



Match Center
Αδιάφορη ήττα από τον ΠΑΟΚ και τώρα Λάρισα! / ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Λαμία 4-0
Σε ένα παιχνίδι που η Λαμία κατέβηκε όχι για να πάρει κάποιο βαθμό αλλά για να δώσει στον Μιχάλη Γρηγορίου μια πιο καθαρή εικόνα για το υπόλοιπο ρόστερ που διαθέτει, αφού επέλεξε ορθά να ξεκουράσει τους βασικούς του ενόψει του…”τελικού” της Τετάρτης με την ΑΕΛ, οι κυανόλευκοι γνώρισαν την ήττα με 4-0 παραμένοντας ωστόσο στην 12η θέση.
Πολλές αλλαγές από τον Μιχάλη Γρηγορίου ο οποίος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που είχαν ελάχιστο ή καθόλου χρόνο συμμετοχής μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα προκειμένου να δει μεταξύ άλλων, την ετοιμότητά τους απέναντι σε έναν σαφώς ανώτερο αντίπαλο. Επέστρεψε μετά από 5 μήνες ο Χατζηστραβός, πήραν χρόνο Κατσίκας, Νικολόπουλος, Βλαχομήτρος!
Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες
Ο Μιχάλης Γρηγορίου άφησε εκτός αποστολής αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές με το σκεπτικό ότι την Τετάρτη έρχεται αγώνας κόντρα στην ΑΕΛ, ο οποίος αναμένεται να κρίνει πολλά και πρέπει πάση θυσία να πάρει αποτέλεσμα η ομάδα της Φθιώτιδας.
Έτσι ξεκίνησε τους Κατσίκα στο τέρμα, δεξιά τον Βλάχο αριστερά τον Ασίγκμπα ενώ στο κέντρο αγωνίστηκαν ο Βύντρα και ο Τζέιμς. Στα χαφ ήταν ο Μπιάρνασον και ο Μπουλούλης ενώ μπροστά του έπαιξε ο Πίτι. Αριστερά ο Γκαζαριάν, δεξιά ο Προβυδάκης και ο Μπα ξεκίνησε για πρώτη φορά στη θέση του σέντερ φορ.
Για τον ΠΑΟΚ, ο Γκαρσία επέλεξε τον Ζίβκοβιτς κάτω από το τέρμα, δεξιά τον Ροντρίγκο αριστερά τον Μπάμπα και ο Βαρέλα με τον Μιχαηλίδη έπαιξαν στο κέντρο της άμυνας. Στα χαφ ήταν ο Σβαμπ με τον Τσιγγάρα ενώ στα άκρα ο Α. Ζίβκοβιτς από τη μία ενώ από την άλλη έπαιξε ο Τζόλης. Ο Άμρ Ουάρντα έπαιξε ως επιτελικός και ο Κρμέντσικ στην κορυφή της επίθεσης.
Το ματς
Πιο δυνατά στο ματς μπήκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι κυρίως με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκαναν παιχνίδια από τα άκρα, προσπαθώντας να βρει κενούς χώρους για να απειλήσει.
Αν και με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς, ο ΠΑΣ Λαμία έπαιζε αρκετά ψηλά, πιέζοντας κάθε φορά τους παίκτες του ΠΑΟΚ όταν είχαν την μπάλα στα πόδια τους.
Στο 8΄ο Ζίβκοβιτς πάτησε περιοχή από τα δεξιά, πέρασε τον Βλάχο, έβγαλε τη σέντρα αλλά πριν προλάβει ο Ουάρντα να πλασάρει, ο Ασίγκμπα έβαλε το πόδι του και έδιωξε τον κίνδυνο. Δεν ήταν τελική προσπάθεια αυτή, αλλά ήταν η πρώτη φάση που απείλησε η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία.
Man to man μαρκάρισμα στον Κρμέντσικ από τον Βύντρα στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ενώ ο Τζέιμς έπαιζε πιο ελεύθερα μπροστά από το τέρμα της Λαμίας.
Αβίαστα λάθη…
Αν και την κατοχή της μπάλας την είχαν ξεκάθαρα οι παίκτες του ΠΑΟΚ, η Λαμία είχε τα περισσότερα λάθη στο πρώτο τέταρτο του ματς. Πολλά λάθη και κυρίως αβίαστα από τους «κυανόλευκους». Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα η Λαμία, να την «πουλάει» και να δίνει ευκαιρίες είτε για οργανωμένη επίθεση είτε για αντεπίθεση.
Τα λάθη της τα πλήρωσε η Λαμία και πιο συγκεκριμένα στο 18΄ο Τζόλης βρήκε ωραία τον Μπάμπα μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο αριστερός του ΠΑΟΚ ο οποίος είχε προωθηθεί πέρασε με σχετική ευκολία από τον Προβυδάκη και τον Μπουλούλη και με πλασέ έκανε το 1-0.
Και μετά το 1-0 η κατοχή παρέμεινε στα πόδια των γηπεδούχων και χαρακτηριστικά το ποσοστό κατοχής έφτασε να είναι στο 21΄ 75% υπέρ του ΠΑΟΚ και 25% υπέρ της Λαμίας.
Ένα σουτ του Σβαμπ, εκτός περιοχής και αμαρκάριστος ο παίκτης του ΠΑΟΚ, έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Σέντρα σουτ του Τζόλη στο 24΄κανένας από την άμυνα της Λαμίας δεν κατάφερε να μπει στη φάση, με συνέπεια να περάσει πλάγιο άουτ.
Στο 26΄ο Κατσίκας χρειάστηκε να επέμβει σε συρτό σουτ του Τζόλη, με τον νεαρό γκολκίπερ του ΠΑΣ, να πέφτει σωστά και να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα. Ένα κακό πρώτο μισάωρο για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου στην Τούμπα, καθώς δεν ήταν απλά το γκολ που δέχθηκε, ήταν ότι δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να κρατήσει την κατοχή της μπάλας, να δημιουργήσει παιχνίδι και να καταφέρει έστω να οργανώσει μία επίθεση.
Δύο σουτ για τον ΠΑΟΚ σε διάστημα λίγων λεπτών. Αρχικά ο Ροντρίγκο έκανε ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα όμως κόντραρε στα σώματα των αμυντικών και την μπάλα έδιωξε μακριά ο Μπιάρνασον. Το δεύτερο σουτ ήρθε από τον Ζίβκοβιτς και από πλάγια θέση, αλλά ο Κατσίκας έπεσε και μπλόκαρε τη μπάλα.
Η Λαμία απείλησε, ας πούμε, την άμυνα του ΠΑΟΚ μέσα από ένα φάουλ του Πίτι στο 36΄όπου ο Ισπανός προσπάθησε να βρει τον Βύντρα, όμως ο Ζίβκοβιτς βγήκε και μπλόκαρε τη μπάλα. Λίγο αργότερα, ο Μπα μέσα από ατομική του ενέργεια έκανε ένα σουτ, από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Απίστευτο λάθος του Κατσίκα… και το σώζει με ανεπανάληπτη απόκρουση! Λάθος πάσα του νεαρού γκολκίπερ, ο Ουάρντα πήρε τη μπάλα, την έδωσε στον Κρμέντσικ ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Κατσίκας εκτινάχθηκε και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Φοβερή εκτίναξη-απόκρουση από τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Λαμία.
Ο Ουάρντα απείλησε με έμμεσο φάουλ, ο Σβάμπ την έστρωσε στον Αιγύπτιο αλλά το πλασέ του δεύτερο πέρασε ελάχιστα πάνω από την συμβολή των δοκών του Κατσίκα.
Το ταμείο του πρώτου ημιχρόνου
Ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγώνα για να σκοράρει και το κατάφερε σχετικά νωρίς. Ο ΠΑΣ Λαμία από την άλλη ξεκίνησε με λάθη, τα περισσότερα αβίαστα και το αποτέλεσμα ήταν να μείνει πίσω στο σκορ ενώ το σημαντικότερο ήταν ότι δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να κρατήσει μπάλα, να δημιουργήσει φάσεις και να απειλήσει. Από το 25΄και έπειτα, η ομάδα του Γρηγορίου απορρόφησε την επιθετικότητα των γηπεδούχων, κατάφερε να κρατήσει έστω και για λίγο την μπάλα με αποτέλεσμα να «πέσει» και ο ρυθμός του ΠΑΟΚ. Το 1-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.
To καθάρισε στο 48′ ο ΠΑΟΚ με Τζόλη – Ουάρντα
Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο (73′ Λύρατζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Σβαμπ (73′ Νινούα), Ουάρντα (62′ Καγκάβα), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (55′ λ.τ. Λάμπρου), Κρμέντσικ (62′ Σβιντέρσκι)
Λαμία: Κατσίκας, Ασίγκμπα, Τζέιμς, Βύντρα, Βλάχος, Μπιάναρσον, Μπουλούλης, Προβυδάκης, Πίτι (74′ Χατζηστραβός), Γκαζαριάν (74′ Νικολόπουλος), Μπα (46′ Βλαχομήτρος)
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Match Center
Επιστροφή στις νίκες με εντυπωσιακό ποδόσφαιρο / ΠΑΣ Λαμία – Φωκικός 4-1


Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου της Γ΄Εθνικής, ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος» τον Φωκικό.
Σε με μεγάλη ημέρα βρέθηκε σήμερα ο ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος κέρδισε άνετα τον Φωκικό με 4-1 σκορ.
Έτσι, μετά το άσχημο αποτέλεσμα εντός έδρας με τον Ταμυναϊκό, η Λαμία επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και μάλιστα με μία καταπληκτική εμφάνιση.
Το ματς σε φάσεις:
Στο 7′ εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά για τη Λαμία με τον Νίκο Ματθαίου, ο Χριστόφορος Αρβανίτης πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-0.
Στο 11′ ο Αρβανίτης πήρε την πάσα από τον Ηλία Ματθαίου, ο πρώτος έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Στόικος έδιωξε εντυπωσιακά.
Στο 15′ ο Ηλίας Ματθαίου βρέθηκε απέναντι στον Στόικο, έκανε το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας του Φωκικού του είπε όχι διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.
Στο 27′ δυνατό σουτ του Γεωργουσόπουλου από μακριά, ο Καψαλιάρης του είπε όχι, σώζοντας τη Λαμία.
Στο 41′ ο Αρσενίδης Δ. έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι βρέθηκε ο Ηλίας Ματθαίου και με ωραίο δυνατό σουτ έκανε το 2-0.
Ημίχρονο 2-0.
Στο 61′ ο Βύνιας πέταξε ωραία τη μπάλα στον Καράι, αυτός έφυγε στην κόντρα επίθεση βρέθηκε απέναντι στον Καψαλιάρη και πλάσαρε για το 2-1.
Στο 66′ εκτέλεση φάουλ του Ματθαίου Ηλ. από τα δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι κεφαλιά ο Αρβανίτης, δεύτερη κεφαλιά ο Αρσενίδης Δ. και 3-1 για τη Λαμία.
Στο 75′ ο Θωμάς Αρσενίδης πάτησε περιοχή από τα αριστερά, δέχεται το μαρκάρισμα από τον Γκόλφη, ανατρέπεται αλλά ο διαιτητής δείχνει άουτ!
Στο 78′ ο Αρσενίδης Δ. πέρασε δύο αντιπάλους από τα δεξιά έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 79′ σέντρα του Ματθαίου Ν. από τα αριστερά, κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι του Αρβανίτη ο Στόικος του λέει όχι. Στην επαναφορά ο Γιώτης κάνει δυνατό σουτ αλλά η μπάλα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Φωκικού.
Στο 83′ σουτ του Αρσενίδη Δ. ο Στόικος απέκρουσε όμως ήρθε ο Ζαλοκώστας, ο οποίος είχε λίγα λεπτά που είχε περάσει στον αγώνα και πλασέ έκανε το 4-1.
Στο 88′ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φυτόπουλου από καλή θέση, η μπάλα άουτ.
Τελικό 4-1.
Οι δύο βασικές ενδεκάδες:
ΠΑΣ Λαμία (Ζαχαρόπουλος): Καψαλιάρης, Ματθαίου Ν., Σεντής, Παναγάκος, Πλειώνης, Μαργαρίτης Ρ., Αρβανίτης, Αλτανής, Αρσενίδης Δ., Αρσενίδης Θ., Ματθαίου Ηλ.
Αναπληρωματικοί: Γιώτης, Ζαλοκώστας, Αποστολόπουλος, Καραγιάννης, Κουτσοτόλιας, Καλογερίδης, Πετρόπουλος, Καποδίστριας, Κεραμίδας
Φωκικός (Φλέγγας): Στόικος, Καζανάς, Colta, Νταλαμπίρας, Σύνης, Γεωργουσόπουλος, Μερκούρης, Κιττές, Καράι, Φυτόπουλος, Δήμου
Αναπληρωματικοί: Τσιμιδόπουλος, Πουτσέλας, Βλαχοδημητρίου, Βύνιας, Τσιρίνης, Βαρσαμογιάννης, Μαχαίρας, Κουτσούμπας, Γκόλφης
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΣ Λαμία από τη Νέα Αρτάκη
-




Θλίψη στην οικογένεια του ΠΑΣ Λαμία – Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος «Ντίνος» Σκαφτούρας
-




Γιώργος Ζαχαρόπουλος: «Το πιστέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό» μετά τη νίκη του ΠΑΣ Λαμία
-




Ζαχαρόπουλος: «Δεν ήταν στόχος το Κύπελλο – Θέλουμε στοχευμένες μεταγραφές»
-




ΠΑΣ Λαμία: Τεστ με γκολ και νίκη 4-2 επί του Άρη Αγίου Κωνσταντίνου
-




ΠΑΣ Λαμία για Ντίνο Σκαφτούρα: “‘Ενας από τους πιο εμβληματικούς παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Α.Σ. Λαμία”
-




Σάββατο στις 18:30 η πρόβα τζενεράλε του ΠΑΣ Λαμία με τον Άρη Αγίου Κωνσταντίνου
-




Γιώργος Ζαχαρόπουλος: Το αήττητο σερί του 1,5 χρόνου και η πρώτη μεγάλη πρόκληση στη Γ’ Εθνική
-




ΠΑΣ Λαμία: Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2026-27
-




Γ’ Εθνική (5ος όμιλος): Τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου
-




Ήττα με ανατροπή για τον ΠΑΣ Λαμία από τον Ταμυναϊκό
-




Πήρε και Δημήτρη Αρσενίδη ο ΠΑΣ Λαμία
-




Κύπελλο Ερασιτεχνών: Οι διαιτητές του ΠΑΣ Λαμία – ΑΟ Νέας Αρτάκης
-




ΠΑΣ Λαμία Γυναικών: Στον 4ο όμιλο της Γ’ Κατηγορίας – Όλο το πρόγραμμα
-




ΠΑΣ Λαμία: Ορίστηκαν οι διαιτητές για την πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική
-




Κυανόλευκος και επίσημα ο Θωμάς Αρσενίδης
-




ΑΟ Νέας Αρτάκης: Ο αντίπαλος του ΠΑΣ Λαμία με υψηλές βλέψεις και ενισχυμένο ρόστερ
-




Πρεμιέρα στην Γ’ Εθνική με ντέρμπι στην Τιθορέα-εντός έδρας ο ΠΑΣ Λαμία! Ζωντανά από τον LAMIA POLIS 87.7 – ΒΙΝΤΕΟ
-




ΠΑΣ Λαμία – Νέα Αρτάκη: Πρεμιέρα στο Κύπελλο με φόντο την πρόκριση
-




Κυανόλευκα μάτια στο Αστέρας Σταυρού – Κατσαντώνης Αγράφων






































