Απόψεις
Μήπως ήρθε η ώρα του Ανάκογλου;


Είναι συχνό φαινόμενο, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο στο οποίο θα επικεντρωθούμε αλλά και στη ζωή μας γενικότερα, όταν βλέπεις ως τρίτος μια κατάσταση, χωρίς να έχεις άμεση εμπλοκή σε αυτή, να εκφράζεις την άποψη σου πιο εύκολα αφού λείπει η ευθύνη της απόφασης…
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Απόψεις
Ριφιφί (Το) / Γράφει ο Νίκος Μώκος
«Δεν χρειάζεται να σκάψεις τοίχους για να κάνεις ριφιφί . Αρκεί να επηρεάσεις την βαθμολογική ακεραιότητα του πρωταθλήματος. Και αυτή τη χρονιά, η Λαμία το νιώθει στο πετσί της.»


Ο ΠΑΣ Λαμία μπορεί φέτος να μην είχε ξ’ αρχής αυτοσκοπό την άνοδο στην 2η κατηγορία ποδοσφαίρου της χώρας, αλλά οι δύο μόλις ήττες και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο ίσως να ανοίγουν μια άλλη κουβέντα!
Γράφει ο Νίκος Μώκος
Η ομάδα κουβαλά ήδη τα βάρη ενός δύσκολου καλοκαιριού. Σ’ αυτά όμως προστίθεται και η «στάση» που αντιμετωπίζει στο νέο πρωτάθλημα. Είναι σαν να θέλουν πολλοί (ομάδες και διαιτητές) να της υπενθυμίσουν ότι εδώ δεν είναι Super League. Να τη «γυρίσουν» βίαια στην πραγματικότητα της κατηγορίας, σαν τιμωρία για τον προηγούμενο βίο της. Για τους αντιπάλους αυτό ίσως είναι κατανοητό. Αποτελεί κίνητρο να κερδίσεις μια ομάδα που μέχρι πριν λίγους μήνες έπαιζε στη μεγάλη κατηγορία, ακόμη κι αν από εκείνη την εποχή έχει μείνει σχεδόν μόνο το σήμα στο στήθος.
Για τους διαιτητές, όμως, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
Δεν μιλάμε για μικρά λάθη, για τα γνωστά «σπόρια» που πάντοτε υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Μιλάμε για αποφάσεις κατάφωρα αντίθετες με την ποδοσφαιρική λογική. Για στιγμές που κρίνουν παιχνίδια και διαμορφώνουν κλίμα. Η δεύτερη ήττα της Λαμίας στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά απέναντι στα Τρίκαλα, ήρθε πάλι με τον ίδιο τρόπο. Μια εξόφθαλμη διαιτητική απόφαση. Η πρώτη είχε προηγηθεί στην Αγυιά, με διαιτησία που επίσης άφησε βαθύ αποτύπωμα οργής.
Ο τελευταίος διαιτητής, του αγώνα με τα Τρίκαλα, είχε τουλάχιστον την ευθιξία να ζητήσει συγγνώμη, αναγνωρίζοντας το λάθος του σε μία κίνηση ένδειξης ότι κατάλαβε το μέγεθός του και τις συνέπειες. Η συγγνώμη δεν αναιρεί την αδικία, αλλά αποτυπώνει μια ελάχιστη αυτοκριτική. Αντίθετα, σε προηγούμενη περίπτωση δεν υπήρξε ούτε αυτό το μικρό βήμα ευθύνης.
Όλα αυτά δεν είναι απλά αγωνιστικά εμπόδια και σίγουρα θίγουν τον εγωισμό και την αξιοπρέπεια ενός συλλόγου που για οκτώ χρόνια βρισκόταν εκεί που κέρδισε στο γήπεδο να βρίσκεται. Η ίδια η ανακοίνωση της Λαμίας μετά τον αγώνα ήταν αποκαλυπτική. Στο υστερόγραφό της σημειώνει, σχεδόν πεισματικά αλλά και πληγωμένα: «Εις πείσμα όλων η Λαμία όσο και να την πολεμάνε θα επανέλθει σύντομα εκεί που της αξίζει και ήταν τα τελευταία 8 χρόνια».
Μένει να φανεί λοιπόν αν αυτή η κατάσταση όχι μόνο δεν πληγώσει τον σύλλογο αλλά αποτελέσει ηλεκτροσόκ για κάτι διαφορετικό από αυτό που ήταν αρχικά στο πλάνο!
Πραγματικό νόημα του φετινού «ριφιφί» δεν είναι μόνο οι βαθμοί που χάνονται, αλλά η αίσθηση ότι κάποιος σκάβει, ύπουλα, τα θεμέλια του σεβασμού προς μια ομάδα που ήδη δοκιμάζεται. Το ποδόσφαιρο χωρίς αμεροληψία χάνει την ουσία του. Και η Λαμία, είτε αρέσει είτε όχι, δείχνει αποφασισμένη να παλέψει, να σηκωθεί και να επιστρέψει. Όχι μόνο για την προκλητική αντιμετώπισή της από τους διαιτητές. Για τον εγωισμό της.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Ποδαρικό στο 2026 με “φθιωτικό ντέρμπι” – Στις 3/1 το ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Σταυρού
-




Vid | To μάρς πέναλτι που ζητά ο ΠΑΣ Λαμία
-




Γυναικεία Ομάδα: Επιστροφή στις νίκες
-




Μεταγραφικά: Δύο παίκτες του ΠΑΣ Λαμία στον Αστέρα Σταυρού
-




Παραιτήθηκε από τον ΠΑΣ Λαμία ο Λάκης Παπανικολάου
-




ΠΑΣ Λαμία: Ανοίγει η επόμενη μέρα – Υποστηρικτές για Στουρνάρα
-




Επιστρέφει στον ΠΑΣ Λαμία ο Ντούβας
-





Ριφιφί (Το) / Γράφει ο Νίκος Μώκος
-




Γυναικεία Ομάδα: Ποδαρικό στη Ρόδο το Σάββατο για τις κυανόλευκες
-




ΠΑΣ Λαμία: Τέλος η ανοχή!
-




Live από τα Τρίκαλα: Η εξέδρα της Λαμίας!
-




Επίσημο: Στουρνάρας στον πάγκο του ΠΑΣ Λαμία
-




Ποδαρικό στο 2026 με…αποκλεισμό / ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Σταυρού 0-3
-




ΕΠΙΣΗΜΟ: Πρώτη χειμερινή μεταγραφή του ΠΑΣ Λαμία ο Τσόφλιος
-




Ήττα με υπογραφή Τσίντζα / ΑΟ Τρίκαλα – ΠΑΣ Λαμία 1-0
-




Ο Τουλούμης ορίστηκε στο ΠΑΣ Λαμία – Άρης Φιλιατών
-




Τέλος εποχής με μήνυμα στήριξης από Παπανικολάου – Σήμερα ξανά στο γήπεδο η Λαμία
-




Γ’ Εθνική: Έσωσε το βαθμό και έπιασε κορυφή ο Αστέρας Σταυρου / Τα αποτελέσματα
-




VID | Στουρνάρας: “Η Λαμία έχει δύο ήττες για τους ίδιους εξωαγωνιστικούς λόγους”
-




Έτσι θα δείτε το ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Σταυρού / Τα εισιτήρια του αγώνα


















