Match Center
Ο δικός της Μέγας Αλέξανδρος της χάρισε την νίκη….
Με τον δικό της Μέγα Αλέξανδρο η Λαμία νίκησε για δεύτερη φορά φέτος τον Αστέρα Τρίπολης, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της για το 2018.
Βαθιά βαθμολογικά ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας πήρε η Λαμία ή οποία χάρη σε γκολ του Καραγιάννη στο 72′ επικράτησε του Αστέρα με 1-0 φτάνοντας τους 19 βαθμούς.
Ο Μπάμπης Τεννές ξεκίνησε την αναμέτρηση με αλλαγές αφού στο αρχικό σχήμα επανήλθε ο Όμο ενώ φανέλα βασικού πήραν και τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας Ορτέγκα και Μπούντνικ.
Στις κερκίδες του ΔΑΚ βρέθηκαν και περίπου 30 φίλοι ων φιλοξενουμένων ενώ τα επίσημα του γηπέδου είχαν και άρωμα….μεταγραφών αφού εκεί βρέθηκε ο μεταγραφικός στόχος της ομάδας Νικολά Αστσεριτς.
Στο 4′ η Λαμία μετά από ένα πλάγιο του Παντελιάδη πάτησε περιοχή χωρίς ωστόσο να απειλήσει την αντίπαλη εστία ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Τσιλιανίδης μετά από σέντρα του Ισνάλντο έκανε το γυριστό σουτ το οποίο σταμάτησε στο σώμα του Παντελιάδη. Λίγα λεπτά αργότερα ο Μπούντνικ έφυγε μόνος του από τα αριστερά όμως μετά από διπλή προσπάθεια δεν κατάφερε να γεμίσει όπως θα ήθελε στην άμυνα των Αρκάδων με τους αμυντικούς να διώχνουν. Στο 17′ ο Πίτι πήγε να αιφνιδιάσει τον Αθανασιάδη με ένα σουτ μετά από εκτέλεση πλάγιο με την μπάλα ωστόσο να περνά εκτός ορίων γηπέδου. Στο 23′ μια σέντρα του Κυριακόπουλου πέρασε μπροστά από τον Μανιά ο οποίος δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αστέρας έφτασε κοντά στο 0-1 όμως το δυνατό σουτ του αφύλακτο Κυριακόπουλου σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου… Στην επόμενη φάση και πάλι ο ίδιος παίκτης δοκίμασε το μακρινό σουτ με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ αυτή τη φορά… Στο 38′ και ύστερα από κόρνερ των φιλοξενουμένων η μπάλα επέστρεψε στον Τόνσο ο οποίος ξεπέρασε τον Παντελιάδη όμως το σουτ του με το αριστερό έφυγε απελπιστικά άουτ με το ημίχρονο να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες.
Το ταμείο του ημιχρόνου:
Στα πρώτα 45 λεπτά είδαμε μια Λαμία άτολμη, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες στιγμές στην αντίπαλη άμυνα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας με τον Τόνσο να κάνει ότι θέλει μέσα στο γήπεδο και τον Κυριακόπουλο με τον Μανιά από τα αριστερά να πυροβολούν κατά ριπάς. Ο Βασιλαντωνόπουλος που σήμερα επιλέχθηκε για το δεξί άκρο της άμυνας όπως και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είχε πολλά προβλήματα χάνοντας τις περισσότερες αν όχι όλες προσωπικές μονομαχίες…
Στην επανάληψη το σκηνικό ίδιο με την Λαμία να προσπαθεί να απειλήσει τον Αστέρα όμως να κυκλοφορεί την μπάλα. Ο Τεννές έριξε στη μάχη τον Ακόστα στη θέση του Πίτι περνώντας τον Βάντερσον σε ρόλο επιτελικού.. Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού η Λαμία άγγιξε το 1-0 όμως η κεφαλιά του Μπουτνικ μετά από σέντρα του Βάντερσον σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη. Στο 67′ στο παιχνίδι πέρασε και ο Καραγιάννης στην θέση του Ορτέγκα, με τον Αστέρα να χάνει καλή ευκαιρία με τον Τόνσο να σουτάρει και τον Παπαδόπουλο να μαζεύει με δεύτερη προσπάθεια προ του Κώτσιρα.
Τελικά η Λαμία άνοιξε το σκορ στο 72′ με τον Παπαδόπουλο να γεμίζει και τον Καραγιάννη να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων η οποία κοιμήθηκε, πέρασε και τον Αθανασιάδη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. στο 79′ ο Γκοντό κατέβασε την μπάλα μετά από λάθος κεφαλιά του Ασίγκμπα, γύρισε προς την εστία, σούταρε με την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Ο Τεννές έριξε στην μάχη και τον Κουτρομανο στη θέση του Βάντερσον θέλωντας να γεμίσει το κέντρο του με τον Αστέρα να εντείνει τις προσπάθειές του να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Τελικά αυτό δεν ήρθε με την Λαμία να παίρνει μαία σπουδαία νίκη απέναντι στον αξιόμαχο Αστέρα Τρίπολης.
Το ταμείο του δεύτερο ημιχρόνου:
Η Λαμία στην επανάληψη ενέτεινε την προσπάθεια της να φτάσει στο γκολ με τον Αστέρα να κοντρόλ άρει το παιχνίδι. Τελικά το γκολ ήρθε από τον πάγκο αφού ο Καραγιάννης μπήκε στο παιχνίδι και λίγα λεπτά αργότερα έφυγε στην πλάτη της άμυνας μόνος του και έγραψε το 1-0. Η άμυνα της ομάδας λειτούργησε άψογα στα λεπτά που απέμειναν διώχνοντας οποιονδήποτε κίνδυνο προς την εστία του Παπαδόπουλου.
Οι συνθέσεις:
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Match Center
Ήττα με υπογραφή Τσίντζα / ΑΟ Τρίκαλα – ΠΑΣ Λαμία 1-0


Με γκολ στο 81ο λεπτό, τα Τρίκαλα πήραν τη νίκη με 1-0 απέναντι στον ΠΑΣ Λαμία, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής, σε ένα ματς με αρκετές φάσεις και ένταση μέχρι το τέλος.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο 7ο λεπτό, ο Σαμάντας εκμεταλλεύτηκε αναμπουμπούλα μέσα στη μεγάλη περιοχή και με κοντινή προσπάθεια πλασαρε με τον Στάγκο να μπλοκάρει!
Η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει στην πρωτοβουλία των κινήσεων του ΑΟΤ, ο οποίος στο 25’ είχε καλή στιγμή, όταν ο Παπαδάκος έβγαλε κάθετη πάσα στον Κακαμή, εκείνος γύρισε εντός περιοχής, όμως η φάση σταμάτησε ως οφσάιντ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Βασιλιάς δοκίμασε σουτ από τα όρια της περιοχής, με τον Στάγκο να μπλοκάρει σταθερά.
Στο 36’ τα Τρίκαλα απείλησαν εκ νέου, με τον Άνθη να βγαίνει τετ-α-τετ απέναντι στον Στάγκο, όμως ο τερματοφύλακας της Λαμίας κράτησε το μηδέν με μεγάλη επέμβαση.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τη Λαμία στο πρώτο μέρος ήρθε στο 41’, όταν σε αντεπίθεση δύο εναντίον δύο, ο Φράγκος έδωσε στον Τσιάκα, αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Λαζαρίνα σε τετ-α-τετ.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο επιθετικά. Στο 49’ ο Αλτάνης γύρισε από δεξιά προς τον Φράγκο, όμως ο Λαζαρίνας μπλόκαρε. Στο 62’ ο Άνθης έκανε επικίνδυνο γύρισμα από αριστερά, με τον Γιώτη να απομακρύνει σωτήρια.
Η Λαμία άγγιξε την ισοφάριση στο 72’, όταν ο Ντότης σούταρε από τη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής, αλλά ο Λαζαρίνας απέκρουσε εντυπωσιακά.
Στο 78’ υπήρξε ένταση, όταν ο Ντότης μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Λαζαρίνα, όμως στην επαφή τους ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον παίκτη της Λαμίας για θέατρο, προκαλώντας διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους.
Τελικά, στο 81ο λεπτό, ο Αντερέμι βρήκε δίχτυα και έδωσε τη νίκη στα Τρίκαλα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.
Έτσι, ο ΠΑΣ Λαμία γνώρισε την ήττα σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με την ομάδα να πληρώνει την αστοχία της στις ευκαιρίες που δημιούργησε.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Αποκάλυψη: Δοκιμάζει παίκτη με εμπειρία από το Conference League ο ΠΑΣ Λαμία!
-




Ποδαρικό στο 2026 με “φθιωτικό ντέρμπι” – Στις 3/1 το ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Σταυρού
-




Vid | Ντότης στο Διπλό Μαρκάρισμα: “Απέρριψα ομάδες Sl2 για τον ΠΑΣ Λαμία
-




Βρέττας On Fire / ΠΑΣ Λαμία – Πρόοδος Ρωγών 4-0
-




ΠΑΣ Λαμία 1964 – Πρόοδος Ρωγών: Στόχος η επιστροφή στις νίκες και η διατήρηση της κορυφής
-




Μοιρασιά στο “Αθανάσιος Διάκος” / ΠΑΣ Λαμία – Τηλυκράτης 1-1
-




Vid | Λ. Παπανικολάου: “Δεν έχουμε εκμεταλλευτεί όσο θα θέλαμε την έδρα μας”
-




ΠΑΣ Λαμία: Η ανάλυση του πρώτου γύρου | Vid
-




Γυναικεία Ομάδα : Με γκολ λύτρωση της Πόλλου στο 89’ απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία!
-




Γυναικεία Ομάδα: Επιστροφή στις νίκες
-




Μεταγραφικά: Δύο παίκτες του ΠΑΣ Λαμία στον Αστέρα Σταυρού
-




Εκτός έδρας στραβοπάτημα / Θεσπρωτός – ΠΑΣ Λαμία 0-0
-




Γ’ Εθνική: Το πανόραμα του Ομίλου και η επόμενη αγωνιστική
-




Παραιτήθηκε από τον ΠΑΣ Λαμία ο Λάκης Παπανικολάου
-




ΠΑΣ Λαμία: Ανοίγει η επόμενη μέρα – Υποστηρικτές για Στουρνάρα
-




Γυναικεία Ομάδα: Ποδαρικό στη Ρόδο το Σάββατο για τις κυανόλευκες
-




ΕΠΙΣΗΜΟ: Πρώτη χειμερινή μεταγραφή του ΠΑΣ Λαμία ο Τσόφλιος
-




Τέλος εποχής με μήνυμα στήριξης από Παπανικολάου – Σήμερα ξανά στο γήπεδο η Λαμία
-




Επίσημο: Στουρνάρας στον πάγκο του ΠΑΣ Λαμία
-






Ποδαρικό στο 2026 με…αποκλεισμό / ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Σταυρού 0-3























