Ακολουθήστε μας

Match Center

Συνεχίζει στους “8” με το απόλυτο των νικών / Ιωνικός – ΠΑΣ Λαμία 0-1

Published

on

Με ένα γκολ του Χρήστου Ελευθεριάδη ο ΠΑΣ Λαμία κέρδισε τον Ιωνικό και εκτός έδρας και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. #slgr #lamiafc #ionikosfc #ΚύπελλοΕλλάδος

Με γκολ του Ελευθεριάδη (38΄) η ομάδα της Φθιώτιδας επικράτησε (1-0) του Ιωνικού (και) στον επαναληπτικό αγώνα στη Νεάπολη και εξασφάλισε εύκολα το εισιτήριο της πρόκρισης για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου.
Η Λαμία είχε βάλει γερή υποθήκη πρόκρισης απ΄το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων και μέσω της νίκης (2-0) που πέτυχε στην έδρα της.

Οι Φθιώτες μπήκαν καλύτερα στο ματς και χτύπησαν αρκετές φορές το…καμπανάκι του κινδύνου στους γηπεδούχους.

Στο 13΄σουτ του Τάιρον απέκρουσε ο Χουτεσιώτης, κεφαλιά του Γκόλεμιτς πέρασε άουτ (18΄), ενώ ευθύβολο σουτ του Μπεχαράνο έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (21΄).

Στο 28΄η Λαμία «άγγιξε» το γκολ, όταν μετά από σέντρα – σουτ του Μαρτίνεθ, ο Βαφέας στην προσπάθειά του να απομακρύνει με το κεφάλι την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφώρησε στο 38΄. Ο Τάιρον έστρωσε την μπάλα στον Ελευθεριάδη, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Χουτεσιώτη (0-1).

Το παιχνίδι στην επανάληψη απέκτησε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Η υπόθεση της πρόκρισης είχε κριθεί και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα με τους παίκτες και των δύο ομάδων να σκέφτονται περισσότερο τα Χριστούγεννα.

Την…μονοτονία έσπασε ένα καλό σουτ του Καμπράλ (58΄) πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων και τα σουτ των Πογκοσιάν (65΄) και Κιάκου (79΄) που έδιωξε δις ο Σαράνοφ. Από την πλευρά της Λαμίας σουτ του Ρόμανιτς χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι στο 92΄.

Ο ρέφερι Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Άοσμαν, Τάιρον, Βαλεριάνο, Πογκοσιάν.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης (92΄Χριστοδουλής), Μύγας (59΄Γκοτσούλιας), Βαφέας (59΄Πογκοσιάν), Σάντσες, Βαλεριάνος, Τσιριγώτης, Κιάκος, Ντάλσιο (84΄Κωνσταντινίδης), Άοσμαν, Καμπράλ (84΄Ματσούκας), Μάναλης.

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης (69΄Γκέντσογλου), Μπεχαράνο (88΄Μαζουλουξής), Ρόμανιτς, Τάιρον (69΄Νούνιες), Ελευθεριάδης, Αραμπούλι (81΄Τσούκαλος).

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Match Center

Λαμία – Παναιτωλικός 1-3: Οι Αγρινιώτες ισοπέδωσαν τους υποβιβασμένους Φθιωτούς των 9 παικτών

Η Λαμία γνώρισε την ήττα με 3-1 από τον Παναιτωλικό, στο “Αθανάσιος Διάκος”, στην 9η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League, λέγοντας με άσχημο τρόπο “αντίο” στον κόσμο της, καθώς αγωνίστηκε για τελευταία φορά φέτος στην πρώτη κατηγορία.

 

Η Λαμία γνώρισε ισοπεδωτική ήττα με 3-1 από τον Παναιτωλικό, στο “Αθανάσιος Διάκος” στην 9η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League, λέγοντας με πικρό τρόπο “αντίο” στον κόσμο της.

 

Η ομάδα του Θανάση Στάικου μπορεί να ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση αλλά με τις δύο αποβολές και τους 9 παίκτες από το 62′ και έπειτα δεν κατάφερε να αντέξει την πίεση των φιλοξενούμενων.

 

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με τον Πέρεζ στο 16′, με τη Λαμία να αντιδρά και να ισοφαρίζει με τον αρχηγό της, Βλαχομήτρο σε 1-1 στο 35′. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, όλα πήγαν στραβά για τους “κυανόλευκους”, οι οποίοι έμειναν με 9 παίκτες χάρη στις αποβολές των Αθανασακόπουλου στο 51′ και του Βιτλή στο 62′. Οι Αγρινιώτες το εκμεταλλεύτηκαν και με γκολ των Ρόα στο 68′ και Αποστολόπουλο στο 76′ κατάφεραν να αποδράσουν από τη Λαμία με ένα εύκολο διπλό.

 

Για τη Λαμία μπορεί να μην άλλαζαν πολλά σε περίπτωση νίκης, αλλά σίγουρα θα ήθελε να αποχαιρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τον κόσμο της. Ο Παναιτωλικός ανέβηκε πλέον στους 45 βαθμούς και στο -2 από τον πρώτο σε αυτά τα playouts, Λεβαδειακό.

 

Πως ξεκίνησαν:

 

Η Λαμία υποδέχτηκε τον Παναιτωλικό χωρίς ξανά στη διάθεσή της τους Ραντόνια, Μπιλάλ, Φουρτάδο και Γιαννούτσο, ενώ διαθέσιμοι ήταν και πάλι οι Τσιμπόλα και Σόρια. Η ομάδα του Θανάση Στάικου ξεκίνησε με 3-5-2. Ο Κόστιτς κάτω από την εστία, Χαντάκιας, Γκοτζαμανίδης και Σόρια η τρίαδα της άμυνας, Ντεντάκης και Βιτλής ως μπακ χαφ, Σουρλής, Τσιμπόλα στον άξονα και οι Αθανασακόπουλος και Ιμπάνιεθ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Βλαχομήτρο.

 

Ο Παναιτωλικός ταξίδεψε στη Λαμία δίχως τους Λομόνακο και Μαυρία αλλά και τους τραυματίες Μπουζούκη, Ντίας, Μπελεβώνη και Μιγκέλ Λουίς, ενώ παράλληλα και χωρίς τον Τεττέη, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με 4-4-2. Ο Παρδαλός κάτω από την εστία, Αποστολόπουλος, Στάγιτς, Παντελάκης και Γαλιάτσος η τετράδα της άμυνας, από αριστερά προς δεξιά. Στα χαφ, αριστερά ο Νικολάου, δεξιά ο Αγαπάκης, στον άξονα οι Πέρες και Κοντούρης και ο Λαχούντ με τον Ρόα το επιθετικό δίδυμο.

 

Πολύ καλός ρυθμός: δοκάρι η Λαμία, γκολ ο Παναιτωλικός

 

Στο 13′ η πρώτη καλή φάση για τη Λαμία. Ο Ντεντάκης με ωραίο γύρισμα βρήκε τον Βλαχομήτρο, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Παναιτωλικού.

 

Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια αντέδρασαν και προειδοποίησαν αρχικά στο 16′ με τον Λαχούντ να μην μπορεί να σκοράρει, εκμεταλευόμενος την κακή έξοδο του Κόστιτς.

 

Ό,τι όμως δεν κατάφερε ο Λιβανέζος φορ, το πέτυχε ο Πέρεζ στο 17′. Με ένα πολύ δυνατό και ωραίο σουτ, νίκησε τον τερματοφύλακα της Λαμίας και έκανε το 1-0 για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη.

 

Νέα καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό στο 19′. Ο Αγαπάκης με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

 

Αντίδραση και ισοφάριση για Λαμία με Βλαχομήτρο

 

Η Λαμία βγήκε και πάλι στην κόντρα και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 33′. Ο Σόρια με ωραία ενέργεια, έδωσε στον Βλαχομήτρο και εκείνος από κοντά έκανε το 1-1 για την ομάδα του Θανάση Στάικου. Αυτό ήταν και το 6ο φετινό γκολ του Έλληνα επιθετικού στο πρωτάθλημα.

 

Νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους λίγα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους στο 45+2′. Ο Σουρλής με κοντινή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από την εστία του Παρδαλού.

 

Με αλλαγές αλλά και παρόμοιο ρυθμό το β΄μέρος

 

Ο Τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις και στη θέση του πέρασε ο Τσάβες, ενώ από την άλλη πλευρά η Λαμία θέλησε να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή με τον Δοϊρανλή να περνά στη θέση του Τσιμπόλα.

 

Δύο κόκκινες κάρτες για τους γηπεδούχους και χαμένο πέναλτι ο Παναιτωλικός

 

Τα πράγματα για τους γηπεδούχους όμως, άλλαξαν προς το χειρότερο, με τον Αθανασακόπουλο να δέχεται την κόκκινη κάρτα στο 51′ για το πάτημα του πάνω στον Λαχούντ.

 

Ο Παναιτωλικός εκμετελλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 53′ έχασε τρομερή στιγμή για να μπει και πάλι μπροστά στο σκορ. Ο Κοντούρης με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Κόστιτς, ισοφαρίζοντας τα δοκάρια στην αναμέτρηση.

 

Σαν να μην έφτανε η μια κόκκινη κάρτα, οι γηπεδούχοι στο 62′ έμειναν και με 9 παίκτες. Ο Βιτλής ανέτρεψε τον Μπακάκη μέσα στην περιοχή της Λαμίας και ο Ζαμπαλάς έδειξε το σημείο του πέναλτι, ενώ ταυτόχρονα απέβαλλε τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων. Ο Πέρεζ ανέλαβε την εκτέλεση, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και στη συνέχεια κανένας δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα.

 

Ρόα…ματ και 2-1 ο Παναιτωλικός

 

Ο Παναιτωλικός δεν σταμάτησε, ωστόσο να απειλεί τα καρέ της Λαμίας και στο 68′ βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα. Μετά από σέντρα του Μπακάκη, ο Ρόα με καρφωτή κεφαλιά, νίκησε τον Κόστιτς για το 2-1 των φιλοξενούμενων.

 

Ξανά σέντρα o Μπακάκης, ξανά γκολ οι Αγρινιώτες

 

Ο Μπακάκης και πάλι με ωραία σέντρα στο 76′, βρήκε τον Αποστολόπουλο, ο οποίος με ιδανικό τελείωμα έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα για το 3-1 υπέρ του Παναιτωλικού. Αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα του Έλληνα αμυντικού στη Stoiximan Super League.

 

Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

Βοηθοί: Λιόντος (Ηπείρου), Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής)

4ος: Κατοίκος (Αθηνών)

VAR: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης), Τσαγγαράκης (Χανίων)

 

Λαμία (Θανάσης Στάικος): Κόστιτς, Ντεντάκης, Βιτλής, Γκοτζαμανίδης, Χαντάκιας (33′ Ρινγκ), Σόρια, Σουρλής (90+1′ Γυφτομήτρος), Τσιμπόλα (46′ Δοϊρανλής), Αθανασακόπουλος, Ιμπάνιεθ (88′ Τερεζίου), Βλαχομήτρος (88′ Λέικ).

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Παρδαλός (46′ Τσάβες), Αποστολόπουλος, Στάγιτς, Παντελάκης, Γαλιάτσος (57′ Μπακάκης), Νικολάου (57′ Σιέλης), Αγαπάκης, Πέρες, Κοντούρης (67′ Λιάβας), Λαχούντ (67′ Μάιντεβατς), Ρόα.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή