Play Out
Λαμία: Η «τριάδα» των «μπαρουτοκαπνισμένων» σκόρερ της στα playout
Ο Γιώργος Μανούσος είναι το κορυφαίο «κανόνι» των play-outs/μπαράζ από το 2019/20 που καθιερώθηκαν, ο Νίκος Βέργος θα μπει στη διαδικασία με «προίκα» την εξαιρετική του παρουσία το 2020/21, ενώ ο Σωτήρης Τσιλούλης «μετρά» ήδη δύο τουρνουά όπου κλήθηκε να δώσει αγώνες «ζωής ή θανάτου» και διακρίθηκε. #stoiximan_slgr #lamiafc #Μανούσος #Βέργος #Τσιλούλης #goal #SportsNews #season2022_2023


Ο Γιώργος Μανούσος είναι το κορυφαίο «κανόνι» των play-outs/μπαράζ από το 2019/20 που καθιερώθηκαν, ο Νίκος Βέργος θα μπει στη διαδικασία με «προίκα» την εξαιρετική του παρουσία το 2020/21, ενώ ο Σωτήρης Τσιλούλης «μετρά» ήδη δύο τουρνουά όπου κλήθηκε να δώσει αγώνες «ζωής ή θανάτου» και διακρίθηκε.
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των play-outs όπου στην πρεμιέρα η Λαμία θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα σε έναν «κομβικό» αγώνα για το μέλλον της. Το club κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό αφού το φινάλε της κανονικής διάρκειας τη βρήκε ουραγό μαζί με τον Λεβαδειακό αλλά μόλις στο «-1» από τη ζώνη της παραμονής, οπότε τίποτα δεν έχει κριθεί.
Ενόψει των επτά «τελικών» που ακολουθούν αφού φέτος δεν υπάρχουν μπαράζ και πέφτουν απευθείας δύο, σημαντικό ρόλο θα παίξει η «διαχείριση» της πίεσης που εύλογα υπάρχει και στο «Αθανάσιος Διάκος» διαθέτουν παίκτες με εμπειρία σε ανάλογα παιχνίδια.
Κυρίως στο μεσοεπιθετικό σκέλος, όπου κατά αλφαβητική σειρά οι Νίκος Βέργος, Γιώργος Μανούσος και Σωτήρης Τσιλούλης έχουν αποδείξει πως μπορούν να δώσουν λύσεις και να σημειώσουν υπερπολύτιμα γκολ όταν η μπάλα… καίει.
Σε αναμετρήσεις όπως αυτές που θα ακολουθήσουν το «μισό-μηδέν» είναι υπεραρκετό ώστε να κρίνει μία κατηγορία.
Νίκος Βέργος (16 ματς/6 γκολ)Νίκος Βέργος (16 ματς/6 γκολ)
Επέστρεψε τον Γενάρη στην Ελλάδα για λογαριασμό της Λαμίας και στο πρόσφατο 2-1 που κέρδισε τον Αρη σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της. Ετσι άνοιξε λογαριασμό και θα μπει στα play-outs με προίκα πως είναι ο ποδοσφαιριστής που το 2020/21 οδήγησε τον Παναιτωλικό στη «σωτηρία» του.
Τότε μαζί με τα δύο μπαράζ κόντρα στην Ξάνθη όπου σε αμφότερα βρήκε δίχτυα σημείωσε πέντε τέρματα σε εννέα παιχνίδια του format και ήταν ο βασικός λόγος που τα «καναρίνια» δεν υποβιβάστηκαν.
Την περασμένη σεζόν έπαιξε και στα επτά ματς για λογαριασμό τους όπου σκόραρε στο 1-0 της Κρήτης επί του ΟΦΗ και έτσι ξέρει όσο λίγοι πως να «χτυπά» σε αγώνες όπως οι επτά «τελικοί» που υπάρχουν μπροστά του.
Γιώργος Μανούσος (23 ματς/10 γκολ) Γιώργος Μανούσος (23 ματς/10 γκολ)
Ο 35χρονος επιθετικός αναζητά μεν το πρώτο του τέρμα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αλλά ενόψει των play-outs στέκεται στην αφετηρία ως ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά που «τρέχει» την 4η του σεζόν. Ετσι εκτός από ποιότητα/αξία διαθέτει και το know how αγώνων όπως αυτών που έπονται, ενώ αν προσθέσουμε τα περσινά μπαράζ με τη Βέροια όπου ήταν εκ των πρωταγωνιστών της Λαμίας, μετρά αθροιστικά 10 τέρματα σε 23 εμφανίσεις του στο format.
Εξ’ αυτών τα επτά ήταν με τον Ατρόμητο το 2019/20 και το 2020/21 και τα τρία πέρσι ως κάτοικος «Αθανάσιος Διάκος». Μάλιστα με την τωρινή του ομάδα, εκτός από το πρώτο παιχνίδι με τη «βασίλισσα», βρήκε δίχτυα στις κομβικές της νίκες σε Αγρίνιο, Τρίπολη, χάρις στις οποίες απέφυγε τον απευθείας υποβιβασμό.
Σωτήρης Τσιλούλης (14 ματς/4 γκολ) Σωτήρης Τσιλούλης (14 ματς/4 γκολ)
Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός θα συμμετάσχει για 4η σεζόν στην καριέρα του στα play-outs, όσες και οι φορές που έχει διεξαχθεί το τουρνουά. Αυτόματα λογίζεται και εύλογα από τους πλέον «μπαρουτοκαπνισμένους» και αθροιστικά μετρά 14 συμμετοχές σε ανάλογα ματς.
Οπου πολλά εξ’ όσων έπαιξε ήταν «τελικοί», αφού το 2019/20 και πέρσι όπου ήταν σε Πανιώνιο και Απόλλωνα Σμύρνης αντίστοιχα κινδύνευε με υποβιβασμό, τον οποίο τελικά οι ομάδες του δεν απέφυγαν.
Στα συγκεκριμένα παιχνίδια βρήκε στόχο τέσσερις φορές και μάλιστα σε όλες των περιπτώσεων έκρινε αποτέλεσμα, αφού σκόραρε στις νίκες των «κυανέρυθρων» επί των Βόλου (1-0), Λαμίας (1-0), Ξάνθης (2-1) και στο 2-2 της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» με τον Αστέρα Τρίπολης.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Play Out
Super League: Καλύτερο γκολ του Βλαχομήτρου
Το γκολ του Ανέστη Βλαχομήτρου αναδείχτηκε κορυφαίο (Best Goal) για τις αγωνιστικές 8 έως 10 των πλέι άουτ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που ανακοίνωσε η Super League.


Ο ποδοσφαιριστής της Λαμίας συγκέντρωσε το 47,84% των ψήφων, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ζίνι και στην τρίτη τον Λάμπρου.
Η ανακοίνωση της Super League:
Η Super League ανακοινώνει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, μετά από ψηφοφορία των φιλάθλων, του διαγωνισμού Stoiximan Best Goal 8ης, 9ης & 10ης αγωνιστικής Playouts:
1/ Α. Βλαχομήτρος 47,84%
2/ Ζίνι 26,49%
3/ Λ. Λάμπρου 12,16%
4/ Α. Όζμπολτ 7,03%
5/ Μ. Αλφαρέλα 4,59%
6/ Μ. Κόμπα 1,89%


Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Αποκάλυψη: Δοκιμάζει παίκτη με εμπειρία από το Conference League ο ΠΑΣ Λαμία!
-




Ποδαρικό στο 2026 με “φθιωτικό ντέρμπι” – Στις 3/1 το ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Σταυρού
-




Vid | Ντότης στο Διπλό Μαρκάρισμα: “Απέρριψα ομάδες Sl2 για τον ΠΑΣ Λαμία
-




Βρέττας On Fire / ΠΑΣ Λαμία – Πρόοδος Ρωγών 4-0
-




ΠΑΣ Λαμία 1964 – Πρόοδος Ρωγών: Στόχος η επιστροφή στις νίκες και η διατήρηση της κορυφής
-




Μοιρασιά στο “Αθανάσιος Διάκος” / ΠΑΣ Λαμία – Τηλυκράτης 1-1
-




Vid | Λ. Παπανικολάου: “Δεν έχουμε εκμεταλλευτεί όσο θα θέλαμε την έδρα μας”
-




ΠΑΣ Λαμία: Η ανάλυση του πρώτου γύρου | Vid
-




Γυναικεία Ομάδα : Με γκολ λύτρωση της Πόλλου στο 89’ απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία!
-




Γυναικεία Ομάδα: Επιστροφή στις νίκες
-




Μεταγραφικά: Δύο παίκτες του ΠΑΣ Λαμία στον Αστέρα Σταυρού
-




Εκτός έδρας στραβοπάτημα / Θεσπρωτός – ΠΑΣ Λαμία 0-0
-




Γ’ Εθνική: Το πανόραμα του Ομίλου και η επόμενη αγωνιστική
-




Παραιτήθηκε από τον ΠΑΣ Λαμία ο Λάκης Παπανικολάου
-




ΠΑΣ Λαμία: Ανοίγει η επόμενη μέρα – Υποστηρικτές για Στουρνάρα
-




Γυναικεία Ομάδα: Ποδαρικό στη Ρόδο το Σάββατο για τις κυανόλευκες
-




ΕΠΙΣΗΜΟ: Πρώτη χειμερινή μεταγραφή του ΠΑΣ Λαμία ο Τσόφλιος
-




Τέλος εποχής με μήνυμα στήριξης από Παπανικολάου – Σήμερα ξανά στο γήπεδο η Λαμία
-




Vid | To μάρς πέναλτι που ζητά ο ΠΑΣ Λαμία
-




Επίσημο: Στουρνάρας στον πάγκο του ΠΑΣ Λαμία





















