Χωρίς κατηγορία
Παπαδόπουλος: “Δεν έπρεπε να αντιδράσω έτσι”


Η κλήρωση των νεοφώτιστων με τους «πράσινους» για τους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν… βούτυρο στο ψωμί του Μπάμπη Τεννέ, που ήθελε να δει την ομάδα του να προοδεύει αγωνιστικά στο πρωτάθλημα, χωρίς αντιπερισπασμούς και επιπλέον δυσκολίες.
Να όμως που καμία φορά οι συγκυρίες φέρνουν τη «μπίλια» να κάτσει εκεί που πρέπει, ακόμα κι αν δεν το περιμένεις σε καμία περίπτωση, πολλώ δεν μάλλον να το έχεις προγραμματίσει!
Το 4-1 του πρώτου αγώνα στις 21 Δεκεμβρίου, στο χιονισμένο ΔΑΚ της πρωτεύουσας της Φθιώτιδας, έκανε μια πόλη, αλλά κα την ποδοσφαιρική Ελλάδα, να παραδέχονται αφενός το αγωνιστικό χάλι της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη, αφετέρου το κατόρθωμα εκείνης του Τεννέ! Η επικέντρωση του ενδιαφέροντος στο πρωτάθλημα έπρεπε να μετατεθεί γι’ αργότερα, αφού μια μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν στα σκαριά!
Στη Λεωφόρο, το βράδυ της Τετάρτης, παίχθηκε το δεύτερο έργο και η Λαμία, με όπλο τη συμπαγή άμυνα και το μεγάλο προβάδισμα του πρωτου αγώνα, πανηγύρισε ένα ιστορικό πλασάρισμα, με την όρεξη να… ανοίγε γενικώς για τη συνέχεια!
Μια μέρα μετά το αξέχαστο για τους Φθιωτούς παιχνίδι, ο βασικός τερματοφύλακας της Λαμίας, Νίκος Παπαδόπουλος, μιλάει στο gazzetta.gr για τις αξέχαστες στιγμές της πρόκρισης. Φυσικά, δεν θα γινόταν να μη μιλήσουμε και για τις ντροπιαστικές στο φινάλε, με τους Λαμιώτες να καταγγέλουν ντροπιαστική συμπεριφορά ενός οπαδού προς τον παίκτη τους, σε ένα σκηνικό έντασης που «σημάδεψε» το τέλος του αγώνα.
– Μεγάλη πρόκριση για τη Λαμία. Ήταν όμως μεγαλύτερη η επιτυχία εκεί μέσα ή στον πρώτο αγώνα και στο ευρύ 4-1;
Το μεγάλο βήμα έγινε σίγουρα στο πρώτο παιχνίδι και με εκείνο το σκορ σαν «όπλο» κατεβήκαμε να παίξουμε στη Λεωφόρο. Ακόμη και μόνο του όμως, το να στέκεσαι δυνατός εκεί μέσα και να καταφέρνεις να πάρεις την πρόκριση σημαίνει πολλά. Η πρόκριση εκεί μέσα έχει άλλη αξία και δεν ήταν εύκολο, αν και είχαμε μεγάλο προβάδισμα στο συνολικό σκορ.
Αν η παραμονή έρθει… αναίμακτα, δίχως δράματα προς το φινάλε, θα είναι όπως είπε και ο Μπάμπης Τεννές, η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της Λαμίας;
Έτσι όπως είναι η βαθμολογια κι έτσι όπως στέκεται η ομάδα μέσα στα παιχνίδια ως τώρα, με αυτά τα αποτελέσματα, πιστεύω πως το να παραμείνουμε στην κατηγορία δεν θα είναι έκπληξη. Έχουμε τη δίψα να παλέψουμε και δεν είμαστε φαβορί για τον υποβιβασμό με την εικόνα που δείχνουμε. Συμφωνώ λοιπόν πως η χθεσινή επιτυχία είναι η μεγαλύτερη. Ο Παναθηναϊκός είναι με τον Ολυμπιακό οι σπουδαιότερες ομάδες της χώρας και η φανέλα του έχει μεγάλο βάρος, ανεξάρτητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται.
– Στόχος είναι η παραμονή στη Superleague Σουρωτή, όπως λένε όλοι στην ομάδα. Δεν ανοίγει όμως λίγο πλέον η «όρεξη», τώρα που φτάσατε στα προημιτελικά, για μια παραπάνω διάκριση;
Σίγουρα, εδώ που φτάσαμε δεν κοιτάμε πίσω! Θέλουμε να τα δώσουμε όλα για την πρόκριση, αρκεί να μην είμαστε άτυχοι και πέσουμε με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ. Μακάρι να έχουμε μια καλή κλήρωση, γιατί να μην προχωρήσουμε και στο Κύπελλο; Ακόμα κι αν αφοσιωνόμαστε στο πρωτάθλημα, πλέον όλα γίνονται.
– Δεχθήκατε μεν αργά το γκολ, αλλά έστω και τότε, φοβηθήκατε πως μπορεί να «στραβώσει» το παιχνίδι;
Εγώ προσωπικά δεν το φοβήθηκα. Δεχόμασταν πίεση από την αρχή, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν φαινόταν ικανός να ανατρέψει ένα τέτοιο σκορ. Σίγουρα ήταν καλύτερος από μας, άξιζε τη νίκη, αλλά δεν νομίζω πως μπορούσε να γυρίσει από τόσο πίσω και να σκοράρει άλλα δυο γκολ, ειδικά αφού δεν έμενε πολύς χρόνος.
– Δεν είχες αγωνιστεί ξανά στη Λεωφόρο σε επίσημο αγώνα. Ποια είναι η αίσθηση, έστω κι αν δεν είναι γεμάτο;
Όντως, δεν είχε τύχει, αν και έχω βρεθεί πολλές φορές εκεί, δεν έχω αγωνιστεί. Είναι μεγάλη εμπειρία να παίζεις σε τέτοιο γήπεδο, όπου έχουν παίξει τόσο μεγάλες ομάδες, τις οποίες έχει αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στο παρελθόν. Είναι χαρά του ποδοσφαιριστή να παίζει σε τέτοια γήπεδα, με τέτοια ιστορία.
– Δυστυχώς, στο τέλος του παιχνιδιού εκτυλίχθηκαν σκηνές που δεν ταιριάζουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα…
Όντως εκεί τα πράγματα ξέφυγαν. Ήταν 15-20 άτομα που έβριζαν εμένα και τον υπεύθυνο Τύπου, που κατευθυνόμασταν εκείνη την ώρα προς τον δημοσιογράφο της συνδρομητικής τηλεόρασης για δηλώσεις. Εκείνη τη στιγμή ήμουν μόνο εγώ στο γήπεδο από τους παίκτες και σε μένα απευθύνθηκαν όσοι ήταν στην κερκίδα, αλλά δεν μίλησα. Επειδή η κάμερα ήταν κοντά στην εξέδρα, βρήκε τρόπο και ήρθε ένας απ’ αυτούς κοντά και μου είπε να δω στο φέρετρο την οικογένειά μου . Είναι άρρωστα πράγματα αυτά, δεν λέγονται τέτοια πράγματα.
Επειδή είμαστε επαγγελματίες και καλώς ή κακώς δίνουμε το παράδειγμα, οπότε η αλήθεια είναι πως δεν πρέπει να αντιδράς. Από την άλλη, δεν είμαι σάκος του μποξ ούτε πρέπει να είναι οι παίκτες. Εν πάση περιπτώσε, ειλικρινά θεωρώ ότι ήταν λάθος που το έκανα και ζητάω συγγνώμη. Θέλω όμως να πω πως δεν στράφηκα κατά των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, ούτε απευθύνθηκα γενικά προς εκείνους που βρέθηκαν στις κερκίδες εκείνη την ώρα. Τα έβαλα μόνο με αυτόν τον έναν που μίλησε έτσι εμετικά κι εύχομαι να μην ξανασυμβεί.
– Ας κλείσουμε με τη συνολική εικόνα. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα της ομάδας, αλλά πιο «γλυκιά» κι από νίκη! Παίρνει ώθηση η Λαμία για τη συνέχεια με την πρόκριση;
Ακόμα για να πετύχουμε τους στόχους μας έχουμε πολύ δρόμο. Παίρνουμε όμως αυτοπεποίθηση και ώθηση και πλέον κοιτάμε ώστε να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για να παραμείνουμε στην κατηγορία. Έχουμε πρόγραμμα… άστα να πάνε στις επόμενες αγωνιστικές, αλλά εμείς πάντα παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο κι αυτό θα κάνουμε, για να πετύχουμε τον στόχο μας.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Χωρίς κατηγορία
Vid | Ο Κοντονίκος σόκαρε την Παναχαϊκή!


Στο ντέρμπι παραμονής της Super League 2, η Παναχαϊκή των χιλίων προβλημάτων προηγήθηκε με γκολ του Τασουλή στο 89′, η ΑΕΚ Β, ωστόσο, γλίτωσε την ήττα με πέναλτι του Κοντονίκου στο 90’+10′, για το τελικό 1-1!
Ματς… ακατάλληλο για καρδιακούς στο «Σεραφείδιο», με την ΑΕΚ να σώζει τον βαθμό της ισοπαλίας στο τέλος κόντρα στην Παναχαϊκή για την 4η αγωνιστική των playouts της Super League 2, με τον Κοντονίκο να ισοφαρίζει στο 90+10′ το γκολ του Τασουλή (89′) για το τελικό 1-1, στερώντας σημαντική ευκαιρία από τους Αχαιούς για να ανασάνουν βαθμολογικά.
Παρότι γλίτωσε την ήττα στο τέλος, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου πλέον βρίσκεται σε δεινή θέση, καθώς μετά από 4 ματς σε αυτήν τη μίνι διαδικασία υποβιβασμού έχει 12 βαθμούς, έναν παραπάνω από τον ουραγό Asteras B AKTOR, ενώ την επόμενη αγωνιστική (5η) έχει ρεπό, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους ανταγωνιστές της να την προσπεράσουν.
Η δεύτερη ομάδα της Ένωσης, μάλιστα, παραμένει η μόνη χωρίς νίκη, καθώς την ίδια ώρα ο Παναργειακός του Βασίλη Κωστίκα έκανε «σεφτέ», επικρατώντας του Asteras B AKTOR 1-0, με το πρώτο του τρίποντο μετά από 4,5 μήνες και έβαλε φωτιά στη μάχη της παραμονής!
Ο Τασουλής στο 89′ το πέτυχε μετά από αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων, ωστόσο δεν έμελλε να είναι και γκολ νίκης, καθώς στο 90+10′ και αφού είχε μείνει με 10 παίκτες και η Παναχαϊκή, ο Κοντονίκος ισοφάρισε σε 1-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
Η ΑΙ δημιούργησε ένα “παλάτι” για τον ΠΑΣ Λαμία! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
-
Το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί όταν πας κόντρα στη λογική!
-
ΠΑΣ Λαμία: Στην έξοδο ο Βόκολος – Φαβορί ο Στάικος
-
Μεταγραφικά: Αποχωρούν από τον ΠΑΣ Λαμία Σαραμαντάς και Σιόβας
-
Μεταγραφικά: Αποχωρεί από τον ΠΑΣ Λαμία ο Αντράντε / Κοντά στον αντικαταστάτη του οι κυανόλευκοι
-
Αποχαιρέτησε ο Βόκολος / Πρώτη προπόνηση Στάικου τη Τετάρτη
-
Τόσα χρήματα πήρε η Λαμία για Φουρτάδο!
-
Μεταγραφικά: Φέρνει ξανά στην Ελλάδα τον Σαλβαδόρ Σάντσες ο ΠΑΣ Λαμία!
-
Pic | Νέος “μποναμάς” από τη FIFA για τον ΠΑΣ Λαμία!
-
Παπαϊωάννου: «Χάσαμε τρία καθοριστικά ματς και νικήσαμε τον Παναθηναϊκό… Τι σου είναι το ποδόσφαιρο…»
-
Μεταγραφικό ban από τη FIFA! Απαγόρευση μεταγραφών για 3 περιόδους!
-
“….τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε…”
-
“Γκάζια” Παπαϊωάννου στην πρωινή προπόνηση του ΠΑΣ Λαμία!
-
Μεταγραφικά: “Περιμένει κάτι καλύτερο ο Σόρια”
-
Μεταγραφικά: “Φεύγει για το εξωτερικό ο Γκοτζαμανίδης – Κλείνει Σομποτσίνσκι”
-
Δεν υπάρχει “δεν θέλω”, υπάρχει “δεν μπορώ” / ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΑΡΗΣ 0-2
-
Μεταγραφικά: “Στην έξοδο Ραντόνια και Μπίκοφ”
-
Μεταγραφικά: Στη Λαμία ο Τσιμπόλα / Στο στόχαστρο και ο Σάκιτς
-
“Πρώτη” Στάικου στον ΠΑΣ Λαμία – Να προκαλέσουμε το κόσμο να μας στηρίξει στη δύσκολη προσπάθεια
-
Μεταγραφικά: Πιέζει για Ανδρούτσο ο ΠΑΣ Λαμία με….σύμμαχο τον Ολυμπιακό!