Ακολουθήστε μας

Τοπικές Ειδήσεις

Λαμία: Η πρόταση της Κοινότητας Λαμιέων για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση στην πόλη – ΦΩΤΟ

Lamiara

Με κεντρική μας σκέψη και επιθυμία, να είναι σε λίγους μήνες με την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης μια διαφορετική για το κέντρο της πόλης, τους κατοίκους της και τους επισκέπτες η ιστορική εμπορική κεντρική Πλατεία Πάρκου, θέτουμε επί τάπητος το θέμα της μεταφοράς εκτός της πλατείας των αφετηριών/στάσεων των αστικών λεωφορείων.

Με την ανάπλαση πρέπει να υλοποιηθούν ταυτόχρονα  αλλαγές που χρειαζόμαστε για μια καλύτερη ποιότητα της καθημερινής μας ζωής, και να ανατραπούν τα αρνητικά δεδομένα δεκαετιών του κέντρου και της Πλατείας Πάρκου.

Η ιστορία της πόλης λέει πως κάθε προσπάθεια τακτοποίησης του θέματος μεταφοράς των αστικών λεωφορείων εκτός πλατείας  προκαλούσε αντιδράσεις και έντονες διαμάχες.

Όμως η αναβολή και καθυστέρηση ρύθμισης του θέματος αυτού ήταν ένα λάθος διαχρονικά όλων μας.

Το θέμα αυτό σήμερα είναι  πλέον υπερώριμο. Η ρύθμιση του θέματος των αστικών λεωφορείων εκτός πλατείας θα πρέπει να  γίνει τώρα χωρίς άλλη καθυστέρηση για να αναπνεύσει και να αναπτυχτεί η κεντρική μας πλατεία.

Η κεντρική μας πλατεία, η Πλατεία Πάρκου, κέντρο της πόλης μας, κέντρο της «ΠΕΡΗΦΑΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ» της πρωτεύουσας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πρέπει να πάψει να αποτελεί πέρασμα και να μετατραπεί σε προορισμό.

Στόχος της ανάπλασης της Πλατείας αλλά και του σχεδίου  βιώσιμης αστικής κινητικότητας (ΣΒΑΚ), είναι πώς και πόσος δημόσιος χώρος μπορεί να ανακτηθεί από τα ΙΧ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να αποδοθεί στους πεζούς,  για να ενισχυθεί η ελκυστικότητα του περιβάλλοντος της πλατείας.

Αυτή η επιθυμία μας, αυτή  η γνώμη μας δεν αποτελεί στείρα άρνηση και προσπάθεια αποκλεισμού και αποκοπής των μέσων μαζικής μεταφοράς από το κέντρο της πόλης.

Δεδομένων όλων των παραπάνω προτείνω τις παρακάτω ρυθμίσεις στα δρομολόγια και τις θέσεις στάσης των αστικών λεωφορείων:

1ο  Δρομολόγιο:

Από Αγ. Παρασκευή, Μεγ. Βρύση,  Ροδίτσα,  Νέα Μαγνησία

Είσοδος από Παπαποστόλου,  Όθωνος, Αμαλίας, Καποδιστριου

Στάση αποβίβασης και επιβίβασης απέναντι από το Μουστάκιο Γυμνάσιο  και επιστροφή από Καποδιστρίου.

 

2ο  Δρομολόγιο:

Από Ανθήλη

Είσοδος από Θερμοπυλών, Καποδιστριου, αριστερά Λεωνίδου,

Στάση αποβίβασης και επιβίβασης δεξιά στην οικοδομή Θεοδοσίου και επιστροφή από Λεωνίδου, Αθηνών, Ιουστινιανού, Βασιλικών..

 

3ο Δρομολόγιο:

Από Λιανοκλάδι, Σταύρο, Καλύβια, Παγκράτι

Είσοδος από Καρπενησίου, Μάρκου Μπότσαρη, αριστερά Σατωβριάνδου,  αριστερά Αβέρωφ,

Στάση αποβίβασης και επιβίβασης επί της Αβέρωφ πριν φτάσουμε στην  οδό Δροσοπούλου, επιστροφή από Καρπενησίου.

 

4ο Δρομολόγιο:

Από Λιγαριά, Νοσοκομείο, Γαλανέϊκα

Παραμένει ως έχει με στάση αποβίβασης και επιβίβασης στην Εθνική Τράπεζα και προοπτική μετά τις ευρύτερες πεζοδρομήσεις του κέντρου η στάση αποβίβασης και επιβίβασης να μεταφερθεί απέναντι από το 6Ο  Γυμνάσιο – Πέτρινο.

5ο  Δρομολόγιο:

Από Νέο Κρίκελο, Μοσχοχώρι, Κόμμα,  Νέα Αμπλιανη.

1η περίπτωση:

Είσοδος από Αθηνών, μετά της γραμμές του τρένου δεξιά Παπαφλέσσα, αριστερά στην Θερμοπυλών,  αριστερά Καποδιστριου, αριστερά Λεωνίδου.

Στάση αποβίβασης και επιβίβασης στην οικοδομή Θεοδοσίου  και επιστροφή   πάλι από Λεωνίδου.

 

2η περίπτωση:

Είσοδος από Αθηνών, μετά της γραμμές του τρένου δεξιά Κύπρου, αριστερά στην Θερμοπυλών,  αριστερά Καποδιστρίου, αριστερά Λεωνίδου.

Στάση αποβίβασης και επιβίβασης στην οικοδομή Θεοδοσίου  και επιστροφή   πάλι από Λεωνίδου.

 

3η περίπτωση:

Είσοδος από Αθηνών, μετά της γραμμές του τρένου αριστερά Πανουργιά, δεξιά Σατωβριανδου, αριστερά Αβέρωφ.

Στάση αποβίβασης και επιβίβασης επί της Αβέρωφ πριν τη Δροσοπούλου   και επιστροφή   από Αβέρωφ, Καρπενησίου αριστερά Κύπρου, δεξιά Αθηνών.

 

6ο  Δρομολόγιο:

Από Ροδίτσα Νοσοκομείο.

Είσοδος από Παπαποστόλου,  Όθωνος, στάση Πλ.Λαού, Καραϊσκάκη.

Η υπόλοιπη διαδρομή παραμένει ως έχει με μεταφορά της στάσης αποβίβασης και επιβίβασης απέναντι από το Μουστάκειο Λύκειο  και επιστροφή από Καποδιστρίου.

Η έκφραση αυτής της γνώμης πιστεύω ότι εντάσσεται μέσα στους στόχους ανάπλασης της Πλατείας Πάρκου, τους στόχους του σχεδίου ΣΒΑΚ, δίνει απάντηση  στις σύγχρονες ανάγκες βελτίωσης της ποιότητας της ζωής μας εντός του αστικού κέντρου και οδηγεί στο στόχο «ΛΑΜΙΑ – ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ»  άξια πρωτεύουσα της Στερεάς Ελλάδας.

Τοπικές Ειδήσεις

Λαμία: Τώρα και στην πόλη μας! Drive through δωρέαν δειγματοληψίες (rapid tests) για τον κορωνοϊό

Την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, από τις 9.00π.μ. έως τη 01.00μμ

Lamiara

Σας ενημερώνουμε, ότι στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας covid-19 και για ορθή εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή του Δήμου μας, οι κινητές ομάδες υγείας ΕΟΔΥ Φθιώτιδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λαμιέων πρόκειται την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, από τις 9.00π.μ. έως τη 01.00μμ να πραγματοποιήσουν drive through δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid test) για τον κορωνοϊό επί της οδού Φιλίας (περιοχή Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας).

Η διαδικασία για κάθε δειγματοληψία θα γίνεται μέσα από το αυτοκίνητο των ενδιαφερομένων, θα διαρκεί πέντε λεπτά και απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της, είναι η γνωστοποίηση του ΑΜΚΑ και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Αντίστοιχες δειγματοληψίες θα πραγματοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας απαγόρευσης.
Περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΦΟΙ ΧΡ. ΝΤΑΦΛΟΥΚΑ

Πρόγραμμα

homadamou

Δημοφιλή

>