Lamia Polis 87.7
Τζανετόπουλος: “Άλλαξε το κλίμα το ματς με τον Ιωνικό – Να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο”


Για την πρεμιέρα της Λαμίας στο νέο πρωτάθλημα απέναντι στο Βόλο, τη στόχευση της ομάδας φέτος, τους ομαδικούς και προσωπικούς στόχους και το παιχνίδι ορόσημο με τον Ιωνικό μίλησε στον Lamia Polis 87,7 και την εκπομπή “Διπλό Μαρκάρισμα” ο αρχηγός του ΠΑΣ Λαμία, Άνταμ Τζανετόπουλος.
Πιο αναλυτικά μίλησε:
Για την προετοιμασία ενόψει Βόλου: “Προετοιμαζόμαστε και ανυπομονούμε είναι η αλήθεια. Καλά τα φιλικά αλλά ολοι οι ποδοσφαιριστές περιμένουμε τα επίσημα παιχνίδια.”
Για το αν υπάρχει το άγχος της πρεμιέρας: “Με τα χρόνια σου φεύγει αυτό το άγχος. Πλέον θέλω να το ευχαριστηθώ προσωπικά , περιμένω να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και όλα θα πάνε καλά. Για εμένα θα είναι σαν να παίζω εντός έδρας γιατί έχω καταγωγή από τον Βόλο.”
Για το ότι ψάχνει τη πρώτη της νίκη σε πρεμιέρα: “Εντάξει το γνωρίζουμε το στατιστικό αυτό, σίγουρα θέλουμε να το σπάσουμε αλλά όχι μόνο για τό στατιστικό του θέματος, αλλά για να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα με το δεξί και να γίνει και η ψυχολογία μας ακόμη καλύτερη για την συνέχεια.”
Για το τι περιμένει από τον Βόλο: “Εντάξει, έχουμε αναμετρηθεί πολλές φορές αλλά κάθε χρόνο ο Βόλος κάνει αρκετές μεταγραφές όπως και φέτος. Είδαμε κάποια στοιχεία από τα φιλικά, σίγουρα στο 100% δεν ξέρουμε τι θα αντικρίσουμε αλλά προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα. Εμάς μας ενδιαφέρει κυρίως η ομάδα μας, σίγουρα γίνεται μία προετοιμασία για τον αντίπαλο αλλά κοιτάμε πάνω από όλα να είμαστε εμείς έτοιμοι!”
Για το πόσο άλλαξε η ομάδα μετα τη περσινή παραμονή: “Εντάξει σίγουρα άλλαξε γενικότερα από την παρουσία μας στα περσινά play out, αλλά πόσο μάλλον από το τελευταίο παιχνίδι με τη γνωστή κατάληξη, από το ημίχρονο στο τελικό αποτέλεσμα. Σίγουρα αυτό μας έδωσε ψυχολογία και άλλαξε και το κλίμα όντως. Με τον κόσμο νιώσαμε ιδιαίτερα μετά από αυτό που έγινε, εμείς έτσι ακριβώς θέλουμε να συνεχίσουμε όπως ήμασταν στα περσινά play out, με την ίδια μαχητικότητα, το ίδιο κλίμα που είχαμε μεταξύ μας και ότι μπορούμε από κει και πέρα να το βελτιώνουμε.”
Για τις επιτυχίες των ελληνικών ομάδων: “Αρχικά εντάξει τέτοια παιχνίδια σαν τα χθεσινά μας έκαναν και αγαπήσαμε το ποδόσφαιρο. Τέτοιες ανατροπές ανεξαρτήτως ποια ομάδα υποστηρίζεις, είναι πολύ θετικό να τις βλέπουμε. Φέτος όλες οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη τα πηγαίνουν πολύ καλά και εύχομαι να συνεχίσουν το ίδιο γιατί είναι πολύ σημαντικό. Φαίνεται ότι από πέρσι έχει ξεκινήσει προσπάθεια από τις ελληνικές ομάδες να ανέβει το επίπεδο, αυτή τη στιγμή έχουμε πέντε ομάδες που αγωνίζονται και μακάρι να μπουν όλες σε ομίλους.”
Τι να περιμένει ο κόσμος από τον ΠΑΣ Λαμία τη νέα σεζόν: “Να περιμένει σίγουρα μία ομάδα που θα τα δίνει όλα στο γήπεδο από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, από εκεί και πέρα δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι άλλο πέρα από πολλή δουλειά, να έχουμε την υγεία μας και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Είμαστε αισιόδοξοι.”
Για το ότι είναι ο πρώτος αρχηγός της ομάδας: “Είναι ένα ωραίο συναίσθημα, δεν μπορώ να πω ότι με αγχώνει είναι ωραίο γιατί εκπροσωπείς τους συμπαίκτες σου και την ομάδα και την πόλη και προσπαθώ να τους βγάζω ασπροπρόσπωπους.”
Με ποιον ταιριάζει καλύτερα: “Αγωνιστικά προσπαθούμε να βρούμε συνεργασίες και να τα πάμε το ίδιο καλά με όλους . Με τον Γιώργο και τον Κούλη έχουμε παίξει περισσότερα παιχνίδια, με τον Παύλοβετς λόγω του τραυματισμού του λιγότερο. Ο κάθε παίκτης έχει διαφορετικά στοιχεία και προσπαθείς να τα ταιριάξεις. Κάτι παίρνουν από εσένα, κάτι σου δίνουν για να υπάρχει σωστή συνεργασία.”
Για το στόχο της ομάδας: “Στοχεύουμε λίγο πιο ψηλά, εννοείται πρώτος στόχος είναι όσο πιο γρήγορα να παραμείνουμε στην κατηγορία και από κει και πέρα όπως είπα και πριν με υγεία και πολλή δουλειά όσο το δυνατόν να φτάσουμε ψηλότερα. Όσον αφορά το κομμάτι της Ευρώπης που είναι όνειρο για τον κόσμο, πάντα πρέπει να έχουμε όνειρα στη ζωή μας μόνο έτσι θα πάμε μπροστά απλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο. Ακόμη και για να καταφέρεις κάποια στιγμή το όνειρό σου πρέπει να κάνεις βήμα-βήμα και το πρώτο βήμα για μας είναι το παιχνίδι της Παρασκευής!”
Για τον κόσμο: “Ο κόσμος πάντα είναι κοντά μας, θα ταξιδέψει και στο Βόλο θα μας βοηθήσει πολύ και ελπίζω να τον κάνουμε χαρούμενο με το αποτέλεσμα.”
Άκουστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Άνταμ Τζανετόπουλου:
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Lamia Polis 87.7
Vid | Κωστίκας: “Είχα πρόταση από τη Λαμία – Δεν χάνω ματς – Σίγουρα θα επιστρέψω”


Ο Λαμιώτης επιθετικός του Νέστου Χρυσούπολης, Βασίλης Κωστίκας, μίλησε στον Lamia Polis 87.7 και την εκπομπή «Διπλό Μαρκάρισμα» με τους Νίκο Μώκο και Λάμπρο Αρναούτογλου, αναφερόμενος στη φετινή του πορεία, στη Super League 2, αλλά και στην αγαπημένη του Λαμία, με την οποία έχει δεθεί βαθιά συναισθηματικά.
Για την Λαμία και τον Σταυρό
“Το καλοκαίρι είχα πρόταση και από τις δύο ομάδες της Φθιώτιδας στη Γ εθνική. Με βαριά καρδιά αρνήθηκα την πρόταση της Λαμίας αλλά ήταν απόφαση με βάση το καλό της καριέρας μου αλλά κυρίως και για βιοποριστικούς λόγους. Παρακολουθώ σχεδόν πάντα τις ομάδες, προσπαθώ να μην χάνω παιχνίδια, σίγουρα κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα να επιστρέψω. Ο Λάκης (σ.σ. Παπανικολάου) είναι ποδοσφαιρικός μου πατέρας κάνει καλή προσπάθεια και πιστεύω θα δικαιωθεί. Του οφείλω πολλά…”
Το γκολ απέναντι στον Ηρακλή
Ο Κωστίκας, πρώην παίκτης του ΠΑΣ Λαμία και του Ηρακλή, σχολίασε το συναίσθημά του όταν σκόραρε απέναντι στην πρώην ομάδα του:
«Σίγουρα όλοι θέλουμε να σκοράρουμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Ήθελα πολύ, αλλά σεβόμενος το πέρασμά μου από εκεί, δεν το πανηγύρισα. Όταν έχεις φάει ψωμί κάπου, πρέπει να σέβεσαι».
Το σύντομο πέρασμα από τον Ηρακλή
«Ήταν ένα σύντομο πέρασμα, αλλά βοήθησα στο να μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Ήταν η περίοδος της μετάβασης με τον κύριο Μονεμβασιώτη και τον κύριο Ευγενίου. Είχα κερδίσει κι ένα πέναλτι τότε που μας έσωσε. Ο Ηρακλής είναι τεράστια ομάδα με πολύ κόσμο· όταν πάει καλά, όλοι την αποθεώνουν, όταν όχι, κρύβεσαι».
Η πραγματικότητα της Super League 2
Ο έμπειρος επιθετικός περιέγραψε με ρεαλισμό τη δυσκολία του πρωταθλήματος:
«Η Β’ Εθνική είναι ίσως η πιο δύσκολη κατηγορία στην Ευρώπη. Δεν έχει έσοδα, μόνο έξοδα. Έχει όμως ποιότητα και νέα παιδιά που προσπαθούν. Είναι πρωτάθλημα μονομαχιών, δεν περνάς εύκολα από καμία έδρα. Για να πάρεις άνοδο, πρέπει να ματώσεις – το όνομα δεν παίζει ρόλο».
Τα φαβορί για την άνοδο
«Ο Ηρακλής έχει το πιο ολοκληρωμένο ρόστερ. Νομίζω ότι θα αντέξει στον χρόνο. Η Νίκη Βόλου δεν έχει την ίδια ποιότητα, ενώ η Καλαμάτα είναι το μεγάλο φαβορί. Ο Πανιώνιος χρειάζεται ακόμα χρόνο να σταθεί».
Αναφορά στον ΠΑΣ Λαμία και τον Πανουργιά Παπαϊωάννου
Ο Βασίλης Κωστίκας δεν έκρυψε τη συγκίνησή του όταν μίλησε για τον άνθρωπο που θεωρεί καθοριστικό στην πορεία του: «Αν δεν υπήρχε ο κύριος Παπαϊωάννου, ούτε εγώ ούτε τα παιδιά από τη Λαμία θα είχαμε φτάσει ως εδώ. Έβαλε λεφτά από το μηδέν, χωρίς έσοδα, και μας άνοιξε δρόμους. Είναι λάθος να τον κατηγορούν. Μόνο αυτός κράτησε τη Λαμία ζωντανή. Αν δεν ήταν εκείνος, η ομάδα δεν θα υπήρχε σήμερα. Όποιος τον κατηγορεί δεν ξέρει ποδόσφαιρο».
Η φετινή σεζόν με τον Νέστο και το νέο γήπεδο
«Το γήπεδό μας στη Χρυσούπολη έγινε πραγματικά στολίδι – σουπερλιγκάτο. Ο δήμαρχος έκανε τεράστια προσπάθεια. Θέλουμε τη νίκη στο επόμενο ματς, γιατί ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος και τον χρειαζόμαστε δίπλα μας».
Το μήνυμα του Λαμιώτη επιθετικού
Ο Βασίλης Κωστίκας, μετρημένος και ώριμος, έστειλε το δικό του μήνυμα για το ποδόσφαιρο και τη ζωή: «Το σημαντικότερο είναι η διάρκεια. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά σε ό,τι κάνεις»
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
ΠΑΣ Λαμία: Επιστροφή στη Γ΄ Εθνική έπειτα από 11 χρόνια – Ο παλιός γνώριμος που θα συναντήσει!
-
Pics | Βρέττας και Φράγκος υπέγραψαν τη νίκη πρεμιέρας για τη Λαμία στη Λευκάδα / Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία 0-2
-
Πήρε τη νίκη σε ματς ροντέο και έμεινε στο ρετιρέ / Πρόοδος Ρωγών – ΠΑΣ Λαμία 4-5!
-
Vid | Tα highlights του Μαλεσίνα – ΠΑΣ Λαμία
-
Vid | Tα highlights του Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία
-
Νίκησε ξανά με ανατροπή και παρέμεινε μόνος πρώτος / ΠΑΣ Λαμία – Νέα Σελεύκεια 2-1
-
Κληρώσεις Γ΄ Κατηγορίας και Κυπέλλου Γυναικών από την ΕΠΟ
-
Vid | Nίκος Ίσσαρης: Από τη Λαμία γράφει ιστορία στον Πανάμα / O ρόλος του Χόρχε Αλβιάλ και η συμβουλή στους Έλληνες προπονητές
-
ΠΑΣ Λαμία: Με επιστροφές ενόψει Τηλυκράτη – Μπήκε ο Φυτόπουλος
-
Vid | Τα Highlights του Πρόοδος Ρωγών – ΠΑΣ Λαμία 4-5
-
Μεταγραφικά: Στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ ο Καψαλιάρης – Συνεχίζει στη Ζάκυνθο ο Γυφτομήτρος!
-
Πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική για τον ΠΑΣ Λαμία / Σέντρα στις 16:00 – Μετάδοση Lamia Polis 87,7
-
Vid | Παπανικολάου: “Σημαντική για τον χαρακτήρα της ομάδας η ανατροπή”
-
Φράγκος: “Να ξανακάνουμε το γήπεδό μας κάστρο – Παλεύουμε για το όνομα της Λαμίας”
-
Κατηφόρης: “Να δείξουμε τις δυνατότητες μας κόντρα στην Λαμία που έπαιζε Super League”
-
Γυναικεία Ομάδα: Αυτός θα είναι ο όμιλος του ΠΑΣ Λαμία
-
Vid | Φράγκος: “Δεν μπορείς να είσαι αδιάφορες όταν φοράς τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία – Θέλω να μείνω και μετά τη καριέρα μου στην ομάδα”
-
Pics & Vids | To photostory και η αποθέωση από την εξέδρα
-
Γ’ Εθνική (3ος όμιλος): Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία
-
ΑΕ Νέας Σελεύκειας: Με οδηγό τον Καρύδη και στόχο την ανάκαμψη απέναντι στη Λαμία