Match Center
Ήττα και 12η θέση για τους κυανόλευκους / ΠΑΣ Λαμία – ΠΑΣ Γιάννενα 0-1


Στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε στο Πανθεσσαλικό στάδιο ως τυπικά γηπεδούχος τον ΠΑΣ Γιάννινα από τον οποίο και ηττήθηκε με 0-1 σκορ.
Δεύτερη ήττα για την ομάδα της Λαμίας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, μετά από αυτή με τον Παναθηναϊκό.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο πρώην δεξιός φουλ μπακ της Λαμίας και νυν των Ιωαννίνων, Μανώλης Σάλιακας, με ένα δυνατό και εντυπωσιακό σουτ!
Ακίνδυνη, χωρίς φαντασία και επί της ουσίας με ούτε μία απειλητική φάση η Λαμία, η οποία ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έχασε εντελώς τον ρυθμό της, μην μπορώντας να δημιουργήσει και να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του ΠΑΣ Γιάννινα.
Πλέον και μετά από αυτή την ήττα η Λαμία βρίσκεται στην 12η θέση με τον Ατρόμητο να έχει μόλις έναν βαθμό λιγότερο!
Έτσι ξεκίνησαν…
Ο Μιχάλης Γρηγορίου αποφάσισε στον αγώνα του Πανθεσσαλικού, αλλάξε το σχήμα του και από 5-3-2 να παρατάξει τον ΠΑΣ Λαμία με σχήμα 4-3-1-2 ή 4-3-3 αν προτιμάτε καλύτερα. Ο Γκαραβέλης στο τέρμα, ενώ η τετράδα περιελάμβανε τους Προβυδάκη, Αντέτζο, Τζανετόπουλο και Μαρτίνεθ. Στο κέντρο, τρεις ποδοσφαιριστές, Μπεχαράνο, Γκέντσογλου και ο Νούνιες ενώ σε ελεύθερο ρόλο ο Ταϊρόν. Στην κορυφή Τσούκαλος και Ρόμανιτς.
Το ματς:
Δυνατά στο ματς μπήκε ο φιλοξενούμενος ΠΑΣ και μόλις στο 2′ ωραία συνεργασία των ποδοσφαιριστών του με τον Μπρένερ να «κόβεται» από την άμυνα της Λαμίας, πριν προλάβει να γίνει απειλητικός. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, φάση με προϋποθέσεις για τα Γιάννινα. Ο Σάλιακας έκανε παράλλλη πάσα για τον Μορέιρα με τον τελευταίο να μην προλαβάινει να μπει στη φάση, βρισκόμενος ολομόναχος απέναντι από τον Γκαραβέλη.
Η Λαμία μετά το 5΄έκανε μία προσπάθεια να κρατήσει τη μπάλα, να οργανώσει το παιχνίδι του και να επιτεθεί, παρόλο αυτά έβρισκε όλους τους χώρους «κλειστούς» από την καλή οργανωμένη άμυνα των Ιωαννίνων.
Η πρώτη προσπάθεια των τυπικά γηπεδούχων να απειλήσουν ήρθε στο 11΄όταν ο Μαρτίνεθ από τα αριστερά έκανε το γέμισμα, ο Πίρσμαν πρόλαβε τον Ταϊρόν διώχνοντας με το κεφάλι. Στη συνέχεια της φάσης, ο Προβυδάκης έγινε αποδέκτης της μπάλας, σέντραρε αλλά οι αμυντικοί των Ιωαννίνων έδιωξαν μακριά τον κίνδυνο.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε περισσότερη όρεξη στο παιχνίδι του, πίεζε ψηλά τη Λαμία, ενώ από την άλλη οι «κυανόλευκοι» παρουσίαζαν ένα ιδιαίτερο πρόβλημα ανάπτυξης. Τον ρόλο του δημιουργού παιχνιδιού για τη Λαμία τον είχε αναλάβει ο Νούνιες, ο οποίος είχε λείψει αρκετά από το σύνολο του Γρηγορίου.
Στο 18΄γλυκιά σέντρα του Σνάιντερ από αριστερά, για τον Περέα, με τον Περουβιανό να του στρώνει αλλά τον Έλληνα να μην ακολουθεί τη φάση, για να του επιστρέψει την μπάλα. Καλή συνεργασία από τους ποδοσφαιριστές του Μεταξά, παρόλο αυτά οι Μαρτίνεθ και Τζανετόπουλος φάνηκαν να ελέγχουν τη φάση.
Ο Καραχάλιος στο 24΄δοκίμασε το πόδι του, έπιασε ένα δυνατό σουτ το οποίο παρόλο αυτά δεν απείλησε τον Γκαραβέλη. Λίγο πριν την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, είχαμε ολιγόλεπτη διακοπή καθώς ο Μπεχαράνο βρέθηκε στο έδαφος, πιάνοντας το γόνατό του, παρόλο αυτά λίγο αργότερα επέστρεψε για να συνεχίσει κανονικά.
Τεραστια απόκρουση του Γκαραβέλη στο 30΄! Ο Σάλιακας έβγαλε τη σέντρα για τον Σνάιντερ, ο Γερμανός των Ιωαννίνων έγινε κάτοχος της μπάλας, γύρισε ωραία το κορμί του αποφεύγοντας τον Αντέτζο και σούταρε απευθείας. Ο Γκαραβέλης δεν αιφνιδιάστηκε και με μία εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε τον κίνδυνο και κράτησε το 0-0.
Η ομάδα της Λαμίας αν και είχε καθ΄όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου την κατοχή της μπάλας, αδυνατούσε να δημιουργήσει και απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη άμυνα. Από την άλλη, ο Μεταξάς είχε καταλάβει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε από τα αριστερά η ομάδα της Φθιώτιδας, δίνοντας έμφαση στις επιθέσεις του από τη δεξιά πλευρά.
Στο 1΄επιπλέον χρόνο που υπέδειξε ο 4ος διαιτητής δεν άλλαξε τίποτα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ 0-0. Ο ΠΑΣ Λαμία είχε την κατοχή, τα Ιωάννινα απειλούσαν! Αυτή ήταν η έκφραση που θα μπορούσε να περιγράψει το πρώτο 45λεπτο στο Πανθεσσαλικό. Παρόλο αυτά και η ομάδα του Μεταξά δεν παρουσίασε κάτι το ιδιαίτερο, μένοντας αρκετές φορές πίσω από τη μπάλα, προσπαθώντας να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις!
Η επανάληψη…
Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε με τη Λαμία να κερδίζει ένα φάουλ σε καλή απόσταση για να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση. Ο Προβυδάκης, ανέλαβε να εκτελέσει, στέλνοντας τη μπάλα παρόλο αυτά πάνω στο τείχος των αμυντικών των Ιωαννίνων.
Δυστυχώς, το γκολ που αναζητούσε ο ΠΑΣ Γιάννινα από το πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 56΄. Ο Καραχάλιος έκανε την διαγώνια μεταβίβαση προς τον Σάλιακα, ο Ρόμανιτς αρχικά φάνηκα να ελέγχει όμως του έφυγε το κοντρόλ με αποτέλεσμα να πάρει τη μπάλα ο πρώην δεξιός μπακ της Λαμίας και με δυνατό σουτ εκτός περιοχής να κάνει το 0-1.
Προς τιμήν του, ο Σάλιακας δεν πανηγύρισε το γκολ καθώς στο πρόσφατο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα της Λαμίας…
Στο 58΄είχαμε φωνές από τους φιλοξενούμενους για πέναλτι πάνω στον Μπρένερ, παρόλο αυτά και μετά την παρέμβαση του VAR ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά…
Δύο λεπτά αργότερα είχαμε διπλή αλλαγή για τη Λαμία. Η μία εξ΄αυτών είχε λογική καθώς πέρασε εκτός ο Τσούκαλος και στη θέση του μπήκε ο Αραμπούλι. Η δεύτερη παρόλο αυτά, αν δεν υπήρχε θέμα κούρασης ή τραυματισμού δεν έβγαλε κανένα νόημα. Ένας από τους πιο κινητικούς ποδοσφαιριστές της Λαμίας, ο Νούνιες πέρασε εκτός παιχνιδιού για να μπει ο Ελευθεριάδης…
Το παιχνίδι είχε ξεπεράσει τη μία ώρα που παιζόταν και ο ΠΑΣ Λαμία δεν είχε βρει μία τελική φάση, έτσι ώστε να απειλήσει την αντίπαλη άμυνα. Ένα φάουλ του Προβυδάκη, ο οποίος προσπάθησε να δημιουργήσει μία καλή ευκαιρία για τη Λαμία με ένα γέμισμα, βγήκε ο Λοντίγκιν χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα και μπλόκαρε τη μπάλα.
Ξανά φάουλ σε καλή θέση για τη Λαμία στο 69΄του αγώνα και αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπεχαράνο. Ο Βολιβιανός εκτέλεσε απευθείας όμως έστειλε τη μπάλα στο τείχος των αμυντικών των Ιωαννίνων, σπαταλώντας μία ακόμη στημένη φάση, από τις οποίες απειλούσε η ομάδα του.
Ένα κόρνερ για τα Γιάννινα και ένα φάουλ για τη Λαμία στο 77΄και στο 78΄του αγώνα πέρασαν ανεκμετάλλευτα… Στο 80΄ ο Λώλης που είχε περάσει πριν από δέκα λεπτά στο ματς, έκανε ένα σουτ με καλές προϋποθέσεις εκτός της περιοχής, παρόλο αυτά ο Γκαραβέλης μπλόκαρε εύκολα.
Η Λαμία ήταν πίσω στο σκορ… ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτανε πιο εύκολα στο δεύτερο γκολ του!
Στο 82΄ καλή φάση για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Σάλιακας πήρε τη μπάλα με σκοπό να πατήσει περιοχή. Ο Τζανετόπουλος πήγε αποφασιστηκά πάνω του και τον «ανέκοψε» ενώ το ριμπάουντ πήρε ο Μορέιρα με το σουτ του επιθετικου των Ιωαννίνων να καταλήγει ψηλά άουτ.
Δεν άλλαξε τίποτα ούτε στα τρία λεπτά επιπλέον που κράτησε ο διαιτητής Παπαπέτρου με τη Λαμία να γνωρίζει την ήττα και να «βυθίζεται» στην 12η θέση της βαθμολογίας!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΣ Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Προβυδάκης, Μπεχαράνο, Νούνιες, Ταϊρόν, Τσούκαλος, Ρόμανιτς, Γκέντσογλου
Αναπληρωματικοί: Σαράνοφ, Βύντρα, Σκόνδρας, Σαραμαντάς, Γκόλεμιτς, Μανουσάκης, Ελευθεριάδης, Γκέντσογλου, Αραμπούλι, Μαζουλουξής
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ, Σνάϊντερ, Μορέιρα, Περέα
Αναπληρωματικοί: Σούλης, Παντελάκης, Σιόντης, Ρίζος, Λιάσος, Τριάδης, Λώλης, Τριάδης
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Match Center
Ματς-θρίλερ στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος»: Η Λαμία γύρισε από το 0-2 και πήρε βαθμό / ΠΑΣ Λαμία – ΑΟ Τρίκαλα 2-2


Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε στο ΔΑΚ “Αθανάσιος Διάκος” τον Α.Ο Τρικάλων.
Αν και βρέθηκε να χάνει με 0-2 χάρη σε δυο τέρματα του Μηλιώτη (ένα στο πρώτο και ένα στο δεύτερο ημίχρονο) η Λαμία κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με σκορ 2-2 με τέρματα των Ντότη και Φυτόπουλου.
Το ματς:
Στο 9′ ένα λάθος της άμυνας της Λαμίας έδωσε τη μπάλα στον Μηλιώτη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αυτός έκανε μερικά βήματα σούταρε και έκανε με δυνατό σουτ το 0-1.
Κίτρινη κάρτα στο 15′ στον Aderemi.
Στο 33′ απίστευτη ατομική ενέργεια του Άνθη από τα αριστερά, πέρασε δύο αντιπάλους έβγαλε την παράλληλη σέντρα αλλά ο Τρούμπουλος πρόλαβε τον Μηλιώτη πριν προλάβει να σκοράρει.
Στο 34′ ωραία σέντρα του Ντότη η μπάλα πέρασε χωρίς κανείς να μπορεί να στην σπρωξει στα δίχτυα. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στον Ραφαήλ Μαργαρίτη, αυτός έκανε το σουτ αλλά η άμυνα των Τρικαλων έδιωξε.
Στο 40′ απευθείας εκτέλεση φάουλ της Λαμίας με τον Ντότη αλλά ο Γκέκας του είπε εντυπωσιακά όχι.
Στο 45′ αλλαγή μέσα ο Σαμαντας έξω ο Aderemi για τα Τρίκαλα.
Στο 48′ τραγικό λάθος του Τρούμπουλου ο Σαμαντάς την έκλεψε έκανε το σουτ όμως ο Στάγκος έδιωξε εντυπωσιακά και στην επαναφορά ο Μηλιώτης δεν κατάφερε να σκοράρει.
Στο 50′ πολυ ωραια προσωπική ενέργεια του Φράγκου, έκανε την παράλληλη σέντρα αλλά ο Ντότης δεν κατάφερε μπροστά από τον Γκέκα να σκοράρει, σπαταλώντας μία τεράστια ευκαιρία.
Στο 61′ ο Μηλιώτης έφυγε στην κόντρα επίθεση, αφήνοντας τους αντιπάλους του και απέναντι στον Στάγκο έκανε εύκολα το 0-2.
Στο 64′ εκτέλεση φάουλ του Τσιάκα ο Σουλιώτης απομάκρυνε, ο Φυτόπουλος πήρε το ριμπάουντ έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 67′ η Λαμία κατάφερε να μειώσει το σκορ με τον Ντότη να βρίσκεται ολομόναχος στη μεγάλη περιοχή των Τρικάλων και έκανε με δυνατό σουτ το 1-2. Αυτή ήταν η πρώτη καλή συνεργασία των ποδοσφαιριστών της Λαμίας και κατέληξε σε γκολ.
Στο 69′ ο Λιοπύρης έκανε ωραίο κατέβασμα της μπάλας, είχε χώρο μπροστά του αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.
Στο 73′ είχαμε συγκρουση μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ Λαμία, ο Στάγκος στην αρχή της φάσης με τον Σουλιώτη και στη συνέχεια της φάσης ο Κουφιώτης με τον Σουλιώτη. Το αποτέλεσμα ήταν να περάσει αλλαγή ο Σουλιώτης και τη θέση του πήρε ο Ορφανός.
Στο 79′ ο Φράγκος έκλεψε τη μπάλα, έφτασε απέναντι στον Γκέκα τον πέρασε με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας των Τρικάλων να τον ανατρέψει και ο διαιτητής να δώσει το πέναλτι καί την κοκκινη κάρτα στον Γκέκα. Στα δοκάρια έκατσε ο Λαζαρίνας.
Στο 81′ ο Φυτόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση και με ωραίο σουτ έκανε το 2-2.
Στο 86′ Ντοτης καί Φράγκος κρυβουν τη μπάλα, την εμφανίζουν μέσα στη μεγάλη περιοχή του Λαζαρίνα αλλά λίγο πριν προλάβει ο Φράγκος να εκτελέσει ήρθε η άμυνα των Τρικάλων να απομακρύνει τον κίνδυνο.
Στο 90+5′ ο Τρούμπουλος σε θέση βολής μέσα στη περιοχή των Τρικάλων, σούταρε αλλά η μπάλα κοντραρε και πέρασε κορνερ.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΣ Λαμία (Παπανικολάου): Στάγκος, Διαμαντής, Γιώτης, Κουφιώτης, Τρούμπουλος, Μαργαρίτης Αθ., Φράγκος, Μαργαρίτης Ρ., Ντότης, Τσιάκας, Φυτόπουλος
Α.Ο Τρικάλων (Θεοδοσιάδης): Γκέκας, Γκεπερσιώτης, Ίτσιος, Σκόνδρας, Ανθής, Μέτσε, Μποζίδης, Aderemi, Φιρινίδης, Σουλιώτης, Μηλιώτης
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
ΠΑΣ Λαμία: Επιστροφή στη Γ΄ Εθνική έπειτα από 11 χρόνια – Ο παλιός γνώριμος που θα συναντήσει!
-
Pics | Βρέττας και Φράγκος υπέγραψαν τη νίκη πρεμιέρας για τη Λαμία στη Λευκάδα / Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία 0-2
-
Πήρε τη νίκη σε ματς ροντέο και έμεινε στο ρετιρέ / Πρόοδος Ρωγών – ΠΑΣ Λαμία 4-5!
-
Vid | Tα highlights του Μαλεσίνα – ΠΑΣ Λαμία
-
Vid | Tα highlights του Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία
-
Νίκησε ξανά με ανατροπή και παρέμεινε μόνος πρώτος / ΠΑΣ Λαμία – Νέα Σελεύκεια 2-1
-
Κληρώσεις Γ΄ Κατηγορίας και Κυπέλλου Γυναικών από την ΕΠΟ
-
Vid | Nίκος Ίσσαρης: Από τη Λαμία γράφει ιστορία στον Πανάμα / O ρόλος του Χόρχε Αλβιάλ και η συμβουλή στους Έλληνες προπονητές
-
Vid | Τα Highlights του Πρόοδος Ρωγών – ΠΑΣ Λαμία 4-5
-
Μεταγραφικά: Στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ ο Καψαλιάρης – Συνεχίζει στη Ζάκυνθο ο Γυφτομήτρος!
-
ΠΑΣ Λαμία: Με επιστροφές ενόψει Τηλυκράτη – Μπήκε ο Φυτόπουλος
-
Πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική για τον ΠΑΣ Λαμία / Σέντρα στις 16:00 – Μετάδοση Lamia Polis 87,7
-
Vid | Παπανικολάου: “Σημαντική για τον χαρακτήρα της ομάδας η ανατροπή”
-
Κατηφόρης: “Να δείξουμε τις δυνατότητες μας κόντρα στην Λαμία που έπαιζε Super League”
-
Γυναικεία Ομάδα: Αυτός θα είναι ο όμιλος του ΠΑΣ Λαμία
-
Φράγκος: “Να ξανακάνουμε το γήπεδό μας κάστρο – Παλεύουμε για το όνομα της Λαμίας”
-
Vid | Φράγκος: “Δεν μπορείς να είσαι αδιάφορες όταν φοράς τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία – Θέλω να μείνω και μετά τη καριέρα μου στην ομάδα”
-
Γ’ Εθνική (3ος όμιλος): Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία
-
Pics & Vids | To photostory και η αποθέωση από την εξέδρα
-
ΑΕ Νέας Σελεύκειας: Με οδηγό τον Καρύδη και στόχο την ανάκαμψη απέναντι στη Λαμία