Αντίπαλοι
Pics | Η Κηφισιά ανέβηκε και βάζει ξανά στον “χάρτη” το γήπεδο της Καισαριανής


Η Κηφισιά είναι μία από τις δύο ομάδες που πήρε την άνοδο στην Super League και έτσι ξαναβάζει στον ποδοσφαιρικό χάρτη της κορυφαίας κατηγορίας της χώρας, ένα γήπεδο που τα τελευταία χρόνια ξεχάστηκε, ρήμαξε αλλά αποκτά και πάλι τη χαμένη αίγλη του.
Αν και η φυσική έδρα της ομάδας, το Ζηρίνειο Στάδιο άλλαξε εικόνα, σε καμία περίπτωση δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει αγώνα επιπέδου Super League, με αποτέλεσμα οι Κηφισιώτες να επιλέγουν την έδρα που χρησιμοποίησαν ως επί το πλείστον στη λαμπρή μέχρι σήμερα πορεία τους προς την άνοδο, το γήπεδο της Καισαριανής!
Το Δημοτικό (πρώην “Εθνικό”) Γήπεδο Καισαριανής είναι κτισμένο στους πρόποδες του Υμηττού, σε ένα παλιό λατομείο. Αποτελεί μέρος αθλητικού κέντρου που συμπληρώνεται από ένα ακόμη βοηθητικό γήπεδο, ένα γήπεδο 5×5, αλλά και το κλειστό “Γεώργιος Μελισσινός”. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Στάδιο του Βύρωνα βρίσκεται στην άλλη πλευρά του λόφου που υψώνεται πάνω από το Γήπεδο της Καισαριανής.
Το γήπεδο φέρει το όνομα του Μιχάλη Κρητικόπουλου, του μεγάλου Καισαριανιώτη διεθνούς ποδοσφαιριστή, που φόρεσε τις φανέλες του Εθνικού Αστέρα, του Παναιγιάλειου, του Εθνικού, του Απόλλωνα και του Ολυμπιακού. Ο Μιχάλης Κρητικόπουλος πέθανε το 2002 στην Άνδρο, κατά τη διάρκεια αγώνα των παλαιμάχων του Ολυμπιακού για τα εγκαίνια του τοπικού σταδίου.
Το 1998 ο Εθνικός Αστέρας μετακόμισε στο νεότευκτο τότε γήπεδο από την ιστορική του έδρα, το Γήπεδο της Νήαρ Ηστ (δίπλα στο ομώνυμο κλειστό). Αρχικά, το Γήπεδο της Καισαριανής διέθετε μόνο την ανατολική και τη δυτική κερκίδα, χωρητικότητας 1.815 και 1.512 θέσεων αντίστοιχα. Η τρίτη βόρεια κερκίδα, πίσω από την εστία, άρχισε να κατασκευάζεται το 2001, αλλά παραδόθηκε σε χρήση μόλις το 2005 (προσθέτοντας ακόμη 1.524 θέσεις).
Έχει φιλοξενήσει 60 αγώνες Α’ Εθνικής, 172 αγώνες της Β’ και 9 της Γ’, ενώ και 37 για το Κύπελλο Ελλάδος.
Στην τελική ευθεία η μεγάλη ανακαίνιση του δημοτικού σταδίου Καισαριανής
Δείτε εικόνες από την έδρα της Κηφισιάς:
Με πληροφορίες:
https://ypodomes.com/201405-2/
https://www.mikriliga.com/kifisia-etoimo-gia-tin-premiera-to-ananeomeno-gipedo-kaisarianis/
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Αντίπαλοι
Στο μικροσκόπιο του Ολυμπιακού Βόλου το Λαμία–Τρίκαλα! Παρών ο Σάκης Τζήμας


Aρκετά μεγάλο ενδιαφέρον είχε η χθεσινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Λαμία με τα Τρίκαλα με τις δύο ομάδες να μένουν τελικά στο 2-2 για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Το ενδιαφέρον, ωστόσο, δεν περιορίστηκε μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, καθώς στις κερκίδες έδωσε το «παρών» και ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου, Σάκης Τζήμας, με βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και… ειδική αποστολή.
Για την παρουσία του εξέδωσε ανακοίνωση ο Ολυμπιακός Βόλου αναφέροντας τα κάτωθι:
Σε ένα ματς που κυριάρχησαν το πάθος και οι δυνατές μονομαχίες εντός αγωνιστικού πλαισίου, ΠΑΣ Λαμία και Τρίκαλα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 για τη Γ’ Εθνική. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, αλλά από δύο λάθη βρέθηκαν να χάνουν 0-2, με τους Τρικαλινούς να “αυτοκτονούν” στη συνέχεια, αφού ισοφαρίστηκαν, ενώ στη συνέχεια λίγο έλειψε και να χάσουν το ματς.
Στις κερκίδες βρέθηκε και ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου Σάκης Τζήμας με ειδική αποστολή, τόσο για να δει με τους συνεργάτες του νεαρούς παίκτες της Λαμίας αλλά και το Φυτόπουλο πρώην παίκτη του Ολυμπιακού που σκόραρε μάλιστα.
Συνομίλησε με παράγοντες του ΠΑΣ Λαμία και της τοπικής ΕΠΣ δείχνοντας ενδιαφέρον για δύο παίκτες που του άρεσαν πολύ. Ο κ. Τζήμας θέλει ήδη να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά εντάσσοντας στο ρόστερ από τον Ιανουάριο παίκτες αξίας και αφήνοντας για την άνοιξη μόνο τις τελευταίες… πινελιές για την επόμενη άνοδο.
Δεν έπαψαν φυσικά και οι φωνές που μιλούσαν για διπλό σκοπό του ισχυρού άνδρα στο συγκεκριμένο ματς, με τον δεύτερο να ήθελε να λύσει τις διαφορές με κάποιους που ήθελαν τον Ολυμπιακό να διαλύσει, επηρεάζοντας παίκτες και όχι μόνο.
Δικαιωμένος σε όλα τα επίπεδα κοιτάζει την επόμενη ημέρα για την ομάδα στέλνοντας άλλη μια φορά ένα ηχηρό μήνυμα ότι με τον Ολυμπιακό Βόλου πλέον δεν μπορεί να παίζει κανείς. Άλλωστε το έχει πει πολλές φορές: “Αυτά που ήξεραν οι πολέμιοι του Ολυμπιακού να τα ξεχάσουν. Πλέον θα πληρώνονται με το ίδιο νόμισμα”.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
ΠΑΣ Λαμία: Επιστροφή στη Γ΄ Εθνική έπειτα από 11 χρόνια – Ο παλιός γνώριμος που θα συναντήσει!
-
Pics | Βρέττας και Φράγκος υπέγραψαν τη νίκη πρεμιέρας για τη Λαμία στη Λευκάδα / Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία 0-2
-
Πήρε τη νίκη σε ματς ροντέο και έμεινε στο ρετιρέ / Πρόοδος Ρωγών – ΠΑΣ Λαμία 4-5!
-
Vid | Tα highlights του Μαλεσίνα – ΠΑΣ Λαμία
-
Vid | Tα highlights του Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία
-
Νίκησε ξανά με ανατροπή και παρέμεινε μόνος πρώτος / ΠΑΣ Λαμία – Νέα Σελεύκεια 2-1
-
Κληρώσεις Γ΄ Κατηγορίας και Κυπέλλου Γυναικών από την ΕΠΟ
-
Vid | Nίκος Ίσσαρης: Από τη Λαμία γράφει ιστορία στον Πανάμα / O ρόλος του Χόρχε Αλβιάλ και η συμβουλή στους Έλληνες προπονητές
-
Vid | Τα Highlights του Πρόοδος Ρωγών – ΠΑΣ Λαμία 4-5
-
Μεταγραφικά: Στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ ο Καψαλιάρης – Συνεχίζει στη Ζάκυνθο ο Γυφτομήτρος!
-
ΠΑΣ Λαμία: Με επιστροφές ενόψει Τηλυκράτη – Μπήκε ο Φυτόπουλος
-
Vid | Παπανικολάου: “Σημαντική για τον χαρακτήρα της ομάδας η ανατροπή”
-
Πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική για τον ΠΑΣ Λαμία / Σέντρα στις 16:00 – Μετάδοση Lamia Polis 87,7
-
Γυναικεία Ομάδα: Αυτός θα είναι ο όμιλος του ΠΑΣ Λαμία
-
Κατηφόρης: “Να δείξουμε τις δυνατότητες μας κόντρα στην Λαμία που έπαιζε Super League”
-
Φράγκος: “Να ξανακάνουμε το γήπεδό μας κάστρο – Παλεύουμε για το όνομα της Λαμίας”
-
Vid | Φράγκος: “Δεν μπορείς να είσαι αδιάφορες όταν φοράς τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία – Θέλω να μείνω και μετά τη καριέρα μου στην ομάδα”
-
Γ’ Εθνική (3ος όμιλος): Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία
-
Pics & Vids | To photostory και η αποθέωση από την εξέδρα
-
ΑΕ Νέας Σελεύκειας: Με οδηγό τον Καρύδη και στόχο την ανάκαμψη απέναντι στη Λαμία