Ακολουθήστε μας

Νέα από Ελλάδα

Αναδιάρθρωση “ναι” αλλά με τη σύμφωνη γνώμη από τα 3/4

Με ενισχυμένη πλειοψηφία θα πρέπει να καταλήξουν τα Δ.Σ. ομοσπονδιών ή φορέων διοργανώσεων σχετικά με τις όποιες αποφάσεις θα χρειαστεί ίσως να πάρουν σχετικά με τη φετινή τύχη των πρωταθλημάτων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον αέρα λόγω του κορονοϊού.

Στην ολομέλεια της Βουλής ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε τη σχετική διάταξη, «μία διάταξη» όπως είπε, «που δίνει τη δυνατότητα τροποποίησης κανονισμών και προκηρύξεων αθλητικών διοργανώσεων με άμεση ισχύ. Ετσι δηλαδή πλέον η κάθε Ομοσπονδία, ο κάθε οργανισμός που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης πρωταθλημάτων και αθλητικών γεγονότων να μπορεί, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα που διαμορφώνονται, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, ανά άθλημα να πάρει απόφαση για το πότε θα επανεκκινήσει ή θα διακόψει τα πρωταθλήματά του, πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη και τις εντολές κατευθύνσεις των ειδικών».

Με λίγα λόγια η σχετική τροπολογία επιτρέπει για παράδειγμα στις διοργανώσεις του ποδοσφαίρου να προχωρήσουν εάν το επιθυμούν και το κρίνουν απαραίτητο σε μία αναδιάρθρωση, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να συμφωνούν τα 3/4 του εκάστοτε Δ.Σ.

Ακόμη, ο Λευτ. Αυγενάκης σημείωσε τα εξής: «Μέχρι στιγμής στην χώρα μας ακούσαμε τους ειδικούς και δεν χάσαμε και αυτό θα κάνουν και τα κορυφαία στελέχη των αθλητικών Ομοσπονδιών. Μέσα από αυτήν τη διάταξη τους δίνουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουν λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα που εκείνοι γνωρίζουν πολύ καλύτερα έτσι ώστε είτε να διακοπούν πρωταθλήματα είτε να μεταφερθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους. Η διάταξη αυτή δίνει τη δυνατότητα να παρθούν αποφάσεις στα όργανα με αυξημένη πλειοψηφία, κατά τρία τέταρτα του συνόλου των μελών και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό λύνει τα χέρια, γιατί έχουμε ήδη κάνει αρκετά μεγάλη ζύμωση με όλους στην αθλητική οικογένεια».

Πηγή

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Νέα από Ελλάδα

Ανέλαβε τον Ηρακλή ο Μπάμπης Τεννές – Η σφραγίδα στην αποτυχία ενός πειράματος!

Το περασμένο καλοκαίρι, ο ΠΑΣ Λαμία προχώρησε σε μια κίνηση με ισχυρό συναισθηματικό και συμβολικό φορτίο: την επιστροφή του Μπάμπη Τεννέ. Ο πολύπειρος τεχνικός, που έχει συνδέσει το όνομά του με μία από τις πιο ένδοξες σελίδες στην ιστορία του συλλόγου, την άνοδο στη Super League, ανέλαβε αυτή τη φορά διαφορετικό ρόλο. Δεν φόρεσε την προπονητική φόρμα, αλλά επέστρεψε ως “τεχνικός διευθυντής” (τουλάχιστον έτσι παρουσιάστηκε)  αναλαμβάνοντας να καθοδηγήσει στρατηγικά τη νέα προσπάθεια της ομάδας.

Παρά τις προσδοκίες και την πίστη σε μια «συνταγή» που είχε πετύχει στο παρελθόν, το εγχείρημα κατέληξε σε πλήρη αποτυχία. Η Λαμία δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό, και η επιλογή του Τεννέ στο πόστο του τεχνικού διευθυντή αποδείχθηκε άτολμη και ανεπαρκής μπροστά στις απαιτήσεις της σεζόν. Με τον ίδιο, που μέχρι πρότινος είχε συνυφαστεί με την άνοδο και τις πρώτες στιγμές στην ιστορία της Λαμίας στην 1η κατηγορία της χώρας, πλέον στη συνείδηση του κόσμου να συνδέετε αναπόφευκτα και με τον υποβιβασμό!

Η αποχώρηση του Τεννέ από τη Λαμία έγινε με τρόπο που επιβεβαιώνει την αποτυχία: χωρίς φανφάρες, χωρίς αποχαιρετισμούς. Αθόρυβα και… «νύχτα», όπως λέει ο λαός. Λίγο αργότερα, ο ίδιος εγκατέλειψε αυτή τη προοπτική και επέστρεψε στα γνωστά του λημέρια, φορώντας και πάλι τη στολή του προπονητή για λογαριασμό του Ηρακλή.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη λειτουργεί ως σφραγίδα στην αποτυχία ενός πειράματος που ξεκίνησε με αισιοδοξία, αλλά τελείωσε με απογοήτευση. Η Λαμία αναζητά πλέον νέα ταυτότητα και νέα πρόσωπα που θα την επαναφέρουν στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ ο Μπάμπης Τεννές καλείται να αποδείξει — αυτή τη φορά από τον πάγκο του Ηρακλή — ότι το πάθος και η εμπειρία του εξακολουθούν να έχουν θέση στο σημερινό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή