Scout Report
ΠΑΣ Γιάννινα: Σε θέση ισχύος για την παραμονή


“Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μια ομάδα που τις τελευταίες δυο δεκαετίες την έχουμε συνηθίσει στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τις απουσίες του να είναι ελάχιστες. Πέρυσι τέτοια εποχή οι Γιαννιώτες εξασφάλιζαν την άνοδο στη Super League 1, και παρά την ιδιαίτερη χρονιά που διανύουμε, φαίνεται ότι έχουν εξασφαλισμένη τη θέση τους και για του χρόνου…”
ΩΡΑΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΤΟΝ ΠΡΟΔΙΔΕΙ Η ΑΜΥΝΑ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ
Η χρονιά ξεκίνησε με την Ομοσπονδία να δίνει ένα εύλογο χρονικό διάστημα στον ΠΑΣ να προετοιμαστεί για την δύσκολη και ιδιαίτερη σεζόν που διανύουμε, με τον προπονητή Αργύρη Γιαννίκη να συνεχίζει την εξαιρετική δουλειά που κάνει στα Γιάννενα εδώ και ενάμισι χρόνο και να αποδίδει σε αρκετά παιχνίδια εξαιρετικό ποδόσφαιρο κατά γενική ομολογία του φίλαθλου κοινού της χώρας.
Αυτή που δείχνει να προδίδει την προσπάθεια είναι η άμυνα, που σίγουρα αποτελεί τον αδύναμο κρίκο των αντιπάλων της ομάδας μας. Μπορεί τα 26 τέρματα που έχει δεχτεί να φαίνονται λίγα σε σχέση με άλλες ομάδες, όμως δεν παύουν να έχουν κοστίσει πολύτιμους βαθμούς στην μάχη που έδωσε ο ΠΑΣ για να διεκδικήσει μια θέση στα Play-off.
Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Γιαννίκη είναι ένατη με 24 βαθμούς, όμως μια νίκη της Λαμίας θα μπορούσε να την φέρει σε περιπέτειες με προϋποθέσεις, αν και η εικόνα δείχνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος υποβιβασμού για τους Γιαννιώτες…
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ SUPER LEAGUE 1
Ο ΠΑΣ άρχισε με μια δύσκολη αποστολή στην έδρα του Άρη, όπου έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2), ενώ στη συνέχεια έκοψε βαθμούς και από τον νταμπλούχο Ολυμπιακό στους Ζωσιμάδες (0-0). Ο Βόλος τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα (2-1), με το πρώτο πολύτιμο τρίποντο να έρχεται στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα (1-2).
Η ΑΕΚ έφυγε με το διπλό από την έδρα του (0-1) ενώ στη συνέχεια η ομάδα του Γιαννίκη πραγματοποίησε μια εκπληκτική εμφάνιση στο Περιστέρι και νίκησε τον Ατρόμητο με 0-2. Το αρνητικό αποτέλεσμα δεν άργησε να έρθει, καθώς η Λάρισα πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο στα Γιάννενα (1-2),ενώ δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι παραπάνω από τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στον Παναιτωλικό (0-0).
Ακολούθησαν δύο συνεχόμενες ήττες στις έδρες των ΠΑΟΚ (2-1) και ΟΦΗ (2-1) με την ομάδα μας να γνωρίζει την ήττα στα Γιάνεννα με 2-0 και να δίνει ανάσα στην τοπική ομάδα. Αυτή ήταν η τελευταία νίκη των Γιαννιωτών για επτά σερί αγωνιστικές, όπου δεν κατάφερναν να πάρουν τρίποντο. Ήττα στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό (2-0), ισοπαλία (2-2) με τον Παναιτωλικό και ήττα (1-3) από τον Απόλλωνα στους Ζωσιμάδες, και ήταν πλέον φανερό ότι οι Γιαννιώτες περνούσαν περίοδο κρίσης.
Λευκές ισοπαλίες με Λάρισα και Άρη, ήττα από τον Ολυμπιακό στην εκπνοή του αγώνα (1-0 στον Πειραιά) και μεγάλο διπλό του Βόλου στα Γιαννενα (0-1) ολοκλήρωσαν το κάκιστο σερί του ΠΑΣ, το οποίο όμως τελείωσε με μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ, όπου έφυγε με τους τρεις βαθμούς απέναντι στην ΑΕΚ (0-2).
Στη συνέχεια ο Ατρόμητος επικράτησε στα Γιάννενα με 0-1, με την ομάδα του Γιαννίκη να νικάει τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 1-2. Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στο ουδέτερο Περιστέρι με 0-2, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική ο ΠΑΣ επικράτησε του ΟΦΗ με 1-0 στους Ζωσιμάδες.
ΠΟΙΟΙ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ
Στη σεζόν που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα, υπάρχουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές που κατάφεραν και ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους και έχουν βοηθήσει τον ΠΑΣ να βρίσκεται στη θέση που είναι αυτή τη στιγμή. Αυτός που σίγουρα πέφτει πρώτα το μάτι είναι ο Γιώργος Παμλίδης, με τον Έλληνα επιθετικό να έχει σκοράρει 7 τέρματα και να έχει μοιράσει 5 ασίστ.
Επίσης έχουν βοηθήσει αρκετά και οι Ελευθεριάδης (5 τέρματα, 1 ασίστ), Ζαν Μπατίστ Λεό (3 τέρματα) αλλά και ο γκολκίπερ Λευτέρης Χουτεσιώτης, που έχει σώσει ουκ ολίγες φορές την ομάδα του, αποτελώντας έναν από τους πιο ελπιδοφόρους Έλληνες στην θέση του.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ
Την ήττα γνώρισε η ομάδα μας στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στους Ζωσιμάδες, όπου η ομάδα των Ιωαννίνων επικράτησε της Λαμίας εύκολα με 2-0, βυθίζοντας μας και κάνοντας τους φιλάθλους μας να χάσουν (για λίγο) τις ελπίδες τους.
Η εικόνα της Λαμίας ήταν πολύ κακή, με τον ΠΑΣ να ανοίγει το σκορ με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, με κοντινή κεφαλιά του Ελευθεριάδη. Στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί οι ποδοσφαιριστές μας να ισορρόπησαν λίγο την αναμέτρηση, αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν στην ισοφάριση.
Τελικώς, οι γηπεδούχοι χάρις σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παμλίδη διαμόρφωσαν το τελικό 2-0, με την ομάδα μας να μην έχει καταφέρει μέχρι εκείνο το σημείο να γευτεί την χαρά της νίκης…
Οι συνθέσεις :
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος, Πέρσμαν, Παντελάκης, Σιόντης, Εραμούσπε, Φάμπρι, Μπρένερ, Ελευθεριάδης, Παμλίδης, Χουάν Ντομίνγκες
ΠΑΣ Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μπάχανακ, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Μπουλούλης, Καραμάνος, Ρόμανιτς, Βασιλόγιαννης
BLUE FACTS
- Έχει ιδρυθεί στις 8 Ιουλίου του 1966
- Είναι ένατος στην βαθμολογία με 24 βαθμούς
- Σε 23 αγώνες έχει 6 νίκες, 6 ισοπαλίες και 11 ήττες
- Πρώτος σκόρερ είναι ο Παμλίδης με 7 τέρματα
- Πρώτος σε λεπτά συμμετοχών είναι ο Πέερσμαν με 2.178′
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Scout Report
ΑΕ Νέας Σελεύκειας: Με οδηγό τον Καρύδη και στόχο την ανάκαμψη απέναντι στη Λαμία


Η ΑΕ Νέας Σελεύκειας προετοιμάζεται για τη δύσκολη αναμέτρηση της Κυριακής απέναντι στον ΠΑΣ Λαμία, αναζητώντας την αλλαγή εικόνας και το πρώτο θετικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα. Με τον Αλέξανδρο Καρύδη στον πάγκο, η ομάδα θέλει να βγάλει αντίδραση μετά τα δύο άτυχα αποτελέσματα στις πρώτες αγωνιστικές και να δείξει ότι μπορεί να σταθεί με αξιώσεις απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο.
ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Η χρονιά ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, όπου η ΑΕΝΣ έδειξε χαρακτήρα και ποιότητα:
Κύπελλο Ερασιτεχνών – 1η Φάση / Αετός Μεγάλου Αλεξάνδρου – ΑΕΝΣ 0-4
Η χρονιά ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ΑΕΝΣ, που έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις της. Το σκορ άνοιξε ο Δημήτρης Τσίτσιος με εντυπωσιακό ψηλοκρεμαστό σουτ, ενώ λίγο αργότερα ο Μάντζας διπλασίασε τα τέρματα με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Ο Νούσης έκανε το 0-3 πριν την ανάπαυλα, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Παππάς με εύστοχο πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 0-4. Μια άνετη πρόκριση που συνδυάστηκε με καλή εμφάνιση και ψυχολογία.
Κύπελλο Ερασιτεχνών – 2η Φάση / Ολυμπιάδα Καρουσάδων – ΑΕΝΣ 0-2
Στην Κέρκυρα η ΑΕΝΣ συνέχισε την πορεία της στη διοργάνωση με δεύτερη συνεχόμενη πρόκριση. Η ομάδα του Καρύδη έλεγξε το ματς από νωρίς και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Βασιλάκη έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πανταζή. Το τελικό 0-2 πέτυχε ο Παππάς μετά από όμορφη συνεργασία με τον Τσίτσιο. Σημαντικό στοιχείο της αναμέτρησης: έξι παίκτες κάτω των 18 ετών ξεκίνησαν στην αρχική ενδεκάδα, με τον προπονητή να δείχνει την εμπιστοσύνη του στη νέα γενιά.
Γ’ Εθνική – 1η Αγωνιστική / Άρης Φιλιατών – ΑΕΝΣ 2-0
Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η ΑΕΝΣ παρουσίασε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο έδειξε άγχος και δεν απείλησε ιδιαίτερα, δεχόμενη το 1-0 στο 45’ με γκολ του Μπίκα. Στην επανάληψη προσπάθησε να ισορροπήσει, αλλά ο Άρης Φιλιατών ήταν ανώτερος και στο 75’ με τον νεαρό Μηντή «κλείδωσε» το τελικό 2-0. Ένα αποτέλεσμα που άφησε γλυκόπικρη γεύση, αφού η προσπάθεια δεν συνοδεύτηκε από βαθμό.
Γ’ Εθνική – 2η Αγωνιστική / ΑΕΝΣ – ΑΕ Λευκίμμης 1-2
Στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας η ΑΕΝΣ έδειξε αποφασιστικότητα και προηγήθηκε με κεφαλιά του Βασιλάκη στο 21ο λεπτό. Ωστόσο, στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και ισοφάρισαν στο 61’ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Πανταζή. Το πιο οδυνηρό σημείο ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό 1-2, στερώντας από την ομάδα του Καρύδη έναν πολύτιμο βαθμό.
Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Ο Αλέξανδρος Καρύδης βρίσκεται στον πάγκο της ΑΕ Νέας Σελεύκειας από το 2021 και έχει συνδέσει το όνομά του με τη σύγχρονη πορεία της ομάδας. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύνολο που βασίζεται σε δύο βασικούς άξονες: την εμπειρία ορισμένων κομβικών παικτών και την προώθηση νεαρών ταλέντων από την τοπική κοινωνία.
Η φιλοσοφία του είναι ξεκάθαρη: δουλειά, πειθαρχία και εμπιστοσύνη στη νέα γενιά. Δεν είναι τυχαίο ότι σε παιχνίδι Κυπέλλου φέτος χρησιμοποίησε έξι ποδοσφαιριστές κάτω των 18 στην αρχική ενδεκάδα, ενώ συνολικά έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής ακόμα περισσότεροι. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι βλέπει το μέλλον της ΑΕΝΣ να χτίζεται «εκ των έσω», με παίκτες που αγαπούν τη φανέλα και έχουν κίνητρο να εξελιχθούν.
Παράλληλα, είναι ένας τεχνικός που προσαρμόζει την τακτική του ανάλογα με τον αντίπαλο: άλλοτε επιλέγει πιο επιθετική διάταξη με τρεις μπροστά, άλλοτε πιο σφιχτή άμυνα για να κλείσει χώρους απέναντι σε ισχυρότερους αντιπάλους. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έχει καταφέρει να δημιουργήσει ομοιογένεια και αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα, η οποία πλέον δείχνει χαρακτήρα ακόμα και στα δύσκολα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ
Την Κυριακή η ΑΕΝΣ αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Λαμία, σε μία αναμέτρηση που αποτελεί πρόκληση αλλά και ευκαιρία αντίδρασης.
Η πιθανή ενδεκάδα με βάση τα τελευταία παιχνίδια διαμορφώνεται ως εξής: Παππάς, Τσίτσιος, Προκοπίου, Νούσης, Κατσέλης, Κύργιος, Πετρίδης, Δημητρίου, Βασιλάκης, Κουρνιώτης, Θέμελης
Ο Καρύδης αναμένεται να παρατάξει ένα σχήμα που θα συνδυάζει σφιχτή αμυντική διάταξη και ταχύτητα στην επίθεση, γνωρίζοντας ότι η Λαμία διαθέτει ποιότητα και εμπειρία.
Η ΑΕ Νέας Σελεύκειας μπορεί να μην έχει ξεκινήσει ιδανικά το πρωτάθλημα, όμως έχει δείξει ήδη ότι διαθέτει ταλέντο, δυναμική και το μέταλλο για να παλέψει. Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Λαμία θα αποτελέσει μέτρο σύγκρισης αλλά και ευκαιρία για την πρώτη μεγάλη υπέρβαση της χρονιάς.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
ΠΑΣ Λαμία: Επιστροφή στη Γ΄ Εθνική έπειτα από 11 χρόνια – Ο παλιός γνώριμος που θα συναντήσει!
-
Pics | Βρέττας και Φράγκος υπέγραψαν τη νίκη πρεμιέρας για τη Λαμία στη Λευκάδα / Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία 0-2
-
Πήρε τη νίκη σε ματς ροντέο και έμεινε στο ρετιρέ / Πρόοδος Ρωγών – ΠΑΣ Λαμία 4-5!
-
Vid | Tα highlights του Μαλεσίνα – ΠΑΣ Λαμία
-
Vid | Tα highlights του Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία
-
Νίκησε ξανά με ανατροπή και παρέμεινε μόνος πρώτος / ΠΑΣ Λαμία – Νέα Σελεύκεια 2-1
-
Κληρώσεις Γ΄ Κατηγορίας και Κυπέλλου Γυναικών από την ΕΠΟ
-
Vid | Nίκος Ίσσαρης: Από τη Λαμία γράφει ιστορία στον Πανάμα / O ρόλος του Χόρχε Αλβιάλ και η συμβουλή στους Έλληνες προπονητές
-
ΠΑΣ Λαμία: Με επιστροφές ενόψει Τηλυκράτη – Μπήκε ο Φυτόπουλος
-
Vid | Τα Highlights του Πρόοδος Ρωγών – ΠΑΣ Λαμία 4-5
-
Μεταγραφικά: Στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ ο Καψαλιάρης – Συνεχίζει στη Ζάκυνθο ο Γυφτομήτρος!
-
Πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική για τον ΠΑΣ Λαμία / Σέντρα στις 16:00 – Μετάδοση Lamia Polis 87,7
-
Vid | Παπανικολάου: “Σημαντική για τον χαρακτήρα της ομάδας η ανατροπή”
-
Φράγκος: “Να ξανακάνουμε το γήπεδό μας κάστρο – Παλεύουμε για το όνομα της Λαμίας”
-
Κατηφόρης: “Να δείξουμε τις δυνατότητες μας κόντρα στην Λαμία που έπαιζε Super League”
-
Γυναικεία Ομάδα: Αυτός θα είναι ο όμιλος του ΠΑΣ Λαμία
-
Vid | Φράγκος: “Δεν μπορείς να είσαι αδιάφορες όταν φοράς τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία – Θέλω να μείνω και μετά τη καριέρα μου στην ομάδα”
-
Pics & Vids | To photostory και η αποθέωση από την εξέδρα
-
Γ’ Εθνική (3ος όμιλος): Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία
-
ΑΕ Νέας Σελεύκειας: Με οδηγό τον Καρύδη και στόχο την ανάκαμψη απέναντι στη Λαμία