



Νέα από Ελλάδα
Πρόταση της Σούπερ Λιγκ για οριστική διακοπή αγώνα εντός 45 λεπτών εφόσον οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν
Στο πλέγμα των προτάσεων, που έχει καταθέσει η SL1 στην ΕΠΟ, εν όψει της ετήσιας αναθεώρησης των κανονισμών ποδοσφαίρου, έχει προτείνει τον προσδιορισμό συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, διάρκειας 45 λεπτών, κατά το οποίο ο διαιτητής θα έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει τη μη τέλεση του αγώνα, εφόσον κρίνει ότι οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν.
Η SL1 έρχεται ουσιαστικά να συγκεκριμενοποιήσει το διάστημα κατά το οποίο ένας διαιτητής θα έχει περιθώριο μέχρι να αποφασίσει ότι οι συνθήκες επιτάσσουν τη μη διεξαγωγή ενός αγώνα.
Όταν λοιπόν υπάρχουν επεισόδια στις εξέδρες, ή μέσα στο γήπεδο, ή ακόμη και στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, όταν δηλαδή οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να αρχίσει μία αναμέτρηση ή να συνεχιστεί, τότε θα δίνεται στον διαιτητή η εξουσία της οριστικής διακοπής μέσα σε 45 λεπτά, από τη στιγμή που αποφασίζει να διακόψει προσωρινά το παιχνίδι ή να μην το αρχίσει στην προγραμματισμένη ώρα έναρξής του. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το πόσο μπορεί ένας διαιτητής να περιμένει οι συνθήκες να ομαλοποιηθούν. Ο εκάστοτε διαιτητής μπορούσε να περιμένει κατά την κρίση του όσο ήθελε. Η SL1 λοιπόν, επιθυμεί να αλλάξει αυτή η διάταξη και το αόριστο της κρίσης του διαιτητή να συγκεκριμενοποιηθεί σε 45 λεπτά. Μάλιστα, το περιθώριο για πιθανή εκκένωση του γηπέδου, κατόπιν εντολής του διαιτητή, είναι ακόμη πιο μικρό σύμφωνα με την πρόταση της SL1 και ανέρχεται στα 30 λεπτά.
Η διάταξη που η Σούπερ Λιγκ προτείνει να ενταχθεί στον Πειθαρχικό Κώδικα είναι η εξής: «Σε κάθε περίπτωση που οι εν γένει συνθήκες που επικρατούν στις εξέδρες ή στον αγωνιστικό χώρο ή στην περιμετρική αυτού έκταση δεν επιτρέπουν την ασφαλή έναρξη ή συνέχιση του αγώνα, ο διαιτητής αναβάλλει την έναρξη ή διακόπτει οριστικά τον αγώνα. Αν η αναβολή έναρξης ή η διακοπή υπερβούν τα σαράντα πέντε (45) λεπτά, τότε ο αγώνας ματαιώνεται / διακόπτεται οριστικά και ο διαιτητής ανακοινώνει άμεσα την απόφασή του και συντάσσει το φύλλο αγώνα.
Κατ’ εξαίρεση ο διαιτητής δύναται το αργότερο μέχρι την παρέλευση του ως άνω σαρανταπεντάλεπτου να διατάξει την εκκένωση των κερκίδων ή μέρους αυτών, η οποία πρέπει να λάβει χώρα το αργότερο εντός τριάντα (30) λεπτών από τη γνωστοποίηση της σχετικής απόφασης του διαιτητή. Αν παρά την εντολή εκκένωσης, αυτή δεν επιτευχθεί εντός του εν λόγω χρονικού διαστήματος, ο διαιτητής διατάσσει την οριστική ματαίωση ή διακοπή του αγώνα…».
Πηγή:soccerplus.gr
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Αντίπαλοι
Στο μικροσκόπιο του Ολυμπιακού Βόλου το Λαμία–Τρίκαλα! Παρών ο Σάκης Τζήμας


Aρκετά μεγάλο ενδιαφέρον είχε η χθεσινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Λαμία με τα Τρίκαλα με τις δύο ομάδες να μένουν τελικά στο 2-2 για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Το ενδιαφέρον, ωστόσο, δεν περιορίστηκε μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, καθώς στις κερκίδες έδωσε το «παρών» και ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου, Σάκης Τζήμας, με βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και… ειδική αποστολή.
Για την παρουσία του εξέδωσε ανακοίνωση ο Ολυμπιακός Βόλου αναφέροντας τα κάτωθι:
Σε ένα ματς που κυριάρχησαν το πάθος και οι δυνατές μονομαχίες εντός αγωνιστικού πλαισίου, ΠΑΣ Λαμία και Τρίκαλα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 για τη Γ’ Εθνική. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, αλλά από δύο λάθη βρέθηκαν να χάνουν 0-2, με τους Τρικαλινούς να “αυτοκτονούν” στη συνέχεια, αφού ισοφαρίστηκαν, ενώ στη συνέχεια λίγο έλειψε και να χάσουν το ματς.
Στις κερκίδες βρέθηκε και ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου Σάκης Τζήμας με ειδική αποστολή, τόσο για να δει με τους συνεργάτες του νεαρούς παίκτες της Λαμίας αλλά και το Φυτόπουλο πρώην παίκτη του Ολυμπιακού που σκόραρε μάλιστα.
Συνομίλησε με παράγοντες του ΠΑΣ Λαμία και της τοπικής ΕΠΣ δείχνοντας ενδιαφέρον για δύο παίκτες που του άρεσαν πολύ. Ο κ. Τζήμας θέλει ήδη να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά εντάσσοντας στο ρόστερ από τον Ιανουάριο παίκτες αξίας και αφήνοντας για την άνοιξη μόνο τις τελευταίες… πινελιές για την επόμενη άνοδο.
Δεν έπαψαν φυσικά και οι φωνές που μιλούσαν για διπλό σκοπό του ισχυρού άνδρα στο συγκεκριμένο ματς, με τον δεύτερο να ήθελε να λύσει τις διαφορές με κάποιους που ήθελαν τον Ολυμπιακό να διαλύσει, επηρεάζοντας παίκτες και όχι μόνο.
Δικαιωμένος σε όλα τα επίπεδα κοιτάζει την επόμενη ημέρα για την ομάδα στέλνοντας άλλη μια φορά ένα ηχηρό μήνυμα ότι με τον Ολυμπιακό Βόλου πλέον δεν μπορεί να παίζει κανείς. Άλλωστε το έχει πει πολλές φορές: “Αυτά που ήξεραν οι πολέμιοι του Ολυμπιακού να τα ξεχάσουν. Πλέον θα πληρώνονται με το ίδιο νόμισμα”.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
ΠΑΣ Λαμία: Επιστροφή στη Γ΄ Εθνική έπειτα από 11 χρόνια – Ο παλιός γνώριμος που θα συναντήσει!
-
Pics | Βρέττας και Φράγκος υπέγραψαν τη νίκη πρεμιέρας για τη Λαμία στη Λευκάδα / Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία 0-2
-
Πήρε τη νίκη σε ματς ροντέο και έμεινε στο ρετιρέ / Πρόοδος Ρωγών – ΠΑΣ Λαμία 4-5!
-
Vid | Tα highlights του Μαλεσίνα – ΠΑΣ Λαμία
-
Vid | Tα highlights του Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία
-
Νίκησε ξανά με ανατροπή και παρέμεινε μόνος πρώτος / ΠΑΣ Λαμία – Νέα Σελεύκεια 2-1
-
Κληρώσεις Γ΄ Κατηγορίας και Κυπέλλου Γυναικών από την ΕΠΟ
-
Vid | Nίκος Ίσσαρης: Από τη Λαμία γράφει ιστορία στον Πανάμα / O ρόλος του Χόρχε Αλβιάλ και η συμβουλή στους Έλληνες προπονητές
-
Vid | Τα Highlights του Πρόοδος Ρωγών – ΠΑΣ Λαμία 4-5
-
ΠΑΣ Λαμία: Με επιστροφές ενόψει Τηλυκράτη – Μπήκε ο Φυτόπουλος
-
Μεταγραφικά: Στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ ο Καψαλιάρης – Συνεχίζει στη Ζάκυνθο ο Γυφτομήτρος!
-
Πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική για τον ΠΑΣ Λαμία / Σέντρα στις 16:00 – Μετάδοση Lamia Polis 87,7
-
Vid | Παπανικολάου: “Σημαντική για τον χαρακτήρα της ομάδας η ανατροπή”
-
Φράγκος: “Να ξανακάνουμε το γήπεδό μας κάστρο – Παλεύουμε για το όνομα της Λαμίας”
-
Κατηφόρης: “Να δείξουμε τις δυνατότητες μας κόντρα στην Λαμία που έπαιζε Super League”
-
Γυναικεία Ομάδα: Αυτός θα είναι ο όμιλος του ΠΑΣ Λαμία
-
Vid | Φράγκος: “Δεν μπορείς να είσαι αδιάφορες όταν φοράς τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία – Θέλω να μείνω και μετά τη καριέρα μου στην ομάδα”
-
Γ’ Εθνική (3ος όμιλος): Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία
-
Pics & Vids | To photostory και η αποθέωση από την εξέδρα
-
ΑΕ Νέας Σελεύκειας: Με οδηγό τον Καρύδη και στόχο την ανάκαμψη απέναντι στη Λαμία