Κύπελλο
Χάβος προς παραμονή / Μιχαηλίδης : “Ταμείο στο φινάλε”


Ο 49χρονος κόουτς έκανε καλή δουλειά στη Λαμία, στην ομάδα δεν συντρέχει λόγος αλλαγών, εύλογα, και οδεύουμε προς deal…
Μιχαηλίδης: «Ταμείο στο φινάλε»
Ο άμεσος συνεργάτης του Χάβου στον πάγκο της Λαμίας, αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας, αλλά και τον ΠΑΟΚ, με αφορμή το ματς της Κυριακής.
Για την πορεία της Λαμίας και σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά τον ΠΑΟΚ μίλησε ο Μπάμπης Μιχαηλίδης, συνεργάτης του Μάκη Χάβου, στον Arena FM.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ:
Για τη φετινή πορεία στο θεσμό του κυπέλλου σχολίασε: «Η πορεία μας μπορεί να χαρακτηριστεί θετική αλλά πρώτα περιμένουμε να τελειώσει η σεζόν για να κάνουμε το ταμείο μας. Δεν είναι μικρή υπόθεση για μια ομάδα της επαρχίας να αποκλείσει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο».
Για τον αγώνα με την ΑΕΚ: «Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές γιατί παίζαμε απέναντι σε μια καλή ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καλή εικόνα σε αντίθεση με το δεύτερο που δεν κρατήσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας».
Για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ απάντησε: «Είναι προφανές ότι γνωρίζουμε τον αντίπαλο και τις δυσκολίες του παιχνιδιού. Έχει κάνει μια καλή πορεία και δίκαια βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Είναι εν δυνάμει πρωταθλητής με λυμένα όλα τα προβλήματά της. Για να φτάσει μια ομάδα στο μάξιμουμ τις απόδοσής της πρέπει να βοηθήσουν όλοι οι παράγοντες. Οι ομάδες φτιάχνονται και ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς και καλούς παίκτες. Πρέπει να έχεις την κατάλληλη δομή και φιλοσοφία για να τους αξιοποιήσει. Μια ομάδα όταν δεν χάνει δείχνει ότι γίνεται καλή δουλειά στο τελικό αποτέλεσμα.
Για τα αισθήματα που τρέφει για την ομάδα του ΠΑΟΚ: «Δεν είναι δυνατόν μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στον ΠΑΟΚ να μη λειτουργήσει συναισθηματικά. Είμαι δεμένος με αυτή την ομάδα, έχω ζήσει και δύσκολες στιγμές σε αυτή την ομάδα. Η πρώτη μου συνεργασία ήταν το 1988 όταν και παίξαμε με τη Νάπολι».
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Κύπελλο
Το Κύπελλο Ερασιτεχνών κληρώνει στις 27/8 – Πότε ξεκινούν οι αγώνες
Το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας επιστρέφει και πάλι μετά από αρκετά χρόνια, με την ΕΠΟ να κάνει γνωστή την ημερομηνία της κλήρωσης.


Η κλήρωση για τους αγώνες της 1ης & 2ης Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας περιόδου 2025-2026, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Αυγούστου και ώρα 12:30 στα γραφεία της ΕΠΟ, στο Πάρκο Γουδή χωρίς φυσική παρουσία. Η διαδικασία της κλήρωσης θα μεταδοθεί μέσω live streaming από την ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΠΟ. Να αναφέρουμε ότι είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των ομάδων της Γ’ Εθνικής και προαιρετική για τους κυπελλούχους των ΕΠΣ που δεν παίζουν στην Γ’ Εθνική.
Η πρώτη φάση του κυπέλλου θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου και η δεύτερη φάση στις 14 Σεπτεμβρίου. Στις 14 Σεπτεμβρίου αρχίζει και το πρωτάθλημα για τον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Οπότε όποια παιχνίδια δεν γίνουν για το κύπελλο στις 14 Σεπτεμβρίου, θα γίνουν την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου.
Αναλυτικά όλες οι φάσεις:
1η ΦΑΣΗ: Θα λάβουν μέρος οι 73 ομάδες που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα της Γ ́ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και όσες Κυπελλούχες Ομάδες των Ε.Π.Σ. δήλωσαν συμμετοχή και δεν παίζουν στη Γ’ Εθνική. Οι ομάδες θα κατανεμηθούν σε γκρουπ με γεωγραφικά κριτήρια, προκειμένου να μην υπάρχουν μεγάλες μετακινήσεις. Θα πραγματοποιηθεί κλήρωση από την οποία θα προκύψουν αντίστοιχα ζευγάρια. Στα γκρουπ με ζυγό αριθμό ομάδων θα κληρωθούν όλες οι ομάδες. Στα γκρουπ με μονό αριθμό ομάδων μία (1) ομάδα θα προκριθεί άνευ αγώνα και οι υπόλοιπες ομάδες θα κληρωθούν μεταξύ τους. Οι αγώνες που θα προκύψουν θα είναι μονοί.
2η ΦΑΣΗ: Θα συμμετέχουν οι ομάδες που προκρίθηκαν από την 1η Φάση και οι ομάδες που προκρίθηκαν άνευ αγώνα. Οι ομάδες θα κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και θα κληρωθούν όσα ζευγάρια απαιτούνται, ώστε να προκριθούν στην 3η Φάση τριάντα δύο (32) ομάδες. Οι αγώνες που θα προκύψουν θα είναι μονοί. Προκρίνονται : τριάντα δύο (32) ομάδες.
3η ΦΑΣΗ: Θα συμμετέχουν οι ομάδες που προκρίθηκαν από την 2η Φάση καθώς και οι ομάδες που προκρίθηκαν άνευ αγώνα . Σύνολο Ομάδων τριάντα δύο (32). Οι ομάδες θα κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και μετά από κλήρωση θα προκύψουν δεκαέξι (16) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκριθούν δέκα έξι (16) νικήτριες Ομάδες. Σύνολο αγώνων : δέκα έξι (16). Συνολικά προκρίνονται δέκα έξι (16) ομάδες.
4η ΦΑΣΗ: Συμμετέχουν οι δέκα έξι (16)) ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η Φάση. Οι ομάδες θα κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και μετά από κλήρωση θα προκύψουν οκτώ (8) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκριθούν οκτώ (8) νικήτριες Ομάδες . Γηπεδούχος Ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη. Σύνολο αγώνων: οκτώ (8). Προκρίνονται : οκτώ (8) ομάδες.
5η ΦΑΣΗ (Προημιτελική): Συμμετέχουν οι οκτώ (8) ομάδες που προκρίθηκαν από την 4η Φάση. Μετά από κλήρωση θα προκύψουν τέσσερα (4) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκριθούν τέσσερις (4) νικήτριες Ομάδες. Σύνολο αγώνων: τέσσερις (4) . Προκρίνονται : τέσσερις (4) ομάδες.
6η ΦΑΣΗ (Ημιτελική): Συμμετέχουν οι τέσσερις (4) ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η Φάση. Μετά από κλήρωση θα προκύψουν δύο (2) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκριθούν δύο (2) νικήτριες Ομάδες. Σύνολο αγώνων: δύο (2) . Προκρίνονται : δύο (2) ομάδες Μετά από την κλήρωση των Ομάδων που συμμετέχουν στην 4η Φάση θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη των ζευγαριών για την 5η Φάση (Προημιτελική) και την 6η Φάση (Ημιτελική), καθώς και της τυπικά γηπεδούχου ομάδας του Τελικού.
Στην 1η, 2η 3η και 4η Φάση που οι αγώνες είναι μονοί εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι, χωρίς παράταση. Στην 5η και 6η Φάση που επίσης οι αγώνες είναι μονοί , εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 6α του Κ.Α.Π. (ημίωρη παράταση και πέναλτι). Στην ΚΥΠΕΛΟΥΧΟ ΕΛΛΑΔΑΣ θα απονεμηθεί κύπελλο και πενήντα (50) μετάλλια για τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της. Στη δεύτερη ομάδα θα απονεμηθούν πενήντα (50) μετάλλια. Αναμνηστικά επίσης θα δοθούν στους διαιτητές και στον MVP του τελικού αγώνα. Επίσης στη νικήτρια ομάδα καθώς και στη φιναλίστ, θα δοθεί χρηματικό έπαθλο.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
ΠΑΣ Λαμία: Επιστροφή στη Γ΄ Εθνική έπειτα από 11 χρόνια – Ο παλιός γνώριμος που θα συναντήσει!
-
Pics | Βρέττας και Φράγκος υπέγραψαν τη νίκη πρεμιέρας για τη Λαμία στη Λευκάδα / Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία 0-2
-
Πήρε τη νίκη σε ματς ροντέο και έμεινε στο ρετιρέ / Πρόοδος Ρωγών – ΠΑΣ Λαμία 4-5!
-
Vid | Tα highlights του Μαλεσίνα – ΠΑΣ Λαμία
-
Vid | Tα highlights του Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία
-
Νίκησε ξανά με ανατροπή και παρέμεινε μόνος πρώτος / ΠΑΣ Λαμία – Νέα Σελεύκεια 2-1
-
Κληρώσεις Γ΄ Κατηγορίας και Κυπέλλου Γυναικών από την ΕΠΟ
-
Vid | Nίκος Ίσσαρης: Από τη Λαμία γράφει ιστορία στον Πανάμα / O ρόλος του Χόρχε Αλβιάλ και η συμβουλή στους Έλληνες προπονητές
-
Vid | Τα Highlights του Πρόοδος Ρωγών – ΠΑΣ Λαμία 4-5
-
Μεταγραφικά: Στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ ο Καψαλιάρης – Συνεχίζει στη Ζάκυνθο ο Γυφτομήτρος!
-
ΠΑΣ Λαμία: Με επιστροφές ενόψει Τηλυκράτη – Μπήκε ο Φυτόπουλος
-
Πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική για τον ΠΑΣ Λαμία / Σέντρα στις 16:00 – Μετάδοση Lamia Polis 87,7
-
Vid | Παπανικολάου: “Σημαντική για τον χαρακτήρα της ομάδας η ανατροπή”
-
Κατηφόρης: “Να δείξουμε τις δυνατότητες μας κόντρα στην Λαμία που έπαιζε Super League”
-
Γυναικεία Ομάδα: Αυτός θα είναι ο όμιλος του ΠΑΣ Λαμία
-
Φράγκος: “Να ξανακάνουμε το γήπεδό μας κάστρο – Παλεύουμε για το όνομα της Λαμίας”
-
Vid | Φράγκος: “Δεν μπορείς να είσαι αδιάφορες όταν φοράς τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία – Θέλω να μείνω και μετά τη καριέρα μου στην ομάδα”
-
Γ’ Εθνική (3ος όμιλος): Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία
-
Pics & Vids | To photostory και η αποθέωση από την εξέδρα
-
ΑΕ Νέας Σελεύκειας: Με οδηγό τον Καρύδη και στόχο την ανάκαμψη απέναντι στη Λαμία