Νέα
Τόσιτς: «Θα το θυμάμαι το γκολ για όλη μου τη ζωή / Είπα στον Ρόμανιτς ότι θα πανηγυρίσω με siuuu»
Η καριέρα του Ζόραν Τόσιτς δεν χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης αλλά αποτυπώνει ανάγλυφα πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή κλάσης, που μεταξύ άλλων φόρεσε ως τώρα τη φανέλα των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πάνω από 70 φορές του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος. #stoiximan_slgr #lamiafc #ZoranTosic #goal #Serbia #SportsNews #season2022_2023


Ο Ζόραν Τόσιτς «υπέγραψε» την παραμονή της Λαμίας, ήταν ο άνθρωπος που έκρινε τα παιχνίδια της με Λεβαδειακό, Ιωνικό και μίλησε στο Gazzetta για το γκολ… μια κατηγορία που σημείωσε στη Νεάπολη και τον πανηγυρισμό του αλά Κριστιάνο Ρονάλντο.
Η καριέρα του Ζόραν Τόσιτς δεν χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης αλλά αποτυπώνει ανάγλυφα πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή κλάσης, που μεταξύ άλλων φόρεσε ως τώρα τη φανέλα των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πάνω από 70 φορές του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος.
Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός το απέδειξε πλέον και στα μέρη μας, αφού ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των play-outs όταν σε διάστημα μίας εβδομάδας σημείωσε δύο κρίσιμα γκολ και οδήγησε τη Λαμία στο μεγάλο στόχο της παραμονής. Αρχικά ισοφάρισε (1-1) στις καθυστερήσεις το ματς με τον Λεβαδειακό και λίγες ημέρες μετά αποτέλεσε το πρόσωπο της βραδιάς στο 2-2 της Νίκαιας.
Στην ανάπαυλα η ομάδα του που έπαιζε για δύο αποτελέσματα βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 2-0, εξέλιξη που την οδηγούσε στη Super League 2 και ο 35χρονος πέρασε τότε ως αλλαγή. «Μπαρουτοκαπνισμένος» σε μεγάλο παιχνίδια, φτάσαμε στο 73’ όταν η Λαμία κέρδισε ένα φάουλ αρκετά μακριά από τα αντίπαλα καρέ και ενώ είχε ήδη μειώσει σε 2-1. Εκείνος δεν το σκέφθηκε πολύ. Πήρε την μπάλα και με μία αριστοτεχνική εκτέλεση την έστειλε στα δίχτυα, εξέλιξη που ανέτρεψε άρδην τα δεδομένα.
Το 2-2 παρέμεινε μέχρι το φινάλε και χάρις σε αυτό η Λαμία συνεχίζει στα «σαλόνια», ενώ ο Τόσιτς μίλησε στο Gazzetta για τα όσα συνέβησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. «Εχω σημειώσει αρκετά γκολ με απευθείας εκτελέσεις φάουλ και ‘δουλεύω’ πάνω σε αυτό το κομμάτι. Οταν πήρα την μπάλα για να το χτυπήσω, προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος γιατί ήξερα πως μπορεί να μην μου δοθεί άλλη ανάλογη ευκαιρία στο παιχνίδι. Να σου πω την αλήθεια, την προηγούμενη ημέρα είχα στο μυαλό μου αυτή ακριβώς τη στιγμή, να βρίσκομαι σε μία ανάλογη θέση», μας είπε αρχικά.
«Θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή»
Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα δούμε πως μεταξύ άλλων έχει πανηγυρίσει έξι πρωταθλήματα σε τρεις διαφορετικές χώρες (με Παρτιζάν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Τομπόλ), αρκετά Κύπελλα και έλαβε δεκάδες ατομικές διακρίσεις. Την ίδια στιγμή σε επίσημες αναμετρήσεις όλων των διοργανώσεων μετρά πάνω από 110 προσωπικά τέρματα και η απορία εύλογη. Είναι το γκολ/φάουλ της Νίκαιας το πιο σημαντικό; «Εχω πετύχει αρκετά σημαντικά γκολ. Πάντως αυτό είναι σίγουρα το πιο κρίσιμο και θα το θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή», απάντησε.
«Μετά το γκολ ήμουν γεμάτος συναισθήματα»
Πλέον το όνομά του θα μείνει για πάντα γραμμένο με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία της Λαμίας, ενώ και ο ίδιος δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του. Ο λόγος;
…
Αμέσως μετά τον ερχομό του στην ομάδα στάθηκε αρκετά άτυχος και μέχρι πρότινος δεν τη βοήθησε όσο θα ήθελε Ωστόσο «μίλησε» την πιο κρίσιμη στιγμή. «Ημουν γεμάτος συναισθήματα μετά το γκολ. Τη φετινή σεζόν δεν έπαιξα πολύ και για αυτό σημαίνει πολλά για μένα αυτό το γκολ. Το αφιερώνω σε όλους τους φίλους της Λαμίας και σε όσους με έφεραν εδώ. Στον κύριο Τσέροβιτς (σ.σ. εκπρόσωπός του) και τον Οζέγκοβιτς (σ.σ. φορ του Βόλου) που ξέρω καλά και μου μιλήσαμε πριν έρθω. Δεν έπαιξα όσο περίμεναν όλοι από εμένα, γιατί είχα έναν τραυματισμό, ενώ αρρώστησα αμέσως μόλις αποθεραπεύτηκα. Στο φινάλε νομίζω πως όλοι είμαστε ικανοποιημένοι και όλοι μαζί τα καταφέραμε».
«Είπα του Ρόμανιτς πως αν σκοράρω θα πανηγυρίσω με… ‘siuuu’. Ηταν ωραίο»
Ο Τόσιτς μάλιστα έκλεψε την… παράσταση για δύο λόγους. Ο βασικός και προφανής για το πανέμορφο και άκρως σημαντικό γκολ που σημείωσε, αλλά ξεχώρισε και για τον πανηγυρισμό του, αφού μόλις έστειλε την μπάλα στα δίχτυα… ξέσπασε αλά Κριστιάνο Ρονάλντο με το χαρακτηριστικό «siuuu» που ακολουθεί πλέον τον CR7. «Αστειευόμαστε με αυτόν τον τρόπο στην προπόνηση και κάποιες φορές πανηγυρίζω έτσι όταν σκοράρω. Μία ημέρα πριν είπα του Λάζαρ (σ.σ. Ρόμανιτς) πως αν πετύχω κάποιο γκολ θα πανηγυρίσω με… ‘siuuu’. Νομίζω πως ήταν ωραίο (σ.σ. γέλια)», μας εξήγησε.
Παράλληλα στάθηκε και στα ψυχικά αποθέματα που έδειξαν όλοι στην ομάδα, αφού στην ανάπαυλα πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 2-0 κατά τους. «Ηταν δύσκολο, αλλά το πιστεύαμε. Το κλειδί ήταν ότι σκοράραμε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Τότε βρεθήκαμε ακόμη πιο κοντά στην επιτυχία. Υστερα από το 2-2 αμυνθήκαμε… με τις ζωές μας και πήραμε τον βαθμό».
«Η Ελλάδα είναι όμορφη, ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν»
Οσο για το μέλλον, ο διεθνής ακραίος δεν κρύβει ότι περνά καλά στα μέρη μας και για αυτό άλλωστε ήδη ανυπομονεί για την επόμενη σεζόν. «Η Ελλάδα είναι μία όμορφη χώρα. Είναι φανταστικά εδώ. Η Λαμία είναι μία ήρεμη πόλη, περίπου 30 λεπτά μακριά από τη θάλασσα, ενώ και η Αθήνα βρίσκεται κοντά. Σε μία ώρα πτήση πάω στη Σερβία. Σε όλη μου την καριέρα ήμουν μακριά από τη χώρα μου, αλλά τώρα αυτό δεν είναι πρόβλημα. Ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν και είμαι σίγουρος πως θα τα πάμε ακόμη καλύτερα», υπογρράμμισε.
Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Γ' Εθνική
Η Λαμία θέλει το 4×4, τα Τρίκαλα ψάχνουν τη μεγάλη έκπληξη


Η αγωνιστική δράση επιστρέφει στη Λαμία, όπου σήμερα (12/10, 16:00) ο τοπικός ΠΑΣ Λαμία υποδέχεται τον Α.Ο. Τρίκαλα στο ΔΑΚ “Αθανάσιος Διάκος”, σε ένα παιχνίδι με ξεχωριστό ενδιαφέρον για τον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.
Οι “κυανόλευκοι” του Λάκη Παπανικολάου, μετά το ρεπό της προηγούμενης αγωνιστικής, θέλουν να δώσουν συνέχεια στο εντυπωσιακό ξεκίνημά τους. Μετρώντας τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς (9 βαθμοί, 9-5 γκολ), η Λαμία δείχνει συνέπεια, αυτοπεποίθηση και ξεκάθαρη πρόθεση να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Από την άλλη πλευρά, ο Α.Ο. Τρίκαλα φτάνει στη Φθιώτιδα με ανεβασμένη ψυχολογία. Οι Θεσσαλοί προέρχονται από σημαντική εντός έδρας νίκη επί της Α.Ε. Λευκίμμης (2-0), αποτέλεσμα που τους έφερε στους 4 βαθμούς σε τρεις αναμετρήσεις (3-2 γκολ). Η ομάδα του Nίκου Θεοδοσιάδη δείχνει να βρίσκει ρυθμό και θα επιδιώξει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τη φέρει πιο κοντά στις πρώτες θέσεις.
Βαθμολογία (πριν την 5η αγωνιστική):
2η Λαμία: 3 αγώνες – 9 βαθμοί (9-5 γκολ)
8ος Α.Ο. Τρίκαλα: 3 αγώνες – 4 βαθμοί (3-2 γκολ)
Το παιχνίδι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η Λαμία θέλει να παραμείνει στο κυνήγι του πρωτοπόρου Αστέρα Σταυρού, ενώ τα Τρίκαλα αναζητούν ένα αποτέλεσμα που θα τους δώσει ώθηση τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
ΠΑΣ Λαμία: Επιστροφή στη Γ΄ Εθνική έπειτα από 11 χρόνια – Ο παλιός γνώριμος που θα συναντήσει!
-
Pics | Βρέττας και Φράγκος υπέγραψαν τη νίκη πρεμιέρας για τη Λαμία στη Λευκάδα / Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία 0-2
-
Πήρε τη νίκη σε ματς ροντέο και έμεινε στο ρετιρέ / Πρόοδος Ρωγών – ΠΑΣ Λαμία 4-5!
-
Vid | Tα highlights του Μαλεσίνα – ΠΑΣ Λαμία
-
Vid | Tα highlights του Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία
-
Νίκησε ξανά με ανατροπή και παρέμεινε μόνος πρώτος / ΠΑΣ Λαμία – Νέα Σελεύκεια 2-1
-
Κληρώσεις Γ΄ Κατηγορίας και Κυπέλλου Γυναικών από την ΕΠΟ
-
Vid | Nίκος Ίσσαρης: Από τη Λαμία γράφει ιστορία στον Πανάμα / O ρόλος του Χόρχε Αλβιάλ και η συμβουλή στους Έλληνες προπονητές
-
Vid | Τα Highlights του Πρόοδος Ρωγών – ΠΑΣ Λαμία 4-5
-
ΠΑΣ Λαμία: Με επιστροφές ενόψει Τηλυκράτη – Μπήκε ο Φυτόπουλος
-
Μεταγραφικά: Στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ ο Καψαλιάρης – Συνεχίζει στη Ζάκυνθο ο Γυφτομήτρος!
-
Πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική για τον ΠΑΣ Λαμία / Σέντρα στις 16:00 – Μετάδοση Lamia Polis 87,7
-
Vid | Παπανικολάου: “Σημαντική για τον χαρακτήρα της ομάδας η ανατροπή”
-
Κατηφόρης: “Να δείξουμε τις δυνατότητες μας κόντρα στην Λαμία που έπαιζε Super League”
-
Γυναικεία Ομάδα: Αυτός θα είναι ο όμιλος του ΠΑΣ Λαμία
-
Φράγκος: “Να ξανακάνουμε το γήπεδό μας κάστρο – Παλεύουμε για το όνομα της Λαμίας”
-
Vid | Φράγκος: “Δεν μπορείς να είσαι αδιάφορες όταν φοράς τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία – Θέλω να μείνω και μετά τη καριέρα μου στην ομάδα”
-
Γ’ Εθνική (3ος όμιλος): Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία
-
Pics & Vids | To photostory και η αποθέωση από την εξέδρα
-
ΑΕ Νέας Σελεύκειας: Με οδηγό τον Καρύδη και στόχο την ανάκαμψη απέναντι στη Λαμία