Match Center
Λίγο ο Σέζος, λίγο το VAR, διπλό ο ΠΑΟΚ!


Στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League η Λαμία υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ στο ΔΑΚ Λαμίας, παρουσιάστηκε φοβική στο παιχνίδι και γνώρισε την 7η ήττα της για φέτος.
Ούτε τώρα! Οι κυανόλευκοι δεν κατάφεραν για ακόμη ένα παιχνίδι απέναντι στον Δικέφαλλο του Βορρά να πάρει κάτι θετικό, γνωρίζοντας την ήττα με 0-1 με αρνητικό πρωταγωνιστή τον διαιτητή Σέζο ο οποίος είχε χάσει από νωρίς το παιχνίδι.
Η Λαμία παρέμεινε στη 10η θέση με 23 βαθμούς και την ερχόμενη Δευτέρα υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης ο οποίος επικράτησε εύκολα νωρίτερα επί του Πανιωνίου με 2-0.
Έτσι Ξεκίνησαν
Με πεντάδα στην άμυνα ξεκίνησε τον αγώνα ο Άκης Μάντζιος, με Θεοδωρόπουλο κάτω από τα γκολποστ, τον Βύντρα, τον Πλιάτσικα και τον Αντέτζο να είναι στο κέντρο της άμυνας και τους Βάντερσον και Ασίγκμπα στα δύο άκρα. Σε ρόλο αμυντικού χαφ ξεκίνησαν οι Σκόνδρας, Μπεχαράνο και Δημούτσος με τον Ρόμανιτς να βρίσκεται λίγο πίσ ω από τον προωθημένο Καραμάνο. Από την πλευρά του ο Αμπέλ Φερέιρα ξεκίνησε με τους Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιάννουλη, Εσίτι, Μαουρίσιο, Λημνιό, Βιεϊρίνια, Μίσιτς και Άκπομ.
Προβάδισμα του ΠΑΟΚ με, αλλά χωρίς….VAR!
Αγωνιστικά η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στον ΠΑΟΚ στο 9ο λεπτό όταν ο Μίσιτς έκανε την προσωπική ενέργεια, μπήκε από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε από τους αμυντικούς της Λαμίας, ο Γιαννούλης έδωσε πάσα στον Βιεϊρίνια ο οποίος σούταρε αλλά ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα.
Καλό σουτ του Μάτος από πλάγια δεξιά για τον ΠΑΟΚ στο 13΄όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ ενώ λίγα λεπτά αργότερα, βαθιά μπαλιά του Ίνγκασον με στόχο τον Γιαννούλη, ο Έλληνας αμυντικός του ΠΑΟΚ πρόλαβε τη μπάλα έβγαλε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι, όμως ο Άκπομ πλάσαρε άουτ.
Για να φτάσουμε στη φάση του 32ου λεπτού που έκρινε το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ από τα δεξιά, ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε ο Λέο Μάτος με προβολή έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα όμως στην αρχή της φάσης ο Μαουρίτσιο ήταν σε θέση οφ-σάιντ. Αν και σταμάτησε τον αγώνα ο διαιτητής Σέζος, για να συμβουλευτεί το VAR… αυτό είχε κολλήσει και το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς τη βοήθεια του video assistant. Το αποτέλεσμα… 0-1!
Το παιχνίδι μετά από περίπου πέντε λεπτά άρχισε ξανά, το ο 0-1 παρέμεινε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον διαιτητή Σέζο, ο οποίος πραγματικά έκλεψε την παράσταση στη φάση του γκολ των φιλοξενούμενων.
Φτωχό το 2ο ημίχρονο
Στην επανάληψη και στο 50′ η Λαμία απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Ζίβκοβιτς με τον Ασίγκμπα να σουτάρει με το αριστερό-κακό του πόδι και τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων να μαζεύει εύκολα. Εννιά λεπτά αργότερα ο Λημνιός έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, έκανε και το σουτ με τον Θεοδωρόπουλο να μαζεύει με διπλή προσπάθεια.
Στο 66′ και πάλι ο ΠΑΟΚ στο προσκήνιο με τον Μαουρίτσιο να σουτάρει από μία απόσταση 40 περίπου μέτρων και τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Θεοδωρόπουλου ο οποίος ήλεγχε τη φάση. Η Λαμία ανέβασε στροφές με την είσοδο των Μπιανκόνι και Βασιλόγιαννη και στο 76′ έχασαν καλή ευκαιρία με τον Μπεχαράνο, από ωραία αντεπίθεση να σουτάρει πάνω στον Ζίβκοβιτς χωρίς δύναμη. Στο 82′ η Λαμία είχε την ευκαιρία να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης κερδίζοντας ένα στημένο έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Βασιλόγιαννης πήγε στην εκτέλεση κερδίζοντας κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο στη συνέχεια. Η Λαμία ήθελε αλλά δεν μπορούσε να φανεί απειλητική, ο ΠΑΟΚ κρατούσε το υπερπολύτιμο για εκείνον 0-1 και η ιστορία έγραψε ακόμη μια ήττα της ομάδας μας από τον δικέφαλο του Βορρά.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Ασίγκμπα (73′ Βασιλόγιαννης), Δημούτσος, Βύντρα, Σκόνδρας (85′ Σάσι), Ρόμανιτς, Καραμάνος (69′ Μπιανκόνι), Μπεχαράνο.
ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιάννουλης (69′ Κρέσπο), Εσίτι, Μαουρίσιο, Λημνιός, Βιεϊρίνια (86′ Αουγκούστο), Μίσιτς, Άκπομ (63′ Σφιντέρσκι)
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Match Center
Λαμία – Παναιτωλικός 1-3: Οι Αγρινιώτες ισοπέδωσαν τους υποβιβασμένους Φθιωτούς των 9 παικτών


Η Λαμία γνώρισε την ήττα με 3-1 από τον Παναιτωλικό, στο “Αθανάσιος Διάκος”, στην 9η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League, λέγοντας με άσχημο τρόπο “αντίο” στον κόσμο της, καθώς αγωνίστηκε για τελευταία φορά φέτος στην πρώτη κατηγορία.
Η Λαμία γνώρισε ισοπεδωτική ήττα με 3-1 από τον Παναιτωλικό, στο “Αθανάσιος Διάκος” στην 9η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League, λέγοντας με πικρό τρόπο “αντίο” στον κόσμο της.
Η ομάδα του Θανάση Στάικου μπορεί να ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση αλλά με τις δύο αποβολές και τους 9 παίκτες από το 62′ και έπειτα δεν κατάφερε να αντέξει την πίεση των φιλοξενούμενων.
Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με τον Πέρεζ στο 16′, με τη Λαμία να αντιδρά και να ισοφαρίζει με τον αρχηγό της, Βλαχομήτρο σε 1-1 στο 35′. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, όλα πήγαν στραβά για τους “κυανόλευκους”, οι οποίοι έμειναν με 9 παίκτες χάρη στις αποβολές των Αθανασακόπουλου στο 51′ και του Βιτλή στο 62′. Οι Αγρινιώτες το εκμεταλλεύτηκαν και με γκολ των Ρόα στο 68′ και Αποστολόπουλο στο 76′ κατάφεραν να αποδράσουν από τη Λαμία με ένα εύκολο διπλό.
Για τη Λαμία μπορεί να μην άλλαζαν πολλά σε περίπτωση νίκης, αλλά σίγουρα θα ήθελε να αποχαιρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τον κόσμο της. Ο Παναιτωλικός ανέβηκε πλέον στους 45 βαθμούς και στο -2 από τον πρώτο σε αυτά τα playouts, Λεβαδειακό.
Πως ξεκίνησαν:
Η Λαμία υποδέχτηκε τον Παναιτωλικό χωρίς ξανά στη διάθεσή της τους Ραντόνια, Μπιλάλ, Φουρτάδο και Γιαννούτσο, ενώ διαθέσιμοι ήταν και πάλι οι Τσιμπόλα και Σόρια. Η ομάδα του Θανάση Στάικου ξεκίνησε με 3-5-2. Ο Κόστιτς κάτω από την εστία, Χαντάκιας, Γκοτζαμανίδης και Σόρια η τρίαδα της άμυνας, Ντεντάκης και Βιτλής ως μπακ χαφ, Σουρλής, Τσιμπόλα στον άξονα και οι Αθανασακόπουλος και Ιμπάνιεθ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Βλαχομήτρο.
Ο Παναιτωλικός ταξίδεψε στη Λαμία δίχως τους Λομόνακο και Μαυρία αλλά και τους τραυματίες Μπουζούκη, Ντίας, Μπελεβώνη και Μιγκέλ Λουίς, ενώ παράλληλα και χωρίς τον Τεττέη, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με 4-4-2. Ο Παρδαλός κάτω από την εστία, Αποστολόπουλος, Στάγιτς, Παντελάκης και Γαλιάτσος η τετράδα της άμυνας, από αριστερά προς δεξιά. Στα χαφ, αριστερά ο Νικολάου, δεξιά ο Αγαπάκης, στον άξονα οι Πέρες και Κοντούρης και ο Λαχούντ με τον Ρόα το επιθετικό δίδυμο.
Πολύ καλός ρυθμός: δοκάρι η Λαμία, γκολ ο Παναιτωλικός
Στο 13′ η πρώτη καλή φάση για τη Λαμία. Ο Ντεντάκης με ωραίο γύρισμα βρήκε τον Βλαχομήτρο, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Παναιτωλικού.
Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια αντέδρασαν και προειδοποίησαν αρχικά στο 16′ με τον Λαχούντ να μην μπορεί να σκοράρει, εκμεταλευόμενος την κακή έξοδο του Κόστιτς.
Ό,τι όμως δεν κατάφερε ο Λιβανέζος φορ, το πέτυχε ο Πέρεζ στο 17′. Με ένα πολύ δυνατό και ωραίο σουτ, νίκησε τον τερματοφύλακα της Λαμίας και έκανε το 1-0 για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη.
Νέα καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό στο 19′. Ο Αγαπάκης με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Αντίδραση και ισοφάριση για Λαμία με Βλαχομήτρο
Η Λαμία βγήκε και πάλι στην κόντρα και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 33′. Ο Σόρια με ωραία ενέργεια, έδωσε στον Βλαχομήτρο και εκείνος από κοντά έκανε το 1-1 για την ομάδα του Θανάση Στάικου. Αυτό ήταν και το 6ο φετινό γκολ του Έλληνα επιθετικού στο πρωτάθλημα.
Νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους λίγα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους στο 45+2′. Ο Σουρλής με κοντινή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από την εστία του Παρδαλού.
Με αλλαγές αλλά και παρόμοιο ρυθμό το β΄μέρος
Ο Τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις και στη θέση του πέρασε ο Τσάβες, ενώ από την άλλη πλευρά η Λαμία θέλησε να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή με τον Δοϊρανλή να περνά στη θέση του Τσιμπόλα.
Δύο κόκκινες κάρτες για τους γηπεδούχους και χαμένο πέναλτι ο Παναιτωλικός
Τα πράγματα για τους γηπεδούχους όμως, άλλαξαν προς το χειρότερο, με τον Αθανασακόπουλο να δέχεται την κόκκινη κάρτα στο 51′ για το πάτημα του πάνω στον Λαχούντ.
Ο Παναιτωλικός εκμετελλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 53′ έχασε τρομερή στιγμή για να μπει και πάλι μπροστά στο σκορ. Ο Κοντούρης με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Κόστιτς, ισοφαρίζοντας τα δοκάρια στην αναμέτρηση.
Σαν να μην έφτανε η μια κόκκινη κάρτα, οι γηπεδούχοι στο 62′ έμειναν και με 9 παίκτες. Ο Βιτλής ανέτρεψε τον Μπακάκη μέσα στην περιοχή της Λαμίας και ο Ζαμπαλάς έδειξε το σημείο του πέναλτι, ενώ ταυτόχρονα απέβαλλε τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων. Ο Πέρεζ ανέλαβε την εκτέλεση, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και στη συνέχεια κανένας δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα.
Ρόα…ματ και 2-1 ο Παναιτωλικός
Ο Παναιτωλικός δεν σταμάτησε, ωστόσο να απειλεί τα καρέ της Λαμίας και στο 68′ βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα. Μετά από σέντρα του Μπακάκη, ο Ρόα με καρφωτή κεφαλιά, νίκησε τον Κόστιτς για το 2-1 των φιλοξενούμενων.
Ξανά σέντρα o Μπακάκης, ξανά γκολ οι Αγρινιώτες
Ο Μπακάκης και πάλι με ωραία σέντρα στο 76′, βρήκε τον Αποστολόπουλο, ο οποίος με ιδανικό τελείωμα έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα για το 3-1 υπέρ του Παναιτωλικού. Αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα του Έλληνα αμυντικού στη Stoiximan Super League.
Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)
Βοηθοί: Λιόντος (Ηπείρου), Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής)
4ος: Κατοίκος (Αθηνών)
VAR: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης), Τσαγγαράκης (Χανίων)
Λαμία (Θανάσης Στάικος): Κόστιτς, Ντεντάκης, Βιτλής, Γκοτζαμανίδης, Χαντάκιας (33′ Ρινγκ), Σόρια, Σουρλής (90+1′ Γυφτομήτρος), Τσιμπόλα (46′ Δοϊρανλής), Αθανασακόπουλος, Ιμπάνιεθ (88′ Τερεζίου), Βλαχομήτρος (88′ Λέικ).
Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Παρδαλός (46′ Τσάβες), Αποστολόπουλος, Στάγιτς, Παντελάκης, Γαλιάτσος (57′ Μπακάκης), Νικολάου (57′ Σιέλης), Αγαπάκης, Πέρες, Κοντούρης (67′ Λιάβας), Λαχούντ (67′ Μάιντεβατς), Ρόα.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
Το πρώτο πλήγμα, όχι το τέλος – Ο Παπαϊωάννου είναι το στήριγμα, η Λαμία η αποστολή!
-
…δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο μας…
-
«Καμπανάκι» για τον ΠΑΣ Λαμία: Δεν έλαβε άδεια συμμετοχής για τη Super League 2 της σεζόν 2025-26
-
Λαμία: Τα σενάρια υποβιβασμού – Πώς μπορεί να βρεθεί τη Δευτέρα στη Super League 2
-
Αυτά τα χρήματα έλαβαν οι ελληνικές ομάδες από την UEFA για τους διεθνείς / To ποσό που πήρε ο ΠΑΣ Λαμία
-
Pics | Με νίκη αποχαιρέτησε την κατηγορία η Κ-19 του ΠΑΣ Λαμία – Το “αντίο” με πέναλτι του Ζαλοκώστα
-
Ο χάρτης της Super League 2 της νέας σεζόν
-
Στάικος: “Δεν χρειάζονται μεμψιμοιρίες για τη φετινή σεζόν – Όλα έχουν πάντα ένα σκοπό”
-
“Φρένο” στα σενάρια εξαγοράς ΑΦΜ από τον ΠΑΣ Λαμία!
-
Ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει να αγοράσει το ΑΦΜ του ΠΑΣ Λαμία!
-
Ανέλαβε τον Ηρακλή ο Μπάμπης Τεννές – Η σφραγίδα στην αποτυχία ενός πειράματος!
-
Πίτι: “Πόνεσα όταν διάβασα την είδηση / Όταν παίζεις με την φωτιά θα καείς”
-
Στις 14 Σεπτεμβρίου η σέντρα της νέας Super League 2 – Τον Αύγουστο η απόφαση για τον αριθμό των ομίλων
-
Δοκιμές, ευκαιρίες και αναπόφευκτη ήττα… παραμονής / ΠΑΣ Λαμία – Βόλος 1-3
-
Ο κύβος ερρίφθη – Ο ΠΑΣ Λαμία υποβιβάστηκε στη Super League 2!
-
Η αγάπη για την ομάδα δεν υποβιβάζεται!
-
Σοβαρός τραυματισμός και χειρουργείο για Σουρδή!
-
Γ’ Εθνική: Είδε το ΑΠΟΚ Βελούχι – ΑΕ Ερμιονίδας ο Θανάσης Στάικος
-
Παιχνίδι “κλειδί” για τη μάχη της παραμονής!
-
Vid | Μαρτσούκος: “Προς ανανέωση του τηλεοπτικού με ΣΚΑΪ – Θα ζητήσω VAR από τον Βρούτση – Νέα διοργάνωση για τα ερασιτεχνικά σωματεία!”