Ακολουθήστε μας

Match Center

Έφυγε με βαθμό, άξιζε τη νίκη / ΠΑΣ Γιάννενα – ΠΑΣ Λαμία 1-1

Published

on

Στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι της σεζόν ο ΠΑΣ Λαμία είδε τον Τσακαλίδη να προσπαθεί να…τινάξει στον αέρα το ματς από το πρώτο λεπτό, βρέθηκε πίσω στο σκορ όμως αντέδρασε, έφτασε στην ισοφάριση και το τελικό 1-1 με βάση την εικόνα του παιχνιδιού αδικεί τους κυανόλευκους.

Έτσι ξεκίνησαν


Ο Τζιανλούκα Φέστα παρέταξε την ομάδα του με τον Σαράνοφ να επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια, τους Γκοράνοφ, Κορνέζο, Αντέτζο και Σιμόν στη τετράδα της άμυνας, τους Μπεχαράνο και Σλίβκα στο δίδυμο των αμυντικών χαφ με τον Ντε Βινσέντι σε ρόλο επιτελικού, τον Νούνιες αριστερά τον Τσιλούλη δεξιά και τον Μανούσο στην κορυφή της επίθεσης.

Ένα 4-2-1-3 το οποίο γινόταν 4-3-3 σε φάση άμυνας με τον Νούνιες να επιστρέφει ως τρίτος χαφ και τους Μανούσο και Τσιλούλη να αποτελούν το δίδυμο στην κορυφή.

Από την άλλη ο Θανάσης Στάικος παρέταξε την ομάδα του με τους Πριόρ, Πανταλάκη, Εραμούσπε, Σόρια, Κιάκο, Καραχάλιο, Μπιλμπάο, Ριένστρα, Παμλίδη, Ροσέρο και Κόντε.

 

Ανακάλυψε πέναλτι με το καλημέρα ο Τσακαλίδης – Το μάζεψε μέσω VAR


Το παιχνίδι πήρε με το καλημέρα φωτιά αφού Ο Τσακαλίδης ανακάλυψε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κορνέζου πάνω στον Παμλίδη με τους κυανόλευκους να διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση αυτή. Αποτέλεσμα των διαμαρτυριών ήταν και η κίτρινη κάρτα στον Γιώργο Κασναφέρη. Εν τέλει ο ρέφερι πήγε σε on field review μαζεύοντας το λάθος του.

Οι γηπεδούχοι ευνοήθηκαν από την κατάσταση που επικράτησε με τη Λαμία να μοιάζει σαστισμένη στα πρώτα λεπτά, εντείνοντας την προσπάθεια να πετύχει ένα γρήγορο γκολ.  Και το πέτυχαν στο 13ο λεπτό. Ο Εραμούσπε με κεφαλιά «ψαράκι» μετά από κόρνερ άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους!

Η Λαμία απείλησε στο 19′ με τον Μπεχαράνο ο οποίος έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με δυνατό σουτ ενώ στο 30′ σουτ του Ντε Βινσέντι από μακριά, απέκρουσε ασταθώς ο Πριόρ, οφσάιντ στη συνέχεια ο Μανούσος που μπήκε στη φάση.

Επτά λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 37′  ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννενα με τον Ροσέρο, τον έκοψε με ωραίο τάκλιν ο Σιμόν πριν εκτελέσει τον Σαράνοφ ενώ ένα λεπτό αργότερα και πάλι οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Μπιλμπάο, μπλόκαρε ο Σαράνοφ. Τρίτη συνεχόμενη φάση για τους γηπεδούχους στο 39′ με μακρινό σουτ του Κόντε, η μπάλα άουτ.

Πριν την εκπνοή του ημιχρόνου  η Λαμία άγγιξε την ισοφάριση με τον Κιάκο να σώζει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Κορνέζου έπειτα από κόρνερ του Ντε Βινσέντι.

 

Έφτασε στην ισοφάριση νωρίς ο ΠΑΣ Λαμία!


Στην επανάληψη η Λαμία μπήκε πιο δυνατά θέλοντας να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Στοπ 49′ σκόραρε αλλά νωρίτερα ο Τσακαλίδης έδωσε επιθετικό φάουλ όμως τη δεύτερη φορά που το έκανε, στο 58ο λεπτό το γκολ μέτρησε κανονικά! Ο Σιμόν έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Νούνιες βρέθηκε στην μικρή περιοχή και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. 

Στο 59′ ο Κιάκος βγήκε τετ-α-τετ με τον Σαράνοφ να του λέει όχι κρατώντας το 1-1.

O ρυθμός του αγώνα πάγωσε με τη συμπλήρωση 70 λεπτών παινχιδιού αφού ο Πέδρο Κόντε βρέθηκε πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο ζητώντας αλλαγή. Κρατούσε το γόνατό του και αποχώρησε από τον παιχνίδι κλαίγοντας με όλο το γήπεδο να τον χειροκροτεί.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε και στο 72′ η Λαμία έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Τζανδάρη! Ο Σούλης δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα, με τον Τζανδάρη να στέλνει τη μπάλα άουτ με την εστία στο… έλεός του.

Η Λαμία συνέχισε να….πυρπολεί την εστία του Σούλη ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα στο παιχνίδι λόγω αναγκαστικής αλλαγής του Πρίορ και στο 77′ ο πορτιέρο των γηπεδούχων πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση στο πλασέ του Γιακουμάκη εντός περιοχής.

Στο 87′ και πάλι η Λαμία έφτασε μια ανάσα από το 1-2 και την ολική ανατροπή αλλά το σουτ του Τζανδάρη από την γωνία της μεγάλης περιοχής έδιωξε σε κόρνερ ο Σούλης με φοβερή απόκρουση στο “Γ” της εστίας του.
Οι γηπεδούχοι στο 90′ στη δεύτερη καλύτερη στιγμή τους στην επανάληψη απείλησαν με τον Ουσέρο να σεντράρει από αριστρερά, ο Λώλης έκανε το γυριστό σουτ στη κίνηση με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Στα 12(!) λεπτά των καθυστερήσεων ο ΠΑΣ Γιάννενα ανέβασε τους ποδοσφαιριστές του στο μισό της Λαμίας ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Σαράνοφ με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Πριόρ (52′ α.α Σούλης) ,Πανταλάκης, Εραμούσπε, Σόρια, Κιάκος, Καραχάλιος, Μπιλμπάο (79′ Τζίμας), Ριένστρα (70′ Λιάσος), Παμλίδης (80′ Μορέιρα), Ροσέρο, Κόντε (69′ Λώλης)
ΠΑΣ Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Μπεχαράνο (86′ Μπάμπης), Νουνιεζ (79′ Τσούκαλος), Ντε Βινσέντι (68′ Τζανδάρης), Τσιλούλης, Μανούσος (68′ Γιακουμάκης) , Σλίβκα

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Match Center

Πανσερραϊκός – Λαμία 1-1: Ο Βλαχομήτρος έσωσε τον βαθμό και η Λαμία έχει ακόμα οξυγόνο

Ο Ανέστης Βλαχομήτρος ισοφάρισε για τη Λαμία

Η Λαμία με γκολ του Βλαχομήτρου, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 78′, κατάφερε να πάρει την ισοπαλία κόντρα στον Πανσερραϊκό, στις Σέρρες στην πρώτη αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League και έχει ακόμα ελπίδες παραμονής. Το σκορ είχε ανοίξει στο 67′ ο Σάλαζαρ.

 

Η Λαμία κατάφερε να πάρει την ισοπαλία με 1-1 κόντρα στον Πανσερραϊκό στις Σέρρες, για την πρώτη αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στου Βλαχομήτρου στο 78′. Έτσι η ομάδα του Θανάση Στάικου έχει ακόμα ελπίδες παραμονής, με βάση και το ισόπαλο αποτέλεσμα με 1-1 στο Καλλιθέα-Βόλος.

Ο Πανσερραϊκός είχε ανοίξει το σκορ στο 34′ με τον Σάλαζαρ, ύστερα από ασίστ του Μπετανκόρ, με τον δεύτερο να σκοράρει στο 85′ για το 2-1, όμως το γκολ του ακυρώθηκε για φάουλ στον Τσάβες. Δύο δοκάρια, ένα για κάθε ομάδα επίσης στο ματς, με την Λαμία να έχει και δυο αναγκαστικές αλλαγές.

 

Με το σκορ στο 1-1 οι φιλοξενούμενοι είναι περισσότερο δυσαρεστημένοι, καθώς μπορούσαν το κάτι παραπάνω, αλλά και γιατί καίγονται για νίκες, στο κυνήγι της παραμονής. Η Λαμία πλέον βρίσκεται στους 16 βαθμούς στο πρωτάθλημα, στο -6 από την Καλλιθέα και στο -7 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Πανσερραϊκός είναι στην 11η θέση και τους 29 βαθμούς, χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα για τον υποβιβασμό.

 

Πως ξεκίνησαν:

 

Για την ομάδα του Χουάν Φεράντο τιμωρημένος ήταν ο Ντέλετιτς, ανέτοιμοι οι Ζελέν και Ουαγκέ, ενώ εκτός αποστολής έμειναν και οι Τέρζιτς, Αλρασντί, Παπαβασιλείου, Μαρίνος και Παπαδημητρίου. Ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε με 4-4-1-1. Ο Γκουγκεσασβίλι κάτω από την εστία, Ντάβιντσον, Μπέργκστρομ, Βόλνεϊ και Δεληγιαννίδης η τετράδα της άμυνας, από αριστερά προς δεξιά, Στάικος, Ομεονγκά, Σαλάζαρ και Χατζηστραβός στη μεσαία γραμμή και ο Πιρές πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μπετανκόρ.

 

Λιγότερα προβλήματα είχε ο Θανάσης Στάικος, καθώς δεν υπολόγιζε στους Φουρτάδο, Κλωναρίδη και Ιμπάνιες. Η Λαμία ξεκίνησε με το γνωστό 3-5-2. Ο Κόστιτς κάτω από τα δοκάρια, Γιαννούτσος, Σάντσες και Χαντάκιας η τριάδα της άμυνας, Ρινγκ αριστερά και Σόρια δεξιά, ως μπακ χαφ, Δοϊρανλής, Τσιμπόλα και Σουρλής στον άξονα και μπροστά οι Αθανασακόπουλος και Μπιλάλ.

 

Δοκάρι η Λαμία και καίριες επεμβάσεις του Κόστιτς

 

Καμία καλή στιγμή στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τη Λαμία να χάνει τεράστια ευκαιρία για το 0-1 στο 20′. Ο Σόρια και ο Τσιμπόλα άλλαξαν ωραία τη μπάλα, με τον τελευταίο να δίνει στον Μπιλάλ και εκείνος να στέλνει το σουτ στο δοκάρι του Γκουγκεσασβίλι.

 

Η απάντηση για τον γηπεδούχο Πανσερραϊκό ήρθε στο 26′. Ο Σαλάζαρ πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ, με τον Κόστιτς να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.

 

Ο Κόστιτς ήταν και πάλι στη σωστή θέση και νίκησε τον Μπετανκόρ στο 34′, όταν και ο επιθετικός του Πανσερραϊκού βγήκε σε τετ α τετ. Σε αυτό το σημείο η Λαμία προχώρησε σε αναγκαστική αλλάγη, όταν στη θέση του τραυματία Σουρλή, πέρασε ο Λέικ.

 

Στο 42′ ο Δεληγιαννίδης με ωραία πάσα βρήκε τον Μπετανκόρ, όμως ο Σόρια έκοψε τελευταια στιγμή σε κόρνερ.

 

Δύο λεπτά αργότερα και δη στο 44′, ο Σόρια κέρδισε όλες τις μονομαχίες, μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα των γηπεδούχων.

 

Πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος ο Πανσερραϊκός

 

Πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος για τους γηπεδούχους στο 50′. Ο Σάλαζαρ μπήκε στην περιοχή της Λαμίας, αλλά το σουτ που επιχείρησε, πέρασε άουτ.

 

Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τη Λαμία. Στη θέση του Δοϊρανλή, πέρασε ο Σακόρ, στο 54′.

 

Η Λαμία προσπαθούσε να βγει μπροστά, ψάχνοντας το γκολ, αλλά ο Πανσερραϊκός έβρισκε χώρους. Στο 61′ από κόντρα ο Μπετανκόρ έγινε ο αποδέκτης της μπάλας, δοκιμάζοντας το σουτ και την μπάλα να περνάει άουτ.

 

Και δοκάρι και γκολ ο Πανσερραϊκός

 

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μια ανάσα από το 1-0, όταν στο 65′ η κεφαλιά του Μπέργκστρομ σταμάτησε στο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα όμως, στο 67′, ο Μπετανκόρ έδωσε στον Σάλαζαρ και εκείνος με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0 για την ομάδα του Χουάν Φεράντο.

 

Πίεση της Λαμίας και ισσοφάρηση με πέναλτι

 

Στο 78′ ο Βλαχομήτρος που πέρασε πριν λίγα λεπτά στον αγώνα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε η Λαμία, κάνοντας το 1-1. Αυτό ήταν το τρίτο πέναλτι στη σεζόν για τη Λαμία και το 4ο γκολ του Βλαχομήτρου στο πρωτάθλημα.

 

Στο 85′ ο Μπετανκόρ από δημιουργός, χρήστηκε σκόρερ, όμως το τέρμα που σημείωσε ακυρώθηκε για φάουλ στον Τσάβες. Έτσι το ισόπαλό αποτέλεσμα έμεινε μέχρι το τέλος και τις δύο ομάδες δυσαρεστημένες και κυρίως τη Λαμία.

 

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου

Βοηθοί: Αθανάσιος Δέλλιος, Γιώργος Χριστακόγλου

4ος: Στέφανος-Βάϊος Καλατζής

VAR – AVAR: Αλέξανδρος Τσακαλίδης, Σταύρος Τσιμεντερίδης

 

Πανσερραίκός (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργστρομ, Βόλνεϊ, Ντάβιντσον, Στάικος (90′ Λιάσος), Ομεονγκά, Χατζηστραβός (72′ Γκάλβαν), Σαλαζάρ, Πιρές, Μπετανκόρ.

Λαμία (Θανάσης Στάικος): Κόστιτς, Γιαννούτσος, Σάντσες, Χαντάκιας (72′ Τσάβες), Ρινγκ, Σόρια, Δοϊρανλής (54′ Σακόρ), Τσιμπόλα, Σουρλής (37′ Λέικ), Αθανασακόπουλος, Μπιλάλ (72′ Βλαχομήτρος).

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή