



Match Center
Πάτησε τον Άρη με Καρλίτος On Fire/ ΠΑΣ Λαμία – Άρης 1-0
Νίκησε από συνήθεια ο ΠΑΣ Λαμία! Οι κυανόλευκοι του Λεωνίδα Βόκολου πάτησαν και πάλι τον Άρη, ο Βεργέτης λίγο έλειψε να τινάξει το ματς στον αέρα στο φινάλε όμως το 1-0 με τον Καρλίτος να ντύνεται και πάλι σκορερ, έμεινε ως το τέλος, με τους κυανόλευκους να πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο τρίποντο!
Έτσι ξεκίνησε ο ΠΑΣ Λαμία
Ο Λεωνίδας Βόκολος δεν προέβη σε πολλές αλλαγές σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας απέναντι στον Βόλο. Για την ακρίβεια πραγματοποίησε μόλις μία, στη θέση κάτω από τα γκολποστ με τον Κοσέλεφ να παίρνει τη θέση του Νάγκι.
Σαραμαντάς, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παούλαβετς, Στάνκο, Νούνιες, Σλίβκα, Μαρτίνεθ, Καρλίτος, Τσιλούλης οι υπόλοιποι δέκα του Λεωνίδα Βόκολου με τον αριστερό οπισθοφύλακα των κυανόλευκων να πραγματοποίει σπουδαίο παιχνίδι όντας εκ των διακριθέντων μαζί φυσικά με τον απόλυτο πρωταγωνιστή Καρλίτος ο οποίος και πάλι ήταν όαση στην επίθεση.
Μπήκε δυνατά η Λαμία, ισορρόπησε ο Άρης, σκόραρε δις ο Καρλίτος – Μέτρησε το ένα!
Στο αγωνιστικό κομμάτι η Λαμία όπως και στη πρεμιέρα κόντρα στο Βόλο μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να επιβάλει τον ρυθμό της, διατηρώντας τη μπάλα για μεγάλο χρονικό διάστημα στη κατοχή της.
Η πρώτη αξιόλογη φάση του παιχνιδιού ανήκε στους γηπεδούχους όταν στο 11ο λεπτό ο Μαρτίνεθ έκλεψε τη μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ, έδιωξε με υπερένταση ο Χουτεσιώτης, με τη μπάλα να φτάνει στον Καρλίτος ο οποίος με “ραμπόνα” θέλησε να βρει στο δεύτερο δοκάρι τον Τσιλούλη, η μπαλιά όμως ήταν πιο δυνατή και δεν πρόλαβε.
Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα στις ευκαιρίες στο 14′ όταν από αντεπίθεση τους, ο Κάρσλον άνοιξε δεξιά στον Μορόν αυτός έβγαλε μπαλιά πάρε-βάλε στον Μενένεντες ο οποίος μόνος του απέναντι στον Κοσέλεφ έστειλε τη μπάλα άουτ!
Οι γηπεδούχοι δύο λεπτά αργότερα απείλησαν εκ νέου με τον Μαρτίνεθ από αριστερά ο οποίος έκανε τη πάσα στον Τσιλούλη στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αυτός σούταρε με τη μία, η μπάλα όμως και πάλι κατέληξε λίγο άουτ.
Στο 29ο λεπτό ο Άρης θέλησε να απειλήσει όμως το σουτ του Μορόν μάζεψε εύκολα ο Κοσέλεφ.
Δύο λεπτά αργότερα και πάλι η Λαμία έγινε απειλητική προς την εστία του Χουτεσιώτη με τον Καρλίτος, να αναλαμβάνει την εκτέλεση ενός κερδισμένου κόρνερ από αριστερά, αυτός πήγε σε απευθείας εκτέλεση με τη μπάλα να “γλείφει” το αριστερό κάθετο δοκάρι του πορτιέρο του Άρη, καταλήγοντας άουτ.
Πίεσε ο Άρης, “έσπασε” ξανά το δοκάρι ο Τσιλούλης!
Οι συνθέσεις:
Λαμία (Βόκολος): Κοσέλεφ, Σαραμαντάς, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παούλαβετς, Στάνκο (77′ Τζανδάρης), Νούνιες, Σλίβκα, Μαρτίνεθ (62′ Τόσιτς), Καρλίτος (77′ Λόνγκο), Τσιλούλης (62′ Ακούνια)
Άρης (Τερζής): Χουτεσιώτης, Μοντόγια (75′ Οντουμπάτζο) , Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Νταρίντα, Τζούρασεκ (46′ Ντουκουρέ), Ρουπ (75′ Πάβισικ) , Κάρλσον, Μενέντεζ, Μορόν.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Match Center
Λαμία – Παναιτωλικός 1-3: Οι Αγρινιώτες ισοπέδωσαν τους υποβιβασμένους Φθιωτούς των 9 παικτών


Η Λαμία γνώρισε την ήττα με 3-1 από τον Παναιτωλικό, στο “Αθανάσιος Διάκος”, στην 9η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League, λέγοντας με άσχημο τρόπο “αντίο” στον κόσμο της, καθώς αγωνίστηκε για τελευταία φορά φέτος στην πρώτη κατηγορία.
Η Λαμία γνώρισε ισοπεδωτική ήττα με 3-1 από τον Παναιτωλικό, στο “Αθανάσιος Διάκος” στην 9η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League, λέγοντας με πικρό τρόπο “αντίο” στον κόσμο της.
Η ομάδα του Θανάση Στάικου μπορεί να ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση αλλά με τις δύο αποβολές και τους 9 παίκτες από το 62′ και έπειτα δεν κατάφερε να αντέξει την πίεση των φιλοξενούμενων.
Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με τον Πέρεζ στο 16′, με τη Λαμία να αντιδρά και να ισοφαρίζει με τον αρχηγό της, Βλαχομήτρο σε 1-1 στο 35′. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, όλα πήγαν στραβά για τους “κυανόλευκους”, οι οποίοι έμειναν με 9 παίκτες χάρη στις αποβολές των Αθανασακόπουλου στο 51′ και του Βιτλή στο 62′. Οι Αγρινιώτες το εκμεταλλεύτηκαν και με γκολ των Ρόα στο 68′ και Αποστολόπουλο στο 76′ κατάφεραν να αποδράσουν από τη Λαμία με ένα εύκολο διπλό.
Για τη Λαμία μπορεί να μην άλλαζαν πολλά σε περίπτωση νίκης, αλλά σίγουρα θα ήθελε να αποχαιρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τον κόσμο της. Ο Παναιτωλικός ανέβηκε πλέον στους 45 βαθμούς και στο -2 από τον πρώτο σε αυτά τα playouts, Λεβαδειακό.
Πως ξεκίνησαν:
Η Λαμία υποδέχτηκε τον Παναιτωλικό χωρίς ξανά στη διάθεσή της τους Ραντόνια, Μπιλάλ, Φουρτάδο και Γιαννούτσο, ενώ διαθέσιμοι ήταν και πάλι οι Τσιμπόλα και Σόρια. Η ομάδα του Θανάση Στάικου ξεκίνησε με 3-5-2. Ο Κόστιτς κάτω από την εστία, Χαντάκιας, Γκοτζαμανίδης και Σόρια η τρίαδα της άμυνας, Ντεντάκης και Βιτλής ως μπακ χαφ, Σουρλής, Τσιμπόλα στον άξονα και οι Αθανασακόπουλος και Ιμπάνιεθ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Βλαχομήτρο.
Ο Παναιτωλικός ταξίδεψε στη Λαμία δίχως τους Λομόνακο και Μαυρία αλλά και τους τραυματίες Μπουζούκη, Ντίας, Μπελεβώνη και Μιγκέλ Λουίς, ενώ παράλληλα και χωρίς τον Τεττέη, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με 4-4-2. Ο Παρδαλός κάτω από την εστία, Αποστολόπουλος, Στάγιτς, Παντελάκης και Γαλιάτσος η τετράδα της άμυνας, από αριστερά προς δεξιά. Στα χαφ, αριστερά ο Νικολάου, δεξιά ο Αγαπάκης, στον άξονα οι Πέρες και Κοντούρης και ο Λαχούντ με τον Ρόα το επιθετικό δίδυμο.
Πολύ καλός ρυθμός: δοκάρι η Λαμία, γκολ ο Παναιτωλικός
Στο 13′ η πρώτη καλή φάση για τη Λαμία. Ο Ντεντάκης με ωραίο γύρισμα βρήκε τον Βλαχομήτρο, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Παναιτωλικού.
Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια αντέδρασαν και προειδοποίησαν αρχικά στο 16′ με τον Λαχούντ να μην μπορεί να σκοράρει, εκμεταλευόμενος την κακή έξοδο του Κόστιτς.
Ό,τι όμως δεν κατάφερε ο Λιβανέζος φορ, το πέτυχε ο Πέρεζ στο 17′. Με ένα πολύ δυνατό και ωραίο σουτ, νίκησε τον τερματοφύλακα της Λαμίας και έκανε το 1-0 για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη.
Νέα καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό στο 19′. Ο Αγαπάκης με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Αντίδραση και ισοφάριση για Λαμία με Βλαχομήτρο
Η Λαμία βγήκε και πάλι στην κόντρα και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 33′. Ο Σόρια με ωραία ενέργεια, έδωσε στον Βλαχομήτρο και εκείνος από κοντά έκανε το 1-1 για την ομάδα του Θανάση Στάικου. Αυτό ήταν και το 6ο φετινό γκολ του Έλληνα επιθετικού στο πρωτάθλημα.
Νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους λίγα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους στο 45+2′. Ο Σουρλής με κοντινή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από την εστία του Παρδαλού.
Με αλλαγές αλλά και παρόμοιο ρυθμό το β΄μέρος
Ο Τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις και στη θέση του πέρασε ο Τσάβες, ενώ από την άλλη πλευρά η Λαμία θέλησε να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή με τον Δοϊρανλή να περνά στη θέση του Τσιμπόλα.
Δύο κόκκινες κάρτες για τους γηπεδούχους και χαμένο πέναλτι ο Παναιτωλικός
Τα πράγματα για τους γηπεδούχους όμως, άλλαξαν προς το χειρότερο, με τον Αθανασακόπουλο να δέχεται την κόκκινη κάρτα στο 51′ για το πάτημα του πάνω στον Λαχούντ.
Ο Παναιτωλικός εκμετελλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 53′ έχασε τρομερή στιγμή για να μπει και πάλι μπροστά στο σκορ. Ο Κοντούρης με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Κόστιτς, ισοφαρίζοντας τα δοκάρια στην αναμέτρηση.
Σαν να μην έφτανε η μια κόκκινη κάρτα, οι γηπεδούχοι στο 62′ έμειναν και με 9 παίκτες. Ο Βιτλής ανέτρεψε τον Μπακάκη μέσα στην περιοχή της Λαμίας και ο Ζαμπαλάς έδειξε το σημείο του πέναλτι, ενώ ταυτόχρονα απέβαλλε τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων. Ο Πέρεζ ανέλαβε την εκτέλεση, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και στη συνέχεια κανένας δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα.
Ρόα…ματ και 2-1 ο Παναιτωλικός
Ο Παναιτωλικός δεν σταμάτησε, ωστόσο να απειλεί τα καρέ της Λαμίας και στο 68′ βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα. Μετά από σέντρα του Μπακάκη, ο Ρόα με καρφωτή κεφαλιά, νίκησε τον Κόστιτς για το 2-1 των φιλοξενούμενων.
Ξανά σέντρα o Μπακάκης, ξανά γκολ οι Αγρινιώτες
Ο Μπακάκης και πάλι με ωραία σέντρα στο 76′, βρήκε τον Αποστολόπουλο, ο οποίος με ιδανικό τελείωμα έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα για το 3-1 υπέρ του Παναιτωλικού. Αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα του Έλληνα αμυντικού στη Stoiximan Super League.
Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)
Βοηθοί: Λιόντος (Ηπείρου), Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής)
4ος: Κατοίκος (Αθηνών)
VAR: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης), Τσαγγαράκης (Χανίων)
Λαμία (Θανάσης Στάικος): Κόστιτς, Ντεντάκης, Βιτλής, Γκοτζαμανίδης, Χαντάκιας (33′ Ρινγκ), Σόρια, Σουρλής (90+1′ Γυφτομήτρος), Τσιμπόλα (46′ Δοϊρανλής), Αθανασακόπουλος, Ιμπάνιεθ (88′ Τερεζίου), Βλαχομήτρος (88′ Λέικ).
Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Παρδαλός (46′ Τσάβες), Αποστολόπουλος, Στάγιτς, Παντελάκης, Γαλιάτσος (57′ Μπακάκης), Νικολάου (57′ Σιέλης), Αγαπάκης, Πέρες, Κοντούρης (67′ Λιάβας), Λαχούντ (67′ Μάιντεβατς), Ρόα.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
Το πρώτο πλήγμα, όχι το τέλος – Ο Παπαϊωάννου είναι το στήριγμα, η Λαμία η αποστολή!
-
…δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο μας…
-
«Καμπανάκι» για τον ΠΑΣ Λαμία: Δεν έλαβε άδεια συμμετοχής για τη Super League 2 της σεζόν 2025-26
-
Λαμία: Τα σενάρια υποβιβασμού – Πώς μπορεί να βρεθεί τη Δευτέρα στη Super League 2
-
Αυτά τα χρήματα έλαβαν οι ελληνικές ομάδες από την UEFA για τους διεθνείς / To ποσό που πήρε ο ΠΑΣ Λαμία
-
Pics | Με νίκη αποχαιρέτησε την κατηγορία η Κ-19 του ΠΑΣ Λαμία – Το “αντίο” με πέναλτι του Ζαλοκώστα
-
Ο χάρτης της Super League 2 της νέας σεζόν
-
Στάικος: “Δεν χρειάζονται μεμψιμοιρίες για τη φετινή σεζόν – Όλα έχουν πάντα ένα σκοπό”
-
“Φρένο” στα σενάρια εξαγοράς ΑΦΜ από τον ΠΑΣ Λαμία!
-
Ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει να αγοράσει το ΑΦΜ του ΠΑΣ Λαμία!
-
Ανέλαβε τον Ηρακλή ο Μπάμπης Τεννές – Η σφραγίδα στην αποτυχία ενός πειράματος!
-
Στις 14 Σεπτεμβρίου η σέντρα της νέας Super League 2 – Τον Αύγουστο η απόφαση για τον αριθμό των ομίλων
-
Πίτι: “Πόνεσα όταν διάβασα την είδηση / Όταν παίζεις με την φωτιά θα καείς”
-
Δοκιμές, ευκαιρίες και αναπόφευκτη ήττα… παραμονής / ΠΑΣ Λαμία – Βόλος 1-3
-
Ο κύβος ερρίφθη – Ο ΠΑΣ Λαμία υποβιβάστηκε στη Super League 2!
-
Σοβαρός τραυματισμός και χειρουργείο για Σουρδή!
-
Η αγάπη για την ομάδα δεν υποβιβάζεται!
-
Γ’ Εθνική: Είδε το ΑΠΟΚ Βελούχι – ΑΕ Ερμιονίδας ο Θανάσης Στάικος
-
Παιχνίδι “κλειδί” για τη μάχη της παραμονής!
-
Vid | Μαρτσούκος: “Προς ανανέωση του τηλεοπτικού με ΣΚΑΪ – Θα ζητήσω VAR από τον Βρούτση – Νέα διοργάνωση για τα ερασιτεχνικά σωματεία!”