Ακολουθήστε μας

Match Center

Λαμία – Πανσερραϊκός 2-1: Νίκη γοήτρου, στην καλύτερη φετινή της εμφάνιση

Ο 17χρονος Τσιάκας σε μονομαχία με τον Ζελίν

Published

on

Η Λαμία πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, νικώντας με ανατροπή και 2-1 τον Πανσερραϊκό στο “Αθανάσιος Διάκος”, στην 7η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League, χάρη στα τέρματα των Γκοτζαμανίδη (62′) και Δοϊρανλή (78′). Ο Πανσερραϊκός είχε προηγηθεί με τον Στάικο (26′).

 

Η Λαμία σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά για εκείνη παιχνίδι, καθώς έχει ήδη υποβιβαστεί στη Super League 2, έκανε την καλύτερή της φετινή εμφάνιση, κερδίζοντας με ανατροπή και 2-1 στο “Αθανάσιος Διάκος” τον Πανσερραϊκό. Η νίκη αυτή μάλιστα, ήταν και η πρώτη της στα playouts της Stoiximan Super League.

 

Ο Πανσερραϊκός που ήθελε τη νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία, προηγήθηκε με τον Στάικο στο 26′. Η Λαμία ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και κυρίως στο β’ μέρος εκεί όπου πέτυχε αρχικά την ισοφάριση στο 62′ με τον Γκοτζαμανίδη, είχε δοκάρι με τον Ιμπάνιεθ και εν τέλει κατάφερε να ανατρέψει το σκορ με τον κεραυνό που εξαπέλησε ο Δοϊρανλής στο 79′.

 

Πως ξεκίνησαν:

Η Λαμία δεν είχε στην αποστολή τον τραυματία Σουρδή που χάνει την υπόλοιπη σεζόν, καθώς και τους Φουρτάδο και Γιαννούτσο, ενώ επέστρεψε ο Δοϊρανλής. Ο Θανάσης Στάικος ξεκίνησε με 3-4-2-1, βάζοντας βασικό για πρώτη φορά φέτος τον 17χρονο μεσοεπιθετικό Δημήτρη Τσιάκα. Ο Κόστιτς κάτω από την εστία, Ντεντάκης, Γκοτζαμανίδης και Χαντάκιας η τριάδα της άμυνας, Βιτλής αριστερά και Σόρια δεξιά ως μπακ χαφ, Σουρλής και Τσιμπόλα στον άξονα και ο Τσιάκας με τον Αθανασακόπουλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Βλαχομήτρο.

 

Στον αντίποδα ο Πανσερραϊκός ταξίδεψε στη Λαμία με πολλές απουσίες. Ο Χουάν Φεράντο δεν είχε στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Δεληγιαννίδη, αλλά και τους τραυματίες, Πιρές, Λιάσο, Χατζηστραβό και Ουαγκέ. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με 4-2-3-1. Ο Γκουγκεσασβίλι κάτω από τα δοκάρια, Φαρές, Ντάβιντσον, Βόλνεϊ και Κουτσογούλας η τετράδα της άμυνας, Ομεονγκά και Zελίν στη μεσαία γραμμή, Σαλάζαρ αριστερά, Γκάλβαν δεξιά και ο Στάικος πίσω από τον Μπετανκόρ.

 

Περισσότερες καλές στιγμές η Λαμία, το προβάδισμα ο Πανσερραϊκός

Η Λαμία μπήκε επιθετικά στο ματς, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται μόλις στο 5′. Ο Τσιμπόλα επιχείρησε ένα σουτ από καλή απόσταση, με την μπάλα να περνάει άουτ. Δίχως φάσεις στα επόμενα λεπτά, με τους γηπεδούχους να απειλούν και πάλι στο 22′. Ο Αθανασακόπουλος προσπάθησε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού από μακρινή απόσταση, με την μπάλα όμως να περνάει και πάλι άουτ.

 

Ο Πανσερραϊκός ανέκτησε την κατοχή στη συνέχεια και κατάφερε να βρει δίχτυα στην πρώτη του καλή στιγμή στον αγώνα. Στο 26′ ο Στάικος έκανε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, νικώντας τον Κόστιτς και μετατρέποντας σε 1-0 την αναμέτρηση υπέρ των φιλοξενούμενων.

 

Η Λαμία συνέχιζε να πιέζει και παρά το γκολ που δέχτηκε. Τρία λεπτά μετά το γκολ του Πανσερραϊκού και δει στο 29′ ο Αθανασακόπουλος, ο οποίος παιχνίδι με το παιχνίδι είναι όλο και καλύτερος, υποδέχτηκε το γύρισμα του Ντεντάκη, έπιασε το σουτ, ωστόσο η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Γκουγκεσασβίλι.

 

Πίεση της Λαμίας στο β’ μέρος και ισοφάριση με τον Γκοτζαμανίδη

Η Λαμία μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και με σενεχόμενες επιθέσεις στα καρέ του Γκουγκεσασβίλι ήρθε και το γκολ της ισοφάρισης. Στο 62′ από υποδειγματική εκτέλεση φάουλ του Σόρια, ο Γκοτζαμανίδης με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού και έκανε το 1-1.

 

Κυριαρχία των γηπεδούχων και ανατροπή στο σκορ

Μεγάλη στιγμή για τη Λαμία στο 76′ και πολύ κοντά στην ανατροπή η ομάδα του Θανάση Στάικου. Ο Ιμπάνιεθ ανέβηκε από αριστερά, δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Σόρια απομάκρυναν οι φιλοξενούμενοι σε κόρνερ.

 

Ότι όμως δεν κατάφερε νωρίτερα ο Ιμπάνιεθ, το κατάφερε ο Δοϊρανλής στο 79′ με ένα εκπληκτικό σου εκτός περιοχής, διαμορφώνοντας το 2-1 υπέρ της Λαμίας και ολοκληρώνοντας την ανατροπή.

 

  • Διαιτητής: Κατοίκος (Αθηνών)
  • Βοηθοί: Καραλής (Ηλείας), Κομισοπούλου (Χανίων)
  • 4ος: Μπαλαχούτης (Πειραιά)
  • VAR: Πουλικίδης (Δράμας)
  • AVAR: Τσιάρας (Καβάλας)

 

Λαμία (Θανάσης Στάικος): Κόστιτς, Ντεντάκης, Χαντάκιας, Γκοτζαμανίδης, Σόρια, Βιτλής (84′ Ρινγκ), Σουρλής (90′ Σακόρ), Τσιμπόλα (56′ Δοϊρανλής), Αθανασακόπουλος, Τσιάκας (56′ Ιμπάνιεθ), Βλαχομήτρος.

Πανσερραϊκός (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Φαρές, Ντάβιντσον, Βόλνεϊ, Κουτσογούλας, Ομεονγκά (85′ Αλ Ρασντί), Zελίν, Σαλαζάρ, Γκάλβαν (6′ Ντέλετιτς), Στάικος (80′ Σοφιανός), Μπετανκόρ.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Match Center

Μοιρασιά στην Άρτα και φωτιά στη μάχη της εξάδας / Aναγέννηση Άρτας – ΠΑΣ Λαμία 1-1

Για την 25η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, η ΠΑΣ Λαμία ταξίδεψε στην Άρτα για να αντιμετωπίσει την Αναγέννηση Άρτας, στο τελευταίο της παιχνίδι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, καθώς την τελευταία αγωνιστική έχει προγραμματισμένο ματς με τον Θεσπρωτό που θα πάρει το 0-3 α.α

Οι «κυανόλευκοι» πήραν το προβάδισμα, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν στο δεύτερο μέρος, με το τελικό 1-1 να σφραγίζει μια δυνατή και ισορροπημένη αναμέτρηση.

Το φιλμ του αγώνα


Η Λαμία μπήκε πιο δραστήρια και μόλις στο 7’ απείλησε, όταν ο Τρουμπουλος πήρε την κεφαλιά, με τον Μπαλαούρα να διώχνει δύσκολα.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Αναγέννηση ήρθε στο 14’, με τον Κατσαβάκη να δοκιμάζει σουτ και τον Στάγκο να μπλοκάρει σταθερά.

Στο 24’ η Λαμία έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, με βαθιά μπαλιά προς τον Βρέττα, όμως ο Μπαλαούρας πρόλαβε και απομάκρυνε με τα πόδια.

Η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς στο 34’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο Τρουμπουλος πήρε δυνατή κεφαλιά και έκανε το 0-1 για τη Λαμία. Μέχρι το ημίχρονο, η Αναγέννηση παρουσίασε αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή και δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Η αντίδραση της Αναγέννησης


Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό. Στο 58’ ο Σκουτελιάς σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Στάγκο.

Η ισοφάριση ήρθε στο 81’: ο Κατσαβάκης εκτέλεσε φάουλ σαν κοντινό κόρνερ και ο Γαϊτανίδης στο δεύτερο δοκάρι, με δύσκολο τελείωμα, έγραψε το 1-1.

Τρία λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης δοκίμασε γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Στάγκου. Στις καθυστερήσεις, η Αναγέννηση έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τζουμάκα.

Οι συνθέσεις


Αναγέννηση Άρτας:
Μπαλαούρας, Γαϊτανίδης, Μίγγος, Μιτακίδης, Κατσαβάκης, Σκουτελιάς, Τζουμάκας, Ράικος, Χρήστου, Μανιώτης, Δρόσος.

ΠΑΣ Λαμία:
Στάγκος, Διαμάντης, Γιώτης, Σέντης, Τρουμπουλος, Μαργαρίτης Ρ (65’ Φυτόπουλος), Λάππας, Αλτάνης, Βρέττας, Τσιάκας, Τσόφλιος.

Φώτο: Κωνσταντίνος Κολιός

               

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή