Ακολουθήστε μας

Match Center

Βυθίστηκε πριν τη διακοπή / ΠΑΣ Λαμία – Παναιτωλικός 1-3

Published

on

Μερικές φορές όλα στη ζωή είναι σαν ένα μαραθώνιος. Και πάντα όταν νιώθεις ότι φτάνεις προς το τέλος, δίνεις λίγη ενέργεια περισσότερο, βρίσκεις λίγη ώθηση παραπάνω. Έτσι ήταν και στην Λαμία! Μετά από σχεδόν τρεις γεμάτους μήνες, οι ομάδες γνώριζαν ότι είναι λίγο πριν τη διακοπή. Λίγο πριν το διάλειμμα, λίγο πριν ξεκουραστούν και απολαύσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι 21 που παρατάχθηκαν στο «Αθανάσιος Διάκος» θα το παρακολουθήσουν από την τηλεόραση. Ο Ντέρεκ Κορνέλιους θα είναι εκεί, ωστόσο ούτε εκείνος δεν στερούταν διάθεσης. Διάθεση που φάνηκε νωρίς! Ποιος θέλει να πάει σε διακοπή σχεδόν ενός μήνα με ήττα, γκρίνια και κακή διάθεση; Ο Νίκος Καρέλης σίγουρα δεν ήθελε. Βλέπετε, έφερε και βαρέως εκείνη την κόκκινη κάρτα που πήρε απέναντι στον Βόλο και ήθελε να δώσει πίσω στην ομάδα του, τους βαθμούς που θεωρούσε ότι δεν πήρε εξαιτίας της απουσίας του.

Μόλις στο τέταρτο λεπτό σκόραρε! Καμία είδηση… Γκολ είχε πετύχει και στη Νίκαια πριν δύο αγωνιστικές – γκολ πετυχαίνει γενικά φέτος. Όμως, η Λαμία απάντησε άμεσα. Είναι και αυτός ο Τόμας Ντε Βινσέντι, ο οποίος επίσης σκοράρει τη φετινή σεζόν και η απάντησή του ήταν ουσιαστική, όσο και εντυπωσιακή. Το ίδιο να βλέπεις και σε αγώνα Super League τόσο καλή διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο, όσο έδειξαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Αμφότερες κυνήγησαν το γκολ, έπαιξαν επιθετικά και η διαφορά τους ήταν στην ουσία. Ο Παναιτωλικός βρήκε και τη δεύτερη φάση του, με τον Καρέλη να κερδίζει πέναλτι και να το εκτελεί εύστοχα στο 30ο λεπτό, ενώ από τους γηπεδούχους έλειπε η τελική πάσα και το καθαρό μυαλό μέσα στην περιοχή. Έτσι δεν κατόρθωσαν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε «φάσεις», ενώ γλίτωσαν τα χειρότερα όταν ο Ντάγκο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σαράνοφ στο 41ο λεπτό για το 1-3!

Μετά από ένα γεμάτο πρώτο ημίχρονο, η επανάληψη ήταν σε διαφορετική ένταση. Η βροχή έπαιξε το ρόλο της, η τακτική έπαιξε το ρόλο της και η αστοχία του Νούνιες και του Σενγκέλια επίσης. Ο Κοσταρικανός επιθετικός της Λαμίας έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 66’ για να ισοφαρίσει για την ομάδα του, ενώ ο Γεωργιανός σπατάλησε την σπουδαιότερη φάση του Παναιτωλικού για να «τελειώσει» το ματς στο 80’. Οι γηπεδούχοι έπρεπε να ξεπεράσουν και το ψυχολογικό σοκ της αποχώρησης του Μποάκιε με ασθενοφόρο, μόλις έξι λεπτά έπειτα από την είσοδό του στο γήπεδο και με προφανές πρόβλημα στα πλευρά, όπως φυσικά έπρεπε και να αλλάξουν εκ νέου το πλάνο στο παιχνίδι τους. Ο Τζιανλουίτζι Φέστα προσπάθησε από τον πάγκο να σπρώξει την ομάδα του προς το γκολ, το οποίο αν μη τι άλλο θα της χάριζε την ισοπαλία, άλλαζε πρόσωπα και σχήματα, αλλά η Λαμία δεν έγινε ποτέ όσο επικίνδυνη θα έπρεπε, ούτε όσο επικίνδυνη ήταν στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Παναιτωλικός με σωστή τακτική, ψυχραιμία και με εμπειρία διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων κατάφερε να κρατήσει το 1-2 μέχρι το φινάλε, να βρει τρίτο γκολ σε κενή εστία στην εκπνοή του ματς, και να πανηγυρίσει νίκη έπειτα από σαράντα μέρες και το διπλό στα Γιάννινα. Αξιοσημείωτο για την ομάδα του Αγρινίου ότι έχει κερδίσει τρία ματς εκτός έδρας και μόλις ένα στο «σπίτι» του. Η Λαμία κλείνει τον πρώτο γύρο με μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα και πολύ κοντά στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

ΛΑΜΙΑ (Φέστα): Σαράνοφ, Αντέτζο, Τζανδάρης, Νούνιες (56’ Ασκόφσκι), Μανούσος (56’ Μποάκιε – 63’ Γιακουμάκης), Ντε Βισέντι (76’ Μαρμεντίνι), Σλίβκα, Σίμον, Γκοράνοβ, Τσιλούλης (76’ Καραμάνος), Κορνέζος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Ανέστης, Μπακάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μάρτενσον, Φλόρες, Ντίας (79’ Μλάντεν), Νταγκό (75’ Χατζηθεοδωρίδης), Μορσεϊ (46’ Σενγκέλια), Καρέλης (85’ Ζοάο Πέδρο).

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Match Center

Λαμία – Παναιτωλικός 1-3: Οι Αγρινιώτες ισοπέδωσαν τους υποβιβασμένους Φθιωτούς των 9 παικτών

Η Λαμία γνώρισε την ήττα με 3-1 από τον Παναιτωλικό, στο “Αθανάσιος Διάκος”, στην 9η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League, λέγοντας με άσχημο τρόπο “αντίο” στον κόσμο της, καθώς αγωνίστηκε για τελευταία φορά φέτος στην πρώτη κατηγορία.

 

Η Λαμία γνώρισε ισοπεδωτική ήττα με 3-1 από τον Παναιτωλικό, στο “Αθανάσιος Διάκος” στην 9η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League, λέγοντας με πικρό τρόπο “αντίο” στον κόσμο της.

 

Η ομάδα του Θανάση Στάικου μπορεί να ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση αλλά με τις δύο αποβολές και τους 9 παίκτες από το 62′ και έπειτα δεν κατάφερε να αντέξει την πίεση των φιλοξενούμενων.

 

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με τον Πέρεζ στο 16′, με τη Λαμία να αντιδρά και να ισοφαρίζει με τον αρχηγό της, Βλαχομήτρο σε 1-1 στο 35′. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, όλα πήγαν στραβά για τους “κυανόλευκους”, οι οποίοι έμειναν με 9 παίκτες χάρη στις αποβολές των Αθανασακόπουλου στο 51′ και του Βιτλή στο 62′. Οι Αγρινιώτες το εκμεταλλεύτηκαν και με γκολ των Ρόα στο 68′ και Αποστολόπουλο στο 76′ κατάφεραν να αποδράσουν από τη Λαμία με ένα εύκολο διπλό.

 

Για τη Λαμία μπορεί να μην άλλαζαν πολλά σε περίπτωση νίκης, αλλά σίγουρα θα ήθελε να αποχαιρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τον κόσμο της. Ο Παναιτωλικός ανέβηκε πλέον στους 45 βαθμούς και στο -2 από τον πρώτο σε αυτά τα playouts, Λεβαδειακό.

 

Πως ξεκίνησαν:

 

Η Λαμία υποδέχτηκε τον Παναιτωλικό χωρίς ξανά στη διάθεσή της τους Ραντόνια, Μπιλάλ, Φουρτάδο και Γιαννούτσο, ενώ διαθέσιμοι ήταν και πάλι οι Τσιμπόλα και Σόρια. Η ομάδα του Θανάση Στάικου ξεκίνησε με 3-5-2. Ο Κόστιτς κάτω από την εστία, Χαντάκιας, Γκοτζαμανίδης και Σόρια η τρίαδα της άμυνας, Ντεντάκης και Βιτλής ως μπακ χαφ, Σουρλής, Τσιμπόλα στον άξονα και οι Αθανασακόπουλος και Ιμπάνιεθ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Βλαχομήτρο.

 

Ο Παναιτωλικός ταξίδεψε στη Λαμία δίχως τους Λομόνακο και Μαυρία αλλά και τους τραυματίες Μπουζούκη, Ντίας, Μπελεβώνη και Μιγκέλ Λουίς, ενώ παράλληλα και χωρίς τον Τεττέη, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με 4-4-2. Ο Παρδαλός κάτω από την εστία, Αποστολόπουλος, Στάγιτς, Παντελάκης και Γαλιάτσος η τετράδα της άμυνας, από αριστερά προς δεξιά. Στα χαφ, αριστερά ο Νικολάου, δεξιά ο Αγαπάκης, στον άξονα οι Πέρες και Κοντούρης και ο Λαχούντ με τον Ρόα το επιθετικό δίδυμο.

 

Πολύ καλός ρυθμός: δοκάρι η Λαμία, γκολ ο Παναιτωλικός

 

Στο 13′ η πρώτη καλή φάση για τη Λαμία. Ο Ντεντάκης με ωραίο γύρισμα βρήκε τον Βλαχομήτρο, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Παναιτωλικού.

 

Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια αντέδρασαν και προειδοποίησαν αρχικά στο 16′ με τον Λαχούντ να μην μπορεί να σκοράρει, εκμεταλευόμενος την κακή έξοδο του Κόστιτς.

 

Ό,τι όμως δεν κατάφερε ο Λιβανέζος φορ, το πέτυχε ο Πέρεζ στο 17′. Με ένα πολύ δυνατό και ωραίο σουτ, νίκησε τον τερματοφύλακα της Λαμίας και έκανε το 1-0 για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη.

 

Νέα καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό στο 19′. Ο Αγαπάκης με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

 

Αντίδραση και ισοφάριση για Λαμία με Βλαχομήτρο

 

Η Λαμία βγήκε και πάλι στην κόντρα και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 33′. Ο Σόρια με ωραία ενέργεια, έδωσε στον Βλαχομήτρο και εκείνος από κοντά έκανε το 1-1 για την ομάδα του Θανάση Στάικου. Αυτό ήταν και το 6ο φετινό γκολ του Έλληνα επιθετικού στο πρωτάθλημα.

 

Νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους λίγα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους στο 45+2′. Ο Σουρλής με κοντινή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από την εστία του Παρδαλού.

 

Με αλλαγές αλλά και παρόμοιο ρυθμό το β΄μέρος

 

Ο Τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις και στη θέση του πέρασε ο Τσάβες, ενώ από την άλλη πλευρά η Λαμία θέλησε να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή με τον Δοϊρανλή να περνά στη θέση του Τσιμπόλα.

 

Δύο κόκκινες κάρτες για τους γηπεδούχους και χαμένο πέναλτι ο Παναιτωλικός

 

Τα πράγματα για τους γηπεδούχους όμως, άλλαξαν προς το χειρότερο, με τον Αθανασακόπουλο να δέχεται την κόκκινη κάρτα στο 51′ για το πάτημα του πάνω στον Λαχούντ.

 

Ο Παναιτωλικός εκμετελλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 53′ έχασε τρομερή στιγμή για να μπει και πάλι μπροστά στο σκορ. Ο Κοντούρης με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Κόστιτς, ισοφαρίζοντας τα δοκάρια στην αναμέτρηση.

 

Σαν να μην έφτανε η μια κόκκινη κάρτα, οι γηπεδούχοι στο 62′ έμειναν και με 9 παίκτες. Ο Βιτλής ανέτρεψε τον Μπακάκη μέσα στην περιοχή της Λαμίας και ο Ζαμπαλάς έδειξε το σημείο του πέναλτι, ενώ ταυτόχρονα απέβαλλε τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων. Ο Πέρεζ ανέλαβε την εκτέλεση, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και στη συνέχεια κανένας δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα.

 

Ρόα…ματ και 2-1 ο Παναιτωλικός

 

Ο Παναιτωλικός δεν σταμάτησε, ωστόσο να απειλεί τα καρέ της Λαμίας και στο 68′ βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα. Μετά από σέντρα του Μπακάκη, ο Ρόα με καρφωτή κεφαλιά, νίκησε τον Κόστιτς για το 2-1 των φιλοξενούμενων.

 

Ξανά σέντρα o Μπακάκης, ξανά γκολ οι Αγρινιώτες

 

Ο Μπακάκης και πάλι με ωραία σέντρα στο 76′, βρήκε τον Αποστολόπουλο, ο οποίος με ιδανικό τελείωμα έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα για το 3-1 υπέρ του Παναιτωλικού. Αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα του Έλληνα αμυντικού στη Stoiximan Super League.

 

Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

Βοηθοί: Λιόντος (Ηπείρου), Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής)

4ος: Κατοίκος (Αθηνών)

VAR: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης), Τσαγγαράκης (Χανίων)

 

Λαμία (Θανάσης Στάικος): Κόστιτς, Ντεντάκης, Βιτλής, Γκοτζαμανίδης, Χαντάκιας (33′ Ρινγκ), Σόρια, Σουρλής (90+1′ Γυφτομήτρος), Τσιμπόλα (46′ Δοϊρανλής), Αθανασακόπουλος, Ιμπάνιεθ (88′ Τερεζίου), Βλαχομήτρος (88′ Λέικ).

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Παρδαλός (46′ Τσάβες), Αποστολόπουλος, Στάγιτς, Παντελάκης, Γαλιάτσος (57′ Μπακάκης), Νικολάου (57′ Σιέλης), Αγαπάκης, Πέρες, Κοντούρης (67′ Λιάβας), Λαχούντ (67′ Μάιντεβατς), Ρόα.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή