Ακολουθήστε μας

Νέα

Ο καλός στρατιώτης Άνταμ!

Published

on

Ο Τζανετόπουλος περίμενε 9 μήνες για να κάνει το ντεμπούτο του με τη Λαμία, για 2 ημερολογιακά χρόνια ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας, όμως πλέον λογίζεται ως «κολόνα» της και επέδειξε πως με δουλειά και υπομονή όλα μπορούν να συμβούν

Στην μπάλα, όπως συνήθως συμβαίνει και στη ζωή, όποιος δουλεύει ανταμείβεται. Κάποια στιγμή παίρνει αυτό που του αξίζει, όμως δεν αντέχουν όλοι μέχρι που το πλήρωμα του χρόνου θα τους προσφέρει αυτό που δικαιούνται.

Ο Ανταμ Τζανετόπουλος είναι ίσως η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση ποδοσφαιριστή της Super League 1, που παραθέτει μαθήματα «υπομονής» και «εργατικότητας». Αλλοι στη θέση του ίσως και να είχαν πετάξει «λευκή πετσέτα».

Πήγε στη Λαμία τον Γενάρη του 2019, όταν και έμεινε τότε ελεύθερος από τον Απόλλωνα Σμύρνης και το το καλοκαίρι του ίδιου έτους τον βρήκε με 0 συμμετοχές. Εμπαινε μεν στις αποστολές, όμως δεν έπαιξε κάποιο παιχνίδι έστω σαν αλλαγή. Στο φινάλε της σεζόν αποχώρησε από το ΔΑΚ, όμως στα μέσα του Αυγούστου επέστρεψε και τελικά το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λαμίας πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο, σε ένα ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Δηλαδή σχεδόν 9 μήνες μετά την πρώτη φορά που πάτησε στην Αμπλιανη.

Το τέλος της περασμένης περιόδου τον βρήκε με μόλις 8 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 3 ήταν στα play out, ενώ στην κανονική διάρκεια ξεκίνησε μόνο μία φορά βασικός. Επί της ουσίας λογίζονταν ως παίκτης του rotation και ίσως πιο κάτω, ενώ σε ανάλογο τέμπο ξεκίνησε και η τρέχουσα σεζόν. Μέχρι τον Δεκέμβριο που μας πέρασε τον είδαμε μόλις 2 φορές ως αλλαγή και στα 25 του χρόνια είχε συμπληρώσει μία διετία μεταξύ φθοράς (πάγκου) και αφθαρσίας (εξέδρας).

Ομως περίμενε υπομονετικά την ευκαιρία του και με την έλευση του Μιχάλη Γρηγορίου έγινε βασικός και αναντικατάστατος. Το 2021 μπορεί να χαρακτηριστεί\ ως η χρονιά του ή πιο σωστά και η δική του χρονιά. Με 15 συμμετοχές, όλες βασικός, δημιούργησε μαζί με τον Ντανιέλ Αντέτζο ένα από τα καλύτερα κεντρικά αμυντικά δίδυμα της κατηγορία και δεν είναι τυχαίο πως η Λαμία με εκείνους πλάι πλάι στο γήπεδο μέτρησε 9 clean sheet στα 10 τελευταία ματς που συνυπήρξαν στα στόπερ.

Μάλιστα στο μόνο δέχθηκε γκολ, με την ΑΕΛ, η εστία της παραβιάστηκε όταν σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Γιακιμόφσκι η μπάλα χτύπησε στον Επασί και κατέληξε στα δίχτυα του. Με τρόπο δηλαδή που δεν λογίζεται ως ο πιο συνηθισμένος να για σκοράρει μία ομάδα.

Ο 26χρονος από τα αζήτητα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, από την άκρη του πάγκου και την εξέδρα η ενδεκάδα πλέον αρχίζει από εκείνον και το ερώτημα φαντάζει εύλογο. Γιατί δεν έπαιζε τόσο καιρό;

Πηγή: gazzeta.gr

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Νέα

Στουρνάρας: “Δεν υπάρχει νέα αρχή, υπάρχει συνέχεια στον ΠΑΣ Λαμία”

Τις πρώτες του δηλώσεις ως νέος προπονητής του ΠΑΣ Λαμία πραγματοποίησε ο Βαγγέλης Στουρνάρας, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον ΠΟ Ελασσόνας και αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο έμπειρος τεχνικός ξεκίνησε ευχόμενος «καλή φώτιση ανήμερα των Φώτων», τονίζοντας παράλληλα την επιθυμία του για καλή αρχή και ουσιαστική συνεργασία με όλους στον σύλλογο. Όπως υπογράμμισε, αυτή τη στιγμή το μοναδικό που έχει σημασία είναι ο ΠΑΣ Λαμία και η συνέχεια της ήδη πολύ καλής πορείας της ομάδας.

«Δεν υπάρχει νέα αρχή, υπάρχει συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως η ομάδα παρουσιάζει εξαιρετική αγωνιστική εικόνα και βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Τόνισε επίσης ότι ο ΠΑΣ Λαμία διαθέτει ποιότητα, εμπειρία από συνεχόμενα χρόνια στην κατηγορία και πολύ καλές εγκαταστάσεις, οι οποίες επιτρέπουν ήρεμη και συγκεντρωμένη δουλειά με μοναδικό στόχο να παραμένει η ομάδα στις υψηλές θέσεις.

Ο Βαγγέλης Στουρνάρας στάθηκε στη μεγάλη διάρκεια της σεζόν, επισημαίνοντας πως απομένουν περίπου 14 αγώνες μαζί με τα play-off, κάτι που απαιτεί υπομονή, στήριξη και ενότητα από όλους: παίκτες, τεχνικό επιτελείο, διοίκηση και κόσμο. Όπως είπε, το αποτέλεσμα είναι πολυπαραγοντικό και έρχεται μόνο μέσα από συλλογική προσπάθεια.

Αναφερόμενος στην αποχώρησή του από τον ΠΟ Ελασσόνας, ξεκαθάρισε πως οι άνθρωποι της διοίκησης του ΠΑΣ Λαμία ήταν απόλυτα κύριοι στη στάση τους, καθώς μιλούν μόνο με ελεύθερους προπονητές. Τόνισε ότι μέχρι και το Σαββατοκύριακο πριν την εξέλιξη ήταν κανονικά ενεργός στην ομάδα της Ελασσόνας και ότι η απόφασή του να αποχωρήσει βασίστηκε αποκλειστικά σε προσωπικούς λόγους.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τον ΠΟ Ελασσόνας για τη στήριξη, ειδικά στη δεύτερη θητεία του, δηλώνοντας πως διατηρεί έντονα συναισθήματα για την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές της. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι πλέον τον ενδιαφέρει αποκλειστικά ο ΠΑΣ Λαμία.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις φιλοδοξίες του ως προπονητής, τονίζοντας ότι στη Λαμία υπάρχουν οι σωστές βάσεις, το οργανωμένο προπονητικό τιμ και οι συνθήκες για να δουλέψει σωστά. Παράλληλα, σημείωσε πως δεν κρίνονται όλα μόνο από το μέγεθος του σταφ ή τα μέσα, αλλά και από τις στιγμές, τις συνθήκες και τις αποφάσεις που καλείται να πάρει ένας προπονητής, ειδικά όταν εργάζεται μόνος.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή