Ακολουθήστε μας

Match Center

Ηττήθηκε αλλά άρεσε/ Ολυμπιακός – ΠΑΣ Λαμία 2-0

Στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Λαμία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ένα εξάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό, έφτανε για να έρθει η ήττα για τον ΠΑΣ Λαμία.

Η ομάδα της Φθιώτιδας μέσα σε έξι λεπτά δέχθηκε δύο τέρματα από τον Χάμες Ροντρίγκες στο 22΄και από τον Μπακαμπού στο 28΄και γνώρισε την ήττα με 2-0 σκορ.

Ο ΠΑΣ του Τζιανλούκα Φέστα όχι μόνο δεν κλείστηκε στα καρέ του περιμένοντας τους γηπεδούχους, αλλά καθ΄όλη την διάρκεια του αγώνα πίεζε ψηλά, προσπαθούσε να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει ενώ είχε και ορισμένες κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρει όπως αυτή με τον Ασκόφσκι στο δεύτερο ημίχρονο.

Έτσι έπαιξε η Λαμία…

Ο Τζιανλούκα Φέστα επέλεξε πάνω-κάτω την ίδια ενδεκάδα με τις προηγούμενες αναμετρήσεις, μόνο που εκτός ήταν ο Μπεχαράνο, ο Τσιλούλης και ο Μανούσος.

Πιο συγκεκρινένα τώρα, ο Σαράνοφ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, ο Σιμόν ήταν δεξιά, ο Γκοράνοφ αριστερά και στο κέντρο της άμυνας ο Αντέτζο και ο Κορνέζος.

Στο κέντρο οι Τζανδάρης, Σλίβκα και Νούνιες ενώ στα άκρα ήταν ο Ασκόφσκι και ο Ντε Βινσέντι. Στην κορυφή ο Γιακουμάκης.

Το ματς:

Όσον αφορά στην εικόνα και την εξέλιξη του αγώνα, καλύτερο ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού που άρχισε να κυκλοφορεί τη μπάλα και να απειλεί από νωρίς. Στο 3′ ο Ρέαμπτσιουκ είχε το πρώτο επικίνδυνο σουτ που πέρασε άουτ ενώ στο 16′ ο Σαράνοφ έπιασε εντυπωσιακά το εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ του Μπιέλ. Τελικά, στο 22′ ήρθε το γκολ που απλοποίησε το ματς για τους γηπεδούχους. Η μπάλα κυκλοφόρησε, ο Χουάνγκ ήταν αυτός που έκανε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας για τον Χάμες και αυτός με μια έξυπνη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, έπιασε στον ύπνο τον Σαράνοφ και έγραψε το 1-0.

Πριν καλά καλά συνέλθει από το γκολ η Λαμία, η ομάδα του Μίτσελ βρήκε και το δεύτερο που ουσιαστικά κλείδωσε το ματς και της επέτρεψε να κάνει μια απλή διαχείριση στη συνέχεια. Ήταν η φάση του 28′ όταν ο Ντόι είδε την κίνηση του Μπακαμπού, του έβγαλε μια έξοχη μακρινή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Γάλλος κέρδισε τη μονομαχία με τον Αντέτζο, βγήκε τετ-α-τετ με τον Σαράνοφ και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0. Στο επόμενο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έριξε τους ρυθμούς του και άφησε λίγο χώρο στη Λαμία. Αυτή βρήκε 2-3 τελικές που όμως δεν απείλησαν πραγματικά την εστία του Πασχαλάκη, με καλύτερη ίσως μια υπό πίεση προβολή του Γιακουμάκη στο 38′ που σταμάτησε στην κόντρα του Παπασταθόπουλου. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήταν και πάλι για τους «ερυθρόλευκους», με τον Σαράνοφ να διώχνει εντυπωσιακά νέο φαλτσαριστό σουτ του Μπίελ στο 43′.

Ο Σαράνοφ κράτησε το σκορ χαμηλά

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η Λαμία είχε και πάλι ένα καλό δεκάλεπτο με περισσότερο κατοχή μπάλας και κάποια πίεση στην περιοχή του Ολυμπιακού, όμως χωρίς ουσία. Η μοναδική φάση που απείλησε ήταν αυτή του 52′ όταν ο Ασκόφσκι δεν κατάφερε να κάνει την κοντινή προβολή μετά από σέντρα στην καρδιά της ερυθρόλευκης άμυνας. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός και πάλι πήρε την κατοχή της μπάλας και κυριάρχησε, χάνοντας κι άλλες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.

Στο 56′ ο Χουάνγκ είχε δοκάρι μετά από εξαιρετικό σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής. Στο 73′ Χάμες και Μαρσέλο είχαν μια διπλή ευκαιρία με τον Σαράνοφ να αποκρούει το σουτ του Κολομβιανού, ενώ άουτ πέρασε αυτό του Βραζιλιάνου στη συνέχεια.Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν έντονα για ένα τρίτο γκολ, όμως ο Ελ Αραμπί έχασε δύο ευκαιρίες, στο 80′ και το 83′, ο Μπιέλ μία ενδιάμεσα, στο 82′, με τον Σαράνοφ να είναι πρωταγωνιστής για την ομάδα του και ο κύριος λόγος για τον οποίο το σκορ δεν… ξέφυγε. Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά και ο Ολυμπιακός πάει πλέον στο κρισιμότερο ματς της σεζόν, έχοντας καλή ψυχολογία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Χάμες, Μασούρας, Μπίελ, Μπα, Άβιλα, Ιν Μπέομ, Σαμασέκου, Ρεάμπτσιουκ, Ντόη, Μπακαμπού

Αναπληρωματικοί: Κρίστινσον, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ελ Αραμπί, Μαρσέλο, Παπασταθόπουλος, Βρουσάϊ, Καμαρά, Βαλμπουενά

ΠΑΣ Λαμία (Φέστα): Σαράνοφ, Γκοράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Σλίβκα, Τζανδάρης, Νούνιες, Ασκόφσκι, Ντε Βινσέντι, Γιακουμάκης

Αναπληρωματικοί: Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Καραμάνος, Μαρμεντίνι, Μπάμπης, Μπενίτεζ, Τσούκαλος, Ρόμανιτς

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Match Center

Μοιρασιά στην Άρτα και φωτιά στη μάχη της εξάδας / Aναγέννηση Άρτας – ΠΑΣ Λαμία 1-1

Για την 25η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, η ΠΑΣ Λαμία ταξίδεψε στην Άρτα για να αντιμετωπίσει την Αναγέννηση Άρτας, στο τελευταίο της παιχνίδι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, καθώς την τελευταία αγωνιστική έχει προγραμματισμένο ματς με τον Θεσπρωτό που θα πάρει το 0-3 α.α

Οι «κυανόλευκοι» πήραν το προβάδισμα, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν στο δεύτερο μέρος, με το τελικό 1-1 να σφραγίζει μια δυνατή και ισορροπημένη αναμέτρηση.

Το φιλμ του αγώνα


Η Λαμία μπήκε πιο δραστήρια και μόλις στο 7’ απείλησε, όταν ο Τρουμπουλος πήρε την κεφαλιά, με τον Μπαλαούρα να διώχνει δύσκολα.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Αναγέννηση ήρθε στο 14’, με τον Κατσαβάκη να δοκιμάζει σουτ και τον Στάγκο να μπλοκάρει σταθερά.

Στο 24’ η Λαμία έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, με βαθιά μπαλιά προς τον Βρέττα, όμως ο Μπαλαούρας πρόλαβε και απομάκρυνε με τα πόδια.

Η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς στο 34’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο Τρουμπουλος πήρε δυνατή κεφαλιά και έκανε το 0-1 για τη Λαμία. Μέχρι το ημίχρονο, η Αναγέννηση παρουσίασε αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή και δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Η αντίδραση της Αναγέννησης


Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό. Στο 58’ ο Σκουτελιάς σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Στάγκο.

Η ισοφάριση ήρθε στο 81’: ο Κατσαβάκης εκτέλεσε φάουλ σαν κοντινό κόρνερ και ο Γαϊτανίδης στο δεύτερο δοκάρι, με δύσκολο τελείωμα, έγραψε το 1-1.

Τρία λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης δοκίμασε γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Στάγκου. Στις καθυστερήσεις, η Αναγέννηση έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τζουμάκα.

Οι συνθέσεις


Αναγέννηση Άρτας:
Μπαλαούρας, Γαϊτανίδης, Μίγγος, Μιτακίδης, Κατσαβάκης, Σκουτελιάς, Τζουμάκας, Ράικος, Χρήστου, Μανιώτης, Δρόσος.

ΠΑΣ Λαμία:
Στάγκος, Διαμάντης, Γιώτης, Σέντης, Τρουμπουλος, Μαργαρίτης Ρ (65’ Φυτόπουλος), Λάππας, Αλτάνης, Βρέττας, Τσιάκας, Τσόφλιος.

Φώτο: Κωνσταντίνος Κολιός

               

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή