Χωρίς κατηγορία
Σπάνιο αφιέρωμα για το Λαμία-ΠΑΣ Γιάννενα
Λαμία και ΠΑΣ Γιάννενα θα τεθούν αντιμέτωποι την Κυριακή
για τρίτη φορά στην ιστορία τους επί Φθιωτικού εδάφους και το lamiaragate3.gr σας γυρίζει πίσω στο χρόνο για να σας θυμίσει τι είχε συμβεί στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις.
Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας.
Και μεταξύ τους είναι πολύ μικρή η προϊστορία που έχει να κάνει με 2 αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Στα δύο παιχνίδια που είχαν πραγματοποιηθεί στο ΔΑΚ Λαμίας η Λαμία μετρά μια νίκη και μία ήττα. Την σεζόν 2004-05 και σγκεκριμένα στις 27/2/2005 οι Φθιώτες είχαν πάρει το τρίποντο με σκορ 1-0 και σκόρερ τον Χαϊκαλη ενώ την επόμενη σεζόν γνώρισαν την ήττα χάρη σε γκολ των Καούνου και Μπελά.
Η τελευταία τους αναμέτρηση στο ΔΑΚ Λαμίας ήταν στις 14/02/2006.Μετά από 12 χρόνια και 2,5 μήνες θα ξανασυναντηθούν την Κυριακή, αλλά αυτή τη φορά στη Σούπερ Λίγκα και όχι στην άγονη γραμμή των μικρότερων κατηγοριών.
Ένα γκολ του Χαϊκάλη στο 88ο λεπτό ήταν αρκετό για να χαρίσει την νίκη στην ομάδα της Λαμίας στην πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννενα. Η ομάδα της Λαμίας ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασε στη νίκη με τη κεφαλιά του Χαϊκάλη ύστερα από σέντρα του Σαλαμάνωφ η οποία κατέληξε στα δίχτυα του Γεωργίου. Για την ιστορία η Λαμία την σεζόν 2004-05 είχε τερματίσει στην 6η θέση του Βόρειου Ομίλου της Γ’ Εθνικής με συγκομιδή 50 βαθμών.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
1΄ Σουτ του Σιμεόνοφ, η μπάλα κόντραρε στον Κατερίνη και έφυγε άουτ.
21΄ Φάουλ εκτέλεσε ο Μαγκαφίνης, κεφαλιά ο Επίσκοπος και ο Γεωργίου πρόλαβε και μπλόκαρε προ του Μουράτοβιτς.
34΄ Κόρνερ ο Επίσκοπος, ο Μαγκαφίνης έπιασε την κεφαλιά και πάνω στη γραμμή ο Κατερίνης έδιωξε.
54΄ Ο Κακαζούκης βρήκε τον Καούνο, βγήκε μόνος του, όμως το πλασέ ήταν κακό και ο Καρανάσιος μπλόκαρε.
55΄ Ωραία ο Κάκος βρήκε τον Καούνο, αυτός βγήκε τετ – α – τετ, πλάσαρε αλλά πάλι χωρίς ψυχραιμία και ο τερματοφύλακας της Λαμίας μπλόκαρε.
64΄ Σουτ του Μουράτοβιτς, μπλόκαρε ο Γεωργίου.
86΄ Ο Χαϊκάλης στον Βοΐνοφ, δυνατό το σουτ και η μπάλα «έγλειψε» τη συμβολή των δοκαριών.
88΄ Σέντρα ο Σαλαμάνωφ, στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ πετάχτηκε ο Χαϊκάλης, έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία, γράφοντας το 1-0.
Διαιτητής: Αλ. Δημητρόπουλος (Αθηνών)
ΛΑΜΙΑ: Καρανάσιος, Σαλαμάνωφ, Μελαναρκίτης, Μαγκαφίνης, Ζάρρας, Νάκας, Χαϊκάλης (53΄ Καλύβας Η.), Σιμεόνοφ (66΄ Βοΐνοφ), Μουράτοβιτς (83΄ Σακελλάρης), Επίσκοπος, Ψυχογιός.
ΠΑΣ Γιάννενα:Γεωργίου, Ντάσιος, Κατερίνης (90΄ Τζάνης), Πόλγκαρ, Δέδες, Τάτσης, Ολιβέϊρα, Σίγμπο, Κάκος, Καούνος (70΄ Μπελά), Κακαζούκης.
ΚΟΥΓΙΑΣ: «ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΔΕΣ ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ»
Δείτε φωτογραφίες από το 10ο τεύχος του περιοδικού “πάμε ΛΑΜΙΑ” εκείνης της εποχής:
Ένα χρόνο αργότερα Λαμία και ΠΑΣ Γιάννενα διασταύρωσαν τα ξίφη τους για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, αυτή τη φορά με νικητές τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα της Λαμίας ήταν κατώτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και ηττήθηκε χάρη σε γκολ των Καούνου στο 11′ και Μπελά στο 13′. Εξαιρετική εμφάνιση είχε πραγματοποιήσει σε εκείνη την αναμέτρηση ο τερματοφύλακας της ομάδας μας Τσούστης, αποσοβώντας αρκετές φορές το κίνδυνο προς την εστία του. Εκείνη την σεζόν για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής η Λαμία είχε τερματίσει στην 13η θέση, συγκεντρώνοντας 30 βαθμούς, δύο πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.
Στο 11’ κόρνερ του Μπελά διώχνουν οι αμυντικοί, νέα σέντρα του Μπελά και ο Καούνος στο δεύτερο δοκάρι βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά σημειώνοντας το 1-0.
Στο 13’ απ ευθείας φάουλ του Μπελά και ο δείκτης αναβαίνει στο 0-2.
Στο 43’ συνδυασμός Τάτση, και Κρόνχαρντ ο Μπελά τελικός αποδέκτης επιχειρεί του σουτ, για να φύγει η μπάλα λίγο άουτ από τη συμβολή των δοκών.
Στο 49’ ο Καούνος τροφοδοτεί τον Μπελά, σουτ ο τελευταίος άουτ.
Στο 51’ σέντρα του Μπελά, προβολή ο Καούνος και η απόκρουση της ημέρας από τον τερματοφύλακα Τσούτση.
Στο 53’ μπαλιά του Καούνου στον Τρούλη που έκανε σουτ λίγο άουτ.
Στο 57’ σύγχυση στην άμυνα της Λαμίας, μετά από συνδυασμό Μπελά και Κοντογουλίδη που κατέληξε κόρνερ, στην εκτέλεση του οποίου πιάνει κεφαλιά ο Τρούλης στο δοκάρι η μπάλα.
Στο 66’ ο Βράκας έκανε σουτ από καλή θέση, αλλά ο Τόλιος επενέβη θετικά.
Στο 68’ σέντρα ο Τζάνης, σουτ ο Κρόνχαρντ, άουτ η μπάλα.
Στο 80’ ο Γιέροβιτς επιχείρησε σουτ για να φύγει η μπάλα άουτ.
Στο 90+ ο Μιχαλόπουλος φεύγει μόνος του, επιχειρεί σουτ, αλλά ο Τσούτσης επεμβαίνει θετικά.
Διαιτητής: X. Kαλογερόπουλος (Aθήνας),
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Απόψεις
ΠΑΣ Λαμία: Μεγάλος για την κατηγορία, μικρός για τον εαυτό του / Του Νίκου Μώκου


Στη Γ’ Εθνική, οι ισορροπίες είναι απλές. Παίζεις, κερδίζεις, ανεβαίνεις. Ή, δεν παίζεις, χάνεις, βυθίζεσαι. Η Λαμία μοιάζει να έχει βρει έναν τρίτο δρόμο: αυτόν της σταδιακής, αθόρυβης, αλλά σταθερής συρρίκνωσης. Όχι αγωνιστικής. Αυτή δεν φαίνεται να υπάρχει με τα δεδομένα της κατηγορίας. Της συρρίκνωσης της ίδιας της υπόστασής της.
Γράφει ο Νίκος Μώκος
Για μια ομάδα που πέρασε μια σχεδόν δεκαετία στα σαλόνια της Super League 1, που έφτιαξε όνομα και αναγνωρισιμότητα, δεν μπορεί η κουβέντα της πόλης να είναι «μας αδικούν», «μας πολεμούν», «μας έχουν βάλει στο μάτι». Αυτά είναι πολυτέλειες των μικρών. Όχι των ομάδων που ζητούν να παραμείνουν μεγάλες, έστω και μέσα σε μια μικρή κατηγορία.
Η Λαμία, αντί να λειτουργεί ως το κεντρικό σημείο αναφοράς του ποδοσφαιρικού χάρτη στον Νομός Φθιώτιδας, επιτρέπει το αντίθετο: Να συζητείται ότι άλλοι έχουν μεγαλύτερη επιρροή. Ακόμη κι εντός των τειχών. Δεν έχει σημασία αν ισχύει σημασία έχει ότι κυκλοφορεί. Και μόνο που κυκλοφορεί, μικραίνει την ομάδα.
Η δυναμική που χτίστηκε με κόπο, με χρήματα, με δουλειά, με ατέλειωτες ώρες ανθρώπων που δεν φαίνονται βρίσκεται σήμερα διάτρητη. Σαν ένα σακάκι καλό που κάποτε φόρεσες σε επίσημες περιστάσεις τώρα το κρατάς στη ντουλάπα, τσαλακωμένο, χωρίς να ξέρεις αν πρέπει να το φορέσεις ξανά ή να το χαρίσεις. Η Λαμία δείχνει να μην ξέρει τι θέλει να είναι. Και αυτό είναι πάντα χειρότερο από το να ξέρεις ότι είσαι μικρός.
Το πιο ανησυχητικό δεν είναι η κατηγορία, είναι ότι φίλαθλοι και περίγυρος, αντί για παράγοντες σταθερότητας, γίνονται πολλαπλασιαστές αμφιβολίας. Ασχολούνται περισσότερο με τις «χάρες» των άλλων παρά με τις δικές τους αδυναμίες. Σαν να ψάχνεις στον διπλανό το γιατί δεν βρέχει, ενώ κρατάς ομπρέλα μέσα στο σαλόνι.
Μια ομάδα με brand, με ιστορική διαδρομή, με εμπειρία ανώτερων επιπέδων, δεν μπορεί να εκπέμπει εικόνα ομάδας-θύματος. Δεν γίνεται να μιλά για «κέντρα αποφάσεων» και «επιρροές» και «αδικίες». Αυτά είναι ομολογίες μειονεξίας. Και οι μεγάλες ομάδες δεν ομολογούν μειονεξία. Τη διορθώνουν. Βέβαια αυτό απαιτεί και ισχυρό διοικητικό αποτύπωμα. Κάτι που σε αυτή την έκδοση του ΠΑΣ Λαμία, με όσα προηγήθηκαν το καλοκαίρι και όσα ισχύουν σήμερα, λείπει. Μιλάμε για μία διοίκηση πρωτοδικείου που πήρε τη καυτή πατάτα άλλωστε. Δεν μπορούν να υπάρχουν απαιτήσεις.
Η Λαμία μπορεί να επιστρέψει. Έχει τον κόσμο, έχει το όνομα, έχει τη βάση. Αυτό που δεν έχει και πρέπει να ξαναβρεί είναι αυτοπεποίθηση. Όχι αλαζονεία. Αυτοπεποίθηση.
Αν η Λαμία συνεχίσει να μικραίνει τον εαυτό της, δεν θα χρειαστεί κανείς άλλος να το κάνει.
Όταν αποφασίσει να συνειδητοποιήσει ότι είναι μεγάλη, τότε η Γ’ Εθνική θα μοιάζει από μόνη της πολύ μικρή.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Στουρνάρας: «H ομάδα δημιουργήθηκε τελευταία στιγμή δεν ήταν αρχικός στόχος η άνοδος – Δώσαμε το 100%»
-




Pics | «Άγρια Δύση» στη Λαμία καταγγέλει η Ελασσόνα / Στο Νοσοκομείο Λαμίας ο Σαραφίδης – Τι αναφέρει το Φύλλο Αγώνα
-




ΠΑΣ Λαμία: Μεγάλος για την κατηγορία, μικρός για τον εαυτό του / Του Νίκου Μώκου
-




Έκλεισε νικηφόρα αλλά όχι ιδανικά τη σεζόν / ΑΟ Τρίκαλα – ΠΑΣ Λαμία 0-1
-




«Ανώτερη αλλά άστοχη η Λαμία, “κόλλησε” στο 0-0 με τον Άρη Φιλιατών»
-




Έ(Χ)ασε τεράστια ευκαιρία για κορυφή / ΠΑΣ Λαμία – Ελασσόνα 1-1
-




Ντέρμπι με τα όλα του, χωρίς νικητή / Αστέρας Σταυρού – ΠΑΣ Λαμία 0-0
-




Στουρνάρας: «Δίνουμε το 200%, αλλά το γκολ δεν έρχεται – Must win τα επόμενα παιχνίδια»
-




Pic | Ξανά με τον 12ο παίκτη του ο ΠΑΣ Λαμία
-




Γ’ Εθνική: Το διαιτητικό τρίο στο Αστέρας Σταυρού – ΠΑΣ Λαμία
-




Live Chat & Ραδιοφωνική Μετάδοση: ΠΑΣ Λαμία – Άρης Φιλιατών
-




Απόδραση με Φράγκο και την Κυριακή έχει “τελικό” / Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία 0-1
-




Στην τελική ευθεία ο 3ος όμιλος της Γ’ Εθνικής – Όλα τα σενάρια για τον πρωταθλητή και τη συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου
-




O ΠΑΣ Λαμία για το βήμα τίτλου, ο Τηλυκράτης για την ανατροπή της χρονιάς!
-




Live Chat & Ραδιοφωνική Μετάδοση: ΠΑΣ Λαμία – ΠΟ Ελασσόνας
-




Live Streaming: ΑΟ Τρίκαλα – ΠΑΣ Λαμία
-




Για το «διπλό» στο φθιωτικό ντέρμπι ο ΠΑΣ Λαμία
-




Μάχη κορυφής στο «Αθανάσιος Διάκος» – Ντέρμπι με φόντο την πρωτιά
-




ΠΑΣ Λαμία: Τελικός στα Τρίκαλα – Παίζει τα πάντα για την πρωτιά στη Γ’ Εθνική
-




Κρίση στη μεσαία γραμμή – “Στεγνώνει” η Λαμία στα πιο μεγάλα παιχνίδια!




















