Ακολουθήστε μας
 

Νέα από Ελλάδα

Παπαϊωάννου: “Για να αποφύγουμε τη βία θέλει δουλειά και όχι διαχείριση κατά το δοκούν – Καπνός αλλά όχι φωτιά στα χειραγωγημένα παιχνίδια”

Αναλυτικά όσα είπε ο ισχυρός άνδρας της Λαμίας:

Για το θέμα της οπαδικής βίας: «Δεν έχουν αποκλειστικά την ευθύνη οι ΠΑΕ. Κάποιες ΠΑΕ θα μπορούσαν να έχουν καλύτερο έλεγχο στους οργανωμένους. Εγώ τα χρόνια που ήμουν πρόεδρος και τώρα που συμβουλεύω τη διοίκηση είναι όταν δεν αισθάνονται ασφάλεια για τον αγώνα, να μην δίνουν εισιτήρια στους φιλοξενούμενους. Έχω κατηγορηθεί που δε δίνω εισιτήρια στις φιλοξενούμενες ομάδες. Από εκεί και πέρα, πρέπει να γίνει και λίγο πιο αυστηρός ο νόμος και να τηρηθεί.

Θα συνεχιστούν αυτά τα φαινόμενα, κάθε χρόνο τα ίδια κουβεντιάζουμε και πάλι στα ίδια είμαστε. Δεν είμαι αισιόδοξος με αυτά που έχουμε δει, ελπίζω κάτι να αλλάξει. Είδαμε και τη σύσκεψη των Big 4 με τον πρωθυπουργό που πιστεύω ότι αν θέλουν οι μεγάλες ΠΑΕ μπορούν, κατά κάποιον τρόπο να ελέγξουν τέτοια φαινόμενα. Σίγουρα και η Αστυνομία πρέπιεί να είναι πιο αυστηρή σε κάποια θέματα όμως θέλει δουλειά και να μην κάνουμε διαχείριση κατά το δοκούν».

Αν στην ΕΠΟ ο πρόεδρος επιλέγεται από ένα κέντρο εξουσίας και όχι μέσα από την παραγωγή ποδοσφαιρικών παραγόντων: «Τα τελευταία χρόνια έτσι εκλέγονται οι πρόεδροι της ΕΠΟ μέσα από αυτή τη διαδικασία που γνωρίζουμε όλοι, δεν έχει αλλάξει κάτι».

Συνεχίζοντας, ο κ. Παπαϊωάννου είπε: «Να αναφερθώ σε δύο θέματα. Από ό,τι γνωρίζω, πληρώνουμε 10% στην Αστυνομία από τα τηλεοπτικά, αν δεν κάνω λάθος. Το άλλο είναι ότι την ευθύνη την έχουμε όλοι μας, οι ιδιοκτήτες, οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων και μετά όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο. Αν θέλουμε να καθίσουμε κάτω και να βρούμε λύση, θα βρούμε και για τους συνδέσμους. Πολλά επεισόδια δεν γίνονται την ώρα του αγώνα.

Τα επεισόδια που χάθηκαν τα δύο παιδιά, ο Άλκης στη Θεσσαλονίκη και ο Μιχάλης στην Αθήνα, έγιναν τελείως διαφορετικές ώρες και μέρες. Άρα εδώ κάτι δεν ελέγχεται, κάτι δεν πάει σωστά, και πιστεύω ότι εάν θέλουν να ελέγξουν τους συνδέσμους μπορούν να το κάνουν. Μπορεί το θέμα να μη λυθεί σε 5-6 μήνες αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να βρεθεί μία λύση, να γίνει σωστή δουλειά».

Ποιοι μπορεί να μη θέλουν να υπάρξει λύση στο θέμα των συνδέσμων: «Πιστεύω και οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ. Και τα πολιτικά πρόσωπα μπορεί πολλές φορές να μη θέλουν να το αποκλείσουν το θέμα. Πρέπει να κοιτάμε το κοινωνικό και όχι το πολιτικό κόστος άμα θέλουμε να πάμε μπροστά, είτε ποδόσφαιρο λέγεται αυτό είτε οτιδήποτε άλλο. Για παράδειγμα, πέρσι εγώ είπα στις μεγάλες ομάδες ότι δε θα δώσω εισιτήρια. Ήθελα τα χρήματα αλλά έβλεπα ότι γινόταν μια μεγάλη κόντρα στο Πρωτάθλημα πέρσι και μακάρι να γίνει και φέτος ένα τόσο συναρπαστικό Πρωτάθλημα. Και λέω αν έρθουν οργανωμένοι φίλαθλοι μιας μεγάλης ΠΑΕ, τι θα γίνει έξω στην πόλη αν έρθει ένα στραβό αποτέλεσμα;

Αυτό ήταν το σκεπτικό μου, δεν ήταν κάτι άλλο. Δυστυχώς, κατά κάποιον μαγικό τρόπο, έβγαινε από το υπουργείο μια ανακοίνωση που έλεγε ότι απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση αλλά επιτρέπεται η μεμονωμένη. Και όταν ξεκίναγε ο αγώνας, βλέπαμε ότι είχαμε 1000 άτομα από τις μεγάλες ομάδες έξω από το γήπεδο, οργανωμένους. Και κάναμε έκτακτες συσκέψεις για να δούμε τι θα κάνουμε με αυτούς τους φιλάθλους. Θα τους αφήσεις έξω; Θα τους βάλεις μέσα; Τι έπρεπε να κάνουμε.

Άρα πάλι κάποιοι δεν τηρούσαν τα σωστά μέτρα αφού η ΠΑΕ αποφάσισε ότι δεν εκδίδω εισιτήρια στους φιλοξενούμενους, πώς ερχόντουσαν 1000 άτομα είτε από την Αθήνα είτε από τη Θεσσαλονίκη στη Λαμία; Άρα κάτι δεν γινόταν σωστά ή κάποιοι θέλανε και τους αφήνανε. Μιλάω με ειλικρίνεια, δεν έχω κάτι».

Κλείνοντας, ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου είπε για το ζήτημα των χειραγωγημένων αγώνων: «Πολλά χρόνια βλέπουμε τον “καπνό” και δεν βρίσκει κανένας τη “φωτιά”. Νομίζω αν θέλανε κάποιοι θα το βρίσκανε. Το θέμα είναι ότι στα χειραγωγημένα παιχνίδια πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που συμμετέχουν. Και ασφαλώς αυτοί που συμμετέχουν μέσα στο παιχνίδι είναι οι ποδοσφαιριστές. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος εκτός ποδοσφαίρου, αν δεν συμμετάσχει ποδοσφαιριστής, να κάνει χειραγωγημένο το παιχνίδι. Όλα αυτά τα χρόνια ακούμε λόγια, έτσι ό ένας, έτσι ο άλλος και τελικά δεν γίνεται τίποτα. Μακάρι να βρεθεί μια λύση να τελειώνει όλο αυτό γιατί είναι το “σαράκι” του ποδοσφαίρου. Αν υπάρχει, βέβαια».

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Νέα από Ελλάδα

Τόσιο Λέικ: “Δύσκολη η προσαρμογή μου στην Ελλάδα – Περήφανος που αποτελώ μέλος των επιτυχιών του ΠΑΣ Λαμία”

Κατά τη διάρκεια των πλέι οφς του πρωταθλήματος, ο Toshio Lake, μίλησε στο Status Pro Sport με το οποίο συνεργάζεται από το 2021 για τις πρώτες του εμπειρίες από την Ελλάδα και τον ΠΑΣ Λαμία!

toshio lake

Κατά τη διάρκεια των πλέι οφς του πρωταθλήματος, ο Toshio Lake, μίλησε στο Status Pro Sport , γραφείο μάνατζερ με το οποίο συνεργάζεται από το 2021 για τις πρώτες του εμπειρίες από την Ελλάδα και τον ΠΑΣ Λαμία!

Aγωνίζεσαι πλέον στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ελλάδας με τον ΠΑΣ Λαμία 1964. Πες μας λίγα περισσότερα για τον σύλλογο.

«Η Λαμία είναι ένας σύλλογος που ελάχιστοι στην Ολλανδία θα γνωρίζουν. Ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα είναι ιδιαίτερα γνωστοί στην Ολλανδία. Η Λαμία είναι μια μικρή πόλη στην κεντρική Ελλάδα. Όλοι ζουν κοντά ο ένας στον άλλον. Η κουλτούρα εδώ είναι πολύ διαφορετική από ό,τι στην Ολλανδία».

Πώς βίωσες τη μετακόμιση στο εξωτερικό;

”Σαν 22χρονος ήταν αρκετά δύσκολο να προσαρμοστώ στην Ελλάδα. Οι διαφορετικές γλώσσες και το αλφάβητο προκάλεσαν προβλήματα και υπέφερα επίσης από τραυματισμούς. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου εμβάθυνα στην πίστη μου και παρακολούθησα μαθήματα μελέτης της Γραφής, τα οποία μου έδωσαν πολλή γαλήνη. Τώρα καταλαβαίνω καλύτερα τη γλώσσα και τον πολιτισμό, κάτι που το κάνει πιο εύκολο. Ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια περίοδος προσωπικής ανάπτυξης. Μια μετακόμιση στο εξωτερικό συχνά υποτιμάται, κάτι που έχω βιώσει και ο ίδιος».

Με τον ΠΑΣ Λαμία 1964 παίζεις στα πλέι οφ απέναντι σε συλλόγους όπως ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ Αθηνών, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Πώς είναι?

«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Λαμίας που φτάνει στα πλέι οφ και είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέρος αυτών. Οι τραυματισμοί με εμπόδισαν να συνεισφέρω πλήρως στην πορεία. Τώρα είμαι και πάλι απόλυτα fit, μπορώ να συνεισφέρω και να ανταγωνιστώ την κορυφή. Από την ακαδημία νέων της Φέγενορντ, πάντα έπρεπε να ανταγωνίζομαι τους κορυφαίους και αυτό μου βγάζει το καλύτερο. Για μένα, αυτοί είναι οι καλύτεροι αγώνες για να παίξω, οπότε είμαι περίεργος να δω τι άλλο θα αποφέρει».

Ποια θέση παίζετε και ποια είναι τα ιδιαίτερα προσόντα σας σε αυτούς τους ρόλους;

”Από τις ακαδημίες και μετά έχω παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, κάτι που μου επέτρεψε να εξελιχθώ με πολύπλευρο τρόπο. Τα προσόντα μου είναι η ταχύτητα, η δύναμη, η γενική εικόνα και το παιχνίδι σε μικρούς χώρους και μεταξύ των γραμμών. Η ικανότητα στο σκοράρισμα και η επιθετική απειλή χαρακτηρίζουν το παιχνίδι μου. Οι άνθρωποι λένε συχνά ότι έχω μια ποδοσφαιρική εμμονή, πιθανώς επειδή είμαι πραγματικά φανατικός  ποδοσφαιρόφιλος που παρακολουθεί πολύ την Πρέμιερ Λιγκ για να μάθει από αυτό».

Ποια είναι η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσή σου στον κόσμο του ποδοσφαίρου και γιατί;

”Η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσής μου είναι οι φίλοι μου που τα πάνε καλά, όπως ο Quinten Timber που το έδειξε μετά από μια δύσκολη χρονιά στη Φέγενορντ. Αυτό με παρακινεί γιατί φαίνεται ότι η επιτυχία είναι εφικτή. Αλλά από μικρή ηλικία, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν η μεγαλύτερη έμπνευσή μου για να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Μου άρεσε επίσης να παρακολουθώ τον Πολ Σκόουλς, ο οποίος έπαιζε σε διαφορετική θέση, αλλά του οποίου το στυλ παιχνιδιού μου άρεσε πραγματικά ως φανατικός του ποδοσφαίρου».

Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για την προπονητική ρουτίνα και πώς προετοιμάζεσαι σωματικά και ψυχικά για αγώνες;

”Σε μια κανονική εβδομάδα προπόνησης ξεκινάω με ομαδική προπόνηση στο γυμναστήριο την Τετάρτη. Στη συνέχεια κάνω ατομικό έξτρα γυμναστήριο και προπόνηση ενδυνάμωσης με στόχο τα αδύνατα σημεία μου. Συχνά είμαι από τους τελευταίους που εγκαταλείπουν τον σύλλογο. Όσο περισσότερο προπονούμαι, τόσο λιγότερους πόνους έχω. Τις ημέρες των αγώνων ακούω πολλή μουσική και προετοιμάζομαι ψυχικά, για παράδειγμα προσευχόμενος και οπτικοποιώντας τον αγώνα όταν παίζουμε την Κυριακή».

Τι θα ήθελες να πείτε στους νεαρούς παίκτες που θέλουν να εξελιχθούν περισσότερο;

”Για μένα, η πίστη μου είναι πολύ σημαντική, δεν πιστεύουν όλοι στον Θεό, αλλά το να πιστεύεις στον εαυτό σου και σε αυτό που πρεσβεύεις είναι σημαντικό. Επιπλέον, ακούγεται πολύ κλισέ, αλλά σκληρή δουλειά. Δεν υπάρχει ειδικό σενάριο για τη δημιουργία του. Για μένα είναι σκληρή δουλειά και πίστη στον Θεό».

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή