Ακολουθήστε μας

Match Center

Μοιράστηκαν εντυπώσεις, αποβολές και βαθμούς…

Σε ένα παιχνίδι που Λαμία και Αστέρας ήθελαν τη νίκη, για διαφορετικούς λόγους η κάθε ομάδα, τελικά ο ένας βαθμός ήταν το κέρδος και για τους δύο.

Ένα παιχνίδι στο οποίο αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής Βρέσκας, ο οποίος άφησε τους κυανόλευκους με παίκτη λιγότερο από το ημίωρο, ενώ είχε δυο τρεις αφορμές να αφήσει με 10 και τον Αστέρα, όμως χαρίστηκε στον Ιγκλέσιας. Απέβαλε στο 93′ τον Τσιλιανίδη με 2η κίτρινη κάρτα.

Περίπου 2000 φίλοι της Λαμίας βρέθηκαν στο ΔΑΚ για να υποστηρίξουν την ομάδα τους, ενώ αξίζει να αναφερθούμε και στην παρουσία περίπου 20 φίλων των Αρκάδων, οι οποίοι ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας για την ομάδα τους.

Με πίνακα ξανά!

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όλους όσους βρέθηκαν στο ΔΑΚ Λαμίας σήμερα. Και αυτό διότι προς έκπληξη όλων επαναλειτούργησε μετά από  περίπου 5 μήνες ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου. Διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο τόσο τους δημοσιογράφους όσο και τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας!

Έτσι ξεκίνησαν

Χωρίς να προβληματιστεί ιδιαίτερα ο Μάκης Χάβος κατάρτισε την 11αδα του δίχως αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι των Ιωαννίνων, πέραν του τραυματία Σαράνοφ, τον οποίο αντικατέστησε ο Μελίσσας. Βασιλαντωνόπουλος,Πλιάτσικας, Αντέτζο, Βάντερσον, Σκόνδρας, Δημούτσος, Μπερτόλιο, Καραμάνος, Επστάιν, Μπαράλες οι υπόλοιποι 10 του Μάκη Χάβου. 

Από την άλλη ο Αστέρας του Σάββα Παντελίδη παρατάχθηκε με τους  Παπαδόπουλο, Τριανταφυλλόπουλο, Κυριακόπουλο, Kώτσιρα, Oρτέγκα, Πασαλίδη, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τόνσο, Μανιά, Καλτσά, στην επιστροφή των Παπαδόπουλου και Κυριακόπουλου στο γήπεδο που αγωνίστηκαν στο παρελθόν.

Μόλις στο 1ο λεπτό η Λαμία προσπάθησε να αιφνιδιάσει με τον Δημούτσο να βρίσκει κάθετα τον Επστάιν ο οποίος δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Παπαδόπουλο ο οποίος μπλόκαρε. Στο 5ο λεπτό η Λαμία και πάλι στο προσκήνιο μπήκε στην περιοχή των Αρκάδων με τον Πλιάτσικα να βγάζει σέντρα στον Μπαράλες ο οποίος με το κεφάλι και υπό την πίεση του Τριανταφυλλόπουλου δεν κατάφερε να γίνει επικίνδυνος. Δέκα λεπτά αργότερα και πάλι οι γηπεδούχοι απώλεσαν μια μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, με τον Μπερτόλιο με απευθείας εκτέλεση φάουλ να στέλνει την μπάλα εκατοστά δεξιά από την εστία του Παπαδόπουλου.
H πρώτη καλή στιγμή των Αρκάδων ήρθε με την συμπλήρωση 20 λεπτών παιχνιδιού, με τον Κυριακόπουλο να σουτάρει από 25 μέτρα περίπου και την μπάλα να κοντράρει στον Πλιάτσικα και να καταλήγει κόρνερ. Έξι λεπτά μετά και πάλι ο Αστέρας στο προσκήνιο με τον Τόνσο αυτή τη φορά να σουτάρει από λίγο πιο μακρινή απόσταση στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Μόλις το ρολόι έδειξε το 30ο λεπτό του παιχνιδιού η Λαμία έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Βάντερσον με 2η κίτρινη κάρτα. Να σημειωθεί πως την 1η κίτρινη την δέχθηκε τρία λεπτά νωρίτερα. Από το φάουλ πάντως που εκτελέσθηκε λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή, ήρθε κόρνερ έπειτα από απόκρουση του Μελίσσα στο δεξί “Γ” της εστίας του, με τον Μανιά στην εξέλιξη της φάσης με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα άουτ. Πάντως να σημειώσουμε πως ο διαιτητής Βρέσκας θα μπορούσε να εξαντλήσει την αυστηρότητά του αποβάλλοντας τον Ιγκλέσιας για σκληρό φάουλ πάνω στον Μπαράλες. 

Δύο λεπτά μετά η Λαμία άγγιξε την ισοφάριση με τον Σκόνδρα να σουτάρει σημαδεύοντας την συμβολή των δοκών του Παπαδόπουλου ο οποίος εκτινάχθηκε αλλά δεν ακούμπησε την μπάλα. To ημίχρονο έληξε χωρίς άλλη φάση με το 0-0 να παραμένει…


Ανακοίνωση στο ημίχρονο

Με πολλά παράπονα βρήκε το ημίχρονο την διοίκηση του ΠΑΣ Λαμία, λόγω της αποβολής του Βάντερσον αλλά και της ανοχής του διαιτητή Βρέσκα στο σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων, εκδίδοντας ανακοίνωση η οποία ανέφερε: “Κύριοι της ΚΕΔ, φέρτε ξένους… να τελειώνουμε επιτέλους!”

Μάλιστα κατά την έξοδο των διαιτητών προς τα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ο Π.Παπαϊωάννου τα είπε στα…γαλλικά με το διαιτητικό τρίο, όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω εικόνα.

Κακό δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κακό καθώς έλειψε η μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες, με τον Νίκο Μελίσσα να κρατά όρθια την ομάδα του σε δύο περιπτώσεις. Στο 50′ ένα σουτ του Μανιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής έδιωξε με γροθιές ο Μελίσσας ενώ στο 54′ το απευθείας φάουλ του Τσιλιανίδη κατέληξε κόρνερ. Η Λαμία προσπάθησε να βγει μπροστά και να απειλήσει, το ίδιο έκανε και ο Αστέρας με την μεγάλη φάση να λείπει για το παιχνίδι. Στο 75′ ο Μελίσσας είπε δύο μεγαλοπρεπέστατα όχι, αρχικά στην κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου και στη συνέχεια σε σουτ του Καλτσά.

Η Λαμία έχασε καλή ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο 80′ με τον Μπαράλες με κεφαλιά από φάουλ του Μπερτόλιο να σημαδεύει εκτός εστίας. Τα τελευταία λεπτά πέρασαν με τον Αστέρα να επιχειρεί να κλέψει το τρίποντο χωρίς να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα. Μάλιστα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βρέσκας άφησε και τους Αρκάδες με παίκτη λιγότερο, αφού απέβαλε τον Τσιλιανίδη.

Το 0-0 ήταν και το τελικό σκορ,το οποίο μάλλον ικανοποιημένους αφήνει τους γηπεδούχους έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι.

 

Συνθέσεις

ΠΑΣ Λαμία(Μάκης Χάβος): Mελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος,
Πλιάτσικας, Αντέτζο, Βάντερσον, Σκόνδρας (78′ Οσμάν), Δημούτσος, Μπερτόλιο (82′ Ασίγκμπα), Καραμάνος (48′ Ρόμανιτς), Επστάιν, Μπαράλες.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης):Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Kώτσιρας, Oρτέγκα (46′ Τσιλιανίδης), Πασαλίδης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (74′ Δουβίκας), Τόνσο, Μανιάς, Καλτσάς (85′ Ρόλε)

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Match Center

Πανσερραϊκός – Λαμία 1-1: Ο Βλαχομήτρος έσωσε τον βαθμό και η Λαμία έχει ακόμα οξυγόνο

Ο Ανέστης Βλαχομήτρος ισοφάρισε για τη Λαμία

Η Λαμία με γκολ του Βλαχομήτρου, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 78′, κατάφερε να πάρει την ισοπαλία κόντρα στον Πανσερραϊκό, στις Σέρρες στην πρώτη αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League και έχει ακόμα ελπίδες παραμονής. Το σκορ είχε ανοίξει στο 67′ ο Σάλαζαρ.

 

Η Λαμία κατάφερε να πάρει την ισοπαλία με 1-1 κόντρα στον Πανσερραϊκό στις Σέρρες, για την πρώτη αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στου Βλαχομήτρου στο 78′. Έτσι η ομάδα του Θανάση Στάικου έχει ακόμα ελπίδες παραμονής, με βάση και το ισόπαλο αποτέλεσμα με 1-1 στο Καλλιθέα-Βόλος.

Ο Πανσερραϊκός είχε ανοίξει το σκορ στο 34′ με τον Σάλαζαρ, ύστερα από ασίστ του Μπετανκόρ, με τον δεύτερο να σκοράρει στο 85′ για το 2-1, όμως το γκολ του ακυρώθηκε για φάουλ στον Τσάβες. Δύο δοκάρια, ένα για κάθε ομάδα επίσης στο ματς, με την Λαμία να έχει και δυο αναγκαστικές αλλαγές.

 

Με το σκορ στο 1-1 οι φιλοξενούμενοι είναι περισσότερο δυσαρεστημένοι, καθώς μπορούσαν το κάτι παραπάνω, αλλά και γιατί καίγονται για νίκες, στο κυνήγι της παραμονής. Η Λαμία πλέον βρίσκεται στους 16 βαθμούς στο πρωτάθλημα, στο -6 από την Καλλιθέα και στο -7 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Πανσερραϊκός είναι στην 11η θέση και τους 29 βαθμούς, χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα για τον υποβιβασμό.

 

Πως ξεκίνησαν:

 

Για την ομάδα του Χουάν Φεράντο τιμωρημένος ήταν ο Ντέλετιτς, ανέτοιμοι οι Ζελέν και Ουαγκέ, ενώ εκτός αποστολής έμειναν και οι Τέρζιτς, Αλρασντί, Παπαβασιλείου, Μαρίνος και Παπαδημητρίου. Ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε με 4-4-1-1. Ο Γκουγκεσασβίλι κάτω από την εστία, Ντάβιντσον, Μπέργκστρομ, Βόλνεϊ και Δεληγιαννίδης η τετράδα της άμυνας, από αριστερά προς δεξιά, Στάικος, Ομεονγκά, Σαλάζαρ και Χατζηστραβός στη μεσαία γραμμή και ο Πιρές πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μπετανκόρ.

 

Λιγότερα προβλήματα είχε ο Θανάσης Στάικος, καθώς δεν υπολόγιζε στους Φουρτάδο, Κλωναρίδη και Ιμπάνιες. Η Λαμία ξεκίνησε με το γνωστό 3-5-2. Ο Κόστιτς κάτω από τα δοκάρια, Γιαννούτσος, Σάντσες και Χαντάκιας η τριάδα της άμυνας, Ρινγκ αριστερά και Σόρια δεξιά, ως μπακ χαφ, Δοϊρανλής, Τσιμπόλα και Σουρλής στον άξονα και μπροστά οι Αθανασακόπουλος και Μπιλάλ.

 

Δοκάρι η Λαμία και καίριες επεμβάσεις του Κόστιτς

 

Καμία καλή στιγμή στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τη Λαμία να χάνει τεράστια ευκαιρία για το 0-1 στο 20′. Ο Σόρια και ο Τσιμπόλα άλλαξαν ωραία τη μπάλα, με τον τελευταίο να δίνει στον Μπιλάλ και εκείνος να στέλνει το σουτ στο δοκάρι του Γκουγκεσασβίλι.

 

Η απάντηση για τον γηπεδούχο Πανσερραϊκό ήρθε στο 26′. Ο Σαλάζαρ πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ, με τον Κόστιτς να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.

 

Ο Κόστιτς ήταν και πάλι στη σωστή θέση και νίκησε τον Μπετανκόρ στο 34′, όταν και ο επιθετικός του Πανσερραϊκού βγήκε σε τετ α τετ. Σε αυτό το σημείο η Λαμία προχώρησε σε αναγκαστική αλλάγη, όταν στη θέση του τραυματία Σουρλή, πέρασε ο Λέικ.

 

Στο 42′ ο Δεληγιαννίδης με ωραία πάσα βρήκε τον Μπετανκόρ, όμως ο Σόρια έκοψε τελευταια στιγμή σε κόρνερ.

 

Δύο λεπτά αργότερα και δη στο 44′, ο Σόρια κέρδισε όλες τις μονομαχίες, μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα των γηπεδούχων.

 

Πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος ο Πανσερραϊκός

 

Πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος για τους γηπεδούχους στο 50′. Ο Σάλαζαρ μπήκε στην περιοχή της Λαμίας, αλλά το σουτ που επιχείρησε, πέρασε άουτ.

 

Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τη Λαμία. Στη θέση του Δοϊρανλή, πέρασε ο Σακόρ, στο 54′.

 

Η Λαμία προσπαθούσε να βγει μπροστά, ψάχνοντας το γκολ, αλλά ο Πανσερραϊκός έβρισκε χώρους. Στο 61′ από κόντρα ο Μπετανκόρ έγινε ο αποδέκτης της μπάλας, δοκιμάζοντας το σουτ και την μπάλα να περνάει άουτ.

 

Και δοκάρι και γκολ ο Πανσερραϊκός

 

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μια ανάσα από το 1-0, όταν στο 65′ η κεφαλιά του Μπέργκστρομ σταμάτησε στο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα όμως, στο 67′, ο Μπετανκόρ έδωσε στον Σάλαζαρ και εκείνος με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0 για την ομάδα του Χουάν Φεράντο.

 

Πίεση της Λαμίας και ισσοφάρηση με πέναλτι

 

Στο 78′ ο Βλαχομήτρος που πέρασε πριν λίγα λεπτά στον αγώνα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε η Λαμία, κάνοντας το 1-1. Αυτό ήταν το τρίτο πέναλτι στη σεζόν για τη Λαμία και το 4ο γκολ του Βλαχομήτρου στο πρωτάθλημα.

 

Στο 85′ ο Μπετανκόρ από δημιουργός, χρήστηκε σκόρερ, όμως το τέρμα που σημείωσε ακυρώθηκε για φάουλ στον Τσάβες. Έτσι το ισόπαλό αποτέλεσμα έμεινε μέχρι το τέλος και τις δύο ομάδες δυσαρεστημένες και κυρίως τη Λαμία.

 

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου

Βοηθοί: Αθανάσιος Δέλλιος, Γιώργος Χριστακόγλου

4ος: Στέφανος-Βάϊος Καλατζής

VAR – AVAR: Αλέξανδρος Τσακαλίδης, Σταύρος Τσιμεντερίδης

 

Πανσερραίκός (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργστρομ, Βόλνεϊ, Ντάβιντσον, Στάικος (90′ Λιάσος), Ομεονγκά, Χατζηστραβός (72′ Γκάλβαν), Σαλαζάρ, Πιρές, Μπετανκόρ.

Λαμία (Θανάσης Στάικος): Κόστιτς, Γιαννούτσος, Σάντσες, Χαντάκιας (72′ Τσάβες), Ρινγκ, Σόρια, Δοϊρανλής (54′ Σακόρ), Τσιμπόλα, Σουρλής (37′ Λέικ), Αθανασακόπουλος, Μπιλάλ (72′ Βλαχομήτρος).

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή