Νέα από Ελλάδα
Αυγενάκης: “Επιστροφή στις προπονήσεις στα μέσα Μαΐου”
Την εκτίμησή του ότι εντός Μαΐου θα ξεκινήσουν προπονήσεις για τις ομάδες στο ποδόσφαιρο, εξέφρασε ο Λευτέρης Αυγενάκης


Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε για μία ακόμη φορά πως θα πρέπει να περιμένουμε τις συμβουλές των ειδικών για το μέλλον των αθλητικών διοργανώσεων στην Ελλάδα, πριν όμως έδειξε αισιόδοξος πως οι προπονήσεις -τουλάχιστον στο ποδόσφαιρο- μπορούν να ξεκινήσουν στα μέσα του επόμενου μήνα.
«Καταρχήν θα περιμένουμε τις συμβουλές των ειδικών και με βάση τις οδηγίες τους θα ξεκινήσουμε σταδιακά όπως θα γίνει και με όλη την κοινωνία και την αγορά, το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων έτσι ώστε να μπορέσουν αρχικά οι κορυφαίοι αθλητές μας που έχουν διακριθεί ή περιμένουν να διακριθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να μπουν σιγά σιγά στους χώρους προπόνησης.
Για το σκοπό αυτό την Πέμπτη θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των αθλητικών ομοσπονδιών που είναι μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε συνεργασία με τον κ. Καπράλο.
Η μετάβαση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική τόσο για τους επαγγελματίες όσο και τους ερασιτέχνες αθλητές», είπε μιλώντας στο “Mega”.
Ως προς τις επίσημες διοργανώσεις, ο Λευτέρης Αυγενάκης ρωτήθηκε για τη γραμμή που έχουν δώσει FIFA και UEFA σχετικά με τις ημερομηνίες επανέναρξης των πρωταθλημάτων.
Εκείνο που τόνισε είναι ότι όντως η γραμμή είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και πως στην ίδια γραμμή φαίνεται να κινείται και η ΕΠΟ και η αντίστοιχη Λίγκα του ποδοσφαίρου.
«Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αρνηθούμε, άλλωστε θα περάσουμε και μια διάταξη τις επόμενες ημέρες με την οποία θα μπορεί καθαρά και νόμιμα, να αποφασίσει κάθε ομοσπονδία σε συνεργασία με τη Λίγκα και με το σύνδεσμο επαγγελματιών παικτών της αν θα συνεχίσουν ή θα σταματήσουν το πρωτάθλημά τους», ανέφερε.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού επανέλαβε την ενόχλησή του στη στάση της UEFA απέναντι στο Βέλγιο και σημείωσε πως ειδικά για τις ομάδες ποδοσφαίρου οι αθλητές θα χρειαστούν δύο με τρεις εβδομάδες προετοιμασίας πριν αρχίσει το πρωτάθλημα.
Για να συμπληρώσει πως: «Οι προπονήσεις ποδοσφαίρου εκτιμούμε ότι θα αρχίσουν εντός του Μαϊου. Είμαστε σε καλύτερη μοίρα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη, δεν θα τα χαλάσουμε στο τέλος. Το σίγουρο είναι ότι διοργανώσεις με φιλάθλους θα αργήσουμε να δούμε».
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Αντίπαλοι
Pics | Σε εξαιρετική κατάσταση του γηπέδου του Σταυρού


Ένα 24ωρο πριν από τον μεγάλο Φθιώτικο «εμφύλιο» στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, ανάμεσα στον Αστέρα Σταυρού και τον ΠΑΣ Λαμία, το γήπεδο του Αστέρα παρουσιάζει την καλύτερη δυνατή εικόνα, έτοιμο να φιλοξενήσει το μεγάλο παιχνίδι κορυφής.
Με συντονισμένες παρεμβάσεις όλο αυτό το διάστημα, το συνεργείο του Βασίλη Ντούβα, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων, κατάφερε να φέρει τον αγωνιστικό χώρο σε εξαιρετική κατάσταση, ίσως και στην καλύτερη των τελευταίων ετών.
Ο χλοοτάπητας είναι ομοιόμορφος, καλοσυντηρημένος και απόλυτα έτοιμος να υποστηρίξει έναν αγώνα υψηλής έντασης, όπως αυτόν που αναμένεται την Κυριακή.
Οι άνθρωποι του γηπέδου δουλεύουν αδιάκοπα όλη την εβδομάδα, με στόχο να παραδοθεί ένας αγωνιστικός χώρος αντάξιος της σημασίας της αναμέτρησης, συμβάλλοντας έτσι στην ομαλή διεξαγωγή του μεγάλου παιχνιδιού της Φθιώτιδας.
Δείτε φωτογραφίες:
















Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Ποδαρικό στο 2026 με “φθιωτικό ντέρμπι” – Στις 3/1 το ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Σταυρού
-




Vid | To μάρς πέναλτι που ζητά ο ΠΑΣ Λαμία
-




Γυναικεία Ομάδα: Επιστροφή στις νίκες
-




Μεταγραφικά: Δύο παίκτες του ΠΑΣ Λαμία στον Αστέρα Σταυρού
-




Παραιτήθηκε από τον ΠΑΣ Λαμία ο Λάκης Παπανικολάου
-




ΠΑΣ Λαμία: Ανοίγει η επόμενη μέρα – Υποστηρικτές για Στουρνάρα
-




Επιστρέφει στον ΠΑΣ Λαμία ο Ντούβας
-




Γυναικεία Ομάδα: Ποδαρικό στη Ρόδο το Σάββατο για τις κυανόλευκες
-




Ριφιφί (Το) / Γράφει ο Νίκος Μώκος
-




ΠΑΣ Λαμία: Τέλος η ανοχή!
-




Live από τα Τρίκαλα: Η εξέδρα της Λαμίας!
-




Επίσημο: Στουρνάρας στον πάγκο του ΠΑΣ Λαμία
-




Ποδαρικό στο 2026 με…αποκλεισμό / ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Σταυρού 0-3
-




Ήττα με υπογραφή Τσίντζα / ΑΟ Τρίκαλα – ΠΑΣ Λαμία 1-0
-




Γ’ Εθνική: Έσωσε το βαθμό και έπιασε κορυφή ο Αστέρας Σταυρου / Τα αποτελέσματα
-




Ο Τουλούμης ορίστηκε στο ΠΑΣ Λαμία – Άρης Φιλιατών
-




ΕΠΙΣΗΜΟ: Πρώτη χειμερινή μεταγραφή του ΠΑΣ Λαμία ο Τσόφλιος
-




VID | Στουρνάρας: “Η Λαμία έχει δύο ήττες για τους ίδιους εξωαγωνιστικούς λόγους”
-




Ανώτερος αλλά άσφαιρος / ΠΑΣ Λαμία – Άρης Φιλιατών 0-0
-




Τέλος εποχής με μήνυμα στήριξης από Παπανικολάου – Σήμερα ξανά στο γήπεδο η Λαμία





















