Ακολουθήστε μας

Ποδόσφαιρο

Ολυμπιακός προς ΚΕΔ: «Ωρολογιακή βόμβα ο ορισμός του Κατοίκου με την Λαμία»

Με επιστολή του προς την ΚΕΔ, ο Ολυμπιακός ζήτησε την αντικατάσταση του διαιτητή Κωνσταντίνου Κατοίκου από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Λαμία.
Σε μία κίνηση που είχε κάνει και πριν από το εκτός έδρας ντέρμπι στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ προέβη ο Ολυμπιακός.

Τότε ήταν ο Σλοβάκος διαιτητής, Ιβάν Κρούζλιακ, τώρα ο διαιτητής της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Λαμία, Κωνσταντίνος Κατοίκος.

Με μία σκληρή ανακοίνωση προς την ΚΕΔ, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζητάει την αλλαγή του διαιτητή της αναμέτρησης με την Λαμία, υποστηρίζοντας ότι ο ορισμός του αποτελεί «ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του πρωταθλήματος».

Αναλυτικά η επιστολή του Ολυμπιακού έχει ως εξής:

«Όπως γνωρίζετε την προσεχή Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023 διεξάγεται ο αγώνας πρωταθλήματος Superleague 1 μεταξύ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και της ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ στο γήπεδο της Λαμίας. Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ συγκαταλέγεται στις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα και η ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ σε αυτές που διεκδικούν την παραμονή τους στην κατηγορία.

Σε αυτό το από κάθε άποψη σημαντικό παιχνίδι η ΚΕΔ (;) αποφάσισε να τοποθετήσει ως Διαιτητή της αναμέτρησης τον κ. Κωνσταντίνο Κατοίκο, έναν εκ των πλέον ακατάλληλων Διαιτητών που βρίσκονται στους πίνακες διαιτησίας.

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο όταν και καταρτίστηκαν οι πίνακες διαιτησίας της τρέχουσας περιόδου η ΚΕΔ αποφάσισε ότι ο συγκεκριμένος Διαιτητής δεν πληροί τις προδιαγραφές για να ανέβει στην πρώτη κατηγορία παρά τις έντονες πιέσεις των κ.κ. Π. Δημητρίου και Στ. Μάνταλου να περιληφθεί στους Διαιτητές της Superleague 1.

Είναι δεδομένο ότι ο κύριος Benett το γνωρίζει αυτό καθώς ήταν από τα Μέλη της ΚΕΔ που συμμετείχαν στην λήψη της απόφασης αυτής και είχε συμφωνήσει πλήρως με την ανικανότητα του κ. Κατοίκου.

Παραδόξως, όταν έγινε Αρχιδιαιτητής άλλαξε γνώμη και τον «αναβάθμισε» σε Διαιτητή Superleague 1, χωρίς να έχει διευθύνει οποιοδήποτε παιχνίδι από την ημέρα που η ΚΕΔ τον έκρινε ακατάλληλο να διευθύνει αγώνες Α΄ Εθνικής κατηγορίας, μετατρέποντάς τον στον ταχύτερα εξελισσόμενο διαιτητή στην Ελλάδα.

Και ενώ ο συγκεκριμένος Διαιτητής έχει το συγκεκριμένο παρελθόν, φτάσαμε στο σημείο σήμερα να ορίζεται (από ποιόν άραγε;) ο κ. Κατοίκος σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, και μάλιστα με 4o διαιτητή τον κ. Τσαγκαράκη, τον Διαιτητή που ελέγχεται για τον αγώνα ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΟΚ για τον οποίο μόλις χθες η ΚΕΔ υποχρεώθηκε να απολογηθεί δημόσια.

Είναι προφανές ότι η επιλογή του συγκεκριμένου Διαιτητή δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα. Ο ορισμός αυτός είναι προκλητικός και ταυτοχρόνως είναι μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του πρωταθλήματος σε ένα εξαιρετικά καθοριστικό σημείο.

Σας καλούμε έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή να προβείτε στην αντικατάσταση του κ. Κατοίκου όσο υπάρχει χρόνος. Σε διαφορετική περίπτωση, σας καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνους για οτιδήποτε συμβεί από εδώ και στο εξής στο Πρωτάθλημα της Superleague 1».

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Play Out

Με νίκη μένει στο κόλπο παραμονής, με Χ2 βυθίζεται / ΠΑΣ Λαμία – Athens Kallithea 20:00

Lamia-kallithea

Ο «τελικός» παραμονής ανάμεσα σε Λαμία και Athens Kallithea (5/4, 20:00 Cosmote Sport 1HD / Lamia Polis 87,7) είναι η αναμέτρηση που «κλέβει την παράσταση» από το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής των Play Out (θέσεις 9-14) του πρωταθλήματος της Super League, που θα διεξαχθούν σε δύο… δόσεις (ο Βόλος υποδέχεται τον Παναιτωλικό την Κυριακή 6/4 στις 17:00).

Στο άλλο ματς του σημερινού πρώτου «πιάτου», Λεβαδειακός και Πανσερραϊκός θα τα δώσουν όλα για τη νίκη, μιας κι αν υπάρξει ομάδα που θα την κατακτήσει θα βρεθεί «αγκαλιά» με την παραμονή.

Ο χαμένος… χάνεται

Από ισοπαλίες προέρχονται στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος, Λαμία και Athens Kallithea.

Η ομάδα του Θανάση Στάικου πήρε το 1-1 στις Σέρρες, ενώ εκείνη του Στέλιου Μαλεζά έσωσε στο φινάλε το βαθμό της ισοπαλίας υποδεχόμενη τον Βόλο (1-1).

Αμφότερες βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού και κυνηγούν τον Βόλο, επομένως, η μεταξύ τους αναμέτρηση είναι υψίστης σημασίας, καθώς ακόμη και η ισοπαλία δεν… βολεύει καμία.

Όλα για τη νίκη

Λεβαδειακός και Πανσερραϊκός θα ανοίξουν το σημερινό πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής των play out (5/4, 17:00 Nova Sports 2).

Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου συνέχισε από εκεί που σταμάτησε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (με διπλό στο Αγρίνιο), δείχνοντας πως δε θα δυσκολευτεί να εξασφαλίσει την παραμονή του. Οι Βοιωτοί φιλοξενούν τον Πανσερραϊκό, τον οποίο είχαν κερδίσει με 1-0 λίγο μετά την Πρωτοχρονιά.

Τα «λιοντάρια» του Χουάν Φεράντο δεν μπόρεσαν να υπερκεράσουν το εμπόδιο της ουραγού Λαμίας στην πρεμιέρα για να αποσπαστούν από την τελευταία δυάδα, επομένως κάθε βαθμός είναι καλοδεχούμενος ώστε να αποφύγουν τις περιπέτειες.

 

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή