Ακολουθήστε μας

Νέα από Ελλάδα

Γεραπετρίτης: «Αφαίρεση βαθμών για πολυιδιοκτησία που θα οδηγεί σε υποβιβασμό»!

Ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε ότι εφόσον η τιμωρία θα επιβάλλεται σε κάθε ματς, όσο υφίσταται η πολυιδιοκτησία, η ομάδα θα φτάνει σε αρνητική βαθμολογία όπερ σημαίνει και υποβιβασμός.

Ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε ότι εφόσον η τιμωρία θα επιβάλλεται σε κάθε ματς, όσο υφίσταται η πολυιδιοκτησία, η ομάδα θα φτάνει σε αρνητική βαθμολογία όπερ σημαίνει και υποβιβασμός.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ μίλησε ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος είχε ταξιδέψει σε Νιόν και Γενεύη για να συναντηθεί με τους ανθρώπους της UEFA και της FIFA, για τα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην μεγάλη συνέντευξη που έδωσε, ο κύριος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε και στο θέμα της πολυιδιοκτησίας ξεκαθαρίζοντας πως σε τέτοιες περιπτώσεις θα αφαιρούνται βαθμοί από μία ομάδα κάθε φορά που θ’ αγωνίζεται! Ουσιαστικά δηλαδή θα μιλάμε για υποβιβασμό… Κι αυτό γιατί εάν επιβάλλεται η τιμωρία σε κάθε ματς, όσο υφίσταται η πολυιδιοκτησία, τότε η συγκεκριμένη ομάδα θα φτάνει σε αρνητική βαθμολογία! Αρα θα πέφτει και κατηγορία.

Μεταξύ άλλων τόνισε:
«Είχα μία σειρά από συναντήσεις και με τεχνικά κλιμάκια και με αξιωματούχους και με τον ίδιο τον πρόεδρο της UEFA. Η UEFA συμφώνησε απολύτως ότι θα παρέχει στην ελληνική κυβέρνηση μία τεχνογνωσία που θα αφορά όλα τα κεφάλαια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Δηλαδή θα αφορά την αναδιοργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, το κομμάτι της διαιτησίας, της βίας και της χειραγώγησης.

Οι κατευθύνσεις που θα τεθούν από πλευράς UEFA θα κατατεθούν σε ένα μνημόνιο συναντίληψης που θα υπογράψει ο ίδιος ο πρόεδρος της UEFA με τον Έλληνα πρωθυπουργό σε επίσκεψή του εδώ στην Αθήνα σε λίγες ημέρες και οι προτάσεις αυτές θα τεθούν υπόψιν της ελληνικής Πολιτείας, η οποία θα έχει ένα ρυθμιστικό ρόλο».

Για το αν φτιάχνεται διευθυντήριο πάνω από την ΕΠΟ:
«Δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως διευθυντήριο, θα διατηρηθεί βεβαίως η ΕΠΟ, αλλά θα εξορθολογηστεί το σύστημα οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα τεθεί σε βάσεις ανάλογες με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι ανορθολογισμοί που υφίστανται σήμερα, θα πάψουν να υφίστανται».

Για την πολυιδιοκτησία: 
«Η πολυιδιοκτησία είναι ένα ειδικό φαινόμενο που έχει να κάνει με τη λειτουργία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Βεβαίως πρέπει να απαγορεύεται, θα πρέπει να υπάρχουν τρόποι με τους οποίους αποδεικνύεται η πολυιδιοκτησία και κυρώσεις που θα είναι όχι μόνο αποτελεσματικές, αλλά θα αποτελούν και γνήσια απειλή. Όπως έχουμε ήδη διατυπώσει, σε περίπτωση που οι κανόνες θα τεθούν σε όλα τα επίπεδα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δεν τηρηθούν εκ μέρους των ομάδων, υπάρχει σαφέστατη κύρωση από τις διοργανώσεις της Ευρώπης».

Για τη θέση της UEFA πάνω στην πολυιδιοκτησία:
«Το ένα ζήτημα είναι ότι υπάρχει προφανώς μία παραβατική συμπεριφορά όταν μιλάμε για πολυιδιοκτησία και το άλλο οι κυρώσεις που επιβάλλονται. Στο πλαίσιο των κυρώσεων, υπάρχει μία ευρύτερη διακριτική ευχέρεια της ομοσπονδίας να καθιερώσει τις ποινές ανά χώρα. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να ενδείκνυται να φτάσει στο σημείο να αποβάλλεται από το επαγγελματικό πρωτάθλημα ή να έχει και άλλες κυρώσεις, όπως η αφαίρεση βαθμών ή ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Προφανώς και τιμωρούνται όλες οι ομάδες».

Γνώμη για τετελεσμένο γεγονός;
«Η ΕΕΑ έκρινε ότι από τα στοιχεία που προέκυψαν ενώπιον της, φέρεται να έχει τελεστεί η παραβίαση της πολυιδιοκτησίας. Ωστόσο πρέπει να επισημάνουμε ότι η ΕΕΑ δεν είναι το αποφασιστικό όργανο για το ζήτημα αυτό, αλλά τα δικαιοδοτικά όργανα της Superleague και της ΕΠΟ».

Γιατί δεν άφησε η κυβέρνηση να εξελιχθεί το θέμα;
«Όταν μία κυβέρνηση φέρει νομοθετική πρωτοβουλία, σταθμίζει το κόστος και το όφελος της όποιας πράξης. Εδώ λοιπόν είχαμε τη στάθμιση ότι προκαλείται ένα τεράστιο ζήτημα δυσανάλογα μεγάλο του γεγονότος αυτού. Παρενέβη μεν όχι για να αλλάξουμε την παράβαση αυτή. Παραμένει η παράβαση, άρα πειθαρχικώς ελέγχεται η πολυιδιοκτησία. Τρέπεται η ποινή που προέβλεπε αποκλεισμό από την επαγγελματική κατηγορία σε μεγάλη αφαίρεση βαθμών και σε διακριτική ευχέρεια να επιβληθεί. Δηλαδή να έχει και το δικαιοδοτικό όργανο κι ένα περιθώριο εκτίμησης αναλόγως της βαρύτητας της κάθε περίπτωσης, διότι στην προηγούμενη συνθήκη προβλεπόταν ανελαστικά αποκλεισμός. Ούτε στην UEFA προβλέπεται ανελαστικά αποκλεισμός. Σε στάθμιση η κυβέρνηση έκρινε ότι το μείζον στην περίπτωση αυτή δεν είναι αν θα πέσει μία ομάδα ή αν θα αφαιρεθούν 10 βαθμοί, αλλά το κρίσιμο είναι με ευκαιρία αυτού του συμβάντος να υπάρχει καταλαγή ώστε να φτιάξει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

«Από τη στιγμή που θα επιβληθεί κύρωση από το αρμόδιο όργανο, θα πρέπει αυτομάτως να πάψει η πολυϊδιοκτησία διαφορετικά έχουμε κυρώσεις και ως αποτέλεσμα θα οδηγούν στον εξοβελισμό των ομάδων από την επαγγελματική κατηγορία. Εάν της αφαιρούνται για παράδειγμα της Ξάνθης 10 βαθμοί κάθε φορά που διαπιστώνεται η πολυιδιοκτησία θα φτάσει να έχει αρνητική βαθμολογία. Ουσιαστικά δηλαδή θα εκπέσει της επαγγελματικής κατηγορίας».

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Νέα από Ελλάδα

Ανέλαβε τον Ηρακλή ο Μπάμπης Τεννές – Η σφραγίδα στην αποτυχία ενός πειράματος!

Το περασμένο καλοκαίρι, ο ΠΑΣ Λαμία προχώρησε σε μια κίνηση με ισχυρό συναισθηματικό και συμβολικό φορτίο: την επιστροφή του Μπάμπη Τεννέ. Ο πολύπειρος τεχνικός, που έχει συνδέσει το όνομά του με μία από τις πιο ένδοξες σελίδες στην ιστορία του συλλόγου, την άνοδο στη Super League, ανέλαβε αυτή τη φορά διαφορετικό ρόλο. Δεν φόρεσε την προπονητική φόρμα, αλλά επέστρεψε ως “τεχνικός διευθυντής” (τουλάχιστον έτσι παρουσιάστηκε)  αναλαμβάνοντας να καθοδηγήσει στρατηγικά τη νέα προσπάθεια της ομάδας.

Παρά τις προσδοκίες και την πίστη σε μια «συνταγή» που είχε πετύχει στο παρελθόν, το εγχείρημα κατέληξε σε πλήρη αποτυχία. Η Λαμία δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό, και η επιλογή του Τεννέ στο πόστο του τεχνικού διευθυντή αποδείχθηκε άτολμη και ανεπαρκής μπροστά στις απαιτήσεις της σεζόν. Με τον ίδιο, που μέχρι πρότινος είχε συνυφαστεί με την άνοδο και τις πρώτες στιγμές στην ιστορία της Λαμίας στην 1η κατηγορία της χώρας, πλέον στη συνείδηση του κόσμου να συνδέετε αναπόφευκτα και με τον υποβιβασμό!

Η αποχώρηση του Τεννέ από τη Λαμία έγινε με τρόπο που επιβεβαιώνει την αποτυχία: χωρίς φανφάρες, χωρίς αποχαιρετισμούς. Αθόρυβα και… «νύχτα», όπως λέει ο λαός. Λίγο αργότερα, ο ίδιος εγκατέλειψε αυτή τη προοπτική και επέστρεψε στα γνωστά του λημέρια, φορώντας και πάλι τη στολή του προπονητή για λογαριασμό του Ηρακλή.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη λειτουργεί ως σφραγίδα στην αποτυχία ενός πειράματος που ξεκίνησε με αισιοδοξία, αλλά τελείωσε με απογοήτευση. Η Λαμία αναζητά πλέον νέα ταυτότητα και νέα πρόσωπα που θα την επαναφέρουν στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ ο Μπάμπης Τεννές καλείται να αποδείξει — αυτή τη φορά από τον πάγκο του Ηρακλή — ότι το πάθος και η εμπειρία του εξακολουθούν να έχουν θέση στο σημερινό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή