



Match Center
Aυτόχειρας στο Περιστέρι / Ατρόμητος – ΠΑΣ Λαμία 2-1
Ο ΠΑΣ Λαμία ήταν καλύτερος στο Περιστέρι, προηγήθηκε νωρίς, έχασε ευκαιρίες να πάρει αέρα δύο τερμάτων όμως με ακόμη ένα δικό του λάθος ισοφαρίστηκε, με τον Ατρόμητο πέντε λεπτά πριν τη λήξη να κλέβει τη νίκη με τον Σάλομον. Ντεμπούτο για Μαρτίνεθ και Μπα με τον Ισπανό να είναι άκρως θετικός στο αριστερό άκρο τς άμυνας. Καλή εμφάνιση από τον Ταϊρόν, σε ακόμη ένα ματς σημείο αναφοράς ο Τζανδάρης.
Μέχρι τώρα δεν μπορούσε, σήμερα ήταν και άτυχος! Ο ΠΑΣ Λαμία ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο όμως ατύχησε να ισοφαριστεί και τελικά γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1!
Έτσι ξεκίνησαν
Ο ΠΑΣ Λαμία ξεκίνησε με τον Επασί κάτω από τα δοκάρια, Τζανετόπουλο, Αντέτζο, Μαρτίνες και Προβυδάκη στην τετράδα της άμυνας, τους Μπεχαράνο και Τζανδάρη στα χαφ με το Ταϊρόν ως επιτελικό και τους Ρόμανιτς και Ντέλετις στα φτερά πίσω από τον Καραμάνο.
Στον αντίποδα ο Νταμίρ Κάναντι επέλεξε τους Μανδά, Γκαλβάο, Στρούγγη, Κιβρακίδη, Τομάσεβιτ, Σάλομον, Γκάλο, Ενσικουλού, Ραμπέγιο, Αγκάγεφ και Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.
Μπήκε δυνατά η Λαμία και σόκαρε τον Ατρόμητο
Ο ΠΑΣ Λαμία ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι από το πρώτο λεπτό έχοντας την κυκλοφορία της μπάλας και την υπεροχή στο παιχνίδι του, απειλώντας μάλιστα πρώτος μόλις στο 6ο λεπτό με μια κεφαλιά του Μπεχαράνο να μην απειλεί τον Μανδά. Ωστόσο οι αυτοματισμοί που έβγαζαν οι κυανόλευκοι σε αυτά τα πρώτα λεπτά απέδωσαν καρπούς αφού στο 8′ με μια τρομερή συνεργασία των παικτών της Λαμίας η μπάλα έφτασε στον Καραμάνο ο οποίος άνοιξε το σκορ. Ρόμανιτς και Ταϊρόν συνδυάστηκαν όμορφο με τον τελευταίο να κάνει την παράλληλη σέντρα στο ύψος του πέναλντι εκεί όπου ο Καραμάνος δεν αστόχησε. Η φάση αρχικά ελέγχθηκε για οφσάιντ στην κίνηση του Ταϊρόν, ωστόσο ο VAR υπέδειξε στον διαιτητή Φωτιά πως το γκολ μετράει κανονικά.
Τεράστια χαμένη ευκαιρία να καθαρίσει το ματς
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την πίεσή τους παρά το υπέρ τους 0-1 όντας ταχύτατοι στην κόντρα. Στην 2η κλασσική τους ευκαιρία μάλιστα είχαν τη δυνατότητα να πάρουν ισχυρό προβάδισμα ωστόσο η προσπάθεια του Ντέλετιτς δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Ο Ταϊρόν είδε ωραία την κίνηση του Ντέλετιτς στην πλάτη της άμυνας και τον έβγαλε με φάτσα στο τέρμα, αυτός πλάσαρε πάνω από τον Μανδά με την μπάλα πριν προλάβει να περάσει την γραμμή της εστίας να απομακρύνεται από τους αμυντικούς των γηπεδούχων. Και αν από το τηλεοπτικό ριπλέι η μπάλα φαινόταν να έχει περάσει τη γραμμή, εν τέλει ο VAR έδωσε πάλι την λύση υποδεικνύοντας πως η μπάλα δεν είχε περάσει την γραμμή της εστίας του Μανδά.
Κουτό πέναλτι του Προβυδάκη
Ο Ατρόμητος όπως ήταν λογικό ανέβασε την απόδοσή του από το ημίωρο και έπειτα βλέποντας την Λαμία να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τους χώρους που της είχε αφήσει. Και μπορεί η απόδοσή των γηπεδούχων να αυξήθηκε ωστόσο ο Επασί δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, η ισοφάριση ωστόσο ήρθε από λάθος της Λαμίας. Ο Ραμπέγιο έκανε μια ατομική προσπάθεια εντός περιοχής στην γραμμή του άουτ, με τον Προβυδάκη εντελώς αψυχολόγητα να του μαζεύει τα πόδια και τον Φωτιά ορθά να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεσε ανέλαβε ο Χριστοδουλόπουλος ο οποίος έστειλε την μπάλα στην απέναντι πλευρά από αυτή που επέλεξε ο Επασί φέρνοντας το ματς στα ίσια.
Ισορροπία στην επανάληψη
Στην επανάληψη οι κυανόλευκοι μπήκαν εκ νέου δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Ρόμανιτς και τον εξαιρετικό σήμερα Ταϊρόν και στο 56′ έφτασαν κοντά στο 2-1 με τον Ισπανό να ανοίγει αριστερά στον Ρόμανιτς ο οποίος ντρίμπλαρε τον αντίπαλό του και από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής του Μανδά σούταρε δυνατά στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ. Πέντε λεπτά μετά ο Χριστοδουλόπουλος είχε την ευκαιρία να κάνει αυτός δύο τα τέρματα της ομάδας του όμως από πλεονεκτική θέση και με την μπάλα να στρώνεται μπροστά του έπιασε αέρα σπαταλώντας την.
Οι πολλές αλαγές έριξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού με το 20λεπτο που ακολούθησε να περνά χωρίς τελική ουσιαστικά φάση για τις δύο ομάδες. Στο 81ο λεπτό οι γηπεδούχοι άγγιξαν ξανά το 2-1 με τον Τομάσεβιτς να σεντράρει από αριστερά και τον Μανούσο με μία αδόκιμη προσπάθεια να στέλνει την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Επασί.
Το γύρισε με Σάλομον ο Ατρόμητος
Τελικά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρήκαν το 2ο γκολ στο ματς από μια ατομική ενέργεια του Σάλομον στο 85’/ Ο μέσος του Ατρομήτου πέρασε τρεις παίκτες της Λαμίας στο χώρο του κέντρου έκανε και το σουτ το οποίο δεν κατάφερε να αποτρέψει ο Επασί πριν καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα του. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο νεοεισελθόν Μπα έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση όμως το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο από ευνοϊκή θέση, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.
Οι συνθέσεις
Ατρόμητος: Μανδάς, Γκαλβάο (40′ Γούτας) , Στρούγγης, Κιβρακίδης, Τομάσεβιτς, Σάλομον, Γκάλο, Ενσικουλού )46′ Τριμμάτης), Ραμπέγιο (70′ Μανούσος), Αγκάγεφ (70′ Μουνίθ), Χριστοδουλόπουλος (70’Χαρίσης).
ΠΑΣ Λαμία: Επασί, Τζανετόπουλος (86′ Σκόνδρας), Αντέτζο, Μαρτίνες , Προβυδάκης (67′ Βλάχος), Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ταϊρόν (77′ Βασιλακάκης), Ρόμανιτς (86′ Μπα), Ντέλετις , Καραμάνος (77′ Αραμπούλι)
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Match Center
Έκλεισε νικηφόρα αλλά όχι ιδανικά τη σεζόν / ΑΟ Τρίκαλα – ΠΑΣ Λαμία 0-1


Ο ΠΑΣ Λαμία επικράτησε στα Τρίκαλα του ΑΟΤ με 0-1, το ένα δώρο ήρθε από τη Λευκάδα με τη νίκη του Τηλυκράτη επί του Άρη Φιλιατών με 2-0 αλλά στην Ελασσόνα ο ΠΟΕ δεν βρήκε αντίσταση απέναντι στον Αστέρα Σταυρού πετυχαίνοντας τη νίκη με 2-1 που του χαρίζει το πρωτάθλημα και την πρόκριση στην επόμενη φάση! Δεύτερη θέση για τον ΠΑΣ Λαμία σε μία σεζόν που ξεπέρασε την φετινή έκδοση του εαυτού του!
Τα Τρίκαλα μπήκαν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά τη Λαμία. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή καταγράφηκε στο 13’, όταν ο Κοκκίνης επιχείρησε απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Παρόμοια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Αντερέμι δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από κόρνερ. Γενικά, στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα μας έδειχνε σημάδια κόπωσης.
Πιθανόν αυτό να συνδεόταν και με το γεγονός ότι η Ελασσόνα είχε ήδη προηγηθεί απέναντι στον Αστέρα Σταυρού, κάνοντας το αποτέλεσμα στα Τρίκαλα λιγότερο κρίσιμο. Παρ’ όλα αυτά, στην πρώτη ουσιαστική της ευκαιρία, η Λαμία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 26’, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τρούμπουλος βρήκε τη μπάλα και ο Κουφιώτης με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Λαζαρίνα για το 1-0.
Το γκολ αυτό άλλαξε τη ροή του αγώνα, δίνοντας ψυχολογία στη Λαμία που άρχισε να κρατά περισσότερο την κατοχή. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να αντιδράσουν, χωρίς όμως να δημιουργούν ουσιαστικές ευκαιρίες, καθώς η άμυνα των παικτών του Βαγγέλη Στουρνάρα λειτουργούσε αποτελεσματικά. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε κυρίως στην εξέδρα, με τον αγώνα να μην προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις. Στο 45’ σημειώθηκε ένταση μετά από σκληρό μαρκάρισμα, με τον διαιτητή να δείχνει κίτρινες κάρτες και στις δύο πλευρές, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο σκορ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σε παρόμοιο ρυθμό, ενώ το δεύτερο γκολ της Ελασσόνας σε άλλο παιχνίδι μείωσε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Στο 57’, ο Αλτάνης δοκίμασε ένα αδύναμο γυριστό σουτ που πέρασε άουτ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Μέτσε είχε την ίδια τύχη με σουτ εκτός περιοχής.
Η Λαμία πλησίασε στο 2-0 στο 67’, όταν ο Βρέττας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Λαζαρίνα, αλλά σημάδεψε το δοκάρι. Παρά τη σχετική ένταση και τον καλό ρυθμό εκείνο το διάστημα, οι μεγάλες ευκαιρίες ήταν ελάχιστες.
Καθώς το παιχνίδι έμπαινε στην τελική του ευθεία, ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως στο 83’ η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Βρέττας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο.
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Η ένταση παρέμεινε, αλλά οι φάσεις έλειψαν, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι το τελικό σφύριγμα.
ΑΟ Τρίκαλα: Στάγκος, Διαμαντής, Ματθαίου Ν., Κουφιώτης, Μαργαρίτης Α., Τρούμπουλος, Φράγκος, Αλτάνης, Βρέττας, Τσιάκας, Ντότης
ΠΑΣ Λαμία: Λαζαρίνας, Λαμπίρης, Ορφανός, Κοκκίνης, Παπαδάκος, Αντερέμι, Κάτανας, Βασίλας, Σκόνδρας Α., Μέτσε, Κακάμης
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Aud Στουρνάρας: «Θέλουμε γεμάτο τον ΔΑΚ – το πρώτο ματς μπορεί να αλλάξει τα πάντα»
-




ΠΑΣ Λαμία: Φιλικό με Παρνασσό Αμφίκλειας πριν τα Play Offs
-




ΠΑΣ Λαμία: Μεγάλος για την κατηγορία, μικρός για τον εαυτό του / Του Νίκου Μώκου
-




Play Offs Γ’ Εθνικής: Πρεμιέρα εντός έδρας με Άρη Φιλιατών ο ΠΑΣ Λαμία / Το πλήρες πρόγραμμα
-




Παρασκευή 13/3 η κλήρωση για τη 2η και 3η φάση της Γ’ Εθνικής
-




Στουρνάρας: «H ομάδα δημιουργήθηκε τελευταία στιγμή δεν ήταν αρχικός στόχος η άνοδος – Δώσαμε το 100%»
-




Πλήρης και αποφασισμένος ο ΠΑΣ Λαμία για το ξεκίνημα των Play Offs
-




«Ανώτερη αλλά άστοχη η Λαμία, “κόλλησε” στο 0-0 με τον Άρη Φιλιατών»
-




Live Streaming: Η Κλήρωση της Γ’ Εθνικης (Playoffs & Playout)
-




Ορισμός – Πρόκληση: Ο Τσίντζας στο ΠΑΣ Λαμία – Άρης Φιλιατών
-




Pics | «Άγρια Δύση» στη Λαμία καταγγέλει η Ελασσόνα / Στο Νοσοκομείο Λαμίας ο Σαραφίδης – Τι αναφέρει το Φύλλο Αγώνα
-




Στουρνάρας: «Δίνουμε το 200%, αλλά το γκολ δεν έρχεται – Must win τα επόμενα παιχνίδια»
-




Aud | Μουρούτης: «Σεβασμός στη Λαμία, αλλά στόχος το θετικό αποτέλεσμα»
-




Τοπικά: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Θανάση Παπακώστα
-




Ντέρμπι με τα όλα του, χωρίς νικητή / Αστέρας Σταυρού – ΠΑΣ Λαμία 0-0
-






Έ(Χ)ασε τεράστια ευκαιρία για κορυφή / ΠΑΣ Λαμία – Ελασσόνα 1-1
-




Live Chat & Ραδιοφωνική Μετάδοση: ΠΑΣ Λαμία – Άρης Φιλιατών
-




Γ’ Εθνική: Το διαιτητικό τρίο στο Αστέρας Σταυρού – ΠΑΣ Λαμία
-




Aud | Πριν το πρώτο σφύριγμα: Οι προπονητές της πρώτης εξάδας μοιράζονται τις σκέψεις τους για τα Play Offs της Γ’ Εθνικής
-




Στην τελική ευθεία ο 3ος όμιλος της Γ’ Εθνικής – Όλα τα σενάρια για τον πρωταθλητή και τη συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου
















