρέττας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Η ένταση παρέμεινε, αλλά οι φάσεις έλειψαν, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι το τελικό σφύριγμα.

ΑΟ Τρίκαλα: Στάγκος, Διαμαντής, Ματθαίου Ν., Κουφιώτης, Μαργαρίτης Α., Τρούμπουλος, Φράγκος, Αλτάνης, Βρέττας, Τσιάκας, Ντότης

ΠΑΣ Λαμία: Λαζαρίνας, Λαμπίρης, Ορφανός, Κοκκίνης, Παπαδάκος, Αντερέμι, Κάτανας, Βασίλας, Σκόνδρας Α., Μέτσε, Κακάμης

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή