Ακολουθήστε μας

Published

on

Μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου το πρωί της Παρασκευής στον Lamia polis 87.7 και τον δημοσιογράφο Πάνο Κατσώνη με αφορμή και εξελίξεις που υπάρχουν στον ποδοσφαιρικό σύλλογο το τελευταίο διάστημα και χωρίς να αφήσει αναπάντητο κανένα ερώτημα, που του τέθηκε, και από τον δημοσιογράφο αλλά και τους ακροατές που συμμετείχαν στο Chat του σταθμού ή καλούσαν δια τηλεφώνουΔεν έλλειψαν οι εντάσεις, ακόμη και φωνές κατά την διάρκεια της συζήτησης που ξεπέρασε τα 35 λεπτά και ακούστηκαν πράγματα που δεν έχουν ακουστεί στο παρελθόν. Ο πρώην μεγαλομέτοχος της ομάδας αναφέρθηκε με αριθμούς, πρόσωπα και καταστάσεις σε όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα με τον δημοσιογράφο να παρεμβαίνει ουκ ολίγες φορές.

Αφετηρία – 15 χρόνια στην ομάδα χωρίς πολιτικές βλέψεις

Ξεκίνησε υπενθυμίζοντας ότι πήρε την ομάδα πριν από 15 χρόνια, σε μια εποχή που δεν είχε καμία πολιτική βλέψη και ότι η ενασχόλησή του δεν είχε καμία σχέση με την εκλογή του ως δήμαρχος. “Τον τελευταίο διάστημα αν και δεν ασχολούμαι πολύ με Facebook και με ίντερνετ, αλλά τα έχω δει σπασμωδικά. Κάποιοι τα διαγράφουν όλα γιατί έτσι τους συμφέρει. Και το έχουν βρει σαν πολιτικό πεδίο. Νομίζοντας ότι έτσι θα χτυπήσουν εμένα σαν δήμαρχο, ή νομίζοντας ότι εγώ έγινα δήμαρχος για να ζήσουν εγώ και οι παρατρεχάμενοί μου, όπως ζούσαν εδώ και 30 χρόνια κάποιες δημοτικές αρχές, ζούσαν εδώ και τους παρατρεχάμενους. Δεν σκέφτηκα ούτε ήθελα να γίνω δήμαρχος στα 15 χρόνια και δεν θα περίμενα 15 χρόνια αν ήθελα να γίνω δήμαρχος στη Λαμία.
Αν ήθελα να γίνω δήμαρχος μπορούσα να έχω γίνει πολύ νωρίτερα και σε άλλη περιοχή και οπουδήποτε. Αυτό προέκυψε μετά από ορισμένες παραδοχές και για τελείως διαφορετικούς λόγους.

Δεν έχει σχέση ο αθλητισμός, η ομάδα, με το δημαρχιλίκι.”

Σημείωσε ότι κάποιοι επιχειρούν να πολιτικοποιήσουν το θέμα, με στόχο να τον πλήξουν προσωπικά, και αναφέρθηκε ονομαστικά και στον κ. Τσιλαλή, κατηγορώντας τον ότι δεν έχει προσφέρει οικονομικά στην ομάδα και ότι η ενασχόλησή του υπήρξε καθαρά επιφανειακή.

100.000 ευρώ από την οικογένεια Παπαϊωάννου – Ο τρόπος διάθεσης

Ο Παπαϊωάννου ξεκαθάρισε ότι η οικογένειά του, μέσω της εταιρείας Interkat, προσφέρει 100.000 ευρώ για την επόμενη σεζόν, αν βρεθεί διοίκηση που θα αναλάβει επίσημα τη Λαμία.
Το ποσό αυτό θα καταβάλλεται σε μηνιαίες δόσεις των 10.000 ευρώ, με συμφωνητικό, και θα πηγαίνει αποκλειστικά στο ποδοσφαιρικό τμήμα, για να μην υπάρχει κίνδυνος να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς. Εξήγησε ότι, με σωστή διαχείριση και επιπλέον έσοδα από εισιτήρια διαρκείας και χορηγίες, μπορούν να συγκεντρωθούν συνολικά 200.000 ευρώ, επαρκή για μια χρονιά στη Γ’ Εθνική. “Αύριο το πρωί, αν πάει κάποιος και πάρει την ομάδα από το Πρωτοδικείο, οι 100 χιλιάδες είναι πάνω στο τραπέζι έτοιμες. 10 χιλιάδες το μήνα, με συμφωνητικό, με όλα. Και αν ένα μήνα τώρα χρειαστούν και 3–4 χιλιάδες παραπάνω, και 5 θα τα βρούμε. Όμως, δεν μπορεί να ζητάνε 300 όσα ζητάνε, να κάνουν 7 αθλήματα…” είπε μεταξύ άλλων.

Κριτική στην τελευταία διοίκηση του ερασιτέχνη

Κατηγόρησε την τελευταία διοίκηση του ερασιτέχνη ότι δεν έκανε καμία κίνηση για την έκδοση διαρκείας ή την εξεύρεση χορηγών, στηριζόμενη μόνο στα χρήματα που θα έβαζε ο ίδιος. «Αν βγάζαμε διαρκείας των 40 ευρώ, πιστεύω θα πουλούσαμε 2.000 κομμάτια», είπε, προσθέτοντας ότι χρειάζεται δουλειά και τρέξιμο, όχι μόνο διαχείριση χρημάτων. “Ο κ. Τσιλαλής το πήγε τελείως διαφορετικά. Ούτε έβγαλε, ούτε ασχολήθηκε να πάρει τα διαρκείας, τις χορηγίες. Μου είπε, για να μην λέμε, “τα διαρκείας ποιος θα τα πάρει;” – “Θα τα πάρω εγώ” λέει. “Τις χορηγίες;” – “Θα τα πάρω εγώ να τα διαχειριστώ”. Αλλά δεν είδα να κάνει καμιά κίνηση για τα διαρκείας. Είχε 20 μέρες τώρα. Δεν τον είδα να βγει έξω σαν συμβούλιο, να πάνε στις επιχειρήσεις, να πάνε από εδώ, να πάνε από εκεί. Ό,τι πάρουν, ξέρουμε, είναι δύσκολα, αλλά σας λέω, 50 επιχειρήσεις με 1.000 ευρώ θα τα δίνανε. 50 επιχειρήσεις με 1.000 ευρώ θα βρίσκονταν. Σας λέω εγώ, θα πουλούσε για πλάκα 2.000 διαρκείας των 40 ευρώ. Αλλά ήθελε κόπο, ήθελε τρέξιμο, δεν ήθελε να κάθεσαι στη γραφειάρα να περιμένεις τον Παπαϊωάννου και καλά να στέλνεις εδώ το λογαριασμό “πλήρωσε τόσα, πλήρωσε τόσα”. Άμα είναι έτσι, πρόεδροι γίνονται σε όλη την Ελλάδα.

Καθαρή η ομάδα, έχουν ρυθμιστεί οι οφειλές που βαραίνουν την πρώην διοίκηση

Για το θέμα των χρεών, ξεκαθάρισε ότι η ΠΑΕ έχει ρυθμίσει σχεδόν όλες τις οφειλές της μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού και συμφωνιών με πιστωτές. Στην αγορά δεν υπάρχουν ουσιαστικά χρέη – το πολύ ελάχιστα ποσά της τάξης των 500 ευρώ – και αν η ομάδα ανέβει στη Β’ Εθνική, θα παραδοθεί «καθαρή», καθώς η παλιά διοίκηση έχει αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις. Τόνισε ότι, ακόμη και στο παρελθόν, όταν δόθηκαν μεγάλα ποσά, υπήρξαν περιπτώσεις όπου τα χρήματα δεν κατευθύνθηκαν στην ομάδα, γεγονός που τον οδήγησε να ελέγχει αυστηρά πλέον τη ροή τους.

«Η ΠΑΕ Λαμία, όλες οι ΠΑΕ αυτή τη στιγμή να ξέρεις έχουν ένα άνοιγμα – άλλες τρία, άλλες τέσσερα, άλλες πέντε, άλλες έξι εκατομμύρια – δεν χρειάζεται να λέμε. Η ΠΑΕ Λαμία, όταν δεν πήραμε τη χρονιά απ’ το στοίχημα, έκανε ένα “gap”. Μέχρι τότε ήταν τακτοποιημένα όλα. Μία χρονιά μας είπανε “δεν δικαιούστε” γιατί το πήρατε την προηγούμενη… έγινε το κενό. Όταν ήμασταν στη Β’, κάποιοι ποδοσφαιριστές… θες έχουν γίνει λάθη δικά μας, θες του προπονητή… Γιατί τον Γενάρη πήραμε 13 ποδοσφαιριστές και έπαιξε ένας. Αυτό το ένα εκατομμύριο το φορτώθηκε η πλάτη. Όταν εγώ τους είπα “παιδιά, η ομάδα έχει πέσει, λύστε το”, μετά από δύο μήνες… Γιατί εμείς είμαστε άνθρωποι πάνω απ’ όλα. Σε άλλες ομάδες θα είχαν φύγει τρέχοντας. Εδώ όμως δεν θέλουμε, ούτε χρησιμοποιούμε τέτοια πράγματα. Στην αγορά, στην πιάτσα, δεν χρωστάμε ευρώ. Γιατί εδώ γινόταν ένας κύκλος μέσα στην πόλη γύρω στα 2,5–3 εκατομμύριαΑπό τα 6 εκατομμύρια που κάνει μπάτζετ η ομάδα, τα τρία έπεφταν περίπου εδώ μέσα.»

Απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος

Αναφερόμενος στο επενδυτικό ενδιαφέρον, δήλωσε ότι σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση.
Στο παρελθόν υπήρξε ενδιαφέρον από Αιγύπτιο επιχειρηματία και από ξένο επενδυτικό fund με ομάδες στο Βέλγιο και την Πορτογαλία. Ωστόσο, οι συζητήσεις σταμάτησαν όταν οι ενδιαφερόμενοι είδαν:

  • την κατάσταση του γηπέδου,
  • το ιδιοκτησιακό καθεστώς (ανήκει στον Δήμο, με παραχώρηση ανά δύο χρόνια),
  • τα χαμηλά έσοδα από εισιτήρια,
  • την έλλειψη υποδομών, όπως αγγλικό σχολείο για παιδιά ξένων παικτών.

Η Β’ Εθνική

Για τη Β’ Εθνική, τόνισε ότι είναι μια κατηγορία «που τρώει κόκαλα» και ότι:

  • Για μια απλή παραμονή χρειάζονται περίπου 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο.
  • Για διεκδίκηση ανόδου απαιτούνται τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ.
  • Στην άνοδό της, η Λαμία δαπάνησε πάνω από 3 εκατ. ευρώ, ίσως και 4–5 εκατ. ευρώ.

Έλλειψη στήριξης από τοπική κοινωνία και θεσμούς

Ο Παπαϊωάννου αναφέρθηκε και στην περιορισμένη στήριξη που έλαβε από την τοπική κοινωνία και τους φορείς, λέγοντας ότι ποτέ δεν υπήρξε ουσιαστική βοήθεια από τοπικούς επιχειρηματίες, τον Δήμο ή την Περιφέρεια. Επισήμανε ότι οι αρκετοί φίλαθλοι προτιμούσαν να πληρώσουν 30 ευρώ εισιτήριο για να δουν τις μεγάλες ομάδες αντί να πάρουν διαρκείας της Λαμίας με 50 ευρώ που είχαμε μια χρονιά.

Το γηπεδικό ζήτημα

Για το ΔΑΚ Λαμίας, ανέφερε ότι το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ που έχει ακουστεί από την Περιφέρεια είναι πολύ μικρό για έργα προδιαγραφών Super League. Αν υπήρχε ετήσια χρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ επί 6–8 χρόνια, η πόλη θα διέθετε σήμερα σύγχρονο γήπεδο. Εκτίμησε ότι πλέον είναι δύσκολο να δηλωθεί ξανά το υπάρχον γήπεδο για Super League, ενώ αναφέρθηκε και στις μεγάλες ανάγκες του Χαλκιοπούλειου, που απαιτεί 6–7 εκατ. ευρώ για να γίνει πυρίμαχο.

Κλείσιμο κύκλου στο ποδόσφαιρο

Κλείνοντας, δήλωσε ότι ο κύκλος του στο ποδόσφαιρο έχει κλείσει μετά από 14 χρόνια και ότι θέλει να επικεντρωθεί στα καθήκοντά του ως δήμαρχος. Ωστόσο, η προσφορά των 100.000 ευρώ παραμένει στο τραπέζι για όποιον αναλάβει τη Λαμία, με στόχο η ομάδα να παραμείνει ζωντανή και ενεργή.
Τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα αναλάβει, ακόμη και αν είναι πολιτικός του αντίπαλος, αρκεί να διασφαλιστεί η σωστή αξιοποίηση των χρημάτων.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Lamia Polis 87.7

Vid | Κωστίκας: “Είχα πρόταση από τη Λαμία – Δεν χάνω ματς – Σίγουρα θα επιστρέψω”

Ο Λαμιώτης επιθετικός του Νέστου Χρυσούπολης, Βασίλης Κωστίκας, μίλησε στον Lamia Polis 87.7 και την εκπομπή «Διπλό Μαρκάρισμα» με τους Νίκο Μώκο και Λάμπρο Αρναούτογλου, αναφερόμενος στη φετινή του πορεία, στη Super League 2, αλλά και στην αγαπημένη του Λαμία, με την οποία έχει δεθεί βαθιά συναισθηματικά.

Για την Λαμία και τον Σταυρό 

“Το καλοκαίρι είχα πρόταση και από τις δύο ομάδες της Φθιώτιδας στη Γ εθνική. Με βαριά καρδιά αρνήθηκα την πρόταση της Λαμίας αλλά ήταν απόφαση με βάση το καλό της καριέρας μου αλλά κυρίως και για βιοποριστικούς λόγους.  Παρακολουθώ σχεδόν πάντα τις ομάδες, προσπαθώ να μην χάνω παιχνίδια, σίγουρα κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα να επιστρέψω. Ο Λάκης (σ.σ. Παπανικολάου) είναι ποδοσφαιρικός μου πατέρας κάνει καλή προσπάθεια και πιστεύω θα δικαιωθεί. Του οφείλω πολλά…”

Το γκολ απέναντι στον Ηρακλή

Ο Κωστίκας, πρώην παίκτης του ΠΑΣ Λαμία και του Ηρακλή, σχολίασε το συναίσθημά του όταν σκόραρε απέναντι στην πρώην ομάδα του:

«Σίγουρα όλοι θέλουμε να σκοράρουμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Ήθελα πολύ, αλλά σεβόμενος το πέρασμά μου από εκεί, δεν το πανηγύρισα. Όταν έχεις φάει ψωμί κάπου, πρέπει να σέβεσαι».

Το σύντομο πέρασμα από τον Ηρακλή

«Ήταν ένα σύντομο πέρασμα, αλλά βοήθησα στο να μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Ήταν η περίοδος της μετάβασης με τον κύριο Μονεμβασιώτη και τον κύριο Ευγενίου. Είχα κερδίσει κι ένα πέναλτι τότε που μας έσωσε. Ο Ηρακλής είναι τεράστια ομάδα με πολύ κόσμο· όταν πάει καλά, όλοι την αποθεώνουν, όταν όχι, κρύβεσαι».

Η πραγματικότητα της Super League 2

Ο έμπειρος επιθετικός περιέγραψε με ρεαλισμό τη δυσκολία του πρωταθλήματος:

«Η Β’ Εθνική είναι ίσως η πιο δύσκολη κατηγορία στην Ευρώπη. Δεν έχει έσοδα, μόνο έξοδα. Έχει όμως ποιότητα και νέα παιδιά που προσπαθούν. Είναι πρωτάθλημα μονομαχιών, δεν περνάς εύκολα από καμία έδρα. Για να πάρεις άνοδο, πρέπει να ματώσεις – το όνομα δεν παίζει ρόλο».

Τα φαβορί για την άνοδο

«Ο Ηρακλής έχει το πιο ολοκληρωμένο ρόστερ. Νομίζω ότι θα αντέξει στον χρόνο. Η Νίκη Βόλου δεν έχει την ίδια ποιότητα, ενώ η Καλαμάτα είναι το μεγάλο φαβορί. Ο Πανιώνιος χρειάζεται ακόμα χρόνο να σταθεί».

Αναφορά στον ΠΑΣ Λαμία και τον Πανουργιά Παπαϊωάννου

Ο Βασίλης Κωστίκας δεν έκρυψε τη συγκίνησή του όταν μίλησε για τον άνθρωπο που θεωρεί καθοριστικό στην πορεία του: «Αν δεν υπήρχε ο κύριος Παπαϊωάννου, ούτε εγώ ούτε τα παιδιά από τη Λαμία θα είχαμε φτάσει ως εδώ. Έβαλε λεφτά από το μηδέν, χωρίς έσοδα, και μας άνοιξε δρόμους. Είναι λάθος να τον κατηγορούν. Μόνο αυτός κράτησε τη Λαμία ζωντανή. Αν δεν ήταν εκείνος, η ομάδα δεν θα υπήρχε σήμερα. Όποιος τον κατηγορεί δεν ξέρει ποδόσφαιρο».

Η φετινή σεζόν με τον Νέστο και το νέο γήπεδο

«Το γήπεδό μας στη Χρυσούπολη έγινε πραγματικά στολίδι – σουπερλιγκάτο. Ο δήμαρχος έκανε τεράστια προσπάθεια. Θέλουμε τη νίκη στο επόμενο ματς, γιατί ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος και τον χρειαζόμαστε δίπλα μας».

Το μήνυμα του Λαμιώτη επιθετικού

Ο Βασίλης Κωστίκας, μετρημένος και ώριμος, έστειλε το δικό του μήνυμα για το ποδόσφαιρο και τη ζωή: «Το σημαντικότερο είναι η διάρκεια. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά σε ό,τι κάνεις»

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή