Ακολουθήστε μας

Match Center

Κυνική νίκη και προβάδισμα πρόκρισης / Βέροια – ΠΑΣ Λαμία 1-2

Published

on

Σε ένα παιχνίδι που η Λαμία λίγο έλειψε να βγάλει μόνη της τα μάτια της, οι κυανόλευκοι ευτύχησαν να φύγουν με τη νίκη με σκορ 1-2 που τους δίνει τεράστιο προβάδισμα παραμονής στην κατηγορία.

Η Λαμία ταξίδεψε στη Βέροια με στόχο το γκολ που θα της δώσει ισχυρό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού του επόμενου Σαββάτου, ευτύχησε να βρει το γρήγορο γκολ με τον Μπεχαράνο και να παγώσει το γήπεδο, η Βέροια ανέβασε την απόδοσή της και έκλεισε τους κυανόλευκους στα καρέ τους, έφτασε στην ισοφάριση όμως υπολόγιζε χωρίς τον Μανούσο ο οποίος πήρε την ομάδα από το χέρι και την οδηγεί στην Super League 1 και της επόμενης σεζόν!

Έτσι ξεκίνησαν


Ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν επεφύλασσε εκπλήξεις στην κατάρτιση της αρχικής 11αδας παρατάσσοντας τους Παπαδόπουλο, Πεταυράκη, Μαραγκό, Δημόπουλο, Μπουκουβάλα, Γαβριηλίδη, Κάτσε, Φοφανά, Μούργο, Πασά και Γιακουμάκη σε σύνθεση 4-4-2.

Από την άλλη ο Τζιανλούκα Φέστα παρέταξε την ομάδα του με τον Σαράνοφ κάτω από τα γκολπόστ, τους Σαραμαντά, Μαρτίνεθ, Αντέτζο, Τζανετόπουλο και Σιμόν στην 5αδα της άμυνας, τους Μπεχαράνο και Τζανδάρη δίδυμο στα χαφ με τον  Ταϊρόν λίγο πιο μπροστά και τους Καραμάνο και Μανούσο στη κορυφή της επίθεσης σε διάταξη 5-3-2 η οποία μετατρεπόταν αρκετά συχνά σε 3-5-2.

 

Βρήκε το γρήγορο γκολ ο ΠΑΣ Λαμία – Άφησε χώρο στη Βέροια


Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους μόλις στο 3ο λεπτό με τον Φοφανά με κεφαλιά να σημαδεύει εκτός εστίας. Στη δεύτερη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήρθε και το γκολ για την Λαμία, η οποία κέρδισε φάουλ από αριστερά, ο Ταϊρόν ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου μπήκε στη τροχιά της μπάλας ο Μπεχαράνο και έκανε το 0-1 πολύ νωρίς στο παιχνίδι σοκάροντας τη Βέροια.


Οι πανηγυρισμοί στο 0-1


Το γκολ αυτό άλλαξε τα πλάνα των δύο ομάδων πολύ νωρίς, με τη Λαμία έχοντας πλέον το πλεονέκτημα να οπισθοχωρεί και τη Βέροια να προσπαθεί να συνέλθει από το 0-1 και να παίξει το παιχνίδι της. Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να φτάσουμε στο 20′  για να δούμε τη Βέροια να χάνει σπουδαία φάση με τον Κάτσε και τον Μούργο να αλλάζουν υπέροχα την μπάλα και τον δεύτερο να αστοχεί από κοντά, αφού… άδειασε τον αντίπαλό του.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Λαμία απάντησε και πάλι με τον Μπεχαράνο να χάνει την ευκαιρία αστοχώντας με το κεφάλι μέσα από την περιοχή.

Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη μία καλή στιγμή να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Πεταυράκη να είναι σε θέση βολής και τον Σαράνοφ να του λέει «όχι» και να κρατά το 0-1. Πολύ ωραία κάθετη από τον Πασά νωρίτερα.

Επιθετικός μονόλογος της Βέροιας στην επανάληψη


Το δεύτερο 45λεπτο μετατράπηκε όπως αναμενόταν σε επιθετικό μονόλογο της Βέροιας η οποία ανέβασε κατακόρυφα την πίεσή της ψάχνοντας απεγνωσμένα την ισοφάριση για να μείνει στο κόλπο της διεκδίκησης της ανόδου.
Η επίθεση άρχισε από το 49′ με την Βέροια να χάνει σημαντική ευκαιρία και πάλι με τον Φοφανά, η κεφαλιά του οποίου πέρασε εκτός. Τρία λεπτά μετά ο Πεταυράκης απείλησε εκ νέου με μακρινό σουτ αναγκάζοντας τον Σαράνοφ να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ ενώ στο 56′ ο Μούργος σούταρε, η μπάλα είχε την ίδια κατάληξη.
Το καυτό…15λεπτο της Βέροιας στην επανάληψη ολοκληρώθηκε με τον Κάτσε να φτάνει χιλιοστά κοντά στην ισοφάριση, όταν με οβίδα από τα 3ο μέτρα έστειλε τη μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σαράνοφ.
Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού το γήπεδο πάγωσε με τους Πεταυράκη και Νούνιες να συγκρούονται στον αέρα και τον Κοσταρικανό να πέφτει αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έκανε άμεσα νεύμα στα ιατρικά επιτελεία να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο και ευτυχώς λίγ0 αργότερα ο Νούνιες σηκώθηκε και συνέχισε στο παιχνίδι.

Βρήκε το γκολ με τον συνήθη ύποπτο η Βέροια


Η Λαμία προσπάθησε να χτυπήσει στη κόντρα και να βρει ένα δεύτερο γκολ για να κλειδώσει το ματς όμως η προσπάθεια του Ρόμανιτς στο 74′ σταμάτησε στο δοκάρι με τον βοηθό να υποδεικνύει στη συνέχεια το οφσάιντ, ενώ στην επόμενη φάση ο Μανούσος από θέση πλάγια αριστερά δεν μπόρεσε να σκοράρει.
Η Βέροια μετουσίωσε την υπεροχή της  στο 80′ με τον πρώτο σκόρερ της τον Πασσά να πετυχαίνει την ισοφάριση αναπτερώνοντας το ηθικό της ομάδας του.

Αφυπνίστηκε η Λαμία και πήρε προβάδισμα-παραμονής


 Το γκολ του Πασσά αφύπνισε τη Λαμία η οποία στο 82ο λεπτό βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Μανούσο ο οποίος το έψαχνε πολύ σήμερα, κλειδώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση παραμονής.
Η φάση ξεκίνησε από τα πόδια του Σαράνοφ ο οποίος γέμισε βρίσκοντας τον Γκέντσογλου, αυτός άφησε για τον Νούνιες ο οποίος έπαιξε εξαιρετικά το ένα-δύο με τον Καραμάνο πέφτοντας στο έδαφος, για να έρθει η κάθετη του τελευταίου προς τον Μανούσο, ο οποίος δεν αστόχησε σε θέση τετ-α-τετ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα μας με το 1,5 πόδι στην παραμονή της Super League

Βέροια (Παύλος Δερμιτζάκης): Παπαδόπουλος, Πεταυράκης, Μαραγκός, Δημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γαβριηλίδης, Κάτσε, Φοφανά, Μούργος, Πασάς, Γιακουμάκης

Λαμία (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σιμόν, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Τάιρον (46′ Ρόμανιτς), Μανούσος, Καραμάνος

Πηγή Φωτό: ΠΑΣ Λαμία 1964 – Studio Simopoulos

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Match Center

Athens Kallithea – Λαμία 3-0: Η αυλαία έπεσε με ήττα

Ο Ντεντάκης ανάμεσα σε Σοίρι και Μεγιάδο

Η Λαμία ηττήθηκε με 3-0 από την Athens Kallithea στο “Απόστολος Νικολαίδης”, στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των playouts της Stoiximan Super League. Και οι δύο ομάδες θα αγωνίζονται στη Super League 2 τη νέα σεζόν.

Η Λαμία γνώρισε την ήττα με 3-0 από την Athens Kallithea στο “Απόστολος Νικολαίδης” στην 10η και τελευταία αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League. Οι δύο ομάδες πλέον θα ξανασυναντηθούν την επόμενη σεζόν στη Super League 2.

 

Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Αλφαρέλα στο 12′ ,από ασίστ του Σοίρι και στο 55′ με ωραία ενέργεια, ενώ το 3-0 το πέτυχε ο Σοίρι. Η Λαμία από την άλλη, πίεσε και είχε ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να τις μετουσιώσει σε γκολ. Η ομάδα του Θανάση Στάικου ισοφάρισε σε 1-1 στο 48′ με το VAR να ακυρώνει το τέρμα του Ιμπάνιες, για οφάιντ στην αρχή της φάσης.

 

Έτσι η αυλαία έπεσε με ήττα για τους Φθιώτες, οι οποίοι μάλιστα δέχθηκαν για 5ο παιχνίδι στα playouts της Stoiximan Super League, 3 γκολ. Οι δύο ομάδες κλείνουν με υποβιβασμό την φετινή χρονιά, με την Athens Kallithea να τερματίζει 13η με 36 βαθμούς και τη Λαμία 14η μαζεύοντας μόλις 20.

 

Πως ξεκίνησαν:

Ο Στέλιος Μαλεζάς δεν είχε στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Ισιμάτ-Μιρέν και Τζιάνι, καθώς και τον τραυματία Ματίγια. Από την άλλη στην αποστολή επέστρεψε ο Μερκάτι που εξέτισε την ποινή του. Η Athens Kallithea ξεκίνησε με 3-4-1-2. Ο Γκέλιος κάτω από την εστία, Μεχίας, Τσιβελεκίδης, Καινούργιος η τριάδα της άμυνας, Σοίρι αριστερά και Μανθάτης δεξιά ως μπακ χαφ, Μεταξάς, Μεγιάδο στον άξονα και ο Λεμπόν πίσω από τους Λουκίνα και Αλφαρέλα, που αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

 

Στον αντίποδα η Λαμία ταξίδεψε στο “Απόστολος Νικολαίδης” δίχως τους τιμωρημένους Αθανασακόπουλο, Βιτλή και Βλαχομήτρο, τον τραυματία Κόστιτς και έχοντας μόλις 5 παίκτες στον πάγκο. Η ομάδα του Θανάση Στάικου ξεκίνησε με 3-4-3. Ο Συριτούδης κάτω από την εστία, Γκοτζαμανίδης, Γιαννούτσος και Ντεντάκης η τριάδα της άμυνας, Ρινγκ αριστερά και Σόρια δεξιά ως μπακ χαφ, Σακόρ με Σουρλή στον άξονα, Ιμπάνιες αριστερά, Τερεζίου δεξιά και μοναδικός προωθημένος ο Λέικ.

 

Ελάχιστες φάσεις και 1-0 ο Αλφαρέλα

Πολλές μονομαχίες και έντονος ρυθμός στα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά ελάχιστες καλές ευκαιρίες. Η Λαμία απείλησε πρώτη με τον Λέικ έξω από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ στο 10′.

 

Η Athens Kallithea αντέδρασε και με ωραία συνεργασία από αριστερά των Λεμπόν, Σοίρι και Αλφαρέλα, η ομάδα του Στέλιου Μαλεζά άνοιξε το σκορ μόλις στο 12′.

 

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε αισθητα με τη νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους να έρχεται 20 λεπτά μετά, στο 33′. Ο Αλφαρέλα έκανε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε στον Σόρια και ο Μεγιάδο σούταρε άουτ.

 

Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στη συνέχεια, πιέζοντας τα καρέ του Γκέλη. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήταν για τη Λαμία στο 44′. Ο Σόρια έκανε το γύρισμα, αλλά ο Τερεζίου εξ επαφής δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

 

Δυνατό ξεκίνημα στο β’ μέρος

Η Λαμία μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 48′ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα από αριστερά με τον Λέικ να δίνει στον Ιμπάνιεθ και εκείνος έσκαψε τον Γκέλη για το 1-1 της ομάδας του Θανάση Στάικου. Το γκολ ωστόσο ακυρώθηκε, έπειτα από επανεξέταση στο VAR, για οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

 

Σαν να μην έφτανε αυτό λίγα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα στο 55′. Ο Αλφαρέλα και πάλι, με το 2ο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση με φοβερή κίνηση νίκησε εκ νέου τον Συριτούδη για το 2-0 της Athens Kallithea. Αυτό ήταν και το 9ο φετινό τέρμα του Αλφαρέλα στο πρωτάθλημα, με τα 7 από αυτά να τα πετυχαίνει στα playouts.

 

Σοίρι και 3-0

Στο 59′ η Athens Kallithea πέτυχε και τρίτο τέρμα. Ο Λεμπόν ανέβηκε από δεξιά, γύρισε στη μεγάλη περιοχή στον ΜακΓκάρι, εκείνος έκανε το σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Συριτούδης και ο Σοίρι στο ριμπάουντ μετέτρεψε σε 3-0 τον δείκτη του σκορ.

 

Στο 63′ η Λαμία έχασε καλή στιγμή για να μειώσει το σκορ. Ο Ντεντάκης έκανε τη σέντρα, με την κεφαλιά του Σουρλή να πετυχαίνει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γκέλη.

 

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, δίχως φάσεις εκατέρωθεν. Τελευταία φάση στον αγώνα για τη Λαμία, με ένα σουτ του Γυφτομήτρου στις καθυστερήσεις, χωρίς όμως να ανησυχήσει ο Γκέλης.

 

Η τελική βαθμολογία των playouts:

  • 9. Λεβαδειακός | 50 βαθμοί
  • 10. Παναιτωλικός | 48 βαθμοί
  • 11. Βόλος | 39 βαθμοί
  • 12. Πανσερραϊκός | 37 βαθμοί
  • 13. Athens Kallithea | 36 βαθμοί
  • 14. Λαμία | 20 βαθμοί

 

Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Ε.Π.Σ. Κοζάνης)

βοηθοί: Σαμοϊλίδης (Ε.Π.Σ. Αθηνών), Νιδριώτης (Ε.Π.Σ. Αθηνών)

4ος: Τσαγκαράκης (Ε.Π.Σ. Χανίων)

VAR: Κατοίκος (Ε.Π.Σ. Αθηνών), Ματσούκας (Ε.Π.Σ. Ευβοίας)

 

Athens Kallithea (Στέλιος Μαλεζάς): Γκέλιος, Τσιβελεκίδης, Σοίρι, Καινούργιος, Μεχίας, Μανθάτης (46′ ΜακΓκάρι), Μεγιάδο (67′ Σαρδέλης), Μεταξάς (46′ Μερκάτι), Λεμπόν (74′ Βασιλόγιαννης), Λουκίνας, Αλφαρέλα (60′ Βαλμπουενά).

Λαμία (Θανάσης Στάικος): Συριτούδης (90+1′ Καψαλιάρης), Γκοτζαμανίδης, Γιαννούτσος, Ντεντάκης, Ρινγκ, Σόρια, Σακόρ (89′ Γυφτομήτρος), Σουρλής (85′ Ραντόνια), Τερεζίου, Ιμπάνιες (89′ Μαργαρίτης), Λέικ (89′ Τσιάκας).

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή