Match Center
Πρώτος βαθμός στο repeat του περσινού εντός 2-2
Η Λαμία για δεύτερο σερί παιχνίδι παρουσίασε καλό πρόσωπο, δέχθηκε ένα γκολ κόντρα στην ροή του ματς, ισοφάρισε, βρέθηκε να χάνει χάρη σε τραγικό λάθος του Βασιλαντωνόπουλου όμως έσωσε την παρτίδα στο τέλος με γκολ του Αντέτζο από πέναλτι του Μαστούρ. Χιτσκοκικό φινάλε στο παιχνίδι.
Το πρώτο της βαθμό πανηγύρισε η Λαμία και μάλιστα επεισοδιακό, στο Αγρίνιο αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ δύο φορές όμως στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων κέρδισε πέναλτι με τον Μαστούρ να αστοχεί και τον Αντέτζο στο ριμπάουντ να κάνει το 2-2.
Περίπου 2000 φίλοι των γηπεδούχων στο γήπεδο του Παναιτωλικού οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την φάση του πέναλτι με το ριπλέι ωστόσο να μην τους δικαιώνει.
Ο Μάκης Χάβος παρέταξε την ομάδα χωρίς εκπλήξεις στο Αγρίνιο. Ο Σαράνοφ βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, στην τετράδα της άμυνας οι Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Αναστασιάδης (ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του) και Βάντερσον, Μπλάζιτς και Σκόνδρας στα χαφ, Μπερτόλιο σε ρόλο επιτελικού μέσου και οι Επστάιν και Καραμάνος πίσω από τον μοναδικό προωωθημένο Χερόνιμο Μπαράλες.
Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στην Λαμία όταν ο Μπερτόλιο στο 3ο λεπτό εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ με τον Κυριακίδη να εκτινάσσεται διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 16ο λεπτό η Λαμία βγήκε μπροστά με τον Επστάιν ο οποίος κουβάλησε την μπάλα έκανε και σουτ με τον Κυριακίδη να διώχνει με τα πόδια. Μια φάση που αν είχε σπάσει την μπάλα στους Μπερτόλιο και Μπαράλες που ακολουθούσαν ίσως είχε άλλη κατάληξη. Επτά λεπτά αργότερα η Λαμία χάνει μεγάλη στιγμή αν ανοίξει το σκορ με τον Μπερτόλιο να βγαίνει τετ-α-τετ με τον τερματόφυλακα των γηπεδούχων να σώζει ξανά την εστία του. Τελικά αυτοί που άνοιξαν το σκορ ήταν οι γηπεδούχοι στο 26′ με τον Μάζουρεκ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάρκος Πάουλο με σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ. Στο 43ο λεπτό οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Τσοκάνη όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από τον βοηθό.
Το ταμείο του ημιχρόνου
Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι είδαμε την Λαμία του Μάκη Χάβου να πιέζει και να προσπαθεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα. Μάλιστα για τα πρώτα 25 λεπτά είχε την κατοχή κλείνοντας τον Παναιτωλικό στην άμυνά του. Έχασε πολλές ευκαιρίες και δεν κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ. Αυτός που το πέτυχε ήταν ο Παναιτωλικός στην πρώτη του ουσιαστικά καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 26′ από φάουλ. Κακή εικόνα από τον Μπαράλες ο οποίος έμοιαζε χαμένος ενώ και ο Σκόνδρας έδειξε έξω από τα νερά του στη θέση του αμυντικού χαφ. Κακές μεταβιβάσεις, λάθος μαρκαρίσματα ενώ να σημειωθεί ότι το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ των γηπεδούχων ήταν δικό του.
Ισοφάριση και…αιματηρό φινάλε
Στην επανάληψη ένα φάουλ του Βάντερσον στο 54′ δεν απείλησε τον Κυριακίδη με τους γηπεδούχους στην αμέσως επόμενη φάση να φτάνουν μαι ανάσα από το 2-0 με τον Ντίας να βλέπει ωραία τον Μάζουρεκ ο οποίος πλάσαρε άουτ. Στο 66ο λεπτό ο Μοράρ επιχείρησε απευθείας εκτέλεση φάουλ όμως η προσπάθεια του κατέληξε άουτ. Η Λαμία βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 74′ με τον Μπερτόλιο να βγάζει καταπληκτική κάθετη στον Επστάιν ο οποίος πέρασε τον Κυριακίδη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Να σημειώσουμε πως μόλις ο Μαστούρ ο οποίος είχε περάσει λίγα λεπτά πριν στο παιχνίδι βρέθηκε άλλαξε πλευρά με τον Επστάιν, ο δεύτερος πέτυχε το γκολ.
Ένα γκολ το οποίο άξιζε η Λαμία ειδικά βάσει της εικόνας της στο πρώτο ημίχρονο. Η χαρά ήταν εφήμερη για την Λαμία αφού οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο γκολ από τραγικό λάθος του Βασιλαντωνόπουλο ο οποίος δεν έδιωξε στην περιοχή την μπάλα, ο Κάμαρα έκλεψε και σούταρε με τον Μανά στην επαναφορά να αδειάζει τον Βάντερσον και να γράφει το 2-1.
Η Λαμία στα λεπτά που απέμειναν βγήκε μπροστά παίζοντας όλα για όλα για την ισοφάριση. Στο 94′ οι κυανόλευκοι κερδίζουν πέναλτι από χέρι του Μιχάι ύστερα από κεφαλιά του Μπαράλες, σε μια φάση που οι δυό τους από την σύγκρουση κεφάλι με κεφάλι μάτωσαν. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μαστούρ ο οποίος αστόχησε με τον Αντέτζο να ακολουθεί την φάση και να στέλνει στην επαναφορά την μπάλα στα δίχτυα. Μια φάση στην οποία είδαμε τον πρώην ποδοσφαιριστή της Λαμίας και νυν προπονητή τερματοφυλάκων του Παναιτωλικού, Λουίτζι Τσενάμο, να δίνει οδηγίες στον Κυριακίδη ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι.
Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι από δυο στημένα πήγαν να κάνουν ανατροπή στην ανατροπή και μάλιστα πέτυχαν γκολ στο 102′ με τον Μαρινάκη, ο οποίος υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ.
Το παιχνίδι έληξε εντέλει ισόπαλο 2-2 με την Λαμία να πανηγυρίζει τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα.
Οι συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Τσοκάνης, Μαρινάκης, Αργκούς (87′ Λουσέρο), Μιχάι, Έρικσον, Μάζουρεκ, Ντίας, Ουίλιαν (70′ Μανά), Μάρκος Πάουλο, Μοράρ.
ΠΑΣ Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Μπλάζιτς, Σκόνδρας, Μπερτόλιο (78′ Καραγκούνης), Επστάιν (85′ Πλιάτσικας), Καραμάνος (59′ Μαστούρ), Μπαράλες.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Match Center
Νίκη και ξανά κορυφή με πρωταγωνιστή τον Φράγκο / ΠΑΣ Λαμία – Αναγέννηση Άρτας 2-0


Στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε στο ΔΑΚ “Αθανάσιος Διάκος” την Αναγέννηση Άρτας.
Ο ΠΑΣ Λαμία συνέχισε νικηφόρα στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, επικρατώντας της Αναγέννησης Άρτας με 2-0 στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος», για τη 12η αγωνιστική. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Μιχάλης Φράγκος, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα των «κυανόλευκων».
Δυναμική εκκίνηση
Η Λαμία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 5’ ζήτησε πέναλτι όταν ο Φράγκος δέχθηκε τράβηγμα από τον Γιαλεδάκη μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή Γκουντέλα να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί.
Στο 21’ η Αναγέννηση Άρτας είχε τη δική της καλή στιγμή, όταν σε εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Μανιώτης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Γιαλεδάκης τη δεύτερη στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Στάγκος αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε.
Η καλύτερη φάση της Λαμίας ήρθε στο 23’ και μετατράπηκε σε γκολ: μια υποδειγματική συνεργασία από τον άξονα με Κουφιώτη – Φυτόπουλο – Βρέττα, κατέληξε στον Μιχάλη Φράγκο, ο οποίος βρέθηκε σε ιδανικό σημείο και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Λαμία να έχει το προβάδισμα.
Δυναμικό ξεκίνημα στην επανάληψη
Στο 51’ ο Φράγκος «χτύπησε» ξανά, αυτή τη φορά με μια εκπληκτική ατομική ενέργεια. Ξεκίνησε από τα αριστερά, έκλεισε προς τον άξονα και με ένα δυνατό, μακρινό σουτ νίκησε τον Σταύρου για το 2-0, βάζοντας γερά θεμέλια για τη νίκη.
Ο ΠΑΣ Λαμία κράτησε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το τέλος, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και πανηγύρισε μια καθαρή και δίκαιη νίκη με 2-0.
MVP της αναμέτρησης
Αναμφίβολα ο Μιχάλης Φράγκος, ο οποίος σημείωσε ντομπλέτα και οδήγησε την ομάδα του σε μία ακόμη σημαντική επιτυχία.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Λαμία για μεγάλα πράγματα / ΠΑΣ Λαμία – ΑΕ Λευκίμμης 2-0
-




Κύπελλο Ερασιτεχνών: Τετάρτη στις 14:45 το Αναγέννηση ‘Αρτας – ΠΑΣ Λαμία
-




Πλήγμα για το γυναικείο ΠΑΣ Λαμία: Ρήξη χιαστών για τη Βάσω Οικονόμου
-




Γυναικεία Ομάδα: Τρίποντο με τρόπο εμφατικό
-




Ο Παγωνόπουλος στο ΠΑΣ Λαμία – ΑΕ Λευκίμμης
-






Σέντρα στις 12:00 στο ΠΑΣ Λαμία – Λευκίμη / Τα εισιτήρια του αγώνα!
-




“…Περάσανε τα χρόνια και παρά τις αλλαγές είσαι ακόμα εκείνο το παιδί που αντέχει…”
-






Ραδιοφωνική Μετάδοση: ΠΑΣ Λαμία – AE Λευκίμμης
-




Vid | Λάκης Παπανικολάου μετά τον αποκλεισμό: «Το Κύπελλο τελείωσε, συνεχίζουμε δυνατά στο πρωτάθλημα»
-




ΠΑΣ Λαμία – ΑΕ Λευκίμμης: Με στόχο την επιστροφή στις νίκες
-




Ο ΠΑΣ Λαμία Γυναικών στη Χαλκίδα για τη μάχη με τον Αστέρα (02/11, 15:00)
-




Η επανασπορά της ντροπής και το στημένο περιβάλλον της Αγιάς
-




Pics | Σε εξαιρετική κατάσταση του γηπέδου του Σταυρού
-




«Η Λαμία οφείλει να πρωταγωνιστεί και επιβάλλεται να τη σεβαστούν»
-




ΠΑΣ Λαμία: Σε διάθεση τα εισιτήρια για τον αγώνα με την Ελασσόνα (Κυριακή 2/11, 15:00)
-




Κύπελλο Ερασιτεχνών: Ήττα και αποκλεισμός στην Άρτα για τον ΠΑΣ Λαμία
-




Ανθούπολη: Νίκη – πρόκριση στο Κύπελλο πριν τον ΠΑΣ Λαμία
-




Vid | Παπαινικολάου: “Κάθε παιχνίδι είναι μάχη – Πρέπει να βρούμε τρόπο να ξεκλειδώνουμε τις κλειστές άμυνες”
-




Πένθος στη Λαμία: Απεβίωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Καρανικόλας
-




Vid | Τα highlights του Αναγέννηση Άρτας – ΠΑΣ Λαμία



















