Ακολουθήστε μας

Αφιερώματα

Σε ρυθμούς Λαμίας και η Πελοπόννησος!

Δεν είναι μόνη η Στερεά Ελλάδα που έχει φιλάθλους που πανηγύρισαν την άνοδο της ομάδας στην πρώτη τη τάξη κατηγορία του Ελληνικού Πρωταθλήματος, τη Super League.

Μακεδονία, Ήπειρος, Κρήτη, Ιόνια νησιά αλλά και Πελοπόννησος έχουν τους δικούς τους φιλάθλους με καταγωγή από τη Φθιώτιδα που γιόρτασαν την άνοδο της ομάδας για πρώτη φορά στην ιστορία της με τον δικό τους τρόπο.
 
Το LAMIARΑ.GR σας ταξιδεύει στη Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα στο Νομό Ηλείας και την μητέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, Αρχαία Ολυμπία. Εκεί συναντήσαμε ένα νέο το Θάνο, με καταγωγή από το Γοργοπόταμο Φθιώτιδας, ενεργό φίλαθλο της Λαμίας χρόνια τώρα και ανταποκριτή ειδήσεων του Πελοποννησιακού Πρακτορείου Ειδήσεων. 
 
Ο Θάνος ασχολείται ενεργά με την περιοχή του, έχει τοπικό ενημερωτικό site αλλά είναι ευρύτερα γνωστός για το σπουδαίο κοινωνικό έργο του στο Νομό Ηλείας και όχι μόνο. Το πιο σημαντικό? Ο θείος του αποτέλεσε μέλος της ομάδας μας για σειρά ετών. Του θέσαμε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την ομάδα μας τις οποίες και σας παρουσιάζουμε.
ΥΓ. Με αυτό το τρόπο καλωσορίζουμε τον Θάνο στην οικογένεια του Lamiara Gate 3 του οποίου από εδώ και στο εξής θα αποτελεί μέλος…


Θάνο,καλωσόρισες στο site μας. Καταγωγή από Φθιώτιδα αλλά μένεις Ολυμπία. Πως συνέβη αυτό?
 
Καλώς σας βρήκα! Ο έρωτας είναι τυφλός λένε.Αυτό συνέβη και στους γονείς μου καθώς η μητέρα μου είναι από την Ολυμπία, ο πατέρας μου από το Γοργοπόταμο, συναντήθηκαν μια φορά δυο στην Αθήνα και αυτό ήταν. Ζευγάρι, γάμος και παιδιά, δηλαδή εγώ και ο αδελφός μου. Μέχρι πριν λίγα χρόνια κάθε Καλοκαίρι το περνάγαμε στη Φθιώτιδα. Μαλεσίνα, Καμένα Βούρλα, Άγιος Κωνσταντίνος υπέροχα μέρη και τοπία. Μετά βόλτες σε Γοργοπόταμο, Βαρδάτες, Κόμμα, Στυλίδα και φυσικά Λαμία.
Παρακολούθησες τη πορεία της Λαμίας φέτος ποια η γνώμη σου?
 
Η φετινή πορεία της ομάδος ήταν για πρωταθλητισμό. Φάνηκε εξ αρχής άλλωστε η ποιότητα της ομάδας. Εξαιρετική σε κάθε τομέα, πολύ καλή δουλειά του Τεννέ αλλά και της διοίκησης. Χωρίς μεγάλα λόγια και υποσχέσεις,είπαν πάμε και ότι γίνει. Όπως είδαμε όλοι ήταν ένα βήμα πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Άξιζε τα πάντα αυτή η ομάδα παρά τον πόλεμο άλλων ομάδων που δεν μπορούσαν να κλωτσήσουν την μπάλα και τους έφταιγε η Λαμία που τους είχε ρίξει 10 βαθμούς στην πλάτη. Να πω εδώ πως κάλυψα φέτος για Πελοποννησιακό site τον Αγώνα Κυπέλλου ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΑΕΚ.
 
Πώς είδες το γήπεδο, το κόσμο της ομάδας αλλά και την υποστήριξή τους?
 
Μικρό το γήπεδο για τη Super League. Όσο αφορά τη Β Εθνική ήταν καλό, είμαι ευχαριστημένος που το έβλεπα γεμάτο. Να σου πω την αλήθεια δεν έχασα αγώνα φέτος είτε στην κρατική τηλεόραση είτε στο ίντερνετ. Υποστήριξη υπήρχε και εύχομαι να υπάρχει και φέτος. Τώρα όμως εκεί μέσα στο ΔΑΚ θα έρθει ο ΠΑΟΚ η ΑΕΚ ο ΠΑΟ ο ΟΣΦΠ ο Πανιώνιος, ομάδες σε Ευρωπαικές διοργανώσεις και θεωρώ όπως ξαναείπα το γήπεδο μικρό. Μακάρι να μπορούσε έστω και λίγο να μεγαλώσει έστω να γίνει έως 8.000 θεατών. Εκεί να βοηθήσουν όλοι. Περιφέρεια και Δήμος!
Τι πιστεύεις για την Λαμία στη Super League? Θα τα καταφέρει?
 
Είναι πολύ νωρίς. Το πως θα τα πάει η ΛΑΜΙΑ θα το ξέρουμε στο τέλος του 1ου γύρου του πρωταθλήματος. Θεωρώ όμως πως θα αντέξει στη πίεση και στον πόλεμο της κατηγορίας και θα παραμείνει ή μάλλον θα τερματίσει στο μέσο της βαθμολογίας.
Πως νιώθεις που είσαι τόσο μακριά από τη Λαμία?
 
Τόσο κοντά θα πω. Μάλιστα το Χειμώνα του 2016,  Νοέμβριο μήνα, τύπωσα με δικά μου έξοδα μπλούζες της ομάδος ενώ πριν από λίγες μέρες ήμουν από τους πρώτους που προμηθεύτηκα τις μπλούζες ανόδου από τη Λαμία (φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει από την συλλογή μου η δική σας μπλούζα)  όπως και κούπα της ομάδας για να απολαμβάνω τους αγώνες της ομάδας τη νέα σεζόν μαζί με το καφεδάκι μου και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απόψεις

Άρης σημαίνει “αλλαγή” για τον ΠΑΣ Λαμία / Του Νίκου Μώκου

Στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι σύνηθες, ομάδες να παρουσιάζουν διαφορετικό πρόσωπο από σεζόν σε σεζόν, ή ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας ποδοσφαιρικής περιόδου. Αυτό που συνδέει όμως Λαμία και Άρη τολμώ να πω πως δύσκολα θα το συναντήσουμε αλλού!

Γράφει ο Νίκος Μώκος


Το σημερινό είναι ένα παιχνίδι σημαντικό για τον ΠΑΣ Λαμία. Η δυναμικότητα, η ποιότητα και η βαθμολογική θέση του αντιπάλου θα καθιστούσε επιτυχία ακόμα και την ισοπαλία για τους κυανόλευκους. Όμως  στο σήμερα, με την ομάδα τελευταία στη βαθμολογία, ο ΠΑΣ Λαμία δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες. Απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο!

Και δεν είναι τυχαίο που το σημερινό παιχνίδι είναι κόντρα στον Άρη! Ίσως είναι και της μοίρας γραφτό! Μιας μοίρας που πάντα φέρνει τον Άρη να αλλάζει ή να καθορίζει αν θέλετε τον ρου της κυανόλευκης ιστορίας σε παιχνίδια κομβικά για τον ΠΑΣ Λαμία!

Θυμόμαστε για παράδειγμα εκείνο το εμφατικό 4-0 σε φιλική αναμέτρηση το 2016 που αποτέλεσε την αφετηρία μιας ξέφρενης πορείας με απώτερο στόχο την άνοδο στην πρώτη κατηγορία της χώρας για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΣ Λαμία.

Την ίδια σεζόν στο παιχνίδι εντός έδρας η Λαμία επικράτησε με 1-0 κάνοντας άλμα ανόδου ενώ στη ρεβάνς του Κλεάνθης Βικελίδης σφράγισε την μεγαλύτερη μέχρι τότε επιτυχία της ομάδας. Την άνοδο στην Super League!

Η επόμενη φορά που Λαμία και Άρης τα είπαν και η ιστορία έφερε εξελίξεις αμέσως μετά, ήταν τον Σεπτέμβρη του 2018, όταν οι κυανόλευκοι υποδέχθηκαν τους Θεσσαλονικείς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 0-3! Μια ήττα που σε συνδυασμό με ακόμη μία την επόμενη αγωνιστική οδήγησε τη Λαμία στη λύση της συνεργασίας της με τον Μπάμπη Τεννέ!

Τον Φλεβάρη του 2020 και πάλι ο Άρης έμελλε να αλλάξει τα σχέδια του ΠΑΣ Λαμία. Ταξίδεψε στη Λαμία, κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας βάζοντας…ταφόπλακα στα όνειρα των κυανόλευκων για συμμετοχή στα play off εκείνης της σεζόν!

 

Το έχει ξανακάνει…


Ένα χρόνο μετά, η αναμέτρηση που άλλαξε τον ρου της ιστορίας της Λαμίας, ήταν αυτή απέναντι στον Άρη με τους κυανόλευκους στο ντεμπούτο του Μιχάλη Γρηγορίου να επικρατούν με 2-0 ξεκινώντας την αντεπίθεσή τους και φτάνοντας εν τέλει σε μία επική παραμονή!  Κάτι το οποίο φιλοδοξεί να κάνει και απόψε, σε λίγες ώρες. Ένα Restart, μια αντεπίθεση που θα οδηγήσουν τον ΠΑΣ Λαμία σε ακόμη μία εμφατική παραμονή!

Κι όμως είναι ακόμα εδώ! / Ποδαρικό με το δεξί και ΠΑΣ Λαμία – Άρης 2-0

 

 

Η πρόκριση στο Κύπελλο


Πέρυσι, για μια ακόμη φορά, η ιστορία για τον ΠΑΣ Λαμία διαμορφώθηκε σε ένα αλήστου μνήμης παιχνίδι κόντρα στους κίτρινους. Ήταν η ρεβάνς του 0-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης, που άφηνε ανοικτή την πρόκριση στα ημιτελικά για τις δύο ομάδες. Η Λαμία ήταν αυτή που την κατέκτησε τελικά με χρυσό σκορερ τον Τζανετόπουλο στην παράταση και τον Σαράνοφ να αποκρούει πέναλτι στη τελευταία φάση της αναμέτρησης!

Έξαλλοι πανηγυρισμοί για τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου (pics & vid)

 

Η βαριά ήττα που άλλαξε τα δεδομένα και το αρνητικό σερί που ισοφάρισε!


Το 2022  ο Άρης το έκανε και πάλι. Με την εμφατική του νίκη με 5-0 στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, άλλαξε εντελώς το τσιπάκι της Λαμίας, της “χάλασε” το μυαλό με αποτέλεσμα από τότε να τρέξει το μεγαλύτερο σερί χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα για 18 αγώνες!

Όπως ακριβώς σημαίνει και σήμερα. Από τις 19/8 η Λαμία μετρά 18 ματς χωρίς νίκη και αν δεν καταφέρει να την πάρει σήμερα, θα μιλάμε για το μεγαλύτερο σερί αγώνων στην Super League 1 χωρίς νίκη!

Διασυρμός με τις ευλογίες του Σιδηρόπουλου / Άρης – ΠΑΣ Λαμία 5-0

 

Η επιστροφή Βόκολου και το ντεμπούτο Θανάση Στάικου


Οι αλλαγές προπονητών πριν ή μετά από ένα Λαμία – Άρης δεν σταματούν εδώ! Στις 5/10 ο Λεωνίδας Βόκολος διαδέχθηκε τον Μαρίνοο Σατσιά κάνοντας ντεμπούτο στην 2η θητεία του στην άκρη του κυανόλευκου πάγκου. Έγινε ο 3ος μετά από τους Μιχάλη Γρηγορίου και Τζανλούκα Φέστα!

Ο 4ος δεν άργησε να έρθει, αφού σήμερα ο Θανάσης Στάικος διαδέχεται τον Λεωνίδα Βόκολο και κάνει και αυτός ντεμπούτο απέναντι στον Άρη. Με την ελπίδα να μιμηθεί τον Μιχάλη Γρηγορίου!

 

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή