Match Center
Kαβάλα στο άλογο και στην παραμονή!


Σε ένα κρύο απόγευμα στην πόλη της Λαμίας αλλά χωρίς χιόνι, ο ΠΑΣ αν και πάγωσε με το γκολ του Μπέρτου έφερε τούμπα το ματς, επικράτησε με 2-1 με πρωταγωνιστή τον Ασούμπρε και τον Μελίσσα και ανέβηκε στους 27 βαθμούς πιάνοντας την Ξάνθη στην 8η θέση.
Πως να χάσει; H Λαμία φαίνεται πως έχει πάρει απόφαση να αγωνίζεται και του χρόνου στη Super League και κανείς δεν μπορεί να την σταματήσει. Μετά το θρίαμβο στην Κρήτη επί του ΟΦΗ ήρθε η νίκη με 2-1 επί της ΑΕΛ η οποία βυθίστηκε ακόμη περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα, με τους κυανόλευκους να βρίσκονται πολύ κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής τους .
Μεγάλη εμφάνιση από τους Πίτι, Ασούμπρε και Μελίσσα, με τον τελευταίο να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση στο 75ο λεπτό και ενώ το σκορ ήταν στο 2-1.
ETΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ
Ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε τον Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Βασιλαντωνόπουλο, αριστερά στη θέση του τιμωρημένου Βάντερσον τον Σκόνδρα, ενώ στο κέντρο της άμυνας τους Πλιάτσικας και Αντέτζο. Στον άξονα έπαιξαν οι Μπεχαράνο και Δημούτσος ενώ πιο μπροστά τους ο Πίτι. Αριστερά στην επίθεση επέλξε τον Μπερτόλιο, δεξιά τον Ασούμπρε και στην κορυφή της επίθεσης τον Καραμάνος.
Από την άλλη ο Τζανλούκα Φέστα επέλεξε τους Κρίστινσον, Καρανίκα, Ζίζιτς, Νούσιος, Φατιόν, Νούνιτς, Ντέλετιτς, Γκόικοβιτς Μιλοσάβλιεβιτς, Σετσέροβιτς και Μπέρτο.
ΤΗΝ ΠΑΓΩΣΕ Η ΑΕΛ, ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΠΙΤΙ
H Λαμία μπήκε μουδιασμένη στο παιχνίδι με την ΑΕΛ να την πιέζει ψηλά δείχνοντας διάθεση να σοκάρει το ΔΑΚ. Και οι φιλοξενούμενοι το κατάφεραν αφού με τη συμπλήρωση 10 λεπτών παιχνιδιού άνοιξαν το σκορ με τον Μπέρτο ο οποίος υποδέχθηκε την μπάλα από το μαρκάρισμα του Βάντερσον πάνω στην ατομική ενέργεια του Ντέλετις, πάτησε περιοχή και με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-1.
Η αντίδραση της Λαμίας ήταν γρήγορη αφού δέκα λεπτά αργότερα ο Πίτι κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Καρανίκα, ο Ισπανός ανέλαβε και την εκτέλεση φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια. Ένα γκολ που πανηγύρισε έξαλλα μπροστά στους οργανωμένους φίλους της ομάδας μας, απέναντι στην ομάδα που αγωνίστηκε το πρώτο μισό της φετινής σεζόν. To παιχνίδι στη συνέχεια ήταν κακό και για τις δύο ομάδες με την Λαμία να δείχνει περισσότερη όρεξη για να δημιουργήσει κάποια φάση.
Ήρθε και η αναγκαστική αλλαγή του Δημούτσου στο 41′ να ρίξει και άλλο το ρυθμό του παιχνιδιού με τον Μπλάζιτς να επανέρχεται σε αγωνιστική δράση μετά τον τελευταίο τραυματισμό του στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, περίπου ένα μήνα πριν.
ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ
Στην επανάληψη η Λαμία μπήκε πιο δυνατά με τον Ασούμπρε να είναι απολαυστικός στις ενέργειές του, μια από τις οποίες έφερε και το 2-1 για την ομάδα μας στο 55′ με τον Μπερτόλιο, να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι τον Κρίστινσον. Πέντε λεπτά αργότερα ο Καραμάνος χάνει σπουδαία ευκαιρία να κάνει τρία τα τέρματα της ομάδας του, όμως καθυστέρησε και από παρέμβαση του Ζίζιτς στο σουτ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του πορτιέρο των βυσσινί.
Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες με τον Ντέλετιτς, στο 64′ να κάνει ένα σουτ μέσα από την περιοχή το οποίο δεν ανησύχησε τον Μελίσσα ενώ ο ίδιος παίκτης δύο λεπτά αργότερα με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα μας. Στο 70′ ένα σουτ του Μπερτόλιο δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κρίστινσον ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Μελίσσας πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Ντέλετιτς κρατώντας απαραβίαστη την εστία του σε μια δύσκολη φάση. Ο Ασούμπρε στο 81′ λίγο έλειψε να σκοράρει και μάλιστα με το κεφάλι, όμως η…ψιλοκρεμαστή λόμπα που επιχείρησε σταμάτησε στο πάνω μέρος των διχτύων της εστίας του Κρίστινσον.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων μια κεφαλιά του Ζίζιτς δεν ανησύχησε τον Μελίσσα, με την ΑΕΛ να κάνει την ύστατη προσπάθεια να φτάσει στην ισοφάριση χωρίς να τα καταφέρει. Η Λαμία έφτασε στην 7η νίκη της στο πρωτάθλημα, τους 27 βαθμούς και με νίκη την επόμενη αγωνιστική κόντρα στον Λεβαδειακό στην γειτονική πόλυ θα βρίσκεται μισή ανάσα από την παραμονή της στην κατηγορία!
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Bάντερσον, Σκόνδρας, Δημούτσος (41′ Μπλάζιτς), Μπεχαράνο, Μπερτόλιο, Πίτι (70′ Bασιλαντωνόπουλος), Καραμάνος (87′ Τσούκαλος),Ασούμπρε.
ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας (84′ Ζίφκοβιτς), Ζίζιτς, Νούσιος (66′ Σικάβκα), Φατιόν, Νούνιτς, Ντέλετιτς, Γκόικοβιτς Μιλοσάβλιεβιτς, Σετσέροβιτς (60′ Μπαργκάν), Μπέρτος
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Match Center
Το μαρτύριο της σταγόνας / Βόλος – ΠΑΣ Λαμία 3-0
Ο ΠΑΣ Λαμία γνώρισε ακόμη μία ήττα με κάτω τα χέρια με τους φιλάθλους της ομάδας να μοιάζουν να υποβάλλονται στο μαρτύριο της σταγόνας που δεν λέει να τελειώσει!


Ο Βόλος δεν άφησε τίποτα στην τύχη και φρόντισε να κλείσει από νωρίς τον… λογαριασμό. Με εντυπωσιακή εμφάνιση, οι Θεσσαλοί επικράτησαν με 3-0 της Λαμίας στο Πανθεσσαλικό, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των playouts της Stoiximan Super League, «κλειδώνοντας» και μαθηματικά την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η ομάδα του Κώστα Γεωργιάδη πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη, η οποία έβαλε τέλος σε μια δύσκολη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Με πειστική και κυρίαρχη εμφάνιση, οι γηπεδούχοι δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης. Στον αντίποδα, η Athens Kallithea υποβιβάστηκε και μαθηματικά στη Super League 2, ακολουθώντας την ήδη καταδικασμένη Λαμία.
Ιδανικό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους με γκολ από τα… αποδυτήρια
Ο Βόλος μπήκε ορμητικά στο ματς και μόλις στο 2ο λεπτό πήρε κεφάλι στο σκορ. Με εξαιρετική ανάπτυξη από τον άξονα και δεξιά, ο Χουάνπι «σέρβιρε» υποδειγματικά στον Λάμπρου, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει σε κενή εστία, βάζοντας την ομάδα του μπροστά μόλις στα 90 δευτερόλεπτα.
Στα πρώτα 15 λεπτά, ο Βόλος είχε τον πλήρη έλεγχο, πίεζε ψηλά και διατηρούσε την κατοχή. Η Λαμία εμφανίστηκε αγχωμένη και ασύνδετη, με βιαστικές και αναποτελεσματικές πάσες που δεν μπορούσαν να απειλήσουν.
Δοκάρι και μεγάλη χαμένη ευκαιρία
Η πίεση του Βόλου συνεχίστηκε και στο 26’ έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ. Ο Χουάνπι με κάθετη-ποίημα έβγαλε τον Λάμπρου τετ-α-τετ με τον Συριτούδη. Ο επιθετικός του Βόλου προσπέρασε έξυπνα τον αντίπαλο τερματοφύλακα, όμως το πλασέ του κατέληξε στο δεξί δοκάρι.
Πρώτη αντίδραση από Λαμία
Η πρώτη αξιόλογη στιγμή για τη Λαμία ήρθε στο 32’. Ο Λέικ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή μετά από αντεπίθεση, όμως το σουτ του ήταν πολύ άστοχο, περνώντας ψηλά άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Σιαμπάνη.
Δύο γκολ σε τρία λεπτά και… τέλος το ματς
Ο Βόλος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 38’ βρήκε το 2-0. Ο Φεράρι έκανε ιδανική σέντρα από τα αριστερά και ο Χέρμανσον με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Συριτούδη.
Δεν πέρασαν παρά δύο λεπτά και ο Βόλος πέτυχε και τρίτο γκολ. Στο 40’, ο Χουάνπι έβγαλε ξανά εξαιρετική κάθετη πάσα, ο Φεράρι πλάσαρε, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά ο Λάμπρου πήρε το ριμπάουντ και δεν λάθεψε, γράφοντας το 3-0 πριν το ημίχρονο.
Συντήρηση δυνάμεων και διαχείριση στο δεύτερο μέρος
Με το σκορ στο 3-0, το δεύτερο ημίχρονο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Βόλος έριξε ταχύτητα, έκλεισε σωστά τους χώρους και κράτησε με άνεση το προβάδισμα. Η Λαμία έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει, δίχως καθαρές σκέψεις ή λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι.
Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Βόλο να πανηγυρίζει μία σημαντική νίκη, που του εξασφαλίζει την παρουσία του στη Super League και την επόμενη σεζόν.
Τελικό σκορ: Βόλος – Λαμία 3-0
Βόλος (Κώστας Γεωργιάδης): Σιαμπάνης, Μύγας, Χέρμανσον, Καλογερόπουλος, Σούντγκρεν, Φεράρι, Ντε Καμπς, Κόμπα, Χιλ, Χουάνπι, Λάμπρου.
Λαμία (Θανάσης Στάικος): Συριτούδης, Ντεντάκης, Γκοτζαμανίδης, Χαντάκιας, Βιτλής, Σουρλής, Σακόρ, Δοϊρανλής, Τερεζίου, Βλαχομήτρος, Λέικ.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
Το πρώτο πλήγμα, όχι το τέλος – Ο Παπαϊωάννου είναι το στήριγμα, η Λαμία η αποστολή!
-
…δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο μας…
-
«Καμπανάκι» για τον ΠΑΣ Λαμία: Δεν έλαβε άδεια συμμετοχής για τη Super League 2 της σεζόν 2025-26
-
Λαμία: Τα σενάρια υποβιβασμού – Πώς μπορεί να βρεθεί τη Δευτέρα στη Super League 2
-
Αυτά τα χρήματα έλαβαν οι ελληνικές ομάδες από την UEFA για τους διεθνείς / To ποσό που πήρε ο ΠΑΣ Λαμία
-
Pics | Με νίκη αποχαιρέτησε την κατηγορία η Κ-19 του ΠΑΣ Λαμία – Το “αντίο” με πέναλτι του Ζαλοκώστα
-
“Φρένο” στα σενάρια εξαγοράς ΑΦΜ από τον ΠΑΣ Λαμία!
-
Ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει να αγοράσει το ΑΦΜ του ΠΑΣ Λαμία!
-
Στάικος: “Δεν χρειάζονται μεμψιμοιρίες για τη φετινή σεζόν – Όλα έχουν πάντα ένα σκοπό”
-
Στις 14 Σεπτεμβρίου η σέντρα της νέας Super League 2 – Τον Αύγουστο η απόφαση για τον αριθμό των ομίλων
-
Πίτι: “Πόνεσα όταν διάβασα την είδηση / Όταν παίζεις με την φωτιά θα καείς”
-
Ο χάρτης της Super League 2 της νέας σεζόν
-
Δοκιμές, ευκαιρίες και αναπόφευκτη ήττα… παραμονής / ΠΑΣ Λαμία – Βόλος 1-3
-
Ο κύβος ερρίφθη – Ο ΠΑΣ Λαμία υποβιβάστηκε στη Super League 2!
-
Σοβαρός τραυματισμός και χειρουργείο για Σουρδή!
-
Παιχνίδι “κλειδί” για τη μάχη της παραμονής!
-
Γ’ Εθνική: Είδε το ΑΠΟΚ Βελούχι – ΑΕ Ερμιονίδας ο Θανάσης Στάικος
-
Vid | Μαρτσούκος: “Προς ανανέωση του τηλεοπτικού με ΣΚΑΪ – Θα ζητήσω VAR από τον Βρούτση – Νέα διοργάνωση για τα ερασιτεχνικά σωματεία!”
-
Λεβαδειακός – Λαμία 0-0: Τι είχαμε, τι “Χ”άσαμε
-
Γυναικεία Ομάδα: «Ραντεβού με την Ιστορία – Η Κ17 Αντιμέτωπη με τον ΟΦΗ για μια Θέση στους 4»