Νέα από Κόσμο
Lamia United FC με σήμα τον Αθανάσιο Διάκο! (Pics)


Το χρονοντούλαπο της ιστορίας άνοιξε για τα καλά το βράδυ της Δευτέρας, αμέσως μετά το Τρίο Μπελκάντο, το οποίο στάθηκε η αφορμή ώστε ο αγαπητός φίλος της εκπομπής και φίλαθλος της Λαμίας από το Τορόντο, Δημήτρης Μαραδιανός να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για την Lamia United.
Και υπάρχει και συνέχεια η οποία είναι πολύ πιο εντυπωσιακή!
Μετά το πρώτο ποστάρισμα με τις πληροφορίες σχετικά με την Lamia United FC ( θυμηθείτε Εδώ) ο Δημήτρης Μαραδιανός έφερε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις εμφανίσεις, το σήμα και το ρόστερ εκείνης της Ομάδας!
Το εντυπωσιακό; Αναμφίβολα το σήμα της το οποίο φέρει τον Αθανάσιο Διάκο, αρκετά χρόνια πριν κοσμήσει αυτό της δικής μας Λαμίας! Τυχαίο; Μπορεί ναι μπορεί και όχι!
O αδελφός του Δημήτρη Παναγιώτης, ο εμπνευστής της ιδέας γράφει χαρακτηριστικά:
“Η LAMIA UNITED F.C. υπήρξε ως μια από τις καλύτερες ερασιτεχνικές ομάδες της ΜΑΣΣΑΧΟΥΣΕΤΗΣ με σήμα στο στήθος τον τοπικό εθνικό μας ήρωα ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟ!!!
Η δημιουργία της ομάδας ήταν ιδέα μιας παρέα Λαμιωτων το 1995 οι οποίοι ως τότε αγωνιζόταν σε διάφορες άλλες ομάδες της περιοχής.
Οι Αδερφοί Μαραδιανου(Δημήτρης,Βαγγέλης και Παναγιωτης) ο Αλέξανδρος Τσαλαγκας μαζί με τον αείμνηστο και μεγάλη δόξα του ΑΣ ΛΑΜΙΑ Θ αναση Ντεσιμονε!!!!!
Η Lamia United fc από την πρώτη κιόλας Χρόνια διακρίθηκε και πρωταγωνίστησε στο πρωτάθλημα περνωντας την δεύτερη θέση μεταξύ 14 ομάδων. Τις δύο επόμενες χρονιές στέφθηκε πρωταθλήτρια με αρκετή μάλιστα διαφορά από τις άλλες ομάδες διαφόρων εθνικοτήτων (Βραζιλιανων,Ιρλανδών,Ιταλών,ΑρμενιωνΕλληνων,Πορτορικανων,Αιτιανων,Πορτογαλων,Άγγλων κλπ)πάντα υπό την καθοδήγηση των κόουτς Θαναση Ντεσιμονε και Δημήτρη Μαραδιανου.
Η ομάδα μας απαρτίζονταν από παίκτες που στο παρελθόν είχαν περάσει από σπουδαίες ομάδες όπως Άρη Θεσαλλονικης (Harold Batiste διεθνής παίκτης με την Εθνική Αϊτής)Εθνικό Αστέρα α’ Εθνικής τοτε(Κώστας Κεσκηνιδης)Εφοιβους ΑΣ ΛΑΜΙΑΣ (Πάνος Μαραδιανος)ΑΣ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΎ (Ευάγγελος Μαρανδιανος)Greek Sportman (Aντωνακας Δημήτριος τωρινός πρόεδρος του Αιολικού Μυτιλήνης) Γουατεμάλα (αδερφοί Julio και Gustavo)Ιταλία (Zaza Pintone)και πολύ άλλοι που πραγματικά ανέδειξαν την ομάδα μας ως μια από της καλυτερα οργανωμένης ποδοσφαιρικής ομάδας της περιοχής μας.
Η μεγαλύτερη όμως διάκριση για τον σύλλογο μας ήρθε στην αμέσως επόμενη χρονιά όταν και κατόρθωσε να διακριθεί στον θεσμό του ερασιτεχνικού Αμερικανικού κυπέλου φτάνοντας στους τέσσερις του θεσμού σε ολόκληρη την Αμερική!!!
Αγωνίστηκε στην Βωστονη με αντίπαλο ομάδα από την Νέα Υόρκη όπου και ηττήθηκε με σκορ 2–1μπροστα σε πολλούς ομογενείς συμπατριώτες μας χάνοντας την ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό του Παναμερικανικου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου..
Η συνέχεια για την Lamia United δεν ηταν και η ανάλογη των προηγούμενων ετών μιας και υπήρξε μια από τις ποιό θλιβερές στιγμές της με την απώλεια της σημαίας της ομάδας το πραγματικό είδωλο της τον Θανάση Ντεσιμονε που έφυγε τόσο ΝΕΟΣ από την ζωή βυθίζοντας όλους σε θλίψη.
Κατα την ταφή του μάλιστα ποδοσφαιρική φανέλα της ομάδας Lamias United fc τον ακολούθησε στο αιώνιο ταξίδι του!!!
Την επόμενη χρονιά μετά τον επαναπατρισμό του εκ των ιδρυτών Πάνου Μαραδιανου στην Ελλάδα η ομάδα υπό την καθοδήγηση των Τσαλαγκα Αλέξανδρου και αδερφών Μαραδιανου (Δημήτρη και Βαγγέλη)αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την ονομασία LAMIA UNITED FC.και αργότερα μετονομάστηκε σε HELLAS UNITED υπό την καθοδήγηση του Αλέξανδρου Τσαλαγκα που επίσης μεγαλούργησε για Πολλά χρόνια στο τοπικό πρωτάθλημα κερδίζοντας πολλούς τίτλους!!!”
Δείτε τις φωτογραφίες:
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Μεταγραφές
Μεταγραφικά: Στην Αλβανία και την Εγνατία ο Γκουίντο


Τον επόμενο σταθμό της καριέρας του βρήκε ο Σαλιού Γκουίντο, με τον 28χρονο φορ να επιστρέφει στην Αλβανία αυτή τη φορά για να φορέσει τη φανέλα της Εγνατία.
O Μαιλνέζος πρώην επιθετικός του ΠΑΣ Λαμία θα αγωνιστεί με 15η διαφορετική ομάδα στη καριέρα του αν και μόλις 28 ετών.
Στην Αλβανία έχει επίσης αγωνιστεί σε Λάτσι, Μπίλις και Σκερντεμπέου με τις φανέλες των οποίων έχει σκοράρει συνολικά 40 γκολ!
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
Mεταγραφικά: Κοντά σε συμφωνία με τον “Κομαντάντε” Τσάβες ο ΠΑΣ Λαμία!
-
Το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί όταν πας κόντρα στη λογική!
-
Η ΑΙ δημιούργησε ένα “παλάτι” για τον ΠΑΣ Λαμία! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
-
ΠΑΣ Λαμία: Στην έξοδο ο Βόκολος – Φαβορί ο Στάικος
-
Μεταγραφικά: Αποχωρούν από τον ΠΑΣ Λαμία Σαραμαντάς και Σιόβας
-
Μεταγραφικά: Αποχωρεί από τον ΠΑΣ Λαμία ο Αντράντε / Κοντά στον αντικαταστάτη του οι κυανόλευκοι
-
Αποχαιρέτησε ο Βόκολος / Πρώτη προπόνηση Στάικου τη Τετάρτη
-
Μεταγραφικά: Φέρνει ξανά στην Ελλάδα τον Σαλβαδόρ Σάντσες ο ΠΑΣ Λαμία!
-
Μεταγραφικά: Συμφώνησε και έρχεται ο Τσάβες
-
Παπαϊωάννου: «Χάσαμε τρία καθοριστικά ματς και νικήσαμε τον Παναθηναϊκό… Τι σου είναι το ποδόσφαιρο…»
-
Μεταγραφικό ban από τη FIFA! Απαγόρευση μεταγραφών για 3 περιόδους!
-
“Γκάζια” Παπαϊωάννου στην πρωινή προπόνηση του ΠΑΣ Λαμία!
-
Μεταγραφικά: “Περιμένει κάτι καλύτερο ο Σόρια”
-
Θλίψη! Έφυγε στα 33 του ο Ματίας Ακούνια!
-
Μεταγραφικά: “Φεύγει για το εξωτερικό ο Γκοτζαμανίδης – Κλείνει Σομποτσίνσκι”
-
ΠΑΣ Λαμία: Χωρίς Κλωναρίδη αλλά με τις υπόλοιπες μεταγραφές κόντρα στην Καλλιθέα
-
Δεν υπάρχει “δεν θέλω”, υπάρχει “δεν μπορώ” / ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΑΡΗΣ 0-2
-
Μεταγραφικά: “Στην έξοδο Ραντόνια και Μπίκοφ”
-
Μεταγραφικά: Στη Λαμία ο Τσιμπόλα / Στο στόχαστρο και ο Σάκιτς
-
“Πρώτη” Στάικου στον ΠΑΣ Λαμία – Να προκαλέσουμε το κόσμο να μας στηρίξει στη δύσκολη προσπάθεια