Ακολουθήστε μας

Ακαδημίες

Ακαδημίες: Τότε ξεκινούν τα πρωταθλήματα υποδομών

Εγκρίθηκαν οι ημερομηνίες έναρξης των τριών αναπτυξιακών πρωταθλημάτων Κ19, Κ17 και Κ15.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Μανταίος / gazzetta.gr

Τον Σεπτέμβριο ξεκινούν τα πρωταθλήματα υποδομής Κ19 και Κ17 της Superleague, ενώ ένα μήνα αργότερα θα αρχίσει η μικρότερη ηλικιακή κατηγορία, Κ15. Οι ημερομηνίες έχουν εγκριθεί από το ΔΣ της Λίγκας και σύμφωνα με την πληροφόρηση του Gazzetta είναι οι εξής:

Superleague K19: 2,3 Σεπτεβρίου

Superleague Κ17: 8,9 Σεπτεμβρίου

Superleague Κ15: 7,8 Οκτωβρίου

Το πρόγραμμα της Κ19 είναι ήδη γνωστό καθώς ακολουθεί αυτό των «μεγάλων». Έτσι, το πρωτάθλημα Νέων αρχίζει με την 3η αγωνιστική της Superleague ανδρών και συγκεκριμένα με τις αναμετρήσεις:

Άρης-Αστέρας Τρίπολης

Βόλος-ΑΕΚ

Κηφισιά-Ατρόμητος

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός-Λαμία

Πανσερραϊκός-Παναιτωλικός

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός

 


Όσον αφορά την Κ17, είναι θέμα ημερών να οριστικοποιηθούν οι συμμετοχές των συλλόγων. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει αρκετές ΠΑΕ της Superleague 2, μεταξύ των οποίων η ΑΕΛ, ο Απόλλων Σμύρνης και η Καλλιθέα.

Μέχρι στιγμής προκρίνεται το σενάριο να συμμετάσχουν μόνο οι σύλλογοι που έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα της περιόδου 2022/23.

Ωστόσο τίποτα δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα, πέραν του τρόπου διεξαγωγής που θα είναι ίδιος με τον περσινό, δηλαδή σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη που θα έχει τη μορφή κυπέλλου με ομίλους και νοκ άουτ παιχνίδια, θα κριθεί μία θέση στο Final Four.

Στη συνέχεια οι υπόλοιπες φιναλίστ θα προκύψουν από τη Β΄ φάση που θα περιλαμβάνει δύο ομίλους (Βορράς, Νότος) και αγώνες μπαράζ.

 


Τέλος, το θέμα της Κ15 θα απασχολήσει την επόμενη εβδομάδα τους ανθρώπους της λίγκας. Και εκεί, έχουν δηλώσει ενδιαφέρον αρκετοί σύλλογοι μικρότερων κατηγοριών και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Ακαδημίες

Άνετη νίκη της Λαμίας επί του Αίαντα Λοκρών με 0-5 στην 11η αγωνιστική Κ16

Σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε η ομάδα Κ16 της Λαμίας, επικρατώντας με 0-5 του Αίαντα Λοκρών στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Οι φιλοξενούμενοι παρουσίασαν εξαιρετική εικόνα καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους και δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Το σκορ άνοιξε ο Κουτσοτολιάς, ενώ ο Χαρτοδιπλωμένος σημείωσε δύο τέρματα, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στη Λαμία.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήραν οι Ράμμος και Γκαρλαούνης, διαμορφώνοντας το τελικό 0-5.

Με αυτή τη νίκη, η Λαμία επιβεβαίωσε την αγωνιστική της ανωτερότητα και συνέχισε τις θετικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, ενώ ο Αίαντας Λοκρών προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να αντιδράσει στην πίεση των φιλοξενούμενων.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή