Ακολουθήστε μας

Τοπικές Ειδήσεις

Όταν η φύση… “ζωγραφίζει” – 10 λεπτά μόλις έξω από τη Λαμία (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Lamiara

Γραφικά μονοπάτια μέσα στα δέντρα, ξύλινα γεφυράκια και περίπατοι μέσα σε τρεχούμενα νερά και υπεραιωνόβια δέντρα σε περιμένουν στο Κεφαλόβρυσο. Ένα μέρος μαγευτικό, αφού σε μεταφέρει στο μεγαλείο της φύσης με μια βόλτα.

Σε µια µοναδική τοποθεσία, μια ανάσα από το κέντρο της Λαμίας,  ανάµεσα  στο πλατανόδασος  με τις φυσικές πηγές του, το Κεφαλόβρυσο είναι ένα «κρυμµένο µυστικό» που πρέπει κι εσείς να ανακαλύψετε… μετά την καραντίνα.

Μια στροφή στον κεντρικό δρόμο των Μεξιατών, οδηγεί κατευθείαν στο παραδεισένιο σκηνικό. Γάργαρα νερά σχηματίζουν ρυάκια,  χείμαρρους,  μικρούς καταρράκτες και μια «λιμνούλα».

Νερά που κυλούν πότε ήρεμα και πότε πιο ορμητικά δημιουργώντας εντυπωσιακά τοπία κλέβουν την προσοχή και τις καρδιές μας. Ήταν καλοκαίρι όταν επισκεφθήκαμε πρώτη φορά το Κεφαλόβρυσο ανακαλύπτοντας μια μικρή όαση που απλόχερα μας χάρισε, δροσιά, οξυγόνο και πράσινο.

Η σημερινή μας βόλτα όμως μας επεφύλασσε δύο ξεχωριστές εκπλήξεις! Η φύση φορώντας πια τα χειμωνιάτικα της είχε στρώσει το πολύχρωμο χαλί της με φύλλα κίτρινα, πορτοκαλί, κόκκινα και καφέ αλλάζοντας δραματικά –μα πολύ γοητευτικά – το τοπίο.

Τα παλιά ξύλινα ξεχαρβαλωμένα και επικίνδυνα γεφυράκια επιτέλους ξηλώθηκαν και στη θέση τους κατασκευάστηκαν καινούρια, κάνοντας την βόλτα μας  όχι μόνο πιο ευχάριστη αλλά και απόλυτα ασφαλή. Η Δημοτική Αρχή, φρόντισε ώστε οι ζημιές μετά από 20 ολόκληρα χρόνια αδιαφορίας να αποκατασταθούν, με το Κεφαλόβρυσο να αποτελεί πλέον έναν από τους πιο ιδανικούς προορισμούς  για μικρούς και μεγάλους φυσιολάτρες.

Η μαγεία της φύσης είναι δίπλα μας, οι εικόνες το αποτυπώνουν

                        

Τοπικές Ειδήσεις

Λαμία: Τώρα και στην πόλη μας! Drive through δωρέαν δειγματοληψίες (rapid tests) για τον κορωνοϊό

Την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, από τις 9.00π.μ. έως τη 01.00μμ

Lamiara

Σας ενημερώνουμε, ότι στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας covid-19 και για ορθή εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή του Δήμου μας, οι κινητές ομάδες υγείας ΕΟΔΥ Φθιώτιδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λαμιέων πρόκειται την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, από τις 9.00π.μ. έως τη 01.00μμ να πραγματοποιήσουν drive through δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid test) για τον κορωνοϊό επί της οδού Φιλίας (περιοχή Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας).

Η διαδικασία για κάθε δειγματοληψία θα γίνεται μέσα από το αυτοκίνητο των ενδιαφερομένων, θα διαρκεί πέντε λεπτά και απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της, είναι η γνωστοποίηση του ΑΜΚΑ και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Αντίστοιχες δειγματοληψίες θα πραγματοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας απαγόρευσης.
Περισσότερα

SOS KIDS ΛΑΜΨΗ

Πρόγραμμα

homadamou

Δημοφιλή

>