Ακολουθήστε μας

Κύπελλο

Να μπει με το δεξί σε ένα γήπεδο που δεν της πάει….

Με το δεξί θέλει να μπει στο 2020 η Λαμία η οποία δοκιμάζεται σήμερα στην Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον ουραγό της βαθμολογίας αλλά αξιόμαχο Πανιώνιο. 
Οι κυανόλευκοι του Άκη Μάντζιου μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό και την ισοπαλία με την ΑΕΚ, θέλει να επιστρέψει στις νίκες αφού στη συνέχεια έχει δύσκολες αναμετρήσεις με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. 
Ο Πανιώνιος έκλεισε το 2019 με τέσσερις ήττες και σε συνδυασμό με τη νίκη του Παναιτωλικού έπεσε πάλι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Τον εκπληκτικό Νοέμβριο με τους οκτώ βαθμούς και το αήττητο, διαδέχτηκε ο Δεκέμβρης της μηδενικής συγκομιδής.
Ο Ιστορικός έχει πολλές απώλειες και ξέρει ότι τα περιθώρια στενεύουν, με το παιχνίδι με τη Λαμία να είναι κομβικό. Με μία νίκη στα τελευταία έξι στην έδρα του, ο Πανιώνιος καίγεται πλέον για νίκη.
Έχει τη χειρότερη άμυνα με 29 γκολ, τα 11 από αυτά τα δέχτηκε στα τέσσερα παιχνίδια του Δεκέμβρη.
Ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Απόστολο Μάντζιο, τον προπονητή που ξεκίνησε τη σεζόν και τον προετοίμασε για το πρωτάθλημα. Έφυγε μετά τις δύο πρώτες ήττες στις 2 Σεπτεμβρίου, για να αντικατασταθεί από το Νίκι Παπαβασιλείου. Στη Λαμία ο Μάντζιος έχει κάνει εξαιρετική πορεία με έξι νίκες σε 11 επίσημα παιχνίδια.
Η Λαμία έκανε ένα εντυπωσιακό δίμηνο από το Νοέμβρη. Με τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα, μάζεψε 15 βαθμούς, ενώ είχε μόλις τέσσερις στα πρώτα οκτώ, χωρίς να έχει νίκη!
Εκτός έδρας η Λαμία έχει χάσει μόνο ένα από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της, αυτό από τον Παναθηναϊκό, ενώ είχε χάσει και τα τέσσερα πρώτα.
Οι δύο ομάδες έχουν παίξει τέσσερις φορές στη Νέα Σμύρνη. Και τις τέσσερις ο Πανιώνιος έχει νικήσει με 1-0! Οι τρεις μέσα στο 2018, δύο για το πρωτάθλημα και μια για το Κύπελλο, και μια το 1990 για το Κύπελλο.
Η ιστορία
Νίκες Πανιωνίου: 2
Ισοπαλίες: 1
Νίκες Λαμίας: 2
Με γηπεδούχο τον Πανιώνιο
Νίκες Πανιωνίου: 2
Ισοπαλίες: 0
Νίκες Λαμίας: 0
Στον πρώτο γύρο
22.09.2019: Λαμία – Πανιώνιος 1-1
(69’ σουτ Μπεχαράνο – 90’ σουτ Αραμπούλι)
Πέρσι
26.11.2018: Πανιώνιος – Λαμία 1-0
(84’ σουτ Γ. Μασούρας)

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύπελλο

Το Κύπελλο Ερασιτεχνών κληρώνει στις 27/8 – Πότε ξεκινούν οι αγώνες

Το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας επιστρέφει και πάλι μετά από αρκετά χρόνια, με την ΕΠΟ να κάνει γνωστή την ημερομηνία της κλήρωσης.

Η κλήρωση για τους αγώνες της 1ης & 2ης Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας περιόδου 2025-2026, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Αυγούστου και ώρα 12:30 στα γραφεία της ΕΠΟ, στο Πάρκο Γουδή χωρίς φυσική παρουσία. Η διαδικασία της κλήρωσης θα μεταδοθεί μέσω live streaming από την ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΠΟ. Να αναφέρουμε ότι είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των ομάδων της Γ’ Εθνικής και προαιρετική για τους κυπελλούχους των ΕΠΣ που δεν παίζουν στην Γ’ Εθνική.

Η πρώτη φάση του κυπέλλου θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου και η δεύτερη φάση στις 14 Σεπτεμβρίου. Στις 14 Σεπτεμβρίου αρχίζει και το πρωτάθλημα για τον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Οπότε όποια παιχνίδια δεν γίνουν για το κύπελλο στις 14 Σεπτεμβρίου, θα γίνουν την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά όλες οι φάσεις:

1η ΦΑΣΗ: Θα λάβουν μέρος οι 73 ομάδες που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα της Γ ́ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και όσες Κυπελλούχες Ομάδες των Ε.Π.Σ. δήλωσαν συμμετοχή και δεν παίζουν στη Γ’ Εθνική. Οι ομάδες θα κατανεμηθούν σε γκρουπ με γεωγραφικά κριτήρια, προκειμένου να μην υπάρχουν μεγάλες μετακινήσεις. Θα πραγματοποιηθεί κλήρωση από την οποία θα προκύψουν αντίστοιχα ζευγάρια. Στα γκρουπ με ζυγό αριθμό ομάδων θα κληρωθούν όλες οι ομάδες. Στα γκρουπ με μονό αριθμό ομάδων μία (1) ομάδα θα προκριθεί άνευ αγώνα και οι υπόλοιπες ομάδες θα κληρωθούν μεταξύ τους. Οι αγώνες που θα προκύψουν θα είναι μονοί.

2η ΦΑΣΗ: Θα συμμετέχουν οι ομάδες που προκρίθηκαν από την 1η Φάση και οι ομάδες που προκρίθηκαν άνευ αγώνα. Οι ομάδες θα κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και θα κληρωθούν όσα ζευγάρια απαιτούνται, ώστε να προκριθούν στην 3η Φάση τριάντα δύο (32) ομάδες. Οι αγώνες που θα προκύψουν θα είναι μονοί. Προκρίνονται : τριάντα δύο (32) ομάδες.

3η ΦΑΣΗ: Θα συμμετέχουν οι ομάδες που προκρίθηκαν από την 2η Φάση καθώς και οι ομάδες που προκρίθηκαν άνευ αγώνα . Σύνολο Ομάδων τριάντα δύο (32). Οι ομάδες θα κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και μετά από κλήρωση θα προκύψουν δεκαέξι (16) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκριθούν δέκα έξι (16) νικήτριες Ομάδες. Σύνολο αγώνων : δέκα έξι (16). Συνολικά προκρίνονται δέκα έξι (16) ομάδες.

4η ΦΑΣΗ: Συμμετέχουν οι δέκα έξι (16)) ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η Φάση. Οι ομάδες θα κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και μετά από κλήρωση θα προκύψουν οκτώ (8) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκριθούν οκτώ (8) νικήτριες Ομάδες . Γηπεδούχος Ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη. Σύνολο αγώνων: οκτώ (8). Προκρίνονται : οκτώ (8) ομάδες.

5η ΦΑΣΗ (Προημιτελική): Συμμετέχουν οι οκτώ (8) ομάδες που προκρίθηκαν από την 4η Φάση. Μετά από κλήρωση θα προκύψουν τέσσερα (4) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκριθούν τέσσερις (4) νικήτριες Ομάδες. Σύνολο αγώνων: τέσσερις (4) . Προκρίνονται : τέσσερις (4) ομάδες.

6η ΦΑΣΗ (Ημιτελική): Συμμετέχουν οι τέσσερις (4) ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η Φάση. Μετά από κλήρωση θα προκύψουν δύο (2) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκριθούν δύο (2) νικήτριες Ομάδες. Σύνολο αγώνων: δύο (2) . Προκρίνονται : δύο (2) ομάδες Μετά από την κλήρωση των Ομάδων που συμμετέχουν στην 4η Φάση θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη των ζευγαριών για την 5η Φάση (Προημιτελική) και την 6η Φάση (Ημιτελική), καθώς και της τυπικά γηπεδούχου ομάδας του Τελικού.

Στην 1η, 2η 3η και 4η Φάση που οι αγώνες είναι μονοί εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι, χωρίς παράταση. Στην 5η και 6η Φάση που επίσης οι αγώνες είναι μονοί , εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 6α του Κ.Α.Π. (ημίωρη παράταση και πέναλτι). Στην ΚΥΠΕΛΟΥΧΟ ΕΛΛΑΔΑΣ θα απονεμηθεί κύπελλο και πενήντα (50) μετάλλια για τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της. Στη δεύτερη ομάδα θα απονεμηθούν πενήντα (50) μετάλλια. Αναμνηστικά επίσης θα δοθούν στους διαιτητές και στον MVP του τελικού αγώνα. Επίσης στη νικήτρια ομάδα καθώς και στη φιναλίστ, θα δοθεί χρηματικό έπαθλο.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή