Ακολουθήστε μας

Νέα από Ελλάδα

Οι πρωτάρηδες της Super League 1, και ο νεότερος όλων Γιώργος Πετράκης

Η SuperLeague 1 παρουσιάζει τους 14 προπονητές της κατηγορίας και για τον κόουτς του ΠΑΣ Λαμία, Γιώργο Πετράκη γίνεται ειδική αναφορά.

Οκτώ ξένοι και έξι Έλληνες προπονητές είναι αυτοί που θα κάθονται στους πάγκους των 14 ομάδων του πρωταθλήματος Super League Interwetten. Οι τρεις από αυτούς, Άνχελ Λόπεθ, Πογιάτος και Γιαννίκης είναι πρωτάρηδες στην κατηγορία, με τους δύο πρώτους να είναι πρωτάρηδες και στη χώρα.

Δέκα ομάδες, μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα, από τις 14 διατήρησαν τον προπονητή, που ολοκλήρωσαν μαζί του την προηγούμενη σεζόν. Ωστόσο μόνο τέσσερις από αυτούς, οι Γρηγορίου, Πέδρο Μαρτίνς, Σίμος και Άμπελ Φερέιρα, ήταν στις ομάδες τους και στη σέντρα του περσινού πρωταθλήματος. Και ο Γιαννίκης βέβαια, στη Super League 2 όμως.

Φυσικά ο Γιώργος Παράσχος είναι μακράν ο μεγαλύτερος σε ηλικία και πιο έμπειρος από όλους, καθώς έχει 569 αγώνες, ενώ και οι 13 άλλοι μαζί, ίσα που τον ξεπερνούν, έχοντας όλοι μαζί 660 αγώνες! Για τον Παράσχο μάλιστα είναι η 24η διαφορετική σεζόν, που θα καθίσει σε πάγκο ομάδας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο μοναδικός από τους 14, που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα, το περσινό.

Ο 32χρονος Γιώργος Πετράκης, υιός του Γιάννη Πετράκη, που δούλευε στον ΠΑΣ Γιάννινα, είναι ο νεότερος όλων.

Ανάμεσα στους 14 είναι δύο Πορτογάλοι, δύο Ισπανοί (τέσσερις Ίβηρες δηλαδή), ένας Ιταλός, ένας Γερμανός, ένας Αυστριακός και ένας Σέρβος.

Οι 14 προπονητές

ΑΕΚ
Μάσιμο Καρέρα (56 ετών, Ιταλός)

2η σεζόν στο πρωτάθλημα
Αγώνες 23, νίκες 14, ισοπαλίες 6 ήττες 3

ΑΕΛ
Μιχάλης Γρηγορίου (47 ετών)

6η σεζόν στο πρωτάθλημα
Αγώνες 133, νίκες 39, ισοπαλίες 37, ήττες 57
Προηγούμενες ομάδες: Κέρκυρα (δύο φορές), Ατρόμητος, Πανιώνιος.

Απόλλων
Γιώργος Παράσχος (68 ετών)

24η σεζόν στο πρωτάθλημα
Αγώνες 569, νίκες 199, ισοπαλίες 152, ήττες 216
Προηγούμενες ομάδες: Καβάλα (δύο φορές), Ηρακλής (δύο φορές), Άρης, ΠΑΣ Γιάννινα (δύο φορές), Πανηλειακός, Ακράτητος, Χαλκηδόνα, Ατρόμητος (δύο φορές), ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Ξάνθη (τρεις φορές), Πανιώνιος (δύο φορές), Λεβαδειακός, Πλατανιάς, Απόλλων, Αστέρας Τρίπολης

Άρης
Μίκαελ Ένινγκ (55 ετών, Γερμανός)

2η σεζόν στο πρωτάθλημα
Αγώνες 30, νίκες 9, ισοπαλίες 10, ήττες 11

Αστέρας Τρίπολης
Μίλαν Ράσταβατς (47 ετών, Σέρβος)

4η σεζόν στο πρωτάθλημα
Αγώνες 81, νίκες 27, ισοπαλίες 28, ήττες 26
Προηγούμενες ομάδες: Ξάνθη

Ατρόμητος
Νταμίρ Κάναντι (50 ετών, Αυστριακός)

3η σεζόν στο πρωτάθλημα
Αγώνες 60, νίκες 30, ισοπαλίες 18, ήττες 12

Βόλος
Μιγκέλ Άνχελ Λόπεθ (37 ετών, Ισπανός)

1η σεζόν στο πρωτάθλημα

Λαμία
Γιώργος Πετράκης (32 ετών)

2η σεζόν στο πρωτάθλημα
Αγώνες 4, νίκες 0, ισοπαλίες 0, ήττες 0

Ολυμπιακός
Ρουί Πέδρο Μαρτίνς (50 ετών, Πορτογάλος)
3η σεζόν στο πρωτάθλημα
Αγώνες 66, νίκες 52, ισοπαλίες 10, ήττες 4
Τίτλοι: Πρωτάθλημα 2020

ΟΦΗ
Γιώργος Σίμος (42 ετών)

2η σεζόν στο πρωτάθλημα
Αγώνες 36, νίκες 10, ισοπαλίες 6, ήττες 20

Παναθηναϊκός
Ντανιέλ Πογιάτος (42 ετών, Ισπανός)

1η σεζόν στο πρωτάθλημα

Παναιτωλικός
Μάκης  Χάβος (51 ετών)

10η σεζόν στο πρωτάθλημα
Αγώνες 191, νίκες 63, ισοπαλίες 54, ήττες 74

ΠΑΟΚ
Φερνάντο Αμπέλ Φερέιρα (42 ετών, Πορτογαλία)

2η σεζόν στο πρωτάθλημα
Αγώνες 36, νίκες 21, ισοπαλίες 10, ήττες 5.

ΠΑΣ Γιάννινα
Αργύρης Γιαννίκης (40 ετών)

1η σεζόν στο πρωτάθλημα

Σημείωση: Τα στατιστικά των προπονητών είναι πριν το ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος.

Πηγή: lamiasports

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Νέα από Ελλάδα

Ανέλαβε τον Ηρακλή ο Μπάμπης Τεννές – Η σφραγίδα στην αποτυχία ενός πειράματος!

Το περασμένο καλοκαίρι, ο ΠΑΣ Λαμία προχώρησε σε μια κίνηση με ισχυρό συναισθηματικό και συμβολικό φορτίο: την επιστροφή του Μπάμπη Τεννέ. Ο πολύπειρος τεχνικός, που έχει συνδέσει το όνομά του με μία από τις πιο ένδοξες σελίδες στην ιστορία του συλλόγου, την άνοδο στη Super League, ανέλαβε αυτή τη φορά διαφορετικό ρόλο. Δεν φόρεσε την προπονητική φόρμα, αλλά επέστρεψε ως “τεχνικός διευθυντής” (τουλάχιστον έτσι παρουσιάστηκε)  αναλαμβάνοντας να καθοδηγήσει στρατηγικά τη νέα προσπάθεια της ομάδας.

Παρά τις προσδοκίες και την πίστη σε μια «συνταγή» που είχε πετύχει στο παρελθόν, το εγχείρημα κατέληξε σε πλήρη αποτυχία. Η Λαμία δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό, και η επιλογή του Τεννέ στο πόστο του τεχνικού διευθυντή αποδείχθηκε άτολμη και ανεπαρκής μπροστά στις απαιτήσεις της σεζόν. Με τον ίδιο, που μέχρι πρότινος είχε συνυφαστεί με την άνοδο και τις πρώτες στιγμές στην ιστορία της Λαμίας στην 1η κατηγορία της χώρας, πλέον στη συνείδηση του κόσμου να συνδέετε αναπόφευκτα και με τον υποβιβασμό!

Η αποχώρηση του Τεννέ από τη Λαμία έγινε με τρόπο που επιβεβαιώνει την αποτυχία: χωρίς φανφάρες, χωρίς αποχαιρετισμούς. Αθόρυβα και… «νύχτα», όπως λέει ο λαός. Λίγο αργότερα, ο ίδιος εγκατέλειψε αυτή τη προοπτική και επέστρεψε στα γνωστά του λημέρια, φορώντας και πάλι τη στολή του προπονητή για λογαριασμό του Ηρακλή.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη λειτουργεί ως σφραγίδα στην αποτυχία ενός πειράματος που ξεκίνησε με αισιοδοξία, αλλά τελείωσε με απογοήτευση. Η Λαμία αναζητά πλέον νέα ταυτότητα και νέα πρόσωπα που θα την επαναφέρουν στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ ο Μπάμπης Τεννές καλείται να αποδείξει — αυτή τη φορά από τον πάγκο του Ηρακλή — ότι το πάθος και η εμπειρία του εξακολουθούν να έχουν θέση στο σημερινό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή